X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuu ja jestem zakochana w imieniu Tymek. Tylko mój stary nie podzielal zdania. No a Zuzia i u mnie miała być ale pół roku temu kuzynka urodziła i ,,zgarnęła" mi Zuzie.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap no to widzisz - chłopak jak sie patrzy dla Twojej Liluni ;D a my właśnie myśleliśmy intensywnie między Stasiem a Tymkiem, ale tak - Staś mi sie strasznie podoba, ale juz Staszek, Stasiek kojarzy mi sie z jakimś starszym wujkiem czy sąsiadem O.o Z kolei Tymek od zawsze mi sie podobał, ale znowu zastanawiam się czy Tymoteusz nie będzie postrzegany jako kolejna "fanaberia", wymyślne imięitd... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś śliczne no ale właśnie Stanisław już nie bardzo. Oj nie, Tymoteusz to nie jest fanaberia. Ale nie jestem obiektywna heh ;)
    Dziewuszki za chwile połowa. Trzeba wyprawkę kompletowac yyyy jestem zielona i przerażona jak widzę ile tego trzeba. Ale za kilka dni ide do Lidla po kołderke i podusie. Lubie ich jakość no i cena 35 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 21:00

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że nie tylko ja tak myślę:D O... to może i ja zaglądnę do Lidla...:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, u Was już prawie połówka :D Jak ten czas leci... :)

Mi zostały 2 dni do prenatalnych, nie mogę się doczekać :) <3
    Marzy mi się, żeby lekarz powiedział, że będzie dziewczynka - moja Marysia <3

A co do wyprawki, fakt. Jak czytałam ile trzeba mieć tego wszystkiego oddzielnie dla siebie i dla dzidziusia, lepiej zacząć kompletować to wcześniej, bo jak przyjdzie kupić wszystko na raz to człowiek zbankrutuje :D

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Biotka Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :*
    U mnie wyczekiwanie na miesiączkę, bardzo długi mam ten cykl bo to już 32 dzień a okresu spodziewam się za tydzień. Ale u mnie to norma, moje naturalne cykle są 40 dniowe. Troszkę się pozbierałam po ostatniej swojej załamce, staram się "wyluzować" i nie myśleć o tym wszystkim tak intensywnie. Skupiam się za to na zgubieniu moich nadprogramowych 6kg. Wczoraj jak się zobaczyłam w lustrze to stwierdziłam że niedługo będę polską Kim Kardashian :D mam ambitny plan osiągnąć 50kg :)
    Nie sądziłam, że zaczyna być moda na imię Tymek bo moj mąż ostatnio tez to imie zaproponował na chłopca :) choć wcześniej bardzo nam się podobał Gabriel. Jak bylismy kiedyś w przychodni to była kobieta z dwójką małych synów i strasznie rozrabiali. Ten mniejszy miał ok 2 lat i właśnie do niego matka mówiła "Gabriel". Tak nas wtedy to imię urzekło, że powiedzieliśmy sobie że damy tak synowi :)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotka trzymam kciuki, czekam na info czy okres jest czy nie ma :D Mam nadzieję, że wkrótce dołączysz do nas :D

No my dla chłopca mamy Tymon :) Nie Tymoteusz, tylko Tymon, to dwa różne imiona :) Teściowa biadoli, że jej się nie podoba, ale to moje dziecko i ja będę decydować jak będzie miało na imię :) Mogę dać nawet "D*pa wołowa" i nikogo nie powinno to obchodzić :D haha
    Ja swoją teściową uwielbiam, ale pod tym względem niech siedzi cicho :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:19

edwarda20 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • w_oczekiwaniu_na_cud Znajoma

Wysłany: 25 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie koleżanki :-) Jestem w 23 dc i dopiero za 3-4 dni będę testować w sobotę. Staramy się od lipca o nasz cud i pragnę tego jak niczego innego <3 Tydzień po owulacji zauważyłam chwilowe plamienie (najczęściej trwało kilka dni zaraz przed miesiączka). Tym razem było to jednodniowe. Zauważyłam później nitki krwi w śluzie czego wcześniej nie zauważyłam. Od tygodnia mam obolałe piersi i czuje kłucie w podbrzuszu raz z jednej i drugiej strony. Czuje się strasznie senna a rano ciężko podnieść mi się z łóżka. Często tez chodzę do toalety, zdarza się również w nocy. Bardzo się denerwuje bo boje się przyjścia najgorszego. Jestem dobrej myśli i mam nadzieje ze moje przeczucia się sprawdza <3Trzymajcie kciuki :-) Wszystkim przyszłym czerwcowo - lipcowym mamuśkom gratuluje :-*

Wysłany: 25 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostałym mamusiom również gratuluje :D

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva leci leci:) A jaki ja już mam brzuchol!xD Kurde, rośnie, nie wiadomo kiedy O.o Marysia - cudne imię <3 u nas prawie na równi z Lilianką, miedzy tymi dwoma własnie rozmyślalismy gdyby miała być dziewczynka:D Trzymam oczyswiście kciuki za prenatalne - żeby wszystko było ok i dzidzia się ujawniła;) 2 dni zleca jak z bicza trzasnął:)

Biotka bardzo dobrze, że masz jakis cel -trzeba czymśzająć głowę;) Wtedy raz dwa się uda:D Jak u nas;)

w_oczekiwaniu_na_cud witamy!;) dzięki za gratulacje:) Trzymam kciuki za pozytywny teścik:) Tylko wiesz - na spokojnie;) Im sie bardziej człowiek nakręca tym jest ciężej i zajsć i wylądować na ziemi w razie niepowodzenia;/ Po ponad 4 latach wiem coś o tym;) Dlatego luzik i czekamy tu na dobre wieści;)

Ja się biję z myślami jeśli chodzi o L4... chciałam pracować jak najdłużej będe mogła, żeby być fair wobec dyrekcji - w końcu zatrudniłam się już w ciąży;/ Teraz natomiast zaczynam się zastanawiać... dalej super się czuję, nie mam problemów z pracą, mimo, że dochodzącdojazdy - chce mi się pracować. Lubię to. Ale jak widzę te usmarkane po pas, kaszlące dzieci... ten młyn na przerwach, gdzie trzeba miec oczy dookoła głowy... No i w tyle głowy cały czas panująca na Śląsku żółtaczka:P to zastanawiam się poważnie... Jeszcze dziś jedna z uczennić wpadła na genialny pomysł, że spróbuje mnie podnieść, podbiegła i ścisnęła mnie w pasie... Normalnie mnie zmroziło. Dostałam takich nerwów, że jeszcze mnie szlag trafia jak pomyślę... I nie wiem co robić. siedzę imyślę od wczoraj...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 25 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotka wrote:
    Cześć dziewczynki :*
    U mnie wyczekiwanie na miesiączkę, bardzo długi mam ten cykl bo to już 32 dzień a okresu spodziewam się za tydzień. Ale u mnie to norma, moje naturalne cykle są 40 dniowe. Troszkę się pozbierałam po ostatniej swojej załamce, staram się "wyluzować" i nie myśleć o tym wszystkim tak intensywnie. Skupiam się za to na zgubieniu moich nadprogramowych 6kg. Wczoraj jak się zobaczyłam w lustrze to stwierdziłam że niedługo będę polską Kim Kardashian :D mam ambitny plan osiągnąć 50kg :)
    Nie sądziłam, że zaczyna być moda na imię Tymek bo moj mąż ostatnio tez to imie zaproponował na chłopca :) choć wcześniej bardzo nam się podobał Gabriel. Jak bylismy kiedyś w przychodni to była kobieta z dwójką małych synów i strasznie rozrabiali. Ten mniejszy miał ok 2 lat i właśnie do niego matka mówiła "Gabriel". Tak nas wtedy to imię urzekło, że powiedzieliśmy sobie że damy tak synowi :)

Kochana ja również przed testowaniem :-) już za dwa dni wszystko się wyjaśni. Mogłabym już zrobić test ale czekam dla pewności do miesiączki aby nie przyszła i na narzeczonego aby zrobić test z nim :-) Trzymam kciuki :-*

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, teraz najważniejsza jesteś ty i maleństwo. Co innego gdybyś pracowała spokojnie w biurze, szkoła to jednak co innego. Przemyśl to dokładnie.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka wiem właśnie:( I wkurza mnie, że zamiast tylko na tym się skupić, to myślę jak zwykle o całej reszcie...;/ I z jednej strony myślę sobie, że dla dzidzi wszystko mogę brać, wszystko mogę zrobić, mogę leżeć całą ciążę jak będzie trzeba, no wszystko. Ale z drugiej strony dopóki nie dostaję jasnego komunikatu od gina - lepiej L4 to nachodzą mnie myśli, że rany, kobity i do 9. miesiąca pracowały, a ja dobrze się czuję, wszystko ok a ledwie pracę zaczęłam to zaraz się zwinę...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogłabyś poprosić dyrektorke żeby ściągnęła Cię z dyżurów z korytarza?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dyżurów już mnie zdjęli, ale dziś ta sytuacja była jeszcze przed wyjściem z klasy...;/ Inni nauczyciele cały czas mnie namawają na l4, rechotali ze mnie ostatnio, że chyba głupia jestem, że pełnopłatne l4 mi przysługuje a jeżdżę do pracy... Ale każdemu łatwo powiedziec jak pracuje tam juz x lat. Gdybym wiedziała, że coś jest nie tak i lepiej byłoby zostać w domu już, to nawet przez pół minuty bym się nie zastanawiała, ale jak dostałam zielone światło od gina to kiepsko się czuję z pójściem na zwolnienie... Ehh... u mnie nigdy nic nie jest proste i klarowne, zawsze wszystko skomplikowane i zagmatwane -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 16:17

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twój mąż co o tym myśli?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mówi, żebym brała L4...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Wszamanka dobrze mówi, nie ma co się przejmować teraz najważniejsza jesteś Ty i Maleństwo. O nim powinnaś myśleć przede wszystkim, a nie o całej reszcie. Nie ma ludzi niezastąpionych, bez Ciebie na pewno sobie poradzą. Ja na Twoim miejscu poszłabym już na L4 i nie martwiła sie tym co powiedzą. Nikt Ci nie każe pracować do 9mca i na pewno zrozumieją, jeśli odejdziesz :) a przynajmniej będziesz spokojniejsza :)

Miesiąc przeczekałam to i 2dni wytrwam :D Mój brzuchol mam wrażenie z dnia na dzień jest coraz większy. Czuje się jak słoń :D

Witam w oczekiwaniu na cud :) trzymam kciuki za II kreseczki :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia jest absolutnie najważniejsza, tyko po prostu nie wiem czy już tak bez żadnych przeciwskazań odchodzić... No i poradzić sobie też poradzą oczywiście, tylko to zawsze kłopot szukać nowego pracownika, zwłaszcza, że poprzedni tyle co się przyjął:P No nic, pogadamy jeszcze z mężem jak wróci z pracy jak to ugryźć:)

Dzięki za wszytskie rady w każdym razie dziewczyny:) Czasem potrzebne takie spojrzenie z boku na sprawę:)

A tak z innej beczki - mówię Wam jakie mam przeboje z sutkami...;/ Swędzą okropnie i łuszczy się skórka, do tego stopnia, że aż mi płynem podchodzą te ranki;/ Lecę zaraz do apteki po coś na to, bo już nie wiem co robić... Na noc, za internetowymi poradami, uciapałam je kremem przeciw rozstępom, przykryłam wacikami, założyłam mięciutki materiałowy stanik i tak spałam. Rano zdjęłam waciki razem ze skórką X_X Wieczorem jeszcze poprzykładam rumiankiem... jeeeej, koszmar ;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kochana uciekaj na l4. Szkoła to nie miejsce na powiększający się brzuszek. Dzieciaki są nieprzewidywalne. Jeden drugiego popchnie, albo tak jak dzisiaj. Sama widzisz jak jest. A to że dopiero się przyjelas nie ma znaczenia. Nie ryzykuj ;)
    Kurde u mnie sutki też zaczynają się wysuszac. Jeszcze nie tak jak u Ciebie ale już coś się dzieje. No i skóra swędzi. Na piersiach i brzuchu. Smaruje się jak głupia kremami i oliwkami.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ