X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja schudlam 3,5 kg, nie mam brzucha w ogole, a tez musialam sobie poluznic pas w kurtce jesiennej (sciągacze w talii) bo cos mnie upijalo. Takze niby sie nam wydaje, że nic nie ma itp a tu jednak ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no naprawdę, kurde wydaje mi się, że we wszystko normalnie wchodzę, jedynie spodnie prawie wsystkie wyniosłam, bo nogi, biodra ok, ale nie dopinałam właśnie na brzuchu, a tu zonk O.o i zachodzę w głowę w czym tu chodzićxD Przeglądam jakieś używane ciuchy, bo szkoda mi na nowe raptem "na chwilę" i nie wiem O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda no naprawdę, kurde wydaje mi się, że we wszystko normalnie wchodzę, jedynie spodnie prawie wsystkie wyniosłam, bo nogi, biodra ok, ale nie dopinałam właśnie na brzuchu, a tu zonk O.o i zachodzę w głowę w czym tu chodzićxD Przeglądam jakieś używane ciuchy, bo szkoda mi na nowe raptem "na chwilę" i nie wiem O.o

Zdecydowanie szkoda. Chyba, że planujesz kolejne bobasy to sie jeszcze mogą przydac ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No planować planuję, ale jak mi przyjdzie czekać kolejne 4 lata to raczej mi się nie opłaca teraz inwestowac...xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka mi polecala kupowac uzywane bo wlasnie wiele kobiet uzywa ich tylko przez chwile. Takze to dobry pomysl.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poluję własnie, ale jak przed ciążą byłam niezdecydowana, tak teraz to juz w ogóle koszmarxD Albo mi sie wszystko podoba albo nic...xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Biotka Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia :*
    Kto mnie lepiej zrozumie jak nie Wy?
    Jakoś do tej pory się trzymałam i dawałam radę, żyłam od cyklu do cyklu że "nastepnym razem się uda". Ale w tym miesiącu coś we mnie pękło... bo tak złych wyników nie miałam jeszcze. Mój mąż był wściekły jak się dowiedział jak wygląda sytuacja. Był wściekły na lekarzy, ze po co mnie faszerowali tym lekami jak sie pogorszyło, mój organizm też ciężko to zniósł, przytyłam 6kg i dużo wycierpiałam. Obje mamy momenty ogromnej złości i żalu "dlaczego?". Potem nam mija i znowu mamy nadzieję, pocieszamy się nawzajem. Najgorsze jest to poczucie niepewności i totalnej bezradności. Dobijają mnie również takie sytuacje, gdy nasi znajomi boją się nam powiedzieć o drugiej ciąży, bo my nie możemy mieć. Mnie nie boli to, że oni będą mieć drugie dziecko. Mnie to cieszy. Mnie boli to, że ja nie mogę mieć.Tak samo cieszę się Waszymi ciążami (mimo iż się nie znamy), wiem co przeszłyście i że też bardzo duzo wycierpiałyscie zanim się pojawiły te dwie upragnione kreseczki na teście. Daje mi to też niesamowitą nadzieję, że jak Wam się udało to i mnie się uda.

MaGo, Totoro, Anna1975 lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się :)

Ja już po wizycie u mojego gina. Jestem w niebo wzięta! Mój dzidziolek ma już 2,96cm, widziałam jak pięknie wywija rączkami i nóżkami i robiło fikołki :D Serduszko też słyszałam pierwszy raz. Cudowne uczucie! Jestem zakochana :) <3

Wyniki krwi bardzo dobre, jedynie ph moczu za bardzo zasadowe i musze zakwaszać żurawiną :) Założył mi kartę ciąży i następna wizyta 6.11 :) Do tej pory też cały czas zwolnionko :)

f7b801410ce2014fmed.jpg
    c0b5be54d03cdd5amed.jpg

Ja póki co tylko legginsy. Kupiłam sobie kurtkę jesienną taką cieplutką z Only w FashionHouse, bo były mega promocje i zamiast za 180zł kupiłam ją za 113zł. Żal było nie brać, a jest luźna i ze ściągaczami na dole więc na spokojnie nawet na wiosnę mogę w niej chodzić i brzusio się zmieści :)

Biotka uda się na pewno zobaczysz!

Lilianap, Kasia_82, Anna1975 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotka, wierzę, że Wam się uda. Pisałam już kiedyś na którymś wątku, że ja miałam największe załamki, bo mój organizm reagował zupełnie przeciwnie do sytuacji. Jak byłam ileś miesięcy na femostonie i miesiązka sie pojawiała po niższej dawce, moja gin powiedziała, że w następnym cyklu już spróbujemy odstawić - bum, w tym, w którym u niej byłam już nie dostałam miesiączki i wracamy do wyższych dawek. Jak miałam położyć sie w klinice na szczegółowe badania hormonalne - miesiączka po 3 latach wróciła. Potem jak zrezygnowałam z kliniki oczywiście juz się znowu nie pojawiała. Jak zaczęłam mieć w miarę cykle i byłam stymulowana clo - nie zareagowałam 2 razy. Jak zareagowałam, okazało się, że wyniki męża do bani. Jak umówilam się na hsg to plamienia przeciągnęły mi się do 13. dc i po robocie. Potem cykl trwał 40 dni, potem złapałam paciorkowca - też lipa, potem cykl 60-dniowy... Mogłabym tak wymieniać... Aż wreszcie naturalny cykl, jeszcze obje na antybiotyku przez paciorkowca i zaskoczyło. Organizm chyba wie najlepiej kiedy jest ten czas:)

Feeva jak pięknie rośnie maleństwo:D Wspaniale, że wyniki git, cieszę się ogromnie:D

U mnie od wczoraj co jakiś czas czuć ruchy <3 Jestem zakochana w tym uczuciu:DNo i powiedziałam dzis mojej pani dyrektor:P Kamień z sercaxD Nie powiem, żeby była zachwycona, ale wszystko ok, pogratulowała, powiedziała, że powie wice dyr, żeby mnie tam nie obciążała zadaniami za bardzo, że mnie muszą za jakiś czas ściągnąć z dyżurów na przerwach... Jest ok:)

Anna1975 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva cudowny widok ;) cześć maleństwo ;)
    Ja też mojego motylka częściej odczuwam ❤ i za każdym odczuciem mam łzy w oczach ,) taka matka wariatka ;)

Kurtke jeszcze mam dobrą ale na pewno cała zime nie wytrzyma. Licze że w połowie zimy zalapie sie na wyprzedaże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 18:41

Anna1975 lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, wyprzedaże... to jest myślxD Chociaz ja to i tak używkę zamierzam kupić;D Gorzej bo w tym momencie nie mam w czym chodzić... myślałam nad jakimś płaszczykiem oversize albo coś... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie dalej dupka? Bo ja już od tamtego tyg odstawiłam. Mój gin twierdzi że na tym etapie już nie ma sensu go brać. I tak się zastanawiam.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę po jednej dzienne , bo miałam zapas , ale ogólnie mój lekarz tez powiedział , ze mam już przestać brać , ale ja jestem przewrażliwiona.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap ja odstawilam w 12 chyba tygodniu :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf to dobrze wiedzieć ze nie tylko mi kazał odstawić. ;) kupiłam dzisiaj pierwsze spioszki :D na dziale dziecięcym rozum mi odbiera heh ;) jaki rozmiar ciuszkow bierzecie na start? Wzięłam 56 ale nie wiem czy nie będą za małe. Najwyżej będą tylko zaraz po urodzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:09

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje na 56 , bo to zależy od dziecka , ale około miesiąca je ponosi , moja koleżanka kurodzila właśnie miesiąc temu , chłopiec 52cm 3300g i mówiła ze pierwszych pare to nawet zakładała na 50, ale szybko przeszła na 56 i jutro kończy miesiąc i mówi ,ze powoli będzie wchodzić w rozmiar 62. Wiadomo to wszystko zależy jak dziecko szybko rośnie itd ,ale jednak trzeba pamiętać ze dziecko się tez dość często przebiera , a to się uleje a to coś . Ja już uzbierałam 3 komplety na rozmiar 56 :) Na dziale dziecięcym tez szaleje Haha

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ja jeszcze nie weszłam na ten etap;D zresztą mam nadzieję, że na święta przeprowadzimy się do nowego domu i wtedy zacznę gromadzić:D Jedynie fotelik będziemy chcieli w przyszłym miesiącu kupić, żeby z promocji nie wyszedł:P Kurcze, to się robi coraz bardziej niewiarygodne :D Potrafię ludziom mówić, że jestem w ciąży, chyba się już oswoiłam z sytuacją, ale przychodzi moment, że mnie tak uderza ta myśl, że to sie naprawdę dzieje... :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam wideo jak nagrałam bicie serduszka mojego maluszka z detektora tętna :)
    Dajcie znać czy się wyświetla, bo ja wstawiam z telefonu i coś mi się nie chce pokazać ...

View My Video

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:24

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa mi wyświetla się komunikat, że muszę pobrać nową wersję Adobe flash Player :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, a jak twoja toxo? Robiłaś już badania w tym drugim lab?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ