Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wywnioskowałam to jest to faza folikularna? I tak zrobiłam badania
Estrogen 165 pmol/l norma fazy folikularnej 46.0-607.0
FSH 5.75 U/l norma fazy folikularnej 3.5-12.5
LH 5.28 IU/l norma fazy folikularnej 2.4-12.6
Także wszystko jest w normie... I nie wiem co dalej gdzie to dziecko ? Planuje wybrać się do nowego gina może będzie bardziej profesjonalny? -
Mulan wrote:Z tego co wywnioskowałam to jest to faza folikularna? I tak zrobiłam badania
Estrogen 165 pmol/l norma fazy folikularnej 46.0-607.0
FSH 5.75 U/l norma fazy folikularnej 3.5-12.5
LH 5.28 IU/l norma fazy folikularnej 2.4-12.6
Także wszystko jest w normie... I nie wiem co dalej gdzie to dziecko ? Planuje wybrać się do nowego gina może będzie bardziej profesjonalny?
Proponuje właśnie zbadać progesteron w 21 dniu cyklu. U mnie to była główna przyczyna, ze nie mogłam zajść w ciąże, a jedna straciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:06
-
Mulan, a twój mężczyzna się badał?
Witaj Feeva, to maleństwo z awatara to twoja kruszynka?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Nie mam nic zdiagnozowanego i dlatego szukam, bo jak narazie żaden lekarz sam nie wykazał chęci jakich kolwiek badań, oprócz usg na którym wyszedł mi mały torbiel, a już minęły 3 lata odkąd się zaczęliśmy starać... każdy podchodzi do problemu tak, że jestem młoda... ale jak narazie to badania wychodzą dobrze, a progesteron kiedyś badałam i był w normie ale gdzieś zapodziałam wyniki... no i mąż się badał i wyniki ma bardzo dobre. Muszę na pewno zrobić jeszcze prolaktyne, bo nie robiłam i 5go września przejde się do innego gina może on zechce się przyjrzeć tym badaniom i się mną zająć. Nie miałam też monitoringu cyklu może ja szukam igły w stogu siana jak nie mam owulacji ? No a w ciążę zaszłam po stymulacji także z owulką jest na pewno coś nie tak... zobaczymy co to będzie
-
Jeeejku, jaki słodziak ucałuj malutką ode mnie:*
Feeva lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Hej dziewczyny melduję się w nowym cyklu byłam dzisiaj u nowego gina i jestem pełna optymizmu zrobił cytologię i mam przyjść na usg 26go, a później da skierowanie na hsg bardzo się cieszę, że coś się ruszy i może w końcu się uda
-
Mulan, super że coś się ruszyło, to teraz oby już było bliżej niż dalej:)
Ja w przyszłym tygodniu mam wizytę u genetyka. Mam nadzieję że da nam skierowanie na kariotypy przynajmniej, a może uda mi się wyprosić jeszcze CFTR dla nas oboje i AZF dla męża A dla mnie te w kierunku nadkrzepliwosci, czynnik V leiden chyba to się nazywa, muszę doczytać żeby wiedzieć o co pytać koszt tych badań to coś koło 2300 zł, więc super by było zrobić to na nfz... Chociaż z samych kariotypow też się ucieszę.
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Wszamanka trzymam kciuki żeby dała skierowania i u was też się ruszyło ja siedzę jak na szpilkach chciałabym to wszystko już zrobić i wiedzieć co się dzieje i może się uda po hsg ? Ponoć dość często to się zdarza