Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Żabka:) Skupiam się też na tej diecie - powiem Wam, że czuję się sto razy lepiej z ograniczoną ilością węgli! Nie jestem taka rozchwiana, nerwowa, nie mam takich spadków cukru... I mniej głodna jestem! Dodatkowo wcinam cały czas słonecznik i migdały, a to na hormonki dobre, więc muszę być dobrej myśli. A! No i gin powiedziała, że po mojej infekcji nie ma ani śladu, śmiała się, że się pięknie wyleczyłam sama i, że co dieta to dieta
Basia co do inofolika to wiem, bo brałam już, ale zaprzestałam jak mi cykle siadły;/ Ale kwas foliowy łykam cały czas:) Moja ginka powiedziała, że nie chce mnie już w tym cyklu gonić na usg, bo 8. dc i raczej nic z tego, więc zobaczymy co będzie po dupku w następnym. Z tego co widzę, to ona stara się, żeby mi od razu nie "przywalić" lekami tylko jak najłagodniej wywołać owu... Zresztą powiedziała, że takie leczenie i wywoływanie też nie może trwać długo, bo się potem receptory blokują... Powiedziała też, że w dalszej kolejności jest badanie drożności jajników. A! No i jeszcze jak uda się owulka w kolejnym cyklu i będziemy się starać w dni, w które nam powie a nic nie wyjdzie z tego, to trzeba męża pod lupę jeszcze raz, wypisała mu zresztą już na wszelki jakie badania hormonalne ma zrobić. No i o inseminacji mówiła, jakby nie wychodziło. Jak po dupku się nie uda to jej powiem, żeby wywoływała.
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-) spać już nie mogę hihi
Totoro badanie jajcorow czy jajnikow????
Hsg????? Badanie jajowodu.To jestem za po tym badaniu się szybko zachodzi i masz pewność że jajowodu masz drozne unikniesz pozamacicznej:-)opinie są różne jakbyś chciała to ci opiszę wszystko bo mialam takie badanie.
Mi się udało w 2 cyklu po hsg i 2 m-cu z metformina:-)
Wczoraj się wieczorem wykapalam to był mój błąd hahah cycki gorące jak lawa a sutki pieka,bolą,sędzia wrrrrr w biustonoszu tak tego nie czulam hahah ale to chyba dobry znak nie????
Dziś idę na drugą betę:-)i progesteron.
Po 14 się odezwę bo wynik wezmę jak po dziecko będę szła do przedszkola:-)
Miłego dnia -
Witam dziewczynki
Byłam wczoraj na usg. Tak jak myslalam miałam pózną owulację, bo 18-19 dc więc jestem w 6t3d ciąży. Ale serduszko pieknie bije tętno prawidłowe. Tylko cisnienie mialam 140 na 90 ale to pewnie z przejęcia.
Żabka trzymam kciuki.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny :)Jeśli pozwolicie mogę się do was przyłączyć ??
Chciałabym bym się zwami podzielić problemem który mi ciąży na sercu...Mam 7 wspaniałego syna ale do pełni szczęścia brakuje nam drugiego dzieciaczka,,pierwsza ciąża przebiegła bez problemowo,,,Od tego czasu byłam trzy razy w ciąży niestety za każdym razem poroniłam 6-8 tydz. po każdym poronieniu dawaliśmy sobie ok roczną przerwę poprostu sie bałam ..I teraz znowu przyszedł moment w którym postanowiliśmy spróbować bo jak nie do trzech sztuka to do ilu??
A teraz mam taka sytuacje nie bardzo wiem co o tym myśleć,, 01.01.16 mniej więcej miałam dostać @ . 2 testy pozytywne drugie kreseczki trochę bladsze ale widoczne z kolei w 04.01 od rana miałam brązowe plamienia przy podcieraniu się(trwały ok 1,5 dnia) i dodatkowo ból w dole brzucha podobny do tego przy miesiączce,który utrzymuje się do dzisiaj.tego samego dnia byłam u gin. Ponieważ się przestraszyłam, ,lekarz przepisał
luteine i kazał leżeć .parę dni póżniej zrobiłam bete wyszła dziwna 3.8 po paru dniach spadła do 0.100 także ciąży brak:( ,w pn mam kolejna kontrole…@ jak nie było tak nie ma , chyba ze te plamienia to był @ale nie wydaje mi się ..chyba za bardzo chciałam zobaczyć 2 kreseczki… bo teraz chyba muszę poczekać aż wszystko się unormuje,żeby znowu próbować..
Życzę wam powodzenia i trzymam za was kciuki:)
18.01.2009 urodził się Kacperek<3
styczeń 2011- poronienie:(
marzec 2012- poronienie:(
sierpień 2013- poronienie:( -
nick nieaktualny
-
Tak tak robiłam w końcu po odwiedzeniu kilku ginekologów dostałam zalecenie jakie badania mam zrobić także pod względem tarczycy i hormonów jest ok.w pn.mam wizyte także zobaczymy. oj nie tylko mnie takie przykrości spotkały ale dzięki za miłe słowa :)musimy być dzielne bo jak nie my to kto:) Żabka a ty jak się czujesz?tak jak napisałam wyżej trzymam kciuki
hmm Tak się zastanawiam ,ponieważ po drugiej ciąży miałam przepisywana tylko luteine ,większość z was pisze ze bierze duphaston, hmm tyle czytałam ze luteina jest naturalnym progesteronem a duphaston sztucznym ale generalnie chodzi mi czy jest różnica jeżeli chodzi o działanie??18.01.2009 urodził się Kacperek<3
nick nieaktualnyKali-nka dziękuję
Dzisiaj doszły nowe objawy mdłości i bolące cycuchy wrrrr
Ale jest ok.
No tak musimy być silne
Boje się ale to takie myśli chwilowe czuje w środku jest ok, jestem spokojna. Przy poronienieniach tego spokoju nie czułam.
Nie powiem ci co jest lepsze bo nigdy luteinka nie używałam
Niech inne dziewczyny się wypowiedza:-)
Super ze tarczyca ci nie nawalaKala lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Kali-nka dziękuję
Dzisiaj doszły nowe objawy mdłości i bolące cycuchy wrrrr
Ale jest ok.
No tak musimy być silne
Boje się ale to takie myśli chwilowe czuje w środku jest ok, jestem spokojna. Przy poronienieniach tego spokoju nie czułam.
Nie powiem ci co jest lepsze bo nigdy luteinka nie używałam
Niech inne dziewczyny się wypowiedza:-)
Super ze tarczyca ci nie nawala
Bardzo dobrze teraz spokój i pozytywne myślenie bardzo wskazane:)złe myśli odgoń daleko:):
o luteine czy duphaston dopytam lekarza może sie czegoś dowiem ...ale czekam na wasze podpowiedzi:) jeżeli chodzi jeszcze o mnie i całą ta sytuacje najlepsze jest to ze ja czułam się jak w ciąży po 4 ciążach już trochę zna się swój organizm,,parę dni tamu jak by to ustało ,,,może dziwne to co pisze bo dla mnie samej jest to dziwne,,może sobie wkręcam od tego siedzenia w domu haha,no nic będziemy próbować tylko teraz myślę poczekać może łaskawie dostane@i bo narazie nie wiem co jest grane,pierwsze nasze działania po takiej przerwie a tu taki cyrk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:55
18.01.2009 urodził się Kacperek<3
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nooo raczej stawiam na to.
W większości tak się zdaza że dziewczyny robią kompleksowe badania zazwyczaj drogie a w nich wszystko dobrze i nie mogą znaleść przyczyn poronien.
Dlatego lekarz mówi że progesteron ważniejszy od bety
Żabka to bardzo Ci gratutuluje!żabka04 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnybasiu dziękuje kochana . Wiedzę zawdzięczam wam dziewczyny i Basi za pregnyl.
Dlatego twarda ja tak była u lekarza
Ważne że się udało
Moge sobie suwaczka zapodać więc chwale się ja
Już widzę banana na buzi u męża jak wróci z pracy.
Ale szybko mu opadnie jak mu powiem ile kasy muszę wydać w przyszłym tygodniu hahah
Wizyta u ortopedy: 120 zł
Badania labo ok 150 zł
edno 150 zł
Świetnie nie !!!!! Szlak by to trafił to po nfz jest??????
Chciałam sobie zmienić obrazek w profilu i zmieniłam ale stwierdziłam że za szybko na taki bebech wiec siup chce zmienić na moją żabcie i co......nie mogę!!!!!wrrrr nie wiem czemu ale martwe rzeczy mnie wyprowadzają !!!!!!
No cóż to chyba znak i tak musi pozostać co by miało znaczyć na przyszłość w dodatku ta niebieska wstążka hmmmmm chłopczyk
Koleżance mojej fb przepowiedział że przyleci do mnie w tym roku bociek z......chłopczykiem hahahah czy to nie znak????? ))) -
Żabka śledzę posty i już oficjalnie mogę Ci pogratulować, bardzo się cieszę
Ja w cyklu w którym się udało progesteron miałam lekko ponad 18, to był 22 dc (kiedys o tym pisałam). Brałam ciągłością luteinę i wszystko jest dobrze. Także uzupełniać progesteron i oszczędzać się teraz i będzie dobrze
Elfiona, bardzo mnie cieszy, że u Ciebie też się udało. Jeju, dziewczyny rozkręcacie się, oby więcej ciężaróweczek
A ja jestem po próbie cukrowej i ogólnych badaniach. Na razie wszystko wzorcowo, cukrzyca mi nie grozi, a bałam się strasznie tego badania. Dla przypomnienia zaczęłam 25 tydzień (jak ten czas szybko leci). W poniedziałek mam wizytę, może w końcu będę wiedziała już co tam się kryje w brzuszku, bo ostatnio odwróciło się pupążabka04, wszamanka lubią tę wiadomość