X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka głowa do góry, trzeba być upartym i dążyć do celu :-)

Zobacz jak żabka się wzięła i stanowczo lekarzowi chce zastrzyk i koniec! No i mamy efekty! Musicie walczyć o swoje :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żabka:) Skupiam się też na tej diecie - powiem Wam, że czuję się sto razy lepiej z ograniczoną ilością węgli! Nie jestem taka rozchwiana, nerwowa, nie mam takich spadków cukru... I mniej głodna jestem! Dodatkowo wcinam cały czas słonecznik i migdały, a to na hormonki dobre, więc muszę być dobrej myśli.:) A! No i gin powiedziała, że po mojej infekcji nie ma ani śladu, śmiała się, że się pięknie wyleczyłam sama i, że co dieta to dieta ;D

Basia co do inofolika to wiem, bo brałam już, ale zaprzestałam jak mi cykle siadły;/ Ale kwas foliowy łykam cały czas:) Moja ginka powiedziała, że nie chce mnie już w tym cyklu gonić na usg, bo 8. dc i raczej nic z tego, więc zobaczymy co będzie po dupku w następnym. Z tego co widzę, to ona stara się, żeby mi od razu nie "przywalić" lekami tylko jak najłagodniej wywołać owu... Zresztą powiedziała, że takie leczenie i wywoływanie też nie może trwać długo, bo się potem receptory blokują... Powiedziała też, że w dalszej kolejności jest badanie drożności jajników. A! No i jeszcze jak uda się owulka w kolejnym cyklu i będziemy się starać w dni, w które nam powie a nic nie wyjdzie z tego, to trzeba męża pod lupę jeszcze raz, wypisała mu zresztą już na wszelki jakie badania hormonalne ma zrobić. No i o inseminacji mówiła, jakby nie wychodziło. Jak po dupku się nie uda to jej powiem, żeby wywoływała.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) spać już nie mogę hihi
    Totoro badanie jajcorow czy jajnikow????
    Hsg????? Badanie jajowodu.To jestem za po tym badaniu się szybko zachodzi i masz pewność że jajowodu masz drozne unikniesz pozamacicznej:-)opinie są różne jakbyś chciała to ci opiszę wszystko bo mialam takie badanie.

Mi się udało w 2 cyklu po hsg i 2 m-cu z metformina:-)

Wczoraj się wieczorem wykapalam to był mój błąd hahah cycki gorące jak lawa a sutki pieka,bolą,sędzia wrrrrr w biustonoszu tak tego nie czulam hahah ale to chyba dobry znak nie????
    Dziś idę na drugą betę:-)i progesteron.
    Po 14 się odezwę bo wynik wezmę jak po dziecko będę szła do przedszkola:-)
    Miłego dnia

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, drożność jajowodów, walnęłam się w poprzednim poście :D powiedziała, że to w dalszej kolejności:) Ale mam kurcze cichą nadzieję, że coś ruszy po lekach...;/

Pisz tam zaraz po becie:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie narazie @ nie pojawila!!!A to dzis jest czas na nia:)

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki

Byłam wczoraj na usg. Tak jak myslalam miałam pózną owulację, bo 18-19 dc więc jestem w 6t3d ciąży. Ale serduszko pieknie bije tętno prawidłowe. Tylko cisnienie mialam 140 na 90 ale to pewnie z przejęcia.

Żabka trzymam kciuki.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Kali-nka277 Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)Jeśli pozwolicie mogę się do was przyłączyć ??:):)

Chciałabym bym się zwami podzielić problemem który mi ciąży na sercu...Mam 7 wspaniałego syna ale do pełni szczęścia brakuje nam drugiego dzieciaczka,,pierwsza ciąża przebiegła bez problemowo,,,Od tego czasu byłam trzy razy w ciąży niestety za każdym razem poroniłam 6-8 tydz. po każdym poronieniu dawaliśmy sobie ok roczną przerwę poprostu sie bałam ..I teraz znowu przyszedł moment w którym postanowiliśmy spróbować bo jak nie do trzech sztuka to do ilu??:):)
    A teraz mam taka sytuacje nie bardzo wiem co o tym myśleć,, 01.01.16 mniej więcej miałam dostać @ . 2 testy pozytywne drugie kreseczki trochę bladsze ale widoczne ;) z kolei w 04.01 od rana miałam brązowe plamienia przy podcieraniu się(trwały ok 1,5 dnia) i dodatkowo ból w dole brzucha podobny do tego przy miesiączce,który utrzymuje się do dzisiaj.tego samego dnia byłam u gin. Ponieważ się przestraszyłam, ,lekarz przepisał
    luteine i kazał leżeć .parę dni póżniej zrobiłam bete wyszła dziwna 3.8 po paru dniach spadła do 0.100 także ciąży brak:( ,w pn mam kolejna kontrole…@ jak nie było tak nie ma , chyba ze te plamienia to był @ale nie wydaje mi się ..chyba za bardzo chciałam zobaczyć 2 kreseczki…:( bo teraz chyba muszę poczekać aż wszystko się unormuje,żeby znowu próbować..

Życzę wam powodzenia i trzymam za was kciuki:)

18.01.2009 urodził się Kacperek<3
    styczeń 2011- poronienie:(
    marzec 2012- poronienie:(
    sierpień 2013- poronienie:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona ale wieści!!!! Gratulacje :-)

Kali-nka witaj :-)
    Przykro mi że ciebie takie przykrości spotkały :-(
    Dziwna ta twoja beta :-( A czy sprawdzałaś tarczyce?
    Udaj się na wizytę do gina i się podlecz spr tarczyce koniecznie .
    Powodzenia życzę :-)

• Kali-nka277 Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak robiłam w końcu po odwiedzeniu kilku ginekologów dostałam zalecenie jakie badania mam zrobić także pod względem tarczycy i hormonów jest ok.w pn.mam wizyte także zobaczymy. oj nie tylko mnie takie przykrości spotkały ale dzięki za miłe słowa :)musimy być dzielne bo jak nie my to kto:):) Żabka a ty jak się czujesz?tak jak napisałam wyżej trzymam kciuki :)

hmm Tak się zastanawiam ,ponieważ po drugiej ciąży miałam przepisywana tylko luteine ,większość z was pisze ze bierze duphaston, hmm tyle czytałam ze luteina jest naturalnym progesteronem a duphaston sztucznym ale generalnie chodzi mi czy jest różnica jeżeli chodzi o działanie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kali-nka dziękuję:-)
    Dzisiaj doszły nowe objawy mdłości i bolące cycuchy wrrrr
    Ale jest ok.
    No tak musimy być silne :-)
    Boje się ale to takie myśli chwilowe czuje w środku jest ok, jestem spokojna. Przy poronienieniach tego spokoju nie czułam.

Nie powiem ci co jest lepsze bo nigdy luteinka nie używałam :-)
    Niech inne dziewczyny się wypowiedza:-)
    Super ze tarczyca ci nie nawala :-)

Kala lubi tę wiadomość

• Kali-nka277 Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kali-nka dziękuję:-)
    Dzisiaj doszły nowe objawy mdłości i bolące cycuchy wrrrr
    Ale jest ok.
    No tak musimy być silne :-)
    Boje się ale to takie myśli chwilowe czuje w środku jest ok, jestem spokojna. Przy poronienieniach tego spokoju nie czułam.

Nie powiem ci co jest lepsze bo nigdy luteinka nie używałam :-)
    Niech inne dziewczyny się wypowiedza:-)
    Super ze tarczyca ci nie nawala :-)

Bardzo dobrze teraz spokój i pozytywne myślenie bardzo wskazane:)złe myśli odgoń daleko:):):

o luteine czy duphaston dopytam lekarza może sie czegoś dowiem ...ale czekam na wasze podpowiedzi:) jeżeli chodzi jeszcze o mnie i całą ta sytuacje najlepsze jest to ze ja czułam się jak w ciąży po 4 ciążach już trochę zna się swój organizm,,parę dni tamu jak by to ustało ,,,może dziwne to co pisze bo dla mnie samej jest to dziwne,,może sobie wkręcam od tego siedzenia w domu haha,no nic będziemy próbować tylko teraz myślę poczekać może łaskawie dostane@i bo narazie nie wiem co jest grane,pierwsze nasze działania po takiej przerwie a tu taki cyrk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:55

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kali w zależności jaka dawka luteiny czy pod język czy dopochwowo.
    Duphaston jest mocniejszy i są dwie szkoły podawania przez lekarzy.
    Jednym dziewczyna nie pomaga luteina tylko duphaston więc różnie to bywa.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka już mdłości! Nie za szybko u mnie pojawiły się w 5 tygodniu jak pamiętam.
    No to czekamy na tą bete oby to było to!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 145 :-)
    Progesteron 21,97 nmol/ norma dla 1 trymestru 50-130)

Proszę uspokojcie mnie i powiedzcie że jest ok.
    Potem zadzwonię do gina jak dojdę do domu

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ładna ale ten progesteron masz poniżej powinnaś brać więcej duphaston może w końcu znalazłaś problem twoich poronien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:43

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję żabka!
    Kolejna po zastrzyku z pregnylu i to pierwsze podejście!
    Kurde czad :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się do gina powiedział beta piękna progesteron mały ale on jest zmienny dupka mam brać i się nie martwić w poniedziałek podjechać na usg za darmo mnie wciśnięciu jeśli mam ochotę :-)
    Basiu chyba to winowajca!!!!

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo raczej stawiam na to.
    W większości tak się zdaza że dziewczyny robią kompleksowe badania zazwyczaj drogie a w nich wszystko dobrze i nie mogą znaleść przyczyn poronien.
    Dlatego lekarz mówi że progesteron ważniejszy od bety :-)
    Żabka to bardzo Ci gratutuluje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiu dziękuje kochana . Wiedzę zawdzięczam wam dziewczyny i Basi za pregnyl.
    Dlatego twarda ja tak była u lekarza :-)
    Ważne że się udało :-)
    Moge sobie suwaczka zapodać więc chwale się ja :-)

Już widzę banana na buzi u męża jak wróci z pracy.
    Ale szybko mu opadnie jak mu powiem ile kasy muszę wydać w przyszłym tygodniu hahah
    Wizyta u ortopedy: 120 zł
    Badania labo ok 150 zł
    edno 150 zł
    Świetnie nie !!!!! Szlak by to trafił to po nfz jest??????

Chciałam sobie zmienić obrazek w profilu i zmieniłam ale stwierdziłam że za szybko na taki bebech wiec siup chce zmienić na moją żabcie i co......nie mogę!!!!!wrrrr nie wiem czemu ale martwe rzeczy mnie wyprowadzają !!!!!!
    No cóż to chyba znak i tak musi pozostać co by miało znaczyć na przyszłość w dodatku ta niebieska wstążka hmmmmm chłopczyk :-)
    Koleżance mojej fb przepowiedział że przyleci do mnie w tym roku bociek z......chłopczykiem hahahah czy to nie znak????? :-))))

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka śledzę posty i już oficjalnie mogę Ci pogratulować, bardzo się cieszę :)
    Ja w cyklu w którym się udało progesteron miałam lekko ponad 18, to był 22 dc (kiedys o tym pisałam). Brałam ciągłością luteinę i wszystko jest dobrze. Także uzupełniać progesteron i oszczędzać się teraz i będzie dobrze :)

Elfiona, bardzo mnie cieszy, że u Ciebie też się udało. Jeju, dziewczyny rozkręcacie się, oby więcej ciężaróweczek :)

A ja jestem po próbie cukrowej i ogólnych badaniach. Na razie wszystko wzorcowo, cukrzyca mi nie grozi, a bałam się strasznie tego badania. Dla przypomnienia zaczęłam 25 tydzień (jak ten czas szybko leci). W poniedziałek mam wizytę, może w końcu będę wiedziała już co tam się kryje w brzuszku, bo ostatnio odwróciło się pupą :)

żabka04, wszamanka lubią tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ