X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, witaj :)

Będzie dobrze :) musi być dobrze :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa. Od dłuższego czasu czytam to forum. Dwa lata temu niestety stracilam ciąże w 18 tc

• Bu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, bardzo mi przykro... Staracie się po raz kolejny?

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg

Mam 6 mm, <3 bije 108/min nie słyszałam .
    Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
    Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
    Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty :-) bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)

Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.

magda sz lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate witaj! Przykro mi z powodu straty:( pisz mam co dalej :)

Żabka jak fajnie <3 <3 <3

Dziewczyny, ja dziś pojechałam do sklepu zielarsko-medycznego, ciągle ostatnio słyszę, że kobita na łeb nie od parady, wielu osobom przy różnych dolegliwościach pomogła, uchronila przed antybiotykami itd. Zostawiłam u niej 220zl X_X wypytala co biorę, ile itd, jak miesiączki, powiedziała, że dawka wit. D jest stanowczo za mała i dała mi dawkę 4000 2x1 tabletka (brałam 1000 1x1 tabletka), wit. K, jod w kroplach, mam brać dawkę dla kobiet w ciąży i zioła ajuwerdyjskie na wyregulowanie cyklu. A, no i mężowi dała ekstrakt maca w tabletkach. I mam nie jeść mleka, całkiem odstawić słodycze, co już na szczęście zrobiłam, jeść kiszone ogórki i kapustę i nie wolno jeść grejpfruta biorąc hormony, bo zaburza wchłanianie wszystkiego... A ja ostatnio jadłam cały czas biorąc dupka. Ciekawe czy mi to pomoże w jakiś sposób... W każdym razie jak mi się skończy wit D mam się pojawić, zbada mi jej poziom i zejdziemy na niższą dawkę. Przy czym będę chciała szukać tych suplementów w necie, bo taniej niż u niej :/ yh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:56

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totoro wszystko super ale:
    Wit D ja jadłam 4000j. 1x1 i tak to juz duża dawka (a nie po 2x1) więcej może potem zaszkodzić . Jak zajdziesz od razu odstaw!!!!!!!!
    Jod owszm pod warunkiem że nie masz chorej tarczycy bo bardzo szkodzi. W ciąży się bierze jod!!!!
    To dane od endo ja tak brałam,
    Owszem nie jeść nabiału ale do kawy jak trochę mleka nalejesz to się nic nie stanie .:-)
    Kup sobie magnez B6 koniecznie i jedz 1x1 również bardzo pomaga.
    Wit, K nie wiem bo nie brałam

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyce mam ok, tzn tsh mi ostatnio 2,5 wyszło... Co do D, to nie wiem, tyle mi kazała, ale może faktycznie będę brała 1... Magnez b6 biorę:) a kawa tylko czarna bez cukru :D dzięki za rady :) poczytam jeszcze w temacie jodu itd :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro musisz moim zdaniem zapytać lekarza. Bo wiesz branie leków od tak nie jest takie super, a jodu nie wolno przedawkowac :(

Będzie dobrze :) musi być dobrze :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro tsh do zajścia najlepsze 1-2 a dla niektórych poniżej 1 np. Tak jak u mnie zaciazylam przy 0,4

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to gratuluję ;-) już chyba doszło do ciebie że się udało :-)
    Nie odbieraj z poczty bo jak wypowiedzenie to lepiej dać najpierw l4 :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przestraszylyscie mnie tym jodem, musze to skonsultować z moją gin... A resztę będę brała normalnie, bo to witaminy i zioła tylko, przy czym D będę brała 1x1.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam awizo !!! :-(

mam komisje ZUS 12.02.16 kuźwa mać!!!!!!!oszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

Ale chyba nic mi nie mogą zrobić???

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Żabka to gratuluję ;-) już chyba doszło do ciebie że się udało :-)
    Nie odbieraj z poczty bo jak wypowiedzenie to lepiej dać najpierw l4 :-)

Dziękuję .:-)

Dotarło hihi

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym jodzie i podobno jest wskazany i w ciąży i przed, również przy niedoczynności a mój wynik 2,5 już jest lekko podejrzany... Chyba spróbuję suplementowac i powiem przy kolejnej wizycie mojej gin, że zażywam. W ogóle to byle do wizyty bo już mnie nosi, chcę wreszcie działać konkretnie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka spokojnie nie mogą Ci cofnąć l4 bo nie mogą sprawdzić czy w tym czasie byłaś już chora :-) teraz masz na ciążę l4 i nawet o tym nie wspominaj na komisji bo im mniej wiedzą tym lepiej a ty nie masz obowiązku im mówić co nie tyczy wezwania.
    Ja miałam chyba 5 razy komisje więc dla mnie był luzik :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was męczą... rany, ciąża i od razu się do tyłka dobierają... Ja nie będę miała takich problemów jak przyjdzie co do czego, bo z początkiem ferii kończy mi się umowa...;/

Wytrwałości Żabka i bez stresów przez dziadów:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko mam ich w powiązaniu :-)
    Dotyczy to l4 które jest 18.01-31.01.16
    Wizyta w zus jest 12.02.16
    Więc albo dadzą sobie spokój i odpuszcza albo będą kazali mi oddać za ten czas kasę.
    Tylko muszę coś wymyślec np. Co pani robi od 1.02.16?????
    Miałam iść na rehabilitację na lasery a w ciąży nie wskazane i co mam powiedzieć nie dotarła na lasery bo????

• azibela Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a jesli powiesz ze na lasery nir moglas isc z przyczyn rodzinnych? Slyszalam o mojej kolezance ktorej kontrola przyszla niby do domu i niby jej nie zastala a tak na prawde ich nie bylo i dostala wezwanie. Napisala ze miala zepsuty domofon i dlatego nie slyszala dzwonienia i jej uznali.

Totoro na Twoim miejscu faktycznie bym to skonsultowala z gin ale powiem Ci tak szczerze ze najwazniejsza jest sila naszego umyslu. Skoro ta babka juz tylu pomogla to chocby na Ciebie to co dala nie pomoglo to i tak sila umyslu wyleczy to co ma wyleczyc. To tak jak z dawaniek witaminy c dzieciakom na bol brzucha i bol faktycznie ustaje. Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azibela dziękuję.:-)no tak dziecko miałam chore i zrezygnowałam dopóki nie wyzdroqieje.
    Może być?

Zbieram się do gina po L4.
    Do potem:-)

• azibela Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mysle ze moze :) to dosc powazny powod wiec powinni zrozumiec. Podobno to tez ludzie ;)

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ