Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kate, bardzo mi przykro... Staracie się po raz kolejny?24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/808e207567d8.jpg
Mam 6 mm, bije 108/min nie słyszałam .
Wg usg dziś 6tc 3 dzień i termin na 19.09.2016
Dostałam zaświadczenie tylko do pracy.
Na 18:30 mam przyjechac dostane l4 i recepty bo musiał ogarnąć zaległe kobitki (wyszło 40 min opóźnienie oczywiście nie przeze mnie hihi)
Na poczcie czeka na mnie awizo kurcze mam nadzieje że to nie wypowiedzenie z pracy.magda sz lubi tę wiadomość
-
Kate witaj! Przykro mi z powodu straty:( pisz mam co dalej
Żabka jak fajnie
Dziewczyny, ja dziś pojechałam do sklepu zielarsko-medycznego, ciągle ostatnio słyszę, że kobita na łeb nie od parady, wielu osobom przy różnych dolegliwościach pomogła, uchronila przed antybiotykami itd. Zostawiłam u niej 220zl X_X wypytala co biorę, ile itd, jak miesiączki, powiedziała, że dawka wit. D jest stanowczo za mała i dała mi dawkę 4000 2x1 tabletka (brałam 1000 1x1 tabletka), wit. K, jod w kroplach, mam brać dawkę dla kobiet w ciąży i zioła ajuwerdyjskie na wyregulowanie cyklu. A, no i mężowi dała ekstrakt maca w tabletkach. I mam nie jeść mleka, całkiem odstawić słodycze, co już na szczęście zrobiłam, jeść kiszone ogórki i kapustę i nie wolno jeść grejpfruta biorąc hormony, bo zaburza wchłanianie wszystkiego... A ja ostatnio jadłam cały czas biorąc dupka. Ciekawe czy mi to pomoże w jakiś sposób... W każdym razie jak mi się skończy wit D mam się pojawić, zbada mi jej poziom i zejdziemy na niższą dawkę. Przy czym będę chciała szukać tych suplementów w necie, bo taniej niż u niej yh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:56
-
nick nieaktualnytotoro wszystko super ale:
Wit D ja jadłam 4000j. 1x1 i tak to juz duża dawka (a nie po 2x1) więcej może potem zaszkodzić . Jak zajdziesz od razu odstaw!!!!!!!!
Jod owszm pod warunkiem że nie masz chorej tarczycy bo bardzo szkodzi. W ciąży się bierze jod!!!!
To dane od endo ja tak brałam,
Owszem nie jeść nabiału ale do kawy jak trochę mleka nalejesz to się nic nie stanie .
Kup sobie magnez B6 koniecznie i jedz 1x1 również bardzo pomaga.
Wit, K nie wiem bo nie brałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czytam o tym jodzie i podobno jest wskazany i w ciąży i przed, również przy niedoczynności a mój wynik 2,5 już jest lekko podejrzany... Chyba spróbuję suplementowac i powiem przy kolejnej wizycie mojej gin, że zażywam. W ogóle to byle do wizyty bo już mnie nosi, chcę wreszcie działać konkretnie.
-
Żabka spokojnie nie mogą Ci cofnąć l4 bo nie mogą sprawdzić czy w tym czasie byłaś już chora teraz masz na ciążę l4 i nawet o tym nie wspominaj na komisji bo im mniej wiedzą tym lepiej a ty nie masz obowiązku im mówić co nie tyczy wezwania.
Ja miałam chyba 5 razy komisje więc dla mnie był luzikhttps://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyNie no spoko mam ich w powiązaniu
Dotyczy to l4 które jest 18.01-31.01.16
Wizyta w zus jest 12.02.16
Więc albo dadzą sobie spokój i odpuszcza albo będą kazali mi oddać za ten czas kasę.
Tylko muszę coś wymyślec np. Co pani robi od 1.02.16?????
Miałam iść na rehabilitację na lasery a w ciąży nie wskazane i co mam powiedzieć nie dotarła na lasery bo???? -
Zabka a jesli powiesz ze na lasery nir moglas isc z przyczyn rodzinnych? Slyszalam o mojej kolezance ktorej kontrola przyszla niby do domu i niby jej nie zastala a tak na prawde ich nie bylo i dostala wezwanie. Napisala ze miala zepsuty domofon i dlatego nie slyszala dzwonienia i jej uznali.
Totoro na Twoim miejscu faktycznie bym to skonsultowala z gin ale powiem Ci tak szczerze ze najwazniejsza jest sila naszego umyslu. Skoro ta babka juz tylu pomogla to chocby na Ciebie to co dala nie pomoglo to i tak sila umyslu wyleczy to co ma wyleczyc. To tak jak z dawaniek witaminy c dzieciakom na bol brzucha i bol faktycznie ustaje. Trzymam kciuki -
nick nieaktualny