X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azibela coś w tym jest:) Mam nadzieję, że jakkolwiek ale wreszcie coś na mnie zadziała:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno u Was nie byłam, zabko gratulacje, strasznie się cieszę, że się udało. Teraz tylko zdrówka i spokoju w tym cudownym stanie. U mnie leci wydaje mi się strasznie powoli. To już 22 tydzień, będzie dziewczynka, czyli w domu parka. Nie mogę doczekać się końca. Cały tydzień chorowalam, ale udało się bez antybiotyku. Trzymam kciuki za Was wszystkie. PA.

żabka04 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję! To ci się udało super!
    Powiec mi czy widzisz różnice między tamta ciąża z synem? Koleżanka też befzie miała córkę i mówi że bardziej teraz ma brzuch na boki a wcześniej w szpic ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem nowa :) Staramy się pierwszy cykl, więc jestem jeszcze niedoświadczona. Stąd moje pytanie. Jestem 9 dzień po owulacji. Od 3dpo mam ból brzucha, jajników,wzdęcia, mogę spać całymi dniami. @ powinnam mieć 5.01. Przed staraniami miałam zawyżoną prolaktyne spowodowaną tarczycą. Wczoraj postanowiłam zbadać sobie te hormony, a przy okazji zrobić bete. Tarczyca w normie, prolaktyna 2,04, gdzie norma jest ponad 4,7. Beta<0.1. Na proaktyne brałam Bromergon i podobno przy nim się tak obniża. Jednak zastanawiam się, czy są jeszcze szanse, że mogę być w ciąży. Planuje ponowić betę 13dpo, ale nie wiem czy jest sens.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia witaj i przede wszystkim spokojnie! :) piszesz, że to dopiero pierwszy cykl, więc nie nakręcaj się za bardzo. 9 dpo to za wcześnie na betę, a @ to pewnie ma być 5.02 rozumiem? Ja biorę Bromka od pół roku jak na razie bez skutku, ale na forach są osoby, którym pomógł. Widocznie u mnie są jeszcze inne problemy. Pamiętaj, nadzieja umiera ostatnia! Jeszcze jest szansa :)

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Paula 111 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Basiu ta ciąża jest zupełnie inna, ale chodzi raczej o objawy nie o brzuch. Od samego początku juz kilka dni po staraniach strasznie zaczęły wypadać mi włosy i tak do 4 mies, z synkiem włosy strasznie mi zgestnialy, jem b dużo nabiału, mięso może nie istnieć, jakiś czas leciała mi krew z nosa choć wyniki wszystkie b dobre, przez pierwsze 3 mies cały czas spałam, z synkiem nie czułam, że w ogóle jestem w ciąży.

basia7777 lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja też uważam, że ciąża moja jest inna. Z synkiem praktycznie nie miałam objawów, zero wymiotów, zero zachcianek. Teraz tak jak Ty jem dużo nabiału, serów, jogurtów, mięsa może nie być. W obecnej ciąży krwawią mi dziąsła, chociaż zęby mam wszystkie zdrowe. Niby to normalne, ale z ciąży z synkiem tego nie miałam.

Mija mi 27 tydzień a ja nie wiem na 100% co będzie. Ciąża całkiem inna, ale lekarz ostatnio na usg coś wspomniał, że chyba chłopak, ale pewności nie miał.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Zaglądam po dopingować :) Żabka gratulacje!!!!! pamiętasz jak się kiedyś pomyliłam i jak gratulowałam Basi to napisałam Gratualacje Żabka hahaha wykrakałam :) Ale się cieszę i życzę nuuudnej ciąży :)

Widzę że nasze grono się powiększyło, mam nadzieje że na fioletowej stronie mocy szybko się uda :)

Elvi u mnie w 18 tc wyszła dziewczynka ale do samego końca miałam cykora że chłopak a tu wszystko różowe hehe i pokój i ubrania :)
    W ciązy miałam straszną zgagę, ale taką że płakałam w nocy (plus hormony i o Boże jak mi zle..) no i ma mega kudłate dziecko, robię jej kucyki jak pozwoli.

Co u nas, no noce ciężkie bo mam 9-10 karmień a raczej miętolenia cyca, czasem od 3-6 zabawa....ogólnie wyglądam jak narkoman. Urlop macierzyński to taki powrót do młodości wiecie- imprezy do białego rana, wiecznie uczucie kaca, szaleństwo! i te sińce pod oczami i wypadające włosy z nadmiaru przeżyć... a tak na poważnie to im dalej w las tym więcej drzew, nie jest lżej, trzeba mieć oczy w dupie bo dziecko zaczyna się poruszać, jest mega kumata i cwana (po mamusi), prawie nie płacze ale marudzi i miauczy jak kotek (nie ma tej choroby ale czasem śmieszne odgłosy). Mimo wszystko im starsza tym więcej radości, jak oglądam jej zdjęcia z pierwszych dni to znów chcę być mamą takiego maleństwa...ale starania zacznę za 1,5 roku bo bym się zajechała. No i jestem na diecie bo że KP to taka liposukcja to ściema! Zbliżam się do wagi z przed ciąży, póki co 3 tyg diety i 4kg więc jest dobrze.

Pasażerka się odezwała?

żabka04 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia z tą prolaktyną to trzeba cierpliwości, koleżanka już się sporo leczy ale wychodzi na prostą. 1 cykl to początek ale mam nadzieję że nie będziesz musiała długo czekać az zaskoczy

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)

Magda hahahha a no wykrakalas hihi i dobrze dziękuję:-)

Elvi mam nadzieję że teraz na tej wizycie zobaczysz co nosić pod serduszkiem :-)
    Oczywiście pochwal się:-)

Ogólnie powiem wam że każda ciąża jest inna.
    Ja obecnie umieram mam takie mdłości że.... Nie umiem tego określić jem na siłę ale nie wymiotuje. Bol glowy i uczucie że mi rozerwie zaraz żołądek :-(
    Właśnie wróciłam ze sklepu. Na dworze mi lepiej ale deszcz pada i wróciłam do domu. Dziecko mam chore więc korzystam jak mąż w domu wyjdę niby po coś. Kupiłam warzywa z myślą że zrobię sałatkę warzywna i kupiłam lody cassate na ich widok dostałam slinotoku. Wróciłam na chatę i sałatka może się sama zrobi hihi bo ja nie mogę wejść nawet do kuchni wszystko mi śmierdzi i mam odruch wymiotny.
    Chata zapuszczona tzn nie jest źle ale ja mam tak ze jak sama sobie nie posprzątam to uważam że jest syf :-)
    Więc całymi dniami lezakuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wysłałam l4 ciążowe z zaświadczenie ze jestem w ciazy oraz oświadczenie że wykorzystam urlop zaległy i bieżący po macierzyńskim bo wysłali mi druk do wypełnienia. Pewnie jutro będzie grzmialo u mnie w zakladzie:-)
    Dostałam też na 12.02 wezwanie na komisje do zus i nie wiem czy mam jechać czy nie. Byłam dziś u ortopedy i mówi że mam sobie darować jazdy tam bo leczenie jest zakończone i l4 było do 31.01 a na 12.02 komisja po co????

Ogólnie powiem wam że odpadają mnie głupie myśli tak się strasznie boję czy będzie wszystko ok czy donoszeniem ciaze chociaż do 8 mca ciąży i ogólnie czy będzie ok strasznie się boje!!!!
    Śpię kiedy mogę i taki mam twardy sen że szok budzę się z bólem głowy i tak co dziennie. Czytałam że to wina rosnącego progesteronu jeśli to prawda to niech tak będzie zniose to bo przecież mój progesteron jest mizerny ale to jest straszne. Z córką w ciąży tak nie miałam :-(

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka mnie bolała głowa w 1 trym, wcześniej nie miałam migren, jak się hormony ustabilizują to przejdzie ale to jeszcze pare tyg. Robiłam sobie zimno okłady i mąż masował mi głowę. Zadzwoń do Zusu i powiedz jaką masz sytuację i czy ta komisja musi się odbyć? Tylko albo im wyślij pismo wcześniej czy maila bo jak nie pojdziesz to Cię będą gnębić szuje.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda jutro zadzwonię i zapytam co zrobić.
    To jeszcze parę tygodni musi upłynąć??? Masakra ale jakoś dam radę:-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka musisz ich poinformować, ale wydaje mi się że powinnaś pojechać i będziesz mieć z głowy. To tylko odchaczenie ciebie i nic więcej. Jeśli ich nie poinformujesz mogą Ci cofnąć świadczenia nawet w piśmie to powinno pisać...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu właśnie chodzi o te ostatnie l4 co było wystawione od 18-31.01.
    Nie chcę ich unikać bo nie mam nic do ukrycie albo pojadę albo napisze pismo tak jak lekarz mówił.
    Albo jutro zadzwonię do zus i zapytam jak to ktoś widzi.

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ZUS lepiej się dogadać i wstawić tak jak trzeba. Tak jak Basia pisze, pogadają z tobą, odchaczą Cię i powinno być po sprawie. Ja w I trymestrze też nie mogłam do kuchni wejść i kilka razy przechodziłam migreny całodniowe. Mi pomagała herbatka z melisy, głowa przestawała boleć. I spałam jak suseł, całymi dniami spałam, budziłam się koło 18 tej, jadłam coś i dalej szłam spać, aż we mnie wszystko się trzęsło. Nawet mamę musiałam angażować, aby ogarnęła moje dziecko do spania bo nie dawałam rady....
    Teraz jest dobrze, ale są inne uroki... problemy ze spaniem, jak trochę pochodzę boli mnie krocze, jakbym jakieś zakwasy miała... Czasami brzuch mi twardnieje, takie naturalne skurcze macicy.
    Niby byłam w ciąży już, ale tyle czasu minęło, że już chyba nie zdaje sobie sprawy jak to jest z małym wrzeszczącym i głodnym bąblem :) Człowiek chodzi jak Zoombie :) Ale szczęśliwy maluszek to szczęśliwa mama :) I to najważniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi:-)
    Ja też się zastanawiam jak to jest.
    Już byłam w ciąży i rodziłam a teraz zachowuje się jakbym pierwszy raz zaciazyla haha
    Mąż mówi że jestem gorsza niż w poprzedniej ciąży więcej stekam bo mi coś nie pasuje hahaha faceci:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Dzisiaj zaliczyłam pierwszy raz nocny maraton na siku hihi

Dzwoniłam do zus. Uprzejma pani powiedziała że nie chcący do mnie wysłano pismo i mam się wstawiać.
    Okazuje się że sprawa odbędzie się zaocznie i lekarz orzecznik zweryfikuje czy zgodnie z leczeniem otrzymałam l4.:-)
    Uprzejmą pani poinformowała mnie ze na prośbę dyrektora mojego zakładu pracy jest kontrola :-( No cóż dzisiaj się zagotuje Pan dyrektor bo dzisiaj otrzyma pocztę a tam jest moje l4 ciążowe :-)
    Więc nigdzie dziewczyny nie jadę jeden problem z głowy :-)
    Miłego dnia:-)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak jest, ja też znam przypadek, że pani dyrektor nasłała z ZUSU kogoś do kontroli kobiety, która u niej pracowała. Ale ona nie byłą w ciąży, ale mimo wszystko uważam, że to świństwo. Zwłaszcza, że dobrze się znają i wiedziała, że choroba nie jest wymyślona....
    Widzisz, jakoś ZUS przychylnie z Tobą rozmawiał. A powiedz mi, ile Twój pracodawca zatrudnia osób??? Jeżeli powyżej 20 to będzie on płacił CI za zwolnienie, jeżeli mniej jak 20 to kasę będziesz dostawać od ZUS.

A maleństwo daje mi ciągle kuksańce, jakie to wspaniałe uczucie. Ale dzisiaj to jakby mnie smyrało rączką, bo takie delikatne...I jakoś wyjątkowo wysoko jest, nad pępkiem. A wczoraj kopało prawie w kość łonową.
    Teraz zdałam sobie sprawę jak duża jest moja macica i jak ma dużo miejsca do brykania.... :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Podczytuje cały czas, ale nie bardzo miałam o czym pisać. Dziś za to zaczyna mi się okres po dupku, na razie wprawdzie brązowe plamienie, ale już ledwo żyje, mam taki ból głowy, że chyba umrę, głowa mnie boli naprawdę bardzo rzadko a dziś to po prostu apogeum, nie wiem jak się nazywam... Poczekam jeszcze aż się rozkręci okres i dzwonie się umawiać na usg na 11 dc.

Żabka dobrze, że z zusem wyjaśnione, niezłego masz dyrektora swoją drogą, pozazdrościć... :/

Elvi to musi być cudowne uczucie, zazdroszczę Kochana, wszystkiego dobrego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:06

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ