Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElvi kochana sto lat.wszystkiego najlepszego:-)
Uszy do góry wiem ze się martwisz rób tak jak lekarz radzi.
Nie znam się kompletnie na łożysku więc nie doradze. Ale lekarze wiedzą co robić jakby było źle to by myślal już co robić.
Uspokoj sie. Weź się w garść bo funduje małemu smutki on to czuję.
Czemu masz czarne wizję moim zdaniem za bardzo bierzesz wszystko do siebie i się zamartwiasz nie potrzebnie.
Wiem dobrze Ci mówić...... Ale na prawdę przyjmij do wiadomości ze jest ok jak by było źle lekarz już by myślal co z wami zrobić.
Masz pić to pij dbaj o siebie
Elvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
Elvi jak tam się czujesz?????
Ja wróciłam od gina.
Oto bąbelek mój:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0e3657d8beb.jpg
Ma 19 mm i 150 uderzeń/min
Chociaż gin mi poprawił humor fotkami i dobrymi wieściami bo dzień od rana dziś mi się źle zaczął.
Pierw mąż doprowadził mnie do łez a potem dotknęłam autem w drzewko niewidzialne i jest minimalne wgniecenie ale moj mąż pewnie bedzie to widział bo on wszysto widzi co nie tak w aucie i pewnie bedzie warczał!
Trudno -
nick nieaktualny
-
Elvi, gratulacje!!! I nie zamartwiaj się, na pewno wszystko ok:)
Basia, dobrze, że już czujesz się lepiej, oby teraz z każdym dniem już coraz lepiej:)
Żabka, ja przedwczoraj nawracałam sobie tyłem w bramie (co robię codziennie prawie) i tak się spieszyłam głodna i wykończona, że w nią wjechałam a generalnie to w róg ściany przy bramie xD Coż, bywa...xD
Jutro moje usg. Ciekawe co tam. Ale obstawiam, że bez zmian;/ Nie czuję żeby miała nadejść owulacja...;/
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Byłam na usg i totalna lipa. TOTALNA. Endometrium 2,7 mm, żadnego pęcherzyka. Niech żyje duphaston! Yh. Ale pogadałam z tym lekarzem i chyba zostanę u niego na dłużej... Jest, wydaje mi się, dosć konkretny, powiedział mi o stymulacji, najpierw clostilbegyt, potem zobaczylibyśmy czy podziała, jeśli nie to co innego. A, no i następnym razem mam wziąć wyniki badań do niego bo dziś w sumie nastawiłam się na samo usg i nawet nie pomyślałam... Przy czym część jest o dupę rozbić, za przeproszeniem, bo je wtedy w 9. dc zrobiłam, więc niewiele to mówi... W każdym razie obejrzy je, część powtórzę i zobaczymy czym wywołać owu... Bo moja gin teraz na urlopie, a w marcu na kolejnym... i będę czekać Bóg wie ile, aż mi miesiączka na 3 miechy znowu zaniknie i już w ogóle pozamiatane... Swoją drogą, powiedział, żebym wyluzowała oczywiście, że dopiero 26 wiosenek, więc mamy kupę czasu... Co mnie nie przekonuje, ale fakt faktem skupię się teraz na czym innym i chyba będę działać u niego po jego urlopie.
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziękuję za życzenia urodzinowe
Ja nadal przygnębiona i czekam ze strachem do poniedziałku, ale staram się myśleć pozytywnie. Pije dużo wody a na łożysko nie mam wiele wpływu, liczę, że jeszcze popracuje na tym etapie do bezpiecznej granicy. Liczę się z tym, że mogę dostać skierowanie do szpitala. Mąż we wtorek znowu za granicę jedzie, więc zostaje z tym wszystkim sama. Dobrze, że mieszkam u mamy, więc w razie co mogę liczyć, że ktoś zaprowadzi dziecko do przedszkola i go odbierze.
Na razie czuje się w miarę dobrze. Budujące jest to, że czuję ruchy dziecka, modlę się, aby przyrastało i aby korzystało z dobroci łożyska póki ma taką możliwość.
A po cichu liczę, że lekarz strzelił gafę i to łożysko nie jest w takim strasznym stanie. Trochę czuję jak brzuch twardnieje, ale to normalne na tym etapie, dużo leże, odpoczywam i zaczęłam brać nospę. -
Jeszcze nie zastosował,że bo na razie byłam u niego tylko zrobić usg i nie planowałam w ogóle u niego zostać na następnej wizycie pokaże mu wyniki, część będę musiała powtórzyć i wtedy stymulacja, ale na jakich zasadach to nie wiem. Wspominał o 1 tabletce clo, ale pewnie dopiero po wynikach zdecyduje.
-
Mi od razu dali od 3 dc przez 5 dni 2 tabletki dziennie więc u ciebie tym bardziej powinno być dwie bo wcale nie miałaś pęcherzyków... Przyciągają u ciebie u mnie nawet bez wyników dawał od razu clo bo usgu wystarczyło na podjęcie decyzji... Walcz o swoje
żabka04 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyTotoro dobrze Basia pisze.
Przypomniało mi się że w cyklu w którym zaszłam miałam tylko jeden pęcherzyk i w jednym jajniku.
U mnie dopiero spada płodność.
Co nic nie mówi o tobie może taki cykl.
Ale walcz tak jak ja o pregnyl.
Musisz się odezwać bo to wieki będzie trwało giny nie lubią jak się wracamy i gadamy swoje mądrości bo czują się mniej douczeni???
Ciśnij do tam:-) -
nick nieaktualny
-
żabka, mnie też w pachwinach ciągnie, zwłaszcza jak coś więcej pochodzę.
U mnie dopatruje się różnych przyczyn, ale che wierzyć, ze to dlatego, że dzidzia rośnie i macica się powiększa U nas dzisiaj generalne porządki, bo wykorzystuje męża póki jest, bo jedzie we wtorek. Miejsce na łóżeczko już się znalazło i na ciuszki niunia nowe dwie półki. I w ogóle jakoś przestronnie się zrobiło
Ale teraz odpoczywam, czekamy z mężem na pizze -
Basia nie wiem, generalnie u mnie jeszcze z endometrium jest problem w każdym razie udam się do niego, ma wrócić po 20. z urlopu, bo moja to dopiero pod koniec marca a tego mam pod nosem w dodatku, 5 razy bliżej prawie i wydaje się konkretny, więc zaryzykuje. I powiem żeby działał tak żeby się udało.
Żabka odpoczywaj sobie, obyś poczuła się szybciutko lepiej
Elvi Ty też się nie przemęczaj, miłego wieczorku
-
nick nieaktualnyElvi na pewno wszystko jest wporzadku i to macica robi taki ambaras:-)
Wczoraj wieczorem całą ja czułam taki balon:-) A dziś masakra i nigdzie nie Chodziłam itp.
Fajnie ze robisz tam przemeblowanie:-)
My jesteśmy na etapie co zrobić zostać na 2 pokojowym mieszkaniu czy kupić dom bo na budowę kasy bank nam nie da.
Bo to mieszkanie mamy na kredyt.
A zdolność jest póki mam z mężem dochody bo potem jak pójdę na wychowawczy to nie dostaniemy już kredytu.
Więc siedzimy i myślimy.
Jutro jedziemy do Ikei mam nadzieję że nic mi nie będzie hihi będę się oszczędzać
Totoro na endometrium pij czerwone wytrawne lub polslodkie winko codziennie lampkę lub dwie :-)orzechy i migdaly.
A co ono nie rosnie????? -
Żabka wina na razie nie mogę za bardzo na tej diecie mojej...;/ ale za to jem codziennie orzechy - migdały, nerkowce, brazylijskie, do tego słonecznik, oliwa z oliwek... mam nadzieję, że coś ruszy... Nie rośnie za ładnie, teraz 11 dc. a tu 2,7 mm;/