X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo niestety jeszcze pomniejsza endo. Powinnaś brać albo dodatkowo albo zamiennik clo aby rosło endo

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... zobaczymy co mi powie nowy dr, mam nadzieję, że mnie ogarnie ;/ zresztą do tej pory endo mi rosło, bo miesiączki, skąpe bo skąpe, ale były... może trochę mi się ten cykl wydłuży i dlatego na razie takie cienkie było... Nie wiem;/ A może dupek mi coś namieszał... zobaczymy;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dupek powinien odwrotnie regulować ;-) myślę że jak tylko fajnie Ci dobierze technikę leczenia od razu zajdziesz.. Takie mam przeczucie :-) ważne aby dobrze cie w końcu poprowadzono tego ci życzę :-)

Moje szczęście ma 12 cm i mam zdjęcia 3d jak trzyma kciuka w buzi :-)
    Jutro wyniki posiewu moczu trzymajcie kciuki aby jednak nie było najgorzej... Ah

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basia:):):) A zdjęcie musi być urocze <3 Trzymam kciuki za dobre wyniki, na pewno będzie ok:)

basia7777 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie bylo ;-) mialyscie racje co do mnie, moje problemy to wina progesteronu. Biore duphaston 2x1 i jest ok. A po za tym w tym miesiacu mialam pierwsza od 4 miesiecy owulacje i to naturalna, bez wspomagaczy. Teraz to czekanie. Owulka byla 10.02. @ na 25.02. A od niedzieli brudzi mnie zloto hmm ostatni raz mialam tak na poczatku ciazy ktora niestety stracilam. No ale to za szybko na objawy ;-)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Ma_jka Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny

czy są jakieś kobietki które czekają na testowanie?

Alan 6 lat
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam. Za tydz testuje ;-)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zatestuję w przyszłym tygodniu, ale to tak dla rozrywki, nie spodziewam się drugiej kreski;) pojechałam na urlop bez męża, i OF niby wyznaczył owulację że była pierwszego dnia urlopu, ale chyba coś się mu pomyliło, temp dwa dni była wyższa, a teraz już taka jak zwykle.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Ma_jka Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilianap , wszamanka

ja tez testuje za tydzień . @ powinnam mieć 29.02

Cykle mam 33 dniowe i ogólnie Owulacje miałam w tym miesiącu jakoś bardzo szybko bo już w 15 dc

Alan 6 lat
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 dc mam ostatnindzien z dupkiem. Czy myslicie ze powinnam zatestowac wczesniej tj. 26 dc rano? Zeby w razie ewentualnej ciazy brac dalej duphaston? Cykle mam dzieki dupkowi 28-29 dniowe.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób bete musisz koniecznie wykluczyć ciążę aby odstawić duphaston. Jeśli test nie pokaże ciąży to może się okazać że to wczesny etap i nie wykryje.. A odstawienie dupka nie stopniowo może spowodować poronienie

• Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny:)

Basiu jak posiew?:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh ani nie chciałam pisać...mam beznadziejna bakterie.... Jakaś od zapalenia płuc dość groźna. Dziś byłam u gina pokrecil nosem zapytał gdzie to zalapalam.. Mam antybiotyk...Potem muszę powtórzyć posiew. Zrobił jeszcze wymaz z pochwy wiwc kolejny stres.

Teraz synowi muszę zrobić badania krew,wymaz, posiew bo on ma często zapalenia płuc więc już 1000 zł na testy alergiczne wydałam wszystko ok wyszło więc mam trop może tutaj jest coś ze tez ma ta bakterie...

Widzialam babla na usg znowu i ruszał się znowu kciuk w buzi miał chyba lubi :-) a ja kopniakow nie czuję jeszcze hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymaj się tam:-)
    Skąd te bakterie??????
    Mam nadzieję że szybko się wyleczyć i Pogonisz ta bakterie.
    A bąbelek musi słodko wyglądać z kciukiem:-)
    Jeszcze chwila i będziesz czuć ruchy:-)
    Nie odczuwasz jakby Ci coś pływalo? Bulgotalo?

Zdrówka kochana:-)

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie duphastonu. Biorę go od 2 cykli 2x1. Dwa dni temu dostałam plamień i gin kazał mi zwiększyć dawkę do 3x1. I teraz pojawia się problem bo dzisiaj dostałam okropnej swędzącej wysypki na nogach, brzuchu, pod piersiami, rękach. ehh.. myślicie że to może być od niego? Bo nic innego nowego nie stosowałam. :/ Gin na urlopie i nie odbiera tel...

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba nie od tego... Może idź do lekarza ogólnego i pokaż się

A w którym dniu cyklu dostałaś to plamienie i podczas brania dupka?

Żabka właśnie nie mam pojęcia gdzie je dorwalam...

Co do ruchów ja już chyba w 14 tyg już myślałam że czuję bo niby w drugiej ciąży to nawet w 12 td można czuć. U mnie okazało się że to jelita a mogłabym przyznać że młody już.. Dziś podczas usg fikal a ja nic nie czułam więc muszę poczekać ;-)

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia dostalam w 18 dc. 19 dc zwiekszylam dupka a dzisiaj 21 dc wysypka. Na ulotce niby jest ze bardzo rzadko ale moze wystapic reakcja alergiczna. A necie nie znalazlam za duzo. Ale ja jestem dziwny przypadek

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam Was wszystkie po dłuższej nieobecności:)
    Od połowy stycznia jestem szczęśliwą mamusią:) urodziłam syna siłami natury w jednym w Warszawskich szpitali, wcześniej spędziłam 2 tyg. na patologii z lekkim nadciśnieniem. Urodziłam w 42 tygodniu, poród był wywołany oksytocyną, bolało...ale nie tak bardzo jak myślałam, dostałam zzo, które za wiele nie pomagało :/ poród 7 godzin, więc chyba nie jest najgorzej:) Zaraz po urodzeniu synka zabrano, bo miał problemy z oddechem, wylałam morze łez, ale wszystko jest w porządku. Miałam nacięcie krocza, bo syn duży, niestety szwy nie trzymały dobrze, rozeszły się, trafiłam do szpitala (innego niż rodziłam, w Warszawie olali mnie) pod pełną narkozą byłam jeszcze raz zszywana...nic przyjemnego. Minęły 4 tygodnie od zabiegu a ja jeszcze nie mogę swobodnie na tyłek usiąść. A synek jest cudowny, grzeczny, dużo śpi. Tak więc moje kochane mimo tego, że już nie zaglądam tu tak często, trzymam kciuki, myślami z Wami :*

magda sz lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita gratuluję synka:-)
    Cudowne wieści.
    7h porodu to bardzo szybko patrząc na inne kobiety :-)
    Cieszę się że wszystko się skończyło dobrze.
    N arenę krocza proponuję Ci kupić w zielarskim korę dębu i przygotować sobie i dupka męczyć po 15min tak z 3 razy dziennie i szybko Ci przejdzie.

Ja też córkę rodziłam 7h i miałam nacinana krocze ale do gina krzyczałam że ma zrobić na cacy to się śmiał ze mnie a potem moja mam kazała mi męczyć w domu dupe w tej korze gin na wychodne mówił o tantum Rosa albo o korze dębowej szybko goi:-)
    Powodzenia i życzę dużo zdrówka dla was :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita gratuluję!!
    Ja zastanawiam się nad zop ale różne opinie.

Co do dupka...ile trwało to plamienie? Bo ja tak raz miałam i okazało się to owulacja

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ