TSH w I trzymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo duży skok,przewaznie na poczatku ciąży tsh spada samoistnie pod wplywem bhcg. Badalas też ft3? Ważne,że ft4 masz w normie. Zwieksz dawkę i zobacz za 3,4tyg.
-
Cześć Dziewczyny!
Sorry, że tak się wcinam w wątek bez pardonu...
Ale do rzeczy-tydzień temu byłam u endokrynolog, która na podstawie tsh-1,19 (innych wyników nie miałam) -nakazała mi zwiększyć co 2gi dzień dawkę euthyroksu-i teraz biorę jednego dnia 25, następnego 37,5
Dziś był znów dzień z wyższą dawką i dziś pęka mi głowa... czy myślicie, że to ma związek?
Z tego bólu chyba zwariuje
Co myślicie o paracetamolu? Powstrzymuje się żeby nie zaszkodzić malenstwu.
Dzięki z góry za odp
Pozdrawiam
Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Zmienne dawki leku nie są dobre dla organizmu,który może różnie reagować,choć nie sądzę żeby ból głowy był tego skutkiem. Na początku ciąży pojawiaja się różne bóle głowy,to jest zwiazane z hormonami i ciążą,dieta lekkostrawna+odpoczynek zazwyczaj pomaga.
atagata lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Zmienne dawki leku nie są dobre dla organizmu,który może różnie reagować,choć nie sądzę żeby ból głowy był tego skutkiem. Na początku ciąży pojawiaja się różne bóle głowy,to jest zwiazane z hormonami i ciążą,dieta lekkostrawna+odpoczynek zazwyczaj pomaga.
Ale dziś od rana strasznie leje, więc już chyba wiem skąd był ten nieznośny ból...
PozdrawiamDawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze