TSH w I trzymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się okropnie żyje z tym wczorajszym doświadczeniem...
Gdyby lekarz powiedział, jak mówisz, że cytologia to ważne badanie i trzeba ją robić, a nie krytykował mnie i poniżej i doby powiedział po prostu ze on na usg jeszcze nic nie widzi, że może jest za wcześnie a nie "i gdzie pani ma e ciaze?!?! No dzie ?!?! Tu nic nie ma" ...
Jakby nie było to bym nie miała rosnącego hcg i progesteronu.
Wczoraj rozmawiałam ze znajoma, która jest lekarzem. Co prawda od chorób zakaźnych ale zalecił przede wszystkim spokój i mówiła ze wizyta u lekarza we wtorek to szybki termin i mam być dobrej myśli...
Odezwę się na maila na pewno, ale msze trochę odpocząć najpierw bo wczoraj długi i męczący dzień. A dziś na 8 szłam na uczelnie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Luliczek, spokój najważniejszy. Z tarczycą o tyle dobrze, że leki działają od razu choć nie od razu widać to w wynikach badań. Trzymam kciuki i czekam na wieści
Luliczek, Oliniak lubią tę wiadomość
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. To ważne.
Póki co jestem sama, bo tata dziecka nic nie wie. Nie wiem jaka będzie jego reakcja, ale wiem na pewno ze byłoby to ogromnym stresem i na pewno dolozyloby mi ciężaru na ten ten czas
Idę robić obiad.
Dzieki ze jesteście :*[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi jeszcze polecano po znajomości panią doktor Pawelec- pracuje na Klinikach bodajże, na Dobrzyńskiej i w Trzebnicy. Ale poczytałam opinie o tej Pani na ZnanyLekarz i powiem szczerze... jakoś mnie nie przekonuje.
Ja wiem, że lekarz przede wszystkim ma mieć wiedzę...ale jak dla mnie usposobienie, podejście do pacjenta- to bardzo ważne kwestie. Może jestem jakaś nadwrażliwa,ale bardzo mnie dotykają różne chamskie i nietaktowne zachowania i w sytuacji, kiedy ktoś zaczyna mnie poniżać bezpodstawie krytykować czy podnosić na mnie głos ja się rozpadam na kawałki i nie jestem w stanie się pozbierać...
Taki o...delikates ze mnie...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny dzisiaj odebralam wyniki HCG z krwi pokazuje mi 5-6 tydzień.
TSH 1,803ulU/ml ( 0,55 do 4,78)
FT3 4,83pmol/l ( 3,8 do 6 )
FT4 15,55 pmol/l (7,86 do 14,41) - ten wynik mnie trochę niepokoi:-(
Terazw sobotę mama wizytę u Endokrynologa. A 26 stycznia pierwszą wizyta u Ginka.Angelika091992 -
ja właśnie wróciłam od endo.
wynik tsh 0,943 mu się podoba, ale zwiększył mi dawkę wg norm o 30%.
Mam zbadać tsh za 2 tygodnie, a za 4 - tsh i ft4.
-
Skali89 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie, właśnie odebrałam wynik tsh -> 3,66, wg normlanej normy w normie, ale w ciązy jest I trymestr 0,01-2,32 więc mam wyżej, a cały czas biorę 1 tabletkę eutyroxu 50. Nie wiem czemu taka wysoka:(
a byłaś u endo po zajściu w ciążę?
mój mi powiedział, że po zajściu zwiększa się dawkę między 30 a 60%.
i tak ja brałam 6x88, 1x62,5. a teraz mam brać 6x112, 1x88.
idź do endo. -
Witajcie. Od lat zmagam sie z niedoczynnością. Przed ciaza tah 1,4. Teraz jestem w 6 tc a w 21 dniu cyklu tah 10.2 a ft 4 0.9 przy normie od 0,89. Lekarka odraU zwiekszyla euthyrox z 50 na 75 a po 10 dniach na 100. Czy powinnam sie martwic. Jak jest pod kontrola to moge spac spokojnie? Po jakim
Czasie powtorzyc badania? -
Oliniak, jeśli jesteś pod kontrolą lekarza to wyluzuj i śpij spokojnie. Mój endokrynolog też zwiększał mi dawki co kilkanaście-kilkadziesiąt dni. Nie można od razu przyjmować dużej dawki bo organizm musi się przyzwyczaić do większej ilości hormonów. Ja kontroluję poziomy hormonów co 4 tygodnie ale mam je w normie. Z drugiej strony za często też nie ma sensu bo to tak szybko się nie zmienia. Kiedy masz następną wizytę?
Skali, u mnie TSH po zajściu w ciążę skoczyło z 1,8 na 2,6 w ciągu miesiąca. Przeszkolona wcześniej przez lekarza od razu po teście zwiększyłam dawkę o 50% i okazało się, że dobrze zrobiłam. W pierwszym trymestrze zapotrzebowanie na hormony bardzo rośnie bo dzidziuszek nie ma jeszcze swojej tarczycy. Moim zdaniem powinnaś zwiększyć dawkę o połowę (do 75) i jak najszybciej iść do endokrynologa.Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
KW
-
Unbeldi bardzo dziekuje za odpowiedz Uspokoilas mnie. Od 9 stycznia biore zwiekszona dawke z 50 na 75 a w te niedziele zaczynam 100 euthyroxu. Wizyte mam na 28 stucznia ale w kaZdym czasie moge przeloZyc ja na wczesniej. Myslisz, ze lepiej wczesniej skontrolowac tsh i ft4 i isc na wizyte?
-
Oliniak, wydaję mi się że nie ma sensu biec wcześniej do lekarza. Stopniowo zwiększasz dawkę Euthyroxu i te dwa tygodnie to dobry czas żeby organizm miał szansę zareagować. Pamiętaj tylko żeby Euthyrox zażywać minimum pół godziny przed śniadaniem - to zdecydowanie polepsza wchłanianie Trzymam kciukiTadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
KW
-
cześć
jakiś czas temu pisałam o moich kiepskich wynikach TSH.
Endokrynolog stwierdził niedoczynnośc tarczycy.
Ale posluchajcie.
Miałam TSH prawie 7. Po tygodniu zrobiłam kolejne badanie i wyszło 4,5 (bez brania żadnych leków, to samo laboratorium wykonywało badania).
Po tygodniu brania leków (euthyrox 25) moje TSH wynosi 1,09. (badanie wykonywane w innym laboratorium)
czy to jest możliwe???
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]