w którym tygodniu ciąży nudności?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, trochę się martwie i mam do was pytanie, jestem obecnie w 8 tc, od 6 tc przez tak 10 dni miałam mdłości i rano i wieczorem (bez wymiotów), a teraz przeszły jak ręką odiął.Miała któraś tak, bo martwię się że z dzidziusiem dzieje się coś złego, a do lekarza dopiero za 1,5 tygodnia
-
do 7 tc niepokoiłam się skąpymi objawami ciąży - zatrzymany okres, więcej siusiania, ciężkie i wrażliwe piersi, okresowe krótkie skurcze w podbrzuszu. w 7tc zaczęły się: mdłości (póki co - bez wymiotów) - nawet przy piciu wody, paskudny jadłowstręt, nadwrażliwość na zapach i widok jedzenia. kuchnię najchętniej omijałabym na kilometr, z konieczności gotuję, ale z wyrazem twarzy męczennicy ;/ miewam czasem (rzadko) zachcianki, które szczęśliwie same torują sobie drogę do mojego żołądka, olewając mdłości. mam jednak nadzieję, że to w końcu odpuści - martwię się o dzieciątko..
-
Ja mam okropne mdłości od 6tc, momentami nie mogę już wytrzymać i zmuszam się do wymiotów bo tylko wtedy czuję ulgę.mija trzeci tydzień a mdłości nie ustępują,tęsknię już do świata żywych. Nie umiem się nawet przez to złe samopoczucie cieszyć ciążą
-
Mi nudności zaczęły się na początku 3 tygodnia ciąży, był to pierwszy objaw mojej fasolki ! Mam je do dzisiaj, w pewnym momencie doszły jeszcze całonocne wymioty więc naprawdę jest nieciekawie i mam nadzieję, że niedługo ustąpią i będzie więcej energii Też pije wodę z cytryną litrami i troszkę pomaga... Rano przed wstaniem z łóżka jem zawsze na leżąco jogurt lub płatki na mleku dzięki czemu mogę wstać... Jak zaczęłam mieć wymioty to pani doktor kazała mi brać Magne B6 po dwie tabletki dziennie, ale nie widzę jakiegoś działania, choć może bez tego byłoby gorzej... Najgorsze mdłości mam po smażonych potrawach, nawet naleśnika zjeść nie mogę bo aż mnie trzęsie
-
Hej Lzieth widzę że w zeszłym roku spotkało cię to co mnie...też poroniłam córeczkę 12 tygodniu 17.08.Teraz jestem w siódmym tygodniu i choć czuję się fatalnie bo mdli mnie cały dzień a jakiekolwiek czynności męczą mnie jakbym przekopała hektary łyżeczką do herbaty to zniosę wszystko oby ta ciąża zakończyła się pozytywnieMartusia-30.12.2007
Ola-17.03.2010
Fabianek-14.02.2015 (*)
Agatka-17.08.2015 (*) -
A kiedy nudności Wam przeszły? Bo ja jestem w połowie 9tc i dzisiaj pierwszy dzień nie jest mi niedobrze i jak każda przewrażliwiona mama zastanawiam się czy to możliwe, żeby tak nagle przeszło:)"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Ja mam mdlosci odkad zrobilam test jak na zlosc jak magia od razu mnie dopadlo. Sa calodniowe I nie odpuszczaja jedynie kilka dni mialam spokoj jak sie ostro przeziebilam niedawno a jak tylko mi sie polepszylo od nowa flaki z olejem I gula w gardle. Wymioty tez sa. Codziennie raz po jakims posilku. Najczesciej ledwo skoncze obiad I lece do wc. Powiem Wam jestem juz mega wykonczona tym I marze wreszcie odzyskac sily I dobre samopoczucie sprzed ciazy
-
Mi Pani doktor powiedziala "pamietaj, ze jak tobie jest niedobrze to znaczy ze jemu jest dobrze.." i dlatego dzisiaj kiedy przestalo mi byc niedobrze to sie troche martwie."Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Jeżyna&Malina wrote:Mi Pani doktor powiedziala "pamietaj, ze jak tobie jest niedobrze to znaczy ze jemu jest dobrze.." i dlatego dzisiaj kiedy przestalo mi byc niedobrze to sie troche martwie.
-
U mnie dzis 11+0. O ile wczesniej moje mdlosci/nudnosci byly malo uciazliwe, tak od wczoraj kompletnie nie mam apetytu i mam ciagle uczucie ze mi "nie dobrze" + posniadaniowe wymioty. Lece do sklepu po landrynki jak Izieth polecala A jak tam u Was dziewczyny?