X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Aktywnie w ciąży :-)
Odpowiedz

Aktywnie w ciąży :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,piszcie jak spędzacie czas w ciąży :-) Chodzi mi o dbanie o figurę -żeby się wszystko nie rozlazlo nam na boki :-)
    Zacznę od siebie-przed ciążą baaardzo duzo ćwiczyłam...wracalam z pracy i praktycznie codziennie po dwie godzinny ćwiczeń -orbitrek po siłowe,lub rower.
    Zaszlam w ciaze-momentalnie przestalam ćwiczyć,poroniłam,chwile później znów zaszlam w ciążę i dalej nie ćwiczyłam...czyli mniej więcej od stycznia nie ćwiczę nic a nic :(
    Ostatnio po troszku zaczęłam na orbitreku,ale strasznie się męczę,ćwiczyłam nogi,pośladki,ale po takim czasie w bezruchu miałam takie zakwasy,ze aż mi sie odechciało.
    Ale znów zaczelam-orbitrek po kilka minut-max 3 :D Ćwiczenia na pośladki,przysiady...
    Teraz strasznie mam ochotę na rower...ale tylko i wyłącznie po plaskiej powierzchni...Jak będą górki,to natychmiast zejdę i przeprowadze rower :-)
    Uwielbiam ćwiczyć i mam nadzieje,ze znajda sie mamy,które pocwicza ze mna i będziemy sie motywować i wspierać w zakwasach :D

Beeblu, dorbie lubią tę wiadomość

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku cały czas spałam i nic mi się nie chciało :P
    Od 2 trymestru było lepiej,chodziłam na spacery,ogarniałam dom na pełnych obrotach. Z czasem zaczął boleć krzyż,puchnąć nogi no a teraz nawet wyjście do sklepu po zakupy spożywcze i stanie w kolejkach jest męczarnią.

Też przed ciążą ćwiczyłam na siłce czy w domu z Ewką Chodakowską :P ale teraz wolę się nie przemęczać,bo nie chce wylądować na ostrym dyżurze. Wolę nie ryzykować. Poza tym mam anemię i zwykłe sprzątanie w domu zabiera mi energię :/ Dodatkowo doszły skurcze braxtona Hicksa i wolę nie prowokować małego do wyjścia bo ma jeszcze czas :)

Przestałam się przejmować wagą ( co nie oznacza,że jem jak świnia fast foody i inne tłuste,niezdrowe jedzenie:P ) ale o prostu zrozumiałam,że taka jest kolej rzeczy. Wagę zgubię po ciąży. Teraz liczy się dzidziuś :)

Wszystko zależy od samopoczucia. Jest sporo fitness dla kobiet w ciąży czy zajęć na basenie.

Mi wystarczy spacer :P

Pozdrawiam :)

mnk lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie :) Dla każdego cos dobrego :) Nie ma co ryzykować -dzidziuś najwazniejszy;) po ciazy sobie odbijesz :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niedawno zaczęłam II trymestr i zamierzam ćwiczyć. Fajne zestawy ćwiczeń ma Zosia Ślotała na swoim blogu. Szkoda tylko, że nie ma filmików... Macie jakieś sprawdzone zestawy ćwiczeń na YT?

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze któraś z mam sie odezwie co do ćwiczeń na YouTube...ja jeszcze nie ćwiczyłam z filmikami-raczej sama sobie wymyślam.
    Nie wiem czy probowalas,ale bardzo dobre sa wykroki w przód i zakroki w tyl-super na nogi i pośladki :)
    Na pewno tez wymachy nóg w tył i w bok...Mysle,ze samej można ułożyć zestaw fajnych ćwiczeń :)
    A ćwiczyła wcześniej -przed ciąża?

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej ćwiczyłam, wiadomo- z Ewką ;) trochę tego na YT jest, przewertuje i może faktycznie sama wymyśle zestaw. Część ćwiczeń ze 'Skalpela' by się nadawalo (tak jak piszesz: wymachy nóg i wykroki) Dzięki

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii ja juz cwiczylam jeden zestaw z YT , ale to bylo tylko 5min i jak dla mnie malo aktywne . Dzis planuje kolejny zestaw , ktory trwa 50 minut i jest bardziej ruchliwy . Zobacze czy cos poczuje w miesniach . Poza tym jestem w trakcie szukania roweru stacjonarnego .Ja jestem przerazona moja waga i mimo ,ze wiem , ze dla dziecka wszystko marnie widze koncowke ciazy . Tym bardziej , ze lipiec , sierpien zawsze spedzamy nad morzem , a ja w tym czasie bede wygladala jak wieloryb .

A to bede cwiczyc dzisiaj :
    https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ
    O ile znowu brzuch nie bedzie mnie bolal .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:08

dddodiii lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojkalojka moja gdzies Ty sie podziewała? :D
    No jak brzusio boli,to zrezygnuj z ćwiczeń...
    Powolutku musimy ćwiczyć,bez podskokow,bez latania na szybko...
    Ja np.ostatnio przelecialam się po kilku sklepach i cale podbrzusze mnie bolało :/ Jak się położyłam bylo lepiej,trzeba uważać
    Pomalutku ze spokojem...nigdzie nam sie nie spieszy :)
    Ja nie wiem,czy i Wy tak macie,ale ja sie juz przeraziłam...w biodrach mi urosło i tym samym Tylek większy...:/

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tluszcz sie rozlam na calym ciele :(
    Zdam relacje wieczorem jak po gimnastyce :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no..ja dzisiaj nie ćwiczę...masakra jakaś..Bylam to tu to tam i jestem tak padnieta..jeszcze ta pogoda mnie wykańcza dzisiaj...Normalnie spałabym spała :) Kurde..dawno tak sie nie czułam...Dzisiaj odpuszczam...
    Lojkalojka...to czekam na relacje:) A Ty dzisiaj masz Powera? Ja po prostu wymiękam...ledwo powieki trzymam...:D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ćwiczyłam przed ciążą, więc i teraz nie będę. Jedynie spacery i zakupy :D Wchodzą w grę ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo...zakupy to chyba najcięższy trening w ciąży :) cos o tym wiem :) spacerki tez fajna sprawa:) A najlepiej spacerować gdzies,gdzie ludzie mieszkają w domkach jednorodzinnych...maja takie ogródki piękne,ze warto Oczki nacieszyc:)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 min gimnastyki zrobione. Zobaczymi jak bede sie czuc jutro .Latwo nie bylo , bo bolal mnie troche brzuch .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    50 min gimnastyki zrobione. Zobaczymi jak bede sie czuc jutro .Latwo nie bylo , bo bolal mnie troche brzuch .
    A widzisz! Jak boli brzusio,to nie ryzykuj,proszę Cie...

• Fatim Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast wymachów w ciąży powinno się robić naprzemienne unoszenie nóg i rąk tzn klęczycie na czworaka nogi na szerokość bioder, ręce równo z ramionami i unosicie lewą rękę prawą nogę i na odwrót. Wymachy są niewskazane w ciąży, nie można też ćwiczyć tak by czuć zmęczenie czy zadyszkę a puls nie może przekraczać 140/min.

Bąbelek lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coraz wiecej energii wiec zamierzam pocwiczyc z pilka, ponoc jest to polecane dla kobiet w ciazy :-) znalazlam tez kiedys zestawy cwiczen na yt, dziewczyna ktora cwiczy prowadzi strone fitupy czy jakos tak. Cwiczylam z nia przed ciaza i bylam zadowolona wiec moze i cwiczenia dla kobiet w ciazy mi sie spodobaja... Musze sie wziac za siebie bo wszyscy ostatnio powtarzaja ze przytylam... To pewnie przez ogromna ochote na slodycze i lody ktore sobie wlasnie ograniczylam, jak dodam do tego cwiczenia to moze nie bede wielorybem :-P

• Jarochatka Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ja powiem tak, przed ciążą też prowadziłam aktywny tryb życia: aerobik, bieganie, w tym bieganie za 3-latkiem :)w styczniu okazało się, że jestem w ciąży i oprócz biegania za synem wszystko inne odpuściłam. Teraz od 17 tygodnia chodzę na pilates dla kobiet w ciąży i powiem, że czuję się po tym rewelacyjnie. W pierwszej ciąży też to praktykowałam :) Także dziewczyny bierzcie się za ćwiczenia ;)

Bąbelek, dddodiii lubią tę wiadomość

relgsg18oeupuct2.png
    c55fskjor5o41ne6.png

30.08.2014 [*]- mój Maluszek 5tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny zamiast wymachów w ciąży powinno się robić naprzemienne unoszenie nóg i rąk tzn klęczycie na czworaka nogi na szerokość bioder, ręce równo z ramionami i unosicie lewą rękę prawą nogę i na odwrót. Wymachy są niewskazane w ciąży, nie można też ćwiczyć tak by czuć zmęczenie czy zadyszkę a puls nie może przekraczać 140/min.
    Uuuuu...No u mnie zdecydowanie przekracza zwłaszcza na orbitreku...a orbitrek ponoc jest jedna z najlepszych form aktywnosci w ciazy...ale robię przerwy;)Nie da rady,żebym na nim miała puls mniejszy niż 140...Normalnie mam puls od 80 do 110,na orbitku serce szybciej bije...Ale wszystko jest w porządku :) A wymachow dlaczego nie można robić? Ja np.nie robię wymachów w podporze,tylko po prostu na stojąco -wymachy w tym i w bok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja mam coraz wiecej energii wiec zamierzam pocwiczyc z pilka, ponoc jest to polecane dla kobiet w ciazy :-) znalazlam tez kiedys zestawy cwiczen na yt, dziewczyna ktora cwiczy prowadzi strone fitupy czy jakos tak. Cwiczylam z nia przed ciaza i bylam zadowolona wiec moze i cwiczenia dla kobiet w ciazy mi sie spodobaja... Musze sie wziac za siebie bo wszyscy ostatnio powtarzaja ze przytylam... To pewnie przez ogromna ochote na slodycze i lody ktore sobie wlasnie ograniczylam, jak dodam do tego cwiczenia to moze nie bede wielorybem :-P
    Fitappy tez mi sie podoba:) super ma ćwiczenia :) Dzieki niej zrobiłam 6 waidera :) Fajna dziewczyna i tez chyba sobie z nią poćwiczę :)

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście ta laseczke Sarah Stage jak w ciazy wyglądała? Ta to dopiero musiała ćwiczyć..a urodziła zdrowe dziecko..Myslalam,ze to bzdura jakas,ale jednak nie...

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ