Aktywnie w ciąży :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny,piszcie jak spędzacie czas w ciąży Chodzi mi o dbanie o figurę -żeby się wszystko nie rozlazlo nam na boki
Zacznę od siebie-przed ciążą baaardzo duzo ćwiczyłam...wracalam z pracy i praktycznie codziennie po dwie godzinny ćwiczeń -orbitrek po siłowe,lub rower.
Zaszlam w ciaze-momentalnie przestalam ćwiczyć,poroniłam,chwile później znów zaszlam w ciążę i dalej nie ćwiczyłam...czyli mniej więcej od stycznia nie ćwiczę nic a nic
Ostatnio po troszku zaczęłam na orbitreku,ale strasznie się męczę,ćwiczyłam nogi,pośladki,ale po takim czasie w bezruchu miałam takie zakwasy,ze aż mi sie odechciało.
Ale znów zaczelam-orbitrek po kilka minut-max 3 Ćwiczenia na pośladki,przysiady...
Teraz strasznie mam ochotę na rower...ale tylko i wyłącznie po plaskiej powierzchni...Jak będą górki,to natychmiast zejdę i przeprowadze rower
Uwielbiam ćwiczyć i mam nadzieje,ze znajda sie mamy,które pocwicza ze mna i będziemy sie motywować i wspierać w zakwasachBeeblu, dorbie lubią tę wiadomość
-
Ja na początku cały czas spałam i nic mi się nie chciało
Od 2 trymestru było lepiej,chodziłam na spacery,ogarniałam dom na pełnych obrotach. Z czasem zaczął boleć krzyż,puchnąć nogi no a teraz nawet wyjście do sklepu po zakupy spożywcze i stanie w kolejkach jest męczarnią.
Też przed ciążą ćwiczyłam na siłce czy w domu z Ewką Chodakowską ale teraz wolę się nie przemęczać,bo nie chce wylądować na ostrym dyżurze. Wolę nie ryzykować. Poza tym mam anemię i zwykłe sprzątanie w domu zabiera mi energię Dodatkowo doszły skurcze braxtona Hicksa i wolę nie prowokować małego do wyjścia bo ma jeszcze czas
Przestałam się przejmować wagą ( co nie oznacza,że jem jak świnia fast foody i inne tłuste,niezdrowe jedzenie:P ) ale o prostu zrozumiałam,że taka jest kolej rzeczy. Wagę zgubię po ciąży. Teraz liczy się dzidziuś
Wszystko zależy od samopoczucia. Jest sporo fitness dla kobiet w ciąży czy zajęć na basenie.
Mi wystarczy spacer
Pozdrawiam
mnk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoze któraś z mam sie odezwie co do ćwiczeń na YouTube...ja jeszcze nie ćwiczyłam z filmikami-raczej sama sobie wymyślam.
Nie wiem czy probowalas,ale bardzo dobre sa wykroki w przód i zakroki w tyl-super na nogi i pośladki
Na pewno tez wymachy nóg w tył i w bok...Mysle,ze samej można ułożyć zestaw fajnych ćwiczeń
A ćwiczyła wcześniej -przed ciąża? -
dddodiii ja juz cwiczylam jeden zestaw z YT , ale to bylo tylko 5min i jak dla mnie malo aktywne . Dzis planuje kolejny zestaw , ktory trwa 50 minut i jest bardziej ruchliwy . Zobacze czy cos poczuje w miesniach . Poza tym jestem w trakcie szukania roweru stacjonarnego .Ja jestem przerazona moja waga i mimo ,ze wiem , ze dla dziecka wszystko marnie widze koncowke ciazy . Tym bardziej , ze lipiec , sierpien zawsze spedzamy nad morzem , a ja w tym czasie bede wygladala jak wieloryb .
A to bede cwiczyc dzisiaj :
https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ
O ile znowu brzuch nie bedzie mnie bolal .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:08
dddodiii lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
nick nieaktualnyLojkalojka moja gdzies Ty sie podziewała?
No jak brzusio boli,to zrezygnuj z ćwiczeń...
Powolutku musimy ćwiczyć,bez podskokow,bez latania na szybko...
Ja np.ostatnio przelecialam się po kilku sklepach i cale podbrzusze mnie bolało Jak się położyłam bylo lepiej,trzeba uważać
Pomalutku ze spokojem...nigdzie nam sie nie spieszy
Ja nie wiem,czy i Wy tak macie,ale ja sie juz przeraziłam...w biodrach mi urosło i tym samym Tylek większy... -
nick nieaktualnyNie no..ja dzisiaj nie ćwiczę...masakra jakaś..Bylam to tu to tam i jestem tak padnieta..jeszcze ta pogoda mnie wykańcza dzisiaj...Normalnie spałabym spała Kurde..dawno tak sie nie czułam...Dzisiaj odpuszczam...
Lojkalojka...to czekam na relacje:) A Ty dzisiaj masz Powera? Ja po prostu wymiękam...ledwo powieki trzymam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zamiast wymachów w ciąży powinno się robić naprzemienne unoszenie nóg i rąk tzn klęczycie na czworaka nogi na szerokość bioder, ręce równo z ramionami i unosicie lewą rękę prawą nogę i na odwrót. Wymachy są niewskazane w ciąży, nie można też ćwiczyć tak by czuć zmęczenie czy zadyszkę a puls nie może przekraczać 140/min.
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam coraz wiecej energii wiec zamierzam pocwiczyc z pilka, ponoc jest to polecane dla kobiet w ciazy znalazlam tez kiedys zestawy cwiczen na yt, dziewczyna ktora cwiczy prowadzi strone fitupy czy jakos tak. Cwiczylam z nia przed ciaza i bylam zadowolona wiec moze i cwiczenia dla kobiet w ciazy mi sie spodobaja... Musze sie wziac za siebie bo wszyscy ostatnio powtarzaja ze przytylam... To pewnie przez ogromna ochote na slodycze i lody ktore sobie wlasnie ograniczylam, jak dodam do tego cwiczenia to moze nie bede wielorybem
-
Cześć Dziewczyny!
Ja powiem tak, przed ciążą też prowadziłam aktywny tryb życia: aerobik, bieganie, w tym bieganie za 3-latkiem :)w styczniu okazało się, że jestem w ciąży i oprócz biegania za synem wszystko inne odpuściłam. Teraz od 17 tygodnia chodzę na pilates dla kobiet w ciąży i powiem, że czuję się po tym rewelacyjnie. W pierwszej ciąży też to praktykowałam Także dziewczyny bierzcie się za ćwiczeniaBąbelek, dddodiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Dziewczyny zamiast wymachów w ciąży powinno się robić naprzemienne unoszenie nóg i rąk tzn klęczycie na czworaka nogi na szerokość bioder, ręce równo z ramionami i unosicie lewą rękę prawą nogę i na odwrót. Wymachy są niewskazane w ciąży, nie można też ćwiczyć tak by czuć zmęczenie czy zadyszkę a puls nie może przekraczać 140/min.
-
nick nieaktualnyestrella wrote:Ja mam coraz wiecej energii wiec zamierzam pocwiczyc z pilka, ponoc jest to polecane dla kobiet w ciazy znalazlam tez kiedys zestawy cwiczen na yt, dziewczyna ktora cwiczy prowadzi strone fitupy czy jakos tak. Cwiczylam z nia przed ciaza i bylam zadowolona wiec moze i cwiczenia dla kobiet w ciazy mi sie spodobaja... Musze sie wziac za siebie bo wszyscy ostatnio powtarzaja ze przytylam... To pewnie przez ogromna ochote na slodycze i lody ktore sobie wlasnie ograniczylam, jak dodam do tego cwiczenia to moze nie bede wielorybem
estrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny