Aktywnie w ciąży :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
http://mamawformie.pl/wszystkie-cwiczenia-w-ciazy/ !!!!
II i III trymestr filmiki:
- z Edytą Litwiniuk,
- Patrycją Olejarczyk,
- rozgrzewka przed ćwiczeniami
- ćwiczenia na skurcze łydek,
- obrzęk nóg,
- ćwiczenia z piłką,
- relaksacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 11:04
dddodiii, Beeblu, Symfonia lubią tę wiadomość
-
W styczniu się dowiedziałam, że jestem w ciąży chodziłam na siłownię i grałam w tenisa. Zorientowałam się, że coś jest nie tak jak miałam mega spadek formy i nie byłam wstanie ćwiczyć danych serii z obciążeniem jak zawsze.
Grałam w tenisa w sumie do końca marca z trenerem, pulsometrem. Potem przestałam bo już brakowało mi na to sił,byłam ultra śpiące i nie dawałam rady. Obecnie mamy maj i energia powoli mi wraca więc myślę nad jakimiś ćwiczeniami w domu + spacery.
Oczywiście jak ktoś nie ćwiczy i nie chce nie namawiam, ale jak na razie nic mnie nie boli, nic mi nie dolega więc poćwiczę jak dam radę aby ten stan bez dolegliwości mi się utrzymał. Jutro robię skalpel II Ewki Chodakowskiej zobacze jam mi pójdzie.
Znalazłam jeszcze taką listę filmików z ćwiczeniami dla ciężarnych na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=qRotz4n4NrM&list=PL94NN7mgl1ZQXmRoV5s-QR4dHrHKkAxrr&index=32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej mamusie, ja chodzę 3 razy w tyg na basen, pływam 30 min i 15 min masuje uda i pośladki na biczach wodnych, czuje się super, nigdy mnie nie boli przy tym brzuch, a i słyszałam od mojej gin, że i dzieciaczkom bardzo podoba się taka forma aktywności, polecam listopadówka
dddodiii lubi tę wiadomość
-
Ja dokładnie od 22 czerwca codziennie jeżdżę na rowerze stacjonarnym, codziennie minimum 15 km, zazwyczaj 20 a dziś dojechałam do 27 km Przed ciążą byłam aktywna, byłam w trakcie robienia brzucha Czasem się zastanawiam czy nie za dużo tego rowerku no ale skoro czuje się dobrze, wcale mnie to nie męczy i ciąża zdrowa
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dddodii jak masz bóle ala miesiączkowe to bierz magnez odrazu z b6. Moja gin mi kazała brać jak taki bóle miałam i pij dużo wody.
Dziewczyny z takimi bólami to i nospe biorą (żeby skurczy nie było) i magnez nawet 3 razy dziennie. No i z aktywnością daj sobie na wstrzymanie i jak będziesz u gin sprawdź jak się miewa Twoja szyjka.dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudixxon wrote:dddodii jak masz bóle ala miesiączkowe to bierz magnez odrazu z b6. Moja gin mi kazała brać jak taki bóle miałam i pij dużo wody.
Dziewczyny z takimi bólami to i nospe biorą (żeby skurczy nie było) i magnez nawet 3 razy dziennie. No i z aktywnością daj sobie na wstrzymanie i jak będziesz u gin sprawdź jak się miewa Twoja szyjka.
Biorę magnez caly czas 370mg. Ale dziękuję za rady;-)
Cwiczenia-jakiekolwiek odpuszczam do samego konca.
Nie chcę małej rodzic juz teraz,staram sie leżeć i dużo ogólnie odpoczywać...
-
dddodiii wrote:Bylam 8 lipca,szyjka w porządku.
Biorę magnez caly czas 370mg. Ale dziękuję za rady;-)
Cwiczenia-jakiekolwiek odpuszczam do samego konca.
Nie chcę małej rodzic juz teraz,staram sie leżeć i dużo ogólnie odpoczywać...
Ja na pewno dam sobie wyciskdddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysle,ze w sam raz. Jeździłam tez po 20-30km/h,a potem wyczytałam,ze w ciąży nie należy przekraczać 10km/h. Ale błagam...co to jest 10km/h Żarty jakies...
Póki sie dobrze czujesz,to korzystaj,bo ja juz niestety nie daje rady...musze czekać jak mala się urodzi... -
nick nieaktualny
-
Ja bardzo dużo chodzę, tam gdzie się da to nie wsiadam w auto czy autobus tylko idę i tak codziennie. Dodatkowo 2x w tyg chodzę na aktywne 9 miesięcy, bardzo chciałabym iść na basen ale mam azs nasilone w ciąży więc odpada
-
nick nieaktualnyHikaru wrote:Ja bardzo dużo chodzę, tam gdzie się da to nie wsiadam w auto czy autobus tylko idę i tak codziennie. Dodatkowo 2x w tyg chodzę na aktywne 9 miesięcy, bardzo chciałabym iść na basen ale mam azs nasilone w ciąży więc odpada
-
Jestem w 14 tygodniu. Dzis pierwszy raz bylam na jodze. Super. Zaraz po zajeciach dostalam turbodoladowania. Szkoda, ze teraz jest sezon wakacyjny, bo tylko sa zajecia raz w tygodniu, a csuje, ze moglabym dwa razy;)
Znajoma mi mowila, ze bardzo dobrze jej sie po jodze rodzilo. To mnie zachecilo.