Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Aktywnie w ciąży :-)
Odpowiedz

Aktywnie w ciąży :-)

Oceń ten wątek:
  • Monika A Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog mi odradzal korzystanie z basenu. A mnie to bardzo kusi. Chodzilam na basen kilka lat i nie lapalam infekcji. Kusi mnie bardzo, tym bardziej w takie upaly.

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pływanie w ciąży to dobry pomysł chyba :) Może ginekolog ma na myśli właśnie infekcje

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Monika A Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, infekcje. Nie wyrazilam sie dokladnie. Nawet zastanawialam sie, czy jako ochrony czesciowej zastosowac tampon. Tak mi radzil ten sam lekarz przed ciaza. A pozniej dobry plyn do higieny intymnej. Ale to jak wrozyc z fusow....
    Dziewczyny, czy Wy takze macie taki ogromny cellulit? Nigdy nie mialam z tym problemu. Co mozna z nim zrobic poza akceptacja;)?

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to uwidoczniły się rozstępy ale nie powstały nowe, zawsze byłam szczupła ale niestety rozstępy mam od gimnazjum. Cellulit to przez nadmiar wody w organizmie a niestety tak się w ciąży dzieje.

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja mam koniec chyba tego rowerku :/ yhh

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika! Nie używaj w ciazy żadnych tamponów! Broń Cie Panie Boże! Z tego co wiem,to łatwo o infekcje na basenie :/ Ale tamponów nie używaj. Co do cellulitu...okropny mi sie zrobil z tylu na udach i na posladkach:-( ale juz patrzeć po prostu nie moge na to:-(katastrofa..
    W zyciu czegos takiego nie miałam na sobie...:-(
    Mimo,ze smaruje sie od samego poczatku antycellulitowym to kurde i tak wylazło świństwo i tak...
    Aga!
    Rower na pewno odpuść na czas upałów -nie ryzykuj kochana,bo mpze sie naprawde zle skończyć .

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na tyłku :/ mimo że nie tyje w tych miejscach...i różne olejki balsamy od samego początku.Moja koleżanka niedawno rodziła i mówi że po porodzie to wszystko staje się mniej widoczne

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • miolka Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciążą biegałam, grałam w tenisa, jeździłam na łyżwach i chodziłam na spinning ale lekarz zabronił mi tego wysiłku :( wszystkiego, nazywając to "sportami wyczynowymi" co nie jest prawdą bo ja się nie żyłuję podczas wysiłku, niemniej chcę mieć dziecko więc gotowa na wyrzeczenia przerzuciłam się na zalecane przez lekarza spacery z psem (2-3 razy w tygodniu długi spacer) i basen (2 razy w tygodniu) , zaznaczę że nie umiałam pływać, jestem w trakcie nauki i najlepiej mi idzie leżenie na wodzie ;)
    2 raz w tygodniu też ćwiczę zestawy dla kangurów z Fittapy, lubiłam Jej zestawy jeszcze przed ciążą, te dla ciężarnych są troszkę jak flaki z olejem, ale i tak nie dałabym rady robić czegoś szybszego

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dddodiii. Kiedy juz npisalam komentarz, przewertowalam internet pod tym wzg i w pierwszym trymestrze jest doussczalne, ale w drugim juz zabronione. Chyba pojde na basen, ale tam gdzie cwicza ciezarne.

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz o tampony, oczywiscie. Jestem nowym uzytkownikiem forow i zapominam pisac konkretnie;) a moze to wynik ciazy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wina ciazy kochana:-) ja to takie wywijasy wywijam ,ze Glowa mala:D Najlepiej jest w trzecim trymestrze pod tym wzgledem-chodź rozkojarzona,ze nie wiem ile jest 4x3 :Dhahah:D
    Tak tęsknię za treningami :-(

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tampony Ci nic nie da a może jeszcze wywołać infekcję.Zapytaj swojego lekarza o globulki dopochwowe na zakwaszenie organizmu. Mój gin mi kiedyś polecał jak chciałam iść na basen ale nie pamiętam jak się nazywają.

Monika A wrote:
    Tak, infekcje. Nie wyrazilam sie dokladnie. Nawet zastanawialam sie, czy jako ochrony czesciowej zastosowac tampon. Tak mi radzil ten sam lekarz przed ciaza. A pozniej dobry plyn do higieny intymnej. Ale to jak wrozyc z fusow....
    Dziewczyny, czy Wy takze macie taki ogromny cellulit? Nigdy nie mialam z tym problemu. Co mozna z nim zrobic poza akceptacja;)?

zrz69vvj69ave0jf.png

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do cwiczen :) z maluchem wszystko ok bole minely chyba przy pomocy wiekszej dawki magnezu :)

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Monika! Nie używaj w ciazy żadnych tamponów! Broń Cie Panie Boże! Z tego co wiem,to łatwo o infekcje na basenie :/ Ale tamponów nie używaj.
    Są specjalne tampony probiotyczne do kupienia w niektórych aptekach, polecane przez ginekologów właśnie do chodzenia na basen.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pluskałam się już w morzu,pływałam w jeziorze i na basenie odkrytym i imfekcji nie złapałam ale to pewnie zależy od organizmu ;-)
    A co do cellulitu i rozstępów to zawsze to badziewie Miałam ale teraz rozbuchało się to cholerstwo na dobre :@ :-( smaruje się od początku ciąży różnymi specyfikami ale to nic nie daje niestety :-( :-(

• Lasia Niesia Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, :)
    no ja cellulit to taki ledwo miałam na pupie a teraz... strach napinać pośladki, bo wyglądają co najmniej nieapetycznie.. No ale to na pewno wina bardziej siedzącego trybu życia i tej wody.. a i tłuszczyku też co nieco więcej widzę. Nie porzucam jednak nadziei, że później go wytrząsnę ćwiczeniami :) Też nie mogę chodzić na basen ze względu na infekcje, w okolicy nie ma żadnych grup ćwiczeń dla ciężarnych, psa nie mam... :P Nadrabiać chyba będę dopiero popylając z wózkiem :P No i cudnie byłoby wrócić na treningi.. :P

Kurczę, martwię się, że mój mąż już nie będzie na mnie tak patrzył, jak niegdyś.. że moja figura nie będzie już taka, z której byłam bardzo zadowolona :( Co myślicie? też macie takie obawy?

f2w3j6yxwwmit5mp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia Niesia wrote:
    Witam, :)
    no ja cellulit to taki ledwo miałam na pupie a teraz... strach napinać pośladki, bo wyglądają co najmniej nieapetycznie.. No ale to na pewno wina bardziej siedzącego trybu życia i tej wody.. a i tłuszczyku też co nieco więcej widzę. Nie porzucam jednak nadziei, że później go wytrząsnę ćwiczeniami :) Też nie mogę chodzić na basen ze względu na infekcje, w okolicy nie ma żadnych grup ćwiczeń dla ciężarnych, psa nie mam... :P Nadrabiać chyba będę dopiero popylając z wózkiem :P No i cudnie byłoby wrócić na treningi.. :P

Kurczę, martwię się, że mój mąż już nie będzie na mnie tak patrzył, jak niegdyś.. że moja figura nie będzie już taka, z której byłam bardzo zadowolona :( Co myślicie? też macie takie obawy?
    Obawy są. Ale mój odziwo rzuca się na mnie bardziej niż przed ciążą.. i seks jest cudny i częsty tylko ze mi brzuch przeszkadza i czuje te swoje nie zgrabne ruchy.. ciężko tu mówić o wiciu się jak kotka hehe ale pomimo że on tak za mną to obiecałam sobie ze po ciąży będę wyglądała jeszcze lepiej niż przed aż mu oczy wyleca a prawda też taka ze oni nie widząc tego cellulitu tak jak my heh

• miolka Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do aplikacji na noc przed basenem jest specyfik AbiOfem jak bardzo skuteczny to dopiero po badaniach będę mogła powiedzieć

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie tak zestresowalam, ze zaczelam sie pytac mojego,
    czy fajnie wygladam i takie tam. On z blyszczacymi odpowiadal, ze slodki ten moj brzuszek. Choc trudno mi bylo w to uwierzyc, bo wczesnie wygladalam calkiem niezle i nie bylo takiej fajnej reakcji. Ale ostatnio obejrzalam sie dobrze w lustrze i sama sie sobie spodobalam:) jestem kobieca.

• katarynka07 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a macie jakies fajne fitnesy na you tubie?? :))

kasia
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ