Aktywnie w ciąży :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam 2 filmiki z ćwiczeniami dla II trymestru
1) https://www.youtube.com/watch?v=W2OARfwvvwc (Ćwicz Pilates)
2) https://www.youtube.com/watch?v=BkClc5B9cVY (wzmacnianie przed porodem)
W pierwszym filmiku są pokazane ćwiczenia w pozycji leżącej. Gdzieś wyczytałam, ze nie powinno się wykonywać ćwiczeń w tej pozycji? jakie są Wasze informacje na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:34
-
Sport to zdrowie,a jeśli nie ma przeciwwskazań to można ćwiczyć w ciąży,ale pamiętajcie o dziecku i stosujcie się do zalecanych norm,spytajcie lekarza albo jakiegoś wykwalifikowanego trenera.
Bądźcie odpowiedzialne i nie patrzcie na kogoś tylko dbajcie o bezpieczeństwo swoje i przede wszystkim maluszka.
Przemęczanie w ciąży też nie jest dobre.
Ja na początku nie akceptowałam swojego wyglądu (zrobił mi się okropny cellulit wodny i mam go nawet na łydkach,przy kolanach czy żebrach ) ale dałam sobie z nim spokój na okres ciąży bo i tak nic nie zrobię.
Po porodzie wezmę się za siebie i się pozbędę dziada
Teraz mam ważniejsze sprawy niż 2 kg nadwagi
Wszystko siedzi u nas w głowie- trzeba się zaakceptować i trochę odpuścić na okres ciąży bo różnie może się zdarzyć...
PS.Życzę Wam takiego zapału i aktywności w III trymeście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 16:37
-
nick nieaktualnyBąbelek wrote:Znalazłam 2 filmiki z ćwiczeniami dla II trymestru
1) https://www.youtube.com/watch?v=W2OARfwvvwc (Ćwicz Pilates)
2) https://www.youtube.com/watch?v=BkClc5B9cVY (wzmacnianie przed porodem)
W pierwszym filmiku są pokazane ćwiczenia w pozycji leżącej. Gdzieś wyczytałam, ze nie powinno się wykonywać ćwiczeń w tej pozycji? jakie są Wasze informacje na ten temat?
Jest masa innych
Dziękuję za strony,na pewno przecwiczeBąbelek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartika87 wrote:Sport to zdrowie,a jeśli nie ma przeciwwskazań to można ćwiczyć w ciąży,ale pamiętajcie o dziecku i stosujcie się do zalecanych norm,spytajcie lekarza albo jakiegoś wykwalifikowanego trenera.
Bądźcie odpowiedzialne i nie patrzcie na kogoś tylko dbajcie o bezpieczeństwo swoje i przede wszystkim maluszka.
Przemęczanie w ciąży też nie jest dobre.
Ja na początku nie akceptowałam swojego wyglądu (zrobił mi się okropny cellulit wodny i mam go nawet na łydkach,przy kolanach czy żebrach ) ale dałam sobie z nim spokój na okres ciąży bo i tak nic nie zrobię.
Po porodzie wezmę się za siebie i się pozbędę dziada
Teraz mam ważniejsze sprawy niż 2 kg nadwagi
Dwa kilo?? Ło kochana dwa kilo,to tyle co nic
Ja myślę,ze tu chodzi o to,żeby się nie zaniedbać w ciąży...zwby ćwiczyć,jesli ktos cwiczyl przed ciążą -bo potem bedzie plącz,a po co to..
Pewnie,ze musimy uważać i to ostro i ćwiczyć w taki sposób,żeby się nie zmęczyć za mocno,ale delikatne przyspieszenie serduszka,to lepsze dotlenienie organizmu i lepsze samopoczucie,a i figura nie zaniedbana
Mysle tez,ze jak w drugim trymestrze mijają te najgorsze objawy,to jak się weźmiemy za ćwiczonka,to juz w trzecim tez sie nie zaniedbamy
Pierwszy trymestr,to byla mala przerwa
Wszystko siedzi u nas w głowie- trzeba się zaakceptować i trochę odpuścić na okres ciąży bo różnie może się zdarzyć...
PS.Życzę Wam takiego zapału i aktywności w III trymeście -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŁe tam...Wszystko da się zrobić i po ciąży jak zaczniemy latać za maluchem,to zgubimy w mig Ja pewno tez przytyje więcej,bo tak,to calkiem dobrze mi Szlo,a teraz nagle kilo w jakies 1,5 tygodnia do przodu nie wiadomo skąd,bo wcale sie nie objadam,a jem jak normalny człowiek...
Ktos mnie zapytal ostatnio ile JUZ przytyłam..Mowie,ze ze 3 i pól kilo...a w odpowiedzi usłyszałam...to jeszcze ze cztery i będzie koniec ciazy Se pomyślałam...ja pierdole...bo nic innego do głowy mi nie przyszło :)Kompletnie nie wiedziałam jak mam na to zareagować...Powiedziala to mama mojego M. Jeszcze 4 kilo???? Nie no..rece opadają..to mam przejść na dietę,czy jak? No marzenie,żeby w calej ciazy przytyć 7ipol kilo,ale to chyba mega grubasy maja taki limit...
Wtedy bylo 3ipol,teraz jest plus kilo...Tylko ze teraz to ja jem,a wczesniej nie jadłam praktycznie nic i do tego jeszcze spalałam...
-
Polecam takie ćwiczenia - spokojne i wykonywane przez ciężarną:
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps&index=2&list=PLWKvmKnHcEp1BhrIZyMc1bEe4QDA_T_jT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:30
Goździnka, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Ponoć norma to +15 kg.
Moja koleżanka przytyła 20 kg ale teraz ma lepszą figurę niż przed ciążą
Nie ma reguły,różne są organizmy. Jedna tyje 10 druga 20
Ja na pewno nie będę stosować w ciąży jakieś diety żeby mało przytyć bo to uważam za głupotę. Mały musi mieć wszystkiego pod dostatkiem,a no i samopoczucie też jest ważne.dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ddddodi nie wiem czy wątek jeszcze aktualny ale aktywność w ciąży to też dla mnie mega ważny temat Przed ciążą również dużo sportu uprawiałam i trochę teraz "cierpię" przez nasze ciążowe ograniczenia.
Ja staram się korzystać z orbitreku, rowerku stacjonarnego i zwykłego - ten zwykły poza miastem i raczej rzadko. Poza tym chodzę czasami na ćwiczenia typu "zdrowy kręgosłup", pilates i streching, niekoniecznie tylko dla kobiet w ciaży i widzę tam przyszłe mamy z naprawdę sporymi brzuszkami więc chyba są bezpieczne
Ahaaa no i "zmuszam" męża, żeby w weekend zabierał mnie na długaśne spacery za miastem, w dolinkach, lasach itp - super się po tym czujemy i ja i mąż
Powodzenia w aktywnej ciąży i pozdrówkidddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeeblu wrote:Ddddodi nie wiem czy wątek jeszcze aktualny ale aktywność w ciąży to też dla mnie mega ważny temat Przed ciążą również dużo sportu uprawiałam i trochę teraz "cierpię" przez nasze ciążowe ograniczenia.
Ja staram się korzystać z orbitreku, rowerku stacjonarnego i zwykłego - ten zwykły poza miastem i raczej rzadko. Poza tym chodzę czasami na ćwiczenia typu "zdrowy kręgosłup", pilates i streching, niekoniecznie tylko dla kobiet w ciaży i widzę tam przyszłe mamy z naprawdę sporymi brzuszkami więc chyba są bezpieczne
Ahaaa no i "zmuszam" męża, żeby w weekend zabierał mnie na długaśne spacery za miastem, w dolinkach, lasach itp - super się po tym czujemy i ja i mąż
Powodzenia w aktywnej ciąży i pozdrówki
A podpowiedz mi jak ćwiczysz na orbitreku,bo ja teraz bardzo szybko sie męczę...moze nie męczę,ale bardzo szybko osiągam mega wysoki puls,chociaż ustawiam sobie na program,gdzie "biegam" na jednym poziomie...
Rowerek tez miałam..ale sprzedałam,dolozylam kasy i kupiłam orbitreka..teraz w ciazy to by mi sie przydal...
-
nick nieaktualnyoleczkaa wrote:Dziewczyny, a co powiecie o basenie?
Ja niestety nie umiem pływać...próbowałam sie nauczyć,ale boje się
W ciazy basen,to super sprawa...Z pewnością bym często chodziła,gdybym umiala pływać..Korzystajcie dziewczyny! -
Dddodi co do orbitreku to ustawiam na jakiś niski poziom np. 4 i tak do 40 min spokojnie na nim sobie "chodzę". Zawsze możesz dostosować swoje tempo do zmęczenia
Może zacznij od partii po 10 min?
Na basen ja mega chętnie chodziłabym ale lekarz mi odradzał z powodu potencjalnych infekcji. Na początku myślałam że jest trochę za ostrożny jest ale koleżanki z pracy potwierdziły że basen jest kiepski bo one własnie w ciąży czegoś się nabawiły.
No i się przestraszyłam i do tej pory dzidziusia tylko 2 razy w morzu "wykąpałam" bo podobno morska woda jest najlepsza a ja własnie z urlopu wróciłamdddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to mam dla siebie piękny zestaw ćwiczeń
Orbitrek, przerwa, ćwiczenia z obciążeniem na biceps i triceps, przysiady, wykroki, zakroki, przysiady, cwiczenia na posladki-wymachy nóg w zgięciu w klęku podpartym plus wymachy nóg wyprostowanych w kleku podpartym, przerwa, wszystko razy dwa oprócz orbitreka i na koniec znów orbitrek
Tak to mogę ćwiczyć A po ciazy znowu mega wycisk
Brakuje mi tylko brzuszków...uwielbialam...Beeblu lubi tę wiadomość