Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Czym staracie się zapobiec rozstępom?
Odpowiedz

Czym staracie się zapobiec rozstępom?

Oceń ten wątek:
  • Twins_88 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym się Was zapytać, co stosujecie przeciw rozstępom? U mnie pojawiają się już na piersiach (jestem w 19 tyg. ciąży), mimo że stosuję garnier intensywna regeneracja. Działał na bardzo suchą skórę, której "dostałam" z okazji ciąży, ale nie zapobiega rozstępom.. Pozdrawiam :)

"Nie ma przyszłości bez miłości" - Jan Paweł II

4a26f35d00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ;) ja jestem aktualnie w 22 tygodniu ciąży, stosuję na przemian LIERAC Paris Phytolastil gel przeciw rozstępom , Emolium emulsja do ciała od 1 dnia życia i balsa do ciała Nivea dla dzieci, aktualnie nie mam ani jednego rozstępu ;)

Twins_88 lubi tę wiadomość

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie (rano i wieczorem) smaruje się Bio-Oil. Bardzo,bardzo dobry. Jak na razie rostępów brak :P
    Miałam bardzo wysuszoną skórę,odkąd go używam skóra jest bardziej elastyczna i nawilżona. Polecam :)

Twins_88, Mimi1990, Barbie24, antoszka lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• Twins_88 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady! ;)

4a26f35d00.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży stosowałam tylko i wyłącznie oliwkę Bambino :) Szczerze mówiąc pomagała do czasu porodu. Podczas (11 godzinnego) porodu nabawiłam się rozstępów. A tak całą ciążę dzięki oliwce nie było ani jednego rozstępu :D :)

• Twins_88 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakąś oliwkę z JOHNSON’S Baby, to zacznę się nią smarować :) Do tego dzisiaj w rossmannie kupiłam typowy olejek na rozstępy z Tołpy - z kartą "rossnę" z 39 zł na 21 zł - zobaczymy ile będzie "warta" ;) Póki co mogę powiedzieć, że cudownie pachnie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:07

4a26f35d00.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 23 tyg ciazy i jak na razie nie mam rozstępów. Używam dwa razy dziennie bio-oil ;)

Martika87, Twins_88, antoszka lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży stosuje zwykłą oliwkę dla dzieci Bambino oraz krem sexy mama na rozstępy, od 24 tc smaruję się 3 razy dziennie

• lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój zestaw:

1. Na stare rozstępy, które już miałam używam Pharmaceris Macierzyństwo Tocoreduct forte - stretch marks reducing balm
    2. Na piersi - Lirene Będę Mamą - ujędrniające serum na biust
    3. Na resztę ciała:
    - Dzidziuś dla mamy - hipoalergiczny skoncentrowany balsam przeciw rozstępom;
    - babydream fur Mama Rossmann - lotion pielęgnacyjny

Na razie nie mam żadnych świeżych rozstępów.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję czym popadnie - zwykłymi balsamami, balsamami dla przyszłych mam, oliwką przeciw rozstępom i olejami roślinnymi (np. kokosowym czy rycynowym). Ale z tego co wiem oprócz regularnego smarowania ważny jest również masaż, dlatego warto myć się szorstką gąbką lub myjką, żeby pobudzić krążenie w skórze - przez to staje się ona elastyczna i nie pęka.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Twins_88 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, będę musiała się zaopatrzyć w jakiś "sprzęt" do masowania brzuszka ;)

4a26f35d00.png
  • klaudiaankak Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruję się i oliwką i porządnym kremem i rozstępy i tak się pojawiły... z tym, że ja mam do nich tendencję

Klaudia:)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosuje krem palmer's na rozstępy na całe ciało- dobrze nawilża i natłuszcza, na razie nie widze rozstępow ale daleka droga jeszcze. Słyszalam ze kremy trzeba zmieniać po mcu lub dwóch, żeby skóra sie nie przyzwyczaiła.

720fbe94f2.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą ciążę stosowałąm mleczko palmersa na zmianę z analogicznym marki dzidziuś i nie miałam ani jednego rozstępu (a mam do nich skłonności)- nie licząc biustu gdzie zaczęły się pojawiać pod koniec. Ale tam się nie smarowałam bo przecież "nie widzę żeby rósł".
    Powiem wam jedno- spakujcie sobie te wszystkie balsamy/oliwki czy co tam stosujecie do torby do szpitala. U mnie w ciągu tygodniowego pobytu w szpitalu po porodzie gdzie nie miałam głowy do myślenia o swoim ciele powstałą masa rozstępów, ponieważ ciało tak szybko się obkurczało! W ciągu tego tygodnia straciłam 10kg a zyskałam dodatkowe rozstępy na biuście oraz na boczkach.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje na przemian balsamem z rossmana i olejem kokosowym dwa razy dziennie rano balsam na noc olej i nie mam jak narazie ani jednego rozstępa ... i mam nadzieję że tak zostanie ;)
    ale to na brzuchu
    bo cycki mi popękały już na początku bo bardzo szybko urosły nie było szans żeby to powstrzymać

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie niestety pojawiło się kilka nowych rozstępow po wewnętrznej stronie ud i na biodrach, nowych dlatego, że już przed ciążą trochę ich miałam, głównie na biuście i pupie. Na początku ciąży niestety się zaniedbałam i smarowałam się może co drugi dzień, czasem co kilka. Obecnie stosuję Perfecta mama.

• karus Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam palmers i do tej pory zero -25tc

termin 11 lipiec 2015
    oar8vfxmevpchiz0.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
    Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę... :/
    Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone :)

Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...

Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to :)
    Zróbmy to dla nas :D
    Pozdrawiam :)

Kava, Chica Mala lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używałam na początku Babydreama z Rossmanna, od 4 miesiąca tylko Elancyl... a od jakiegoś tygodnia Elancyl rano a na noc olejek ze słodkich migdałów. I ten olejek to jest extra, wchłania się super, nawilża pięknie :)
    takze na razie bez rozstępów :)

Twins_88, Julkaa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Twins_88 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to możliwe, żeby od olejku zrobiła się pokrzywka? Mam taką na brzuchu i lekko swędzi

4a26f35d00.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ