Czym staracie się zapobiec rozstępom?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, chciałabym się Was zapytać, co stosujecie przeciw rozstępom? U mnie pojawiają się już na piersiach (jestem w 19 tyg. ciąży), mimo że stosuję garnier intensywna regeneracja. Działał na bardzo suchą skórę, której "dostałam" z okazji ciąży, ale nie zapobiega rozstępom.. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnyHey ja jestem aktualnie w 22 tygodniu ciąży, stosuję na przemian LIERAC Paris Phytolastil gel przeciw rozstępom , Emolium emulsja do ciała od 1 dnia życia i balsa do ciała Nivea dla dzieci, aktualnie nie mam ani jednego rozstępu
Twins_88 lubi tę wiadomość
-
Ja codziennie (rano i wieczorem) smaruje się Bio-Oil. Bardzo,bardzo dobry. Jak na razie rostępów brak
Miałam bardzo wysuszoną skórę,odkąd go używam skóra jest bardziej elastyczna i nawilżona. PolecamTwins_88, Mimi1990, Barbie24, antoszka lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży stosowałam tylko i wyłącznie oliwkę Bambino Szczerze mówiąc pomagała do czasu porodu. Podczas (11 godzinnego) porodu nabawiłam się rozstępów. A tak całą ciążę dzięki oliwce nie było ani jednego rozstępu
-
Mam jakąś oliwkę z JOHNSON’S Baby, to zacznę się nią smarować Do tego dzisiaj w rossmannie kupiłam typowy olejek na rozstępy z Tołpy - z kartą "rossnę" z 39 zł na 21 zł - zobaczymy ile będzie "warta" Póki co mogę powiedzieć, że cudownie pachnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:07
-
nick nieaktualny
-
A to mój zestaw:
1. Na stare rozstępy, które już miałam używam Pharmaceris Macierzyństwo Tocoreduct forte - stretch marks reducing balm
2. Na piersi - Lirene Będę Mamą - ujędrniające serum na biust
3. Na resztę ciała:
- Dzidziuś dla mamy - hipoalergiczny skoncentrowany balsam przeciw rozstępom;
- babydream fur Mama Rossmann - lotion pielęgnacyjny
Na razie nie mam żadnych świeżych rozstępów.Twins_88 lubi tę wiadomość
-
Ja się smaruję czym popadnie - zwykłymi balsamami, balsamami dla przyszłych mam, oliwką przeciw rozstępom i olejami roślinnymi (np. kokosowym czy rycynowym). Ale z tego co wiem oprócz regularnego smarowania ważny jest również masaż, dlatego warto myć się szorstką gąbką lub myjką, żeby pobudzić krążenie w skórze - przez to staje się ona elastyczna i nie pęka.
-
Całą ciążę stosowałąm mleczko palmersa na zmianę z analogicznym marki dzidziuś i nie miałam ani jednego rozstępu (a mam do nich skłonności)- nie licząc biustu gdzie zaczęły się pojawiać pod koniec. Ale tam się nie smarowałam bo przecież "nie widzę żeby rósł".
Powiem wam jedno- spakujcie sobie te wszystkie balsamy/oliwki czy co tam stosujecie do torby do szpitala. U mnie w ciągu tygodniowego pobytu w szpitalu po porodzie gdzie nie miałam głowy do myślenia o swoim ciele powstałą masa rozstępów, ponieważ ciało tak szybko się obkurczało! W ciągu tego tygodnia straciłam 10kg a zyskałam dodatkowe rozstępy na biuście oraz na boczkach.Twins_88 lubi tę wiadomość
-
Ja smaruje na przemian balsamem z rossmana i olejem kokosowym dwa razy dziennie rano balsam na noc olej i nie mam jak narazie ani jednego rozstępa ... i mam nadzieję że tak zostanie
ale to na brzuchu
bo cycki mi popękały już na początku bo bardzo szybko urosły nie było szans żeby to powstrzymać -
Witam, u mnie niestety pojawiło się kilka nowych rozstępow po wewnętrznej stronie ud i na biodrach, nowych dlatego, że już przed ciążą trochę ich miałam, głównie na biuście i pupie. Na początku ciąży niestety się zaniedbałam i smarowałam się może co drugi dzień, czasem co kilka. Obecnie stosuję Perfecta mama.
-
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
PozdrawiamKava, Chica Mala lubią tę wiadomość
-
ja używałam na początku Babydreama z Rossmanna, od 4 miesiąca tylko Elancyl... a od jakiegoś tygodnia Elancyl rano a na noc olejek ze słodkich migdałów. I ten olejek to jest extra, wchłania się super, nawilża pięknie
takze na razie bez rozstępówTwins_88, Julkaa lubią tę wiadomość