X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dolegliwości II trymestru.
Odpowiedz

Dolegliwości II trymestru.

Oceń ten wątek:
  • aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane :)
    A ja muszę podzielić sie nowiną. Od dwóch dni czuje sie lepiej, tzn. mam mdłości ale mniejsze i mogę sie załatwić. No niewiarygodnie sie cieszę, daje mi to nadzieje, ze przetrwam do końca ciąży. Albo to zasluga tego ze to 15 tc ciąży i mdłości zaczynaja ustępować albo tego co jadłam przez ostatnie 3 dni. Wrzuciłam na kwaśne tzn. kiszona ( kwaszona) kapusta dwa razy dziennie porcja, dwa jabłka, kiwi i dużo herbaty z bardzo duża ilością cytryny. I moralnie mogę sie załatwić jak człowiek. Na dodatek mdłości zesłałby. To może być zasługa właśnie witaminy C o czym pisze green.
    Sliwki suszone zalane woda tez są super na zaparcia, ale ja przypłaciłam ich jedzenie dramatycznymi wzdęciach i skurczami jelit bez efektu przeczyszczajacego. Reagowałam tak na wiele owoców i teraz muszę bardzo na nie uważać.
    Czuje, ze dziś będzie pierwszy dzień od dwóch miesięcy bez leżenia w łożku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:21

16ud3e3k6t1o59cs.png
    pregnant-1420610400z5z1422770400z0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super kochana, ze Ci lepiej :) bardzo sie ciesze :) moze te objawy juz mijaja? Ja tez zyje nadzieja, ze nudnosci przejda niedlugo calkowicie :) i sobie i Tobie tego zycze :)

Ps. Jestesmy na tym samym etapie - obu nam objawy slabna - musi cos w tym byc i jestem pewna juz teraz, ze przejdzie nam to wszystko w najblizszym czasie :) :) musi :)

Aa jeszcze - kiwi dziala lekko przeczyszczajaco. Ciepla herbata z miodem ponoc tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:24

• aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, super, co za ulga dla mnie, życzę Ci green, Wam wszystkim i maluszkom dobrego samopoczucia i dużo zdrowia przez cała ciąże :)

16ud3e3k6t1o59cs.png
  • aaaa09 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie to wyglada - dwa suwaczki na tym samym dniu :)

16ud3e3k6t1o59cs.png
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cieszylam sie ze mdlosci powoli ustepuja ale przyszly zaparcia, wzdecia i czuje sie nie za bardzo :( W szczegolnosci wieczorami. Jem czesto male posilki - nie objadam sie. Jestem w 15 tygodniu - przytylam dopiero z 1,5-2 kg. Odzywiam sie zdrowo - warzywa, owoce i unikam slodyczy. Mimo tego mam problemy trawienne. Odstawilam musli na sniadanie - bo moze to od tego??? Zaczelam podjadac suszone owoce i pic wiecej wody bo chyba pilam jej troche za malo... Mam nadzieje ze pomoze! Gdzies przeczytalam tez ze moze byc to od witamin - jak myslicie? Ja lykam femibion natal 2 plus. Moze powinnam zmienic, lykac nie w trakcie obiadu a wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz próbować,
    Ja po niektórych witaminach miałam problemy żołądkowe, ale mi przeszło około 20tc

• AfterAll24 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nadal wymiotuję, zwłaszcza po podróży komunikacją miejską. Do tego zgaga, migreny. Ale chyba nawet to jest znośne przy bólu nerek i sikaniu co parę minut. Aż się boję co będzie dalej :/

f2w3dqk3hl8qrw2j.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle nóg. Koszmarne bóle nóg :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia gigant, zgaga- czasem, zaparcia. Te ostatnie od jakiegos tygodnia i w sumie podsunęłyście mi pomysł, że to może faktycznie przez zmianę witamin z pregny na vitaminer...

i jeszcze stopy. 2 h chodzenia i bolą jak nie wiem.

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli spojenie, nie mogę zbyt długo chodzić, ciężko mi wstać z łóżka... No i zgaga często.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej czułam się w 4 miesiącu ale 5 miesiąc znowu przyniósł senność, szybkie zmęczenie, zaparcia, wzdęcia, rwę kulszową i ból lędźwi oraz ból brzucha.
    Rano zrobię zakupy, resztkami sił ugotuję jakiś szybki obiad i potem jestem cały dzień nie do życia tzn. leżę na łóżku i "zdycham" albo śpię. Uwielbiam chodzić na spacery, aktywnie spędzać czas a teraz to nawet nie mam siły wystawiać nogi za próg domu a gdzie tam koniec ciąży. Całe szczęście jestem na L4 i nie wyobrażam sobie gdybym miała jeszcze pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:41

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wymiotowalam :/ eh :/ dziewczyny, czy ktoras z Was na tym etapie ciazy jeszcze wymiotuje? U mnie sa to wymioty sporadyczne - 1-2 razy na tydzien. Czasem nawet mniej. Ale kurcze ile mozna? :(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, ja nie wymiotowałam, ale dziś prawie... Miałam odruch i już biegłam do kibla, ale jakoś przeszło. Więc pewnie zdarza się :)

green lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam,że zdarza się wymiotować...niektóre dziewczyny,to i w III trym.wymiotują raz po raz...
    Ja też jeszcze ani razu...Może i na mnie przyjdzie czas...
    Damy radę laseczki:)

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green pij wody dużo,żebyś się kochanie nie odwodniła...:-*

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to juz sie nie powtorzylo, nie lubie wymiotowac :P dzieki dziewczyny :*

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak to czytam to coraz bardziej się ciesze swoją ciążą.Zero mdłości.
    Wiecie coś na temat wydzieliny z sutków?A tak poza tym gratuluje ciąż :)

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie przygladalam ostatnio,czy cos tam nie cieknie czasem,ale nic:-) cos tam czytałam,ze może wyplywac,ale u mnie nic nie ma...

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a u mnie to przy przyciśnięciu cieknie coś klejącego :D

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się raz zdarzyło jeszcze wymiotować, a tak to generalnie mam już o NIEEBO lepiej nawet na surowe mięso mogę patrzeć, a wcześniej to od razu było ble :P

teraz natomiast nogi przed snem doprowadzają mnie od szału, nie mogę usnąć bo rwą, nie wiem czy to zespół niespokojnych nóg czy co... biorę magnez 400 mg ale i tak du..pa :/
    i duszności mnie często męczą zwłaszcza jak siedzę a o staniu nie ma mowy, zaraz mi słabo.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ