Dolegliwości II trymestru.
-
WIADOMOŚĆ
-
Miley24 wrote:mi się raz zdarzyło jeszcze wymiotować, a tak to generalnie mam już o NIEEBO lepiej nawet na surowe mięso mogę patrzeć, a wcześniej to od razu było ble
teraz natomiast nogi przed snem doprowadzają mnie od szału, nie mogę usnąć bo rwą, nie wiem czy to zespół niespokojnych nóg czy co... biorę magnez 400 mg ale i tak du..pa
i duszności mnie często męczą zwłaszcza jak siedzę a o staniu nie ma mowy, zaraz mi słabo.
Dzidziuś zabiera nam sporo substancji więc trzeba się wspomagać Chociaż mi od początku prawie nic nie dolega a w II trymestrze to już bajka
Kilka razy złapał mnie skurcz nóg przy spacerku ale na razie odpukać nie wraca -
No właśnie brzdąc wysysacz Aga23, należysz do tych szczęściar co mają znikome dolegliwości ciążowe nie wymiotowałaś na początku?
dzisiaj jeszcze powieka mi "skacze" (?) mało tego magnezu mam dalej czy może to potas winny... bierze któraś Aspargin? to można w ciąży?
mi jeszcze czasem pocieknie coś z cycucha lewego, jakaś woda i mam plamę na piżamie, to chyba nic niepokojącego nie? -
Miley24 wrote:No właśnie brzdąc wysysacz Aga23, należysz do tych szczęściar co mają znikome dolegliwości ciążowe nie wymiotowałaś na początku?
dzisiaj jeszcze powieka mi "skacze" (?) mało tego magnezu mam dalej czy może to potas winny... bierze któraś Aspargin? to można w ciąży?
mi jeszcze czasem pocieknie coś z cycucha lewego, jakaś woda i mam plamę na piżamie, to chyba nic niepokojącego nie?
Aspargin biorę sama doktor mi poleciła na te skurcze nóg
Mi leci z obu cycuchów jak przycisnę to czasem nawet się lejeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:52
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:07
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualnyU mnie teraz w takiej temp powroty nudnosci.. masakra. A poza tym bole zoladka, okropienstwo;/
Do konca 4 miesiaca rzygalam codziennie, zwykle tak 10-15 razy dziennie. Trafialam do szpitala zwykle po maratonie - wymioty co 15 minut wszystkim, az w koncu zolcia, czy slina, jak juz nie jadlam i nie pilam.
Ale przeszlo. Choc od 5-6tc mnie tak meczylo. Do tej pory nie przytylam..;/ -
Kurde ja łysieje i to konkretnie a włosy w ciąży raczej nie powinny wypadać Przed ciążą miałam podwyższoną prolaktynę może szybko rośnie teraz.Mam nadzieje że gin coś na to poradzi bo to się zaczęło równo z wydobywaniem się z piersi siary a chyba 15 tc to na to za wcześnie
-
Jak tak dalej pójdzie to ołysieje Jestem tak zrozpaczona że zaczynam myśleć o lekach na zatrzymanie laktacji po ciąży.Dziecko jest ważne ale nawet moja mama jak widzi ile włosów mi wypada zgadza się ze mną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:51
-
Ja prolaktyny w.ciąży nie badałam ale badałam tsh i miałam poniżej normy. Niedawno powtarzałam i było ok w granicach 1 czyli tak jak przed ciążą .
Mojej teściowej na lysienie pomogły takie ampulki z apteki seboradin czy jakoś tak . Za 14 sztuk płaciła 40 zł.. Ale nie wiadomo czy w ciąży można stosować -
nick nieaktualnyU mnie w pierwszych tyg to tylko mega senność, po pracy potrafiłam spać przez reszte dnia i całą noc. Przeszło kolo 12tyg.
Teraz , własnie zapisałam się do lekarza bo chyba bierze mnie rwa kulszowa, mam podobne objawy jak 2lata temu i to mnie przeraża , bo w ciąży zbyt z nią nie da się walczyć.
Włosy fakt jakby więcej wypadały, ale bez przesady, za to paznokcie które zawsze miałam swoje i długie w tej chwili dosłownie jak papier rwą się -
a ja mam mega wzdęcia, takie że boli mnie cały żołądek i jelita. Od kilku dni wieczorem i w nocy, a wcale nie jem jakis wzdymających posiłków. biore espumisan, ale mało co pomaga, po zazyciu mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Idę jutro do gin, to zapytam o to, bo robi sie to męczące...
co do wlosów, jeśli to wina hormonów, to faktycznie sprawa jest poważna, ale może macie za mało witamin??? od tego tez lubią włosy wypadać, tak samo jak paznokcie się łamać Binka. Pokrzywa podono troszkę pomaga i można pić w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:37
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny