X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Dolegliwości II trymestru.
Odpowiedz

Dolegliwości II trymestru.

Oceń ten wątek:
  • Maximka Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd wrote:
    Hej, pomóżcie proszę - dopiero zaczęłam drugi trymestr i nagle pojawiły się bóle podbrzusza (ciągnięcie) i takie uczucie ciężkości (takie "ciążenie" i nacisk macicy ku dołowi)…czy któraś z Was tak miała? To normalne? Miałam ostatnio bardzo stresujący okres i martwię się czy coś złego się nie stało :(

Chyba kazda tak miala. Mnie tez bolalo, ciagnelo, klulo .... Niby to normalne, ale wiadomo co osoba to inny przypadek. Najlepiej powiedz o tym lekarzowi, na pewno Cie uspokoi ;)

0d1yskjo95st4xfh.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd wrote:
    Hej, pomóżcie proszę - dopiero zaczęłam drugi trymestr i nagle pojawiły się bóle podbrzusza (ciągnięcie) i takie uczucie ciężkości (takie "ciążenie" i nacisk macicy ku dołowi)…czy któraś z Was tak miała? To normalne? Miałam ostatnio bardzo stresujący okres i martwię się czy coś złego się nie stało :(

Hej,

witaj w klubie :) ja tak zaczynam i kończę każdy dzień od ostatnich 2 tygodni. Ciągły ból podbrzusza przy chodzeniu, kłucie raz z lewej raz z prawej w pachwinach,jedynie lezenie cos pomaga(biore aspargin i no spe). Konsultowałam to z lekarzem, też to zrób przy najbliższej okazji bo tak jak napisała już maximka każda z nas jest inna :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • dd Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

69vc2j6.png
  • justi441 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    mam pytanie i problem zarazem, otóż chyba się przeziębiłam, boli mnie gardło nos zatkany i dziś na termometrze 36,9.
    co robić??

0d1yrjjg2jkpt7hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi441 wrote:
    hej dziewczyny
    mam pytanie i problem zarazem, otóż chyba się przeziębiłam, boli mnie gardło nos zatkany i dziś na termometrze 36,9.
    co robić??
    36.9 to normalna temperatura.. czosnek. Imbir. Cytryna. Odpoczywaj. Jak by się rozwinęło to do lekarza. Nic na własną rękę lepiej nie brać.

• appee Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąca herbatka z miodem i cytryną - mi w ciąży to pomaga na przeziębieniowe sprawy.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, w ciąży 37 to norma :) , a do 38 kilku kresek mówimy o podwyższonej temperaturze.
    TU kiedyś napisałam co robić... skopiowane z gazety dla mam
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/co-robic-gdy-katar-gardlo-zab-stres,7645.html

• justi441 Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny
    mąż wczoraj kupił mi zestaw prenalen syrop + tabletki, wapno i rutinoscorbin - zalecenie mojego lekarza. Dziś jakby lepiej ale strasznie się poce, jakieś uderzenia gorąca czy co.
    martwię się tylko o moje dzieciątko

0d1yrjjg2jkpt7hc.png
  • dd Koleżanka

Wysłany: 1 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może miała takie upiorne bóle głowy? Bardzo często boli mnie głowa - to silny pulsujący ból, jest mi niedobrze i nie wiem jak się nazywam… Co robić?

69vc2j6.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pare razy ale w 1 trymestrze, takie migrenowe az mi bylo niedobrze. Bronilam sie przed tabletkami i robilam zimne oklady i spalam. Skutek rozny. Pytalam lekarza czy moge brac cos przeciwbolowego, mowil ze jak cos to brac na zmiane raz kek z paracetamolem, raz ibuprofen. Unikac brania pod rzad tabletek o tym samym skladzie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga słabiutkia kawa. Zazwyczaj jej nie pije, także nawet lura sprawia, że ból głowy znika - próbowałam 3 razy w ciąży:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ