II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita, zawsze to jakaś dodatkowa opcja:P Sama kupowałam tam spodnie dzinsowe z pasem bo dzinsow akurat nie kupie w zwyklym sklepie:) Ale inne ciuszki spokojnie mozna kupic nie typowo "ciazowe" w różnych sklepach można naprawdę wybierać i przebierać
-
Justa mysle, ze nie masz powodu do zmartwiem. Moj gin mnie uspokajal, ze po 20 tyg mozna, ale nie trzeba czuc ruchow codziennie. Mowil, ze jesli dziecko sie nie porusza w ciagu dnia do dwoch, to nic sie nie dzieje i zeby sie nie martwic. Ja mam za to inny problem, moj maly rucha sie od wczoraj caly czas! Tzn do tej pory ruszal sie rano po sniadanku, potem kilka godzin przerwy, znowu troche sie poruszal po obiadku i znowu przerwa i tak w kolko... Natomiast wczoraj moj may ruszal sie bardzo wyraznie i bardzo dluzo... mialam wrazenie, ze rusza sie wiecej, niz spi hmm
Tez tak czasami macie dziewczyny?
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Ja ruchy malego (motylki, laskotki) czuje od 14-15 tyg, takze bardzo wczesnie a takie wlasciwe ruchy zaczely sie jakos w 17-18 tyg. Teraz jak maly sie rusza, to dokladnie widac przez brzuch. Mam super filmik, ale nie wiem jak moglabym go dodac. Jakies wskazowki?
-
dziewczyny mamy ponad 27st w Dublinie o godz 10 rano! Szok!!! Ludzie tutaj biora wolne z pracy, bo taka pogoda sie raczej nie zdaza... i ta bajka trwa juz ponad tydzien:) Szok!Jutro pierwszy raz od bardzo dawna, mamy z mezem wolny dzien razem:) Planujemy kupic malemu komode w ikei. Zastanawiam sie tez, czy lepiej kupic zwykly przewijak na lozeczko, czy ten stojacy z poleczmaki na dole? Jakies sugestie?
pasia27 lubi tę wiadomość
-
fajne rzeczy sa w reserved, ja kupilam tam kilka bluzek ,bo byly luzne i nosilam je we wczesniejszej ciazy i teraz tez sie mieszcze w 38 tyg.Poza tym sa koszule ,ktore pod biustem maja gumke i duzo miejsca na brzuszek zostaje i mysle ,ze te kilka rzeczy spokojnie bede nosila i po ciazy.jesli chodzi o spodnie ,to jednak musza byc ciazowe i nikt mi nie powie ,ze zmiesci sie w spodnie sprzed ciazy ,bo to jest niemozliwe nawet jesli ma sie bardzo maly brzuch:-)
w h&m kupilam tez super bluzke ,ale nie na dziale ciazowym -trzeba wybierac takie ktore w ramionach sa normalne ,a szersze na brzuchu.
mam 1 pare dzinsow ciazowych , spodnie z materialu ciazowe i sukienke ciazowa i mnie to wystarcza.nie pracuje i na wyjscia mam ladne ubranka ,a po domu biegam w getrach, badz sukiece ,ktora nire jest ciazowa ale ma gumke pod biustem i brzuch sie miesci -najwygodniej wedlug mnie jest w sukienkach badz getrach i luznych bluzkach, bo spodnie czasem obciskajamichaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Stokrotko ,ja kupiłam używany z szafką na dole http://tablica.pl/oferta/komoda-hemnes-ikea-przewijak-ID2lohJ.html
Więc pod spodem mogę sobie coś poukładać. Z boku są kosze np na odpady.
Potem można górę ściągnąć i jest to normalna komódka...
U mnie w K-ce dziś chłodniej ,całą noc lało i burza była.
-
No ja Patti , np w spodnie się mieszczę ale przeszkadzają mi pod brzuchem.
Ja kupiłam se getro spodnie:) A resztę tak jak Patti chodzę ,w tym co mam.
Brzusio mam mikro. Więc póki co się mieszczę. W czasie zimowym mam dużo tunik. Więc też jakieś rajstopki tunika. Myślę że brzusiu się zmieści.
Jak nie to kupie sobie coś. Nie chcę przesadzać. Póki nie mam potrzeby takich zakupów. -
stokrotka,ja mam pzrewijak z ikei z 1 poleczka ,wiem ,ze ten z 2 poleczkami jest drozszy. nie sprawdzilam wczesniej ,ale ten moj przewijak jest do 10 kg tylko ,wiec jak maly urosnie trzeba bedzie cos innego, no ale najwazniejsze to miec teraz przewijak ,bo jednak dosc czesto bedzie sie mu zmieniac pieluszki, a pozniej pomysle.
jesli masz miejsce to lepszy chyba stojacy pzrewijak niz na lozeczko.
ja nie mam miejsca ale i tak wybralam ten stojacy -
Ana a wracaja co ruchow to nawet jak bylam w szpitalu dawali karteczke i trzeba bylo wposywac poszlam w 28tyg i polozne powiedzialy ze od 30tyg sie liczy wiec jak poszlam na wizytke to lekarza to dostalam.a to cale liczenie wyglada tak ze sa trzy pory w dzien na przyklad 8-9 wtedy jest o 7mej sniadanko a w ciagu tej godzinki liczysz.jesli jest mniej niz 6 to powtarzasz kolejna godzinke jestli jest wiecej niz 6to spoko.nawet 10to spoko.teraz zjem obiad o 13 stej i miedzy 14-15 bede liczyla malego godzinke a pozniej miedzy 21-22 ostatni raz.wiadomo ze mowia ze aktywnosc dziecka jest rozna ale ZAWSZE TE 10 RUCHOW SIE DA WYCZUC.jeszcze nie mialam powtorki liczenie a zdarzylo sie ze rano jest ok 12-13ruchow i w poludnie tez ale wieczorem nadrabia i ok 30stu.hehe
Jest duzy moj synciu i latwo jego zabawy wyczuc.Ana27 lubi tę wiadomość
-
Ja osobiscie kupilam tylko dwie pary spodni ciazowych bo sa dla mnie bardzo wygodne i nic mnie w brzuch nie piluje i nie ciscnie.Czulam barczo szybko dyskomfort jak mi cos na brzuch na dole uciskalo.
A ze akurat trafilam na przeceny spodni ciazowych to zafundowalam sobie dwie pary odrazu i mykam w nich do teraz.
A nabylam je w 16 tygodniu ciazy a teraz jestem juz w 29-30 tygdoniu i spodnie super pasuja w dalszym ciagu
Palnuje dwie ciaze take warto bylo mi zainwestowac chociaz w spodnie.Co do ciuszkow ciazowych na gore nic nie kupowalam.Zakladam koszule pod spod koszulke na ramiaczkach i to wsio
No a w lato sukienusie ktore sa elastyczne i pasuja nawet na duzy brzuchNina lubi tę wiadomość
-
Co do ciuchow ciazowych, to ja tez goroco polecam h&m. Fajne, lekkie, klasyczne rzeczy, zadnych zbednych udziwnien i przystepne ceny:)
Ja mam dwie pary spodni ciazowych, ktore dopiero teraz sie trzymaja na brzuch; do tej pory mi spadaly. Poza tym do pracy nosze legginsy, tuniki, luzne bluzki:) Mam tylko 2-3 bluzki typowo ciazowe. Stwierdzilam, ze dopoki mieszcze sie w swoje ciuchy, nie ma potrzeby kupowac ciuchow ciazowych. Troche to strata kasy... Ja mam do tej pory dosc maly brzuch, moze zmienie zdanie, jak przestane sie miescic w swoje standardowe bluzki:)Nina lubi tę wiadomość
-
Mój gin również zapowiadał juz koleżance kóra jestw 28tyg ciażzy ze na kolejnej wizycie powie jej co i jak i będzie musiała notować te ruchy;))
Wcześniej to nawet nie miałam pojęcia, ze trzeba coś takiego robić Teraz będę wiedziała nawet jak heh:)pasia27 lubi tę wiadomość
-
no wlasnie, ja nigdy nie lubilam chodzic w getrach , po domu owszem ,ale tak zeby wyjsc do pracy w getrach i tunice to juz nie, dlatego mam malo takich ciuchow.mam duzo dopasowanych ciuchow, przylegajacych do ciala
lalita ,ja w 18 tyg wchodzilam jeszce w swoje spodniczki -
Ana27 wrote:Mój gin również zapowiadał juz koleżance kóra jestw 28tyg ciażzy ze na kolejnej wizycie powie jej co i jak i będzie musiała notować te ruchy;))
Wcześniej to nawet nie miałam pojęcia, ze trzeba coś takiego robić Teraz będę wiedziała nawet jak heh:)