Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle teraz jest tyle uniwersalnych ciuchów w sklepach, że nie trzeba kupować specjlanie w działach "mama", które są typowe dla kobiet w ciąży i później nie wykorzysta się ich nie będąc w ciąży.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię że ma tam kupować :)
    Ja wchodzę w każde swoje ciuchy , ciążowych rzeczy nie kupiłam. I obstawiam że nie kupię.
    Ale może ktoś ma powody to zawsze może tam się wybrać.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana już mi się nawet o tym myśleć nie chce, stwierdziłam że potraktuje to jako ćwiczenia z asertywności, przed porodem będą jak znalazł. Badania finalnie dostałam.

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, zawsze to jakaś dodatkowa opcja:P Sama kupowałam tam spodnie dzinsowe z pasem bo dzinsow akurat nie kupie w zwyklym sklepie:) Ale inne ciuszki spokojnie mozna kupic nie typowo "ciazowe" w różnych sklepach można naprawdę wybierać i przebierać:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe ciuchy nie są głupie, bo jak przuszek rośnie a ramiona i nogi zostają szczupłe to cięzko dobrać fason ze zwykłych ciuchów, bo tam rozmiarówka zwiękssza się proporcjonalnie. szersze na brzuchu = szersze w ramionach udach itd.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mysle, ze nie masz powodu do zmartwiem. Moj gin mnie uspokajal, ze po 20 tyg mozna, ale nie trzeba czuc ruchow codziennie. Mowil, ze jesli dziecko sie nie porusza w ciagu dnia do dwoch, to nic sie nie dzieje i zeby sie nie martwic. Ja mam za to inny problem, moj maly rucha sie od wczoraj caly czas! Tzn do tej pory ruszal sie rano po sniadanku, potem kilka godzin przerwy, znowu troche sie poruszal po obiadku i znowu przerwa i tak w kolko... Natomiast wczoraj moj may ruszal sie bardzo wyraznie i bardzo dluzo... mialam wrazenie, ze rusza sie wiecej, niz spi hmm
    Tez tak czasami macie dziewczyny?

Suzy Lee lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy malego (motylki, laskotki) czuje od 14-15 tyg, takze bardzo wczesnie a takie wlasciwe ruchy zaczely sie jakos w 17-18 tyg. Teraz jak maly sie rusza, to dokladnie widac przez brzuch. Mam super filmik, ale nie wiem jak moglabym go dodac. Jakies wskazowki?

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mamy ponad 27st w Dublinie o godz 10 rano! Szok!!! Ludzie tutaj biora wolne z pracy, bo taka pogoda sie raczej nie zdaza... i ta bajka trwa juz ponad tydzien:) Szok!Jutro pierwszy raz od bardzo dawna, mamy z mezem wolny dzien razem:) Planujemy kupic malemu komode w ikei. Zastanawiam sie tez, czy lepiej kupic zwykly przewijak na lozeczko, czy ten stojacy z poleczmaki na dole? Jakies sugestie?

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/logowanie?ref=%2Fdodaj_film.php tylko trzeba się tam zalogować:P

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne rzeczy sa w reserved, ja kupilam tam kilka bluzek ,bo byly luzne i nosilam je we wczesniejszej ciazy i teraz tez sie mieszcze w 38 tyg.Poza tym sa koszule ,ktore pod biustem maja gumke i duzo miejsca na brzuszek zostaje i mysle ,ze te kilka rzeczy spokojnie bede nosila i po ciazy.jesli chodzi o spodnie ,to jednak musza byc ciazowe i nikt mi nie powie ,ze zmiesci sie w spodnie sprzed ciazy ,bo to jest niemozliwe nawet jesli ma sie bardzo maly brzuch:-)
    w h&m kupilam tez super bluzke ,ale nie na dziale ciazowym -trzeba wybierac takie ktore w ramionach sa normalne ,a szersze na brzuchu.
    mam 1 pare dzinsow ciazowych , spodnie z materialu ciazowe i sukienke ciazowa i mnie to wystarcza.nie pracuje i na wyjscia mam ladne ubranka ,a po domu biegam w getrach, badz sukiece ,ktora nire jest ciazowa ale ma gumke pod biustem i brzuch sie miesci -najwygodniej wedlug mnie jest w sukienkach badz getrach i luznych bluzkach, bo spodnie czasem obciskaja

michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ,ja kupiłam używany z szafką na dole http://tablica.pl/oferta/komoda-hemnes-ikea-przewijak-ID2lohJ.html
    Więc pod spodem mogę sobie coś poukładać. Z boku są kosze np na odpady.
    Potem można górę ściągnąć i jest to normalna komódka...

U mnie w K-ce dziś chłodniej ,całą noc lało i burza była.

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Patti , np w spodnie się mieszczę :P ale przeszkadzają mi pod brzuchem.
    Ja kupiłam se getro spodnie:) A resztę tak jak Patti chodzę ,w tym co mam.
    Brzusio mam mikro. Więc póki co się mieszczę. W czasie zimowym mam dużo tunik. Więc też jakieś rajstopki tunika. Myślę że brzusiu się zmieści.
    Jak nie to kupie sobie coś. Nie chcę przesadzać. Póki nie mam potrzeby takich zakupów.

dqprepoku4out2uw.png

• patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka,ja mam pzrewijak z ikei z 1 poleczka ,wiem ,ze ten z 2 poleczkami jest drozszy. nie sprawdzilam wczesniej ,ale ten moj przewijak jest do 10 kg tylko ,wiec jak maly urosnie trzeba bedzie cos innego, no ale najwazniejsze to miec teraz przewijak ,bo jednak dosc czesto bedzie sie mu zmieniac pieluszki, a pozniej pomysle.
    jesli masz miejsce to lepszy chyba stojacy pzrewijak niz na lozeczko.
    ja nie mam miejsca ale i tak wybralam ten stojacy

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita fajny ten przewijak:) W ikei widzialam takie otwarte tzn mialy poleczki na dole, ale nie byly zamykane, wiec ciuszkow raczej nie uloze... ale ten Twoj to fajne rozwiazanie

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a wracaja co ruchow to nawet jak bylam w szpitalu dawali karteczke i trzeba bylo wposywac poszlam w 28tyg i polozne powiedzialy ze od 30tyg sie liczy wiec jak poszlam na wizytke to lekarza to dostalam.a to cale liczenie wyglada tak ze sa trzy pory w dzien na przyklad 8-9 wtedy jest o 7mej sniadanko a w ciagu tej godzinki liczysz.jesli jest mniej niz 6 to powtarzasz kolejna godzinke jestli jest wiecej niz 6to spoko.nawet 10to spoko.teraz zjem obiad o 13 stej i miedzy 14-15 bede liczyla malego godzinke a pozniej miedzy 21-22 ostatni raz.wiadomo ze mowia ze aktywnosc dziecka jest rozna ale ZAWSZE TE 10 RUCHOW SIE DA WYCZUC.jeszcze nie mialam powtorki liczenie a zdarzylo sie ze rano jest ok 12-13ruchow i w poludnie tez ale wieczorem nadrabia i ok 30stu.hehe
    Jest duzy moj synciu i latwo jego zabawy wyczuc.

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie kupilam tylko dwie pary spodni ciazowych bo sa dla mnie bardzo wygodne i nic mnie w brzuch nie piluje i nie ciscnie.Czulam barczo szybko dyskomfort jak mi cos na brzuch na dole uciskalo.
    A ze akurat trafilam na przeceny spodni ciazowych to zafundowalam sobie dwie pary odrazu i mykam w nich do teraz.
    A nabylam je w 16 tygodniu ciazy a teraz jestem juz w 29-30 tygdoniu i spodnie super pasuja w dalszym ciagu :)
    Palnuje dwie ciaze take warto bylo mi zainwestowac chociaz w spodnie.Co do ciuszkow ciazowych na gore nic nie kupowalam.Zakladam koszule pod spod koszulke na ramiaczkach i to wsio :)
    No a w lato sukienusie ktore sa elastyczne i pasuja nawet na duzy brzuch :)

Nina lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchow ciazowych, to ja tez goroco polecam h&m. Fajne, lekkie, klasyczne rzeczy, zadnych zbednych udziwnien i przystepne ceny:)
    Ja mam dwie pary spodni ciazowych, ktore dopiero teraz sie trzymaja na brzuch; do tej pory mi spadaly. Poza tym do pracy nosze legginsy, tuniki, luzne bluzki:) Mam tylko 2-3 bluzki typowo ciazowe. Stwierdzilam, ze dopoki mieszcze sie w swoje ciuchy, nie ma potrzeby kupowac ciuchow ciazowych. Troche to strata kasy... Ja mam do tej pory dosc maly brzuch, moze zmienie zdanie, jak przestane sie miescic w swoje standardowe bluzki:)

Nina lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin również zapowiadał juz koleżance kóra jestw 28tyg ciażzy ze na kolejnej wizycie powie jej co i jak i będzie musiała notować te ruchy;))
    Wcześniej to nawet nie miałam pojęcia, ze trzeba coś takiego robić:P Teraz będę wiedziała nawet jak heh:)

pasia27 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, ja nigdy nie lubilam chodzic w getrach , po domu owszem ,ale tak zeby wyjsc do pracy w getrach i tunice to juz nie, dlatego mam malo takich ciuchow.mam duzo dopasowanych ciuchow, przylegajacych do ciala
    lalita ,ja w 18 tyg wchodzilam jeszce w swoje spodniczki :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Mój gin również zapowiadał juz koleżance kóra jestw 28tyg ciażzy ze na kolejnej wizycie powie jej co i jak i będzie musiała notować te ruchy;))
    Wcześniej to nawet nie miałam pojęcia, ze trzeba coś takiego robić:P Teraz będę wiedziała nawet jak heh:)
    Ana i to jest fajne bo masz w tym czase godzinke polezenia i relaksu dla siebie i swojego brzuszka hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ