Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to juz dawno sie w nic nie mieszcze hahs
    W zime przelazilam z getrach cieplejszych ,pozniej te z wysokim pasem ale to swedzi i sie odznacza..a teraz hmm.leginsy i kiecki jak cieplo..tyle sie przemecze a pozniej jest do czego chudnac bo wszystko malutkie rozmiary he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie tak dawno mieściłam się w spodnie (wybrane) sprzed ciąży. Brzuch mi zaczął rosnąć w 20 tygodniu. Ale przez całą ciążę to chyba tak się jednak nie uda. Gdy zakładam spodnie ciążowe, czuję się jednak bardziej komfortowo.

I w końcu zaczęłam czuć ruchy małego :) Delikatne, ale wreszcie są!!! Już naprawdę się niecierpliwiłam, większość z Was już od dawna czuła, a ja - mimo sporego dziecka - nic ;) Teraz jestem już spokojniejsza :)

A przewijak rzeczywiście bardzo fajny :) Ja dopiero zaczynam poważniej myśleć o zakupach - mamy jedynie łóżeczko i wózek.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    no wlasnie, ja nigdy nie lubilam chodzic w getrach , po domu owszem ,ale tak zeby wyjsc do pracy w getrach i tunice to juz nie, dlatego mam malo takich ciuchow.mam duzo dopasowanych ciuchow, przylegajacych do ciala
    lalita ,ja w 18 tyg wchodzilam jeszce w swoje spodniczki :-)

No ja chodzę teraz non stop jak ciepło w szortach swoich (bo uwielbiam szorty) w sumie dodałam foto parę stron temu. Lubię chodzić w krótkich spodenkach i też tak jak mówię do wszystkiego się mieszczę.
    Jeśli zaistnieje potrzeba to zakupie coś specjalnego.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze odnośnie NFZ mi się przypomniało, jak się miałam zbierać do koleżanki (28tc), która przedwczoraj wywrociła się i coś zrobiła z nogą, pojechała do szpitala, nogę wsadzili jej w szynę, lekarz specjlanie jej się nie przyglądał, nie powiedział nic co to moze być itp, jedynie pielęgnarka zapytała jej "Czy z dzieckiem wszytsko w proządku?" hehe ja osobiście odpowiedziałabym jej "A skąd mam wiedzieć?" no ale kolęzanka odpowiedziała, ze chyba dobrze, bo kopie i an tym się skończyło, nawet nie zrobili kontrolnego USG pfff jak dla mnie masakra.. I siedzi bidulka w domu z tą szyną, nie wie ile to potrwa, za tydzień ma przyjść do kontroli...

zsxuot7.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin w ogole nie mowil nic o ruchach nigdy, zawsze pyta czy czuje jak sie rusza. ja nigdy nie panikuje w tej kwestii, bo malutki zawsze jest aktywny i bez liczenia wiem ,ze ma tych ruchow duzo,czasem az za duzo :-)

lalita, komoda super jest :-) ja poki co kupilam przewijak z ikei, bo planujemy w przyszlym roku kupno mieszkania i wtedy bede urzadzala malemu pokoik i juz podobieram wszystko tak ,zeby pasowalo do siebie, a przewijak poki co bedzie nam sluzyl ,nie byl drogi.w sumie to nie moge sie doczekac swojego wlasnego juz mieszkania, bo mozna wowczas fajne rzeczy kupowac zeby bylo przytulnie i takie tam ,a jak sie mieszka gdzies tymczasowo to mi szkoda zbyt wiele kasy na wystroj i zadowalam sie najprostrzymi rozwiazaniami

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co nie wiem co z mieszkaniem w którym mieszkam.
    Póki co nie mamy zdolności kredytowej.
    Ale może za jakiś czas się coś zmieni.
    Ja kupuję meble już po to jak będzie w przyszłym mieszkaniu.

Ale masz rację Patti ja też teraz staram się najprościej jak się da.
    Będę mieć komodę ,szafę i łóżeczko.
    Póki co w naszym pokoju bobuś będzie mieć koncik swój.

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchów - i tak kupuje tylko kilka na jeden sezon zużywam na maksa i wywalam, oprócz tego mam kilka fajniejszych, które przetrwały w szafie dłużej, bo nosz ej tylko od czasu do czasu. Więc w tym sezonie będzie to kilka ciuchów ciążowych a jak nie będą strasznie scharowane to je komuś sprzedam albo dam.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po badaniu u lekarza wszystko ok i z dzidzią również niestety nadal nie poznaliśmy kto mieszka w brzuszku bo tak się wierciło ,że masakra ale za to posłuchaliśmy bicia serduszka :) lekarz zrobił mi cytologię i nawet ostatnie wyniki glukozy były juz ok :).Na kolejną wizytę muszę zrobić tylko morfologię i mocz.Niestety mam problem z żylakiem pod kolanem boli coraz bardziej i niestety jest mega duży a najgorsze jest to ,że pojawił się kolejny po wewnętrznej stronie uda blisko krocza :( mam smarować lioton 1000 póki co mam nadzieję ,że troszkę się wchłonie.

Lalita2710, Stokrotka84, yennefer, pasia27, patti, MamaMadzia, Rika lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów maluszka to już się pojawiły blisko spojenia łonowego :).

MamaMadzia, Rika, megan8 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań, to ja również preferuję H&M i niekoniecznie dział mama, ostatnio kupiłam tuniko-sukienkę na zwyklym dziale rozmiar M, tylko, że ma gumkę pod biustem i super sie nosi! a na dziale mama zaopatrzyłam się w spodnie ciążowe sztuk 2, bo w takich mi najwygodniej, tez nie lubie jak coś mnie uciska pod brzuchem...teraz są super przeceny, ja uwielbiam getry i tuniki oraz sukienki na lato, ale każda powinna wybrać, to w czym czuję się najlepiej i najwygodniej, bo i tak każda mam w ciąży jest Piękna!!!

michaela, yennefer, vivien lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny czytacie jakieś czasopisma dla kobiet w ciąży.
    Ja zawsze jakieś mam dziecko brałam.
    Ale dziś dorwałam M jak mama. Czyli dla kobiet w ciąży. Potem poczytam.
    Artykuły dziś rodzić z mężem czy bez , pierwsza doba po cesarskim cięciu , 15 najlepszych owoców i warzyw w ciąży. biustonosz do karmienia ,czy o wygodnym laktatorze. Prawie wszystko na czasie.

http://www.blog.przedporodem.pl/czasopisma-dla-kobiet-w-ciazy/ 3 najpopularniejsze chyba w ciąży.

Bo mam dziecko itd jest dużo:)

dqprepoku4out2uw.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się w normalne spodnie mieściłam bez problemu tak mniej więcej do 19 tygodnia, teraz je w sumie dalej założę, ale często już muszę odpinać guzik bo zaczyna uciskać.
    Cieszę się w sumie, że akurat teraz jest lato, więc można nosić różne tuniki, sukienki i spódnice. W legginsach też nigdy nie lubiłam specjalnie chodzić, ale założyłam je ostatnio... i są super wygodne :) Wiec chyba się przekonam :) Z okazji powiększającego się brzucha zakupiłam ostatnio kilka rzeczy, ale nic specjalnie ciążowego, czyli jakieś dłuższe bluzki, sukienkę, tunikę. I tak będę kombinować na razie, ale pewnie w okolicy września trzeba będzie zakupić jakieś spodnie typowo ciążowe. No i jeszcze mam wesele znajomych pod koniec sierpnia, to pewnie też będę musiała jakaś sukienkę nabyć.
    Racja Nina z tym pięknem w ciąży :) Ja zanim zaszłam w ciążę bardzo dość dużo ćwiczyłam i miałam nawet chwilę obsesję na płaski brzuch :)
    A teraz... uwielbiam swój powiększający się brzuszek ciążowy :) Nawet jakbym miała już nie mieć figury sprzed ciąży, to trudno, bo tu taki mały cud się w środku rozwija :)

michaela, Nina, Suzy Lee lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,wiele kobiet ma lepsza figure po ciazy niz przed :-) no moze niekoniecznie plaski brzuszek, ale te ktore znam wszystkie sa laski :-) sa o wiele szczuplejsze ,twarze jakos im sie pozmienialy, zlagodnialy, wyladnialy i wygladaja mlodziej.
    moze to nie u kazdego tak jest ,ale jak kobieta jest szczesliwa w malzenstwie plus ma dziecko ,to naprawde widac roznice wedlug mnie.

yennefer, Nina, Stokrotka84, anilorak, vivien, Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja patti :) z tych co ja znam to też większość po ciąży wygląda pięknie i macierzyństwo jakby dodaje im skrzydeł :)
    chociaż figura to pewnie kwestia indywidualna, niektórym łatwiej zrzucić niektórym mniej.
    zresztą chyba zmieniają się priorytety. nie mówię, że od razu trzeba przestać dbać o siebie mając dziecko, ale potem są ważniejsze rzeczy niż płaski brzuch czy dodatkowe kilogramy :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Patti. Niektore z moich klezanek dopiero po ciazy naprawde rozkwitly:) sa naprawde szczesliwe i to widac.

relgi09k52jutqx1.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza i naszczeście wszytstko dobrze z malutkim, lekarz sprawdził tętno i biło jak szalone co mnie bardzo ucieszyło bo zaczęłam sie martwic przez to leniuchowanie jego ostatnie ale naszczęscie wszystko ok jednak dodał że gdyby w zaawansowanej ciązy sie przytrafiło ze nieczuje sie ruchow to natychmiast trzeba udac sie do szpitala lepiej trafic 3 razy za dużo niz raz za pózno.

A co do ubioru to faktycznie uważam że lato sprzyja ciązy a raczej temu w czym chodzimy ja puki co mieszcze się w prawie wszystkie ubrania z przed ciąży no oprócz kilku spodni takich ciaśniejszych, po pyzatym mam dużo takich sukienek w które z łatwością wchodze bo rosną razem z brzuszkiem:):),pomimo tego jak dotąd przytyłam tylko 6,200 więc nie tak duzo, no chyba że teraz poleci do przodu w tym 6 miesiąću:P

Suzy Lee lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to dobra wiadomosc i uspokoilas sie chociaz.super !

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a która z was miała już to badanie na cukrzyce ciążową? bo ja własnie dostałam na nie skierowanie no i musze zrobićv nievbawem, słyszałam że to nieprzyjemne picie tej glukozy..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja juz 2razy mialam robione to badanie i tez sie nasluchalam ze masakra i bylam przygotowane na oslabienia,omdlenia,wymioty itp ale wcale tak sie nie stalo wrecz przeciwnie bo czekalam na jakis efekt i nic!zupelny luzik. Idziesz na czczo pobieraja ci krew daja do wypicia glukoze w kubku i czekasz 2godz.nie mozna miedzy czasie nic jesc i pic i nie lazic hehe po 2godz znowu krew i koniec.wez sobie gazetki do czytania a na koniec kanapke i mozesz zjesc po badaniu po drodze.najgorsze z tego bylo to ze dupka bolala od siedzenia 2godzinki ale byly inne mamuski z dziecmi i sie pogadalo ;-)
    No i dzien wczesniej lepiej cos delikatnego zjesc a nie sie obezrec.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukoza jest dziwnie slodka wiadomo ale czasem dla porownania jek sie zje pol czekolady to tez jest slodko i zostaje taki posmak w gardle..
    Na prawde nie taki diabel straszny.a ha i mojemu synciowi smakowala glukoza bo szalal w brzuszku :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ