II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ja to juz dawno sie w nic nie mieszcze hahs
W zime przelazilam z getrach cieplejszych ,pozniej te z wysokim pasem ale to swedzi i sie odznacza..a teraz hmm.leginsy i kiecki jak cieplo..tyle sie przemecze a pozniej jest do czego chudnac bo wszystko malutkie rozmiary he -
Ja jeszcze nie tak dawno mieściłam się w spodnie (wybrane) sprzed ciąży. Brzuch mi zaczął rosnąć w 20 tygodniu. Ale przez całą ciążę to chyba tak się jednak nie uda. Gdy zakładam spodnie ciążowe, czuję się jednak bardziej komfortowo.
I w końcu zaczęłam czuć ruchy małego Delikatne, ale wreszcie są!!! Już naprawdę się niecierpliwiłam, większość z Was już od dawna czuła, a ja - mimo sporego dziecka - nic Teraz jestem już spokojniejsza
A przewijak rzeczywiście bardzo fajny Ja dopiero zaczynam poważniej myśleć o zakupach - mamy jedynie łóżeczko i wózek.Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
patti wrote:no wlasnie, ja nigdy nie lubilam chodzic w getrach , po domu owszem ,ale tak zeby wyjsc do pracy w getrach i tunice to juz nie, dlatego mam malo takich ciuchow.mam duzo dopasowanych ciuchow, przylegajacych do ciala
lalita ,ja w 18 tyg wchodzilam jeszce w swoje spodniczki
No ja chodzę teraz non stop jak ciepło w szortach swoich (bo uwielbiam szorty) w sumie dodałam foto parę stron temu. Lubię chodzić w krótkich spodenkach i też tak jak mówię do wszystkiego się mieszczę.
Jeśli zaistnieje potrzeba to zakupie coś specjalnego. -
A tak jeszcze odnośnie NFZ mi się przypomniało, jak się miałam zbierać do koleżanki (28tc), która przedwczoraj wywrociła się i coś zrobiła z nogą, pojechała do szpitala, nogę wsadzili jej w szynę, lekarz specjlanie jej się nie przyglądał, nie powiedział nic co to moze być itp, jedynie pielęgnarka zapytała jej "Czy z dzieckiem wszytsko w proządku?" hehe ja osobiście odpowiedziałabym jej "A skąd mam wiedzieć?" no ale kolęzanka odpowiedziała, ze chyba dobrze, bo kopie i an tym się skończyło, nawet nie zrobili kontrolnego USG pfff jak dla mnie masakra.. I siedzi bidulka w domu z tą szyną, nie wie ile to potrwa, za tydzień ma przyjść do kontroli...
-
moj gin w ogole nie mowil nic o ruchach nigdy, zawsze pyta czy czuje jak sie rusza. ja nigdy nie panikuje w tej kwestii, bo malutki zawsze jest aktywny i bez liczenia wiem ,ze ma tych ruchow duzo,czasem az za duzo
lalita, komoda super jest ja poki co kupilam przewijak z ikei, bo planujemy w przyszlym roku kupno mieszkania i wtedy bede urzadzala malemu pokoik i juz podobieram wszystko tak ,zeby pasowalo do siebie, a przewijak poki co bedzie nam sluzyl ,nie byl drogi.w sumie to nie moge sie doczekac swojego wlasnego juz mieszkania, bo mozna wowczas fajne rzeczy kupowac zeby bylo przytulnie i takie tam ,a jak sie mieszka gdzies tymczasowo to mi szkoda zbyt wiele kasy na wystroj i zadowalam sie najprostrzymi rozwiazaniami -
Ja też póki co nie wiem co z mieszkaniem w którym mieszkam.
Póki co nie mamy zdolności kredytowej.
Ale może za jakiś czas się coś zmieni.
Ja kupuję meble już po to jak będzie w przyszłym mieszkaniu.
Ale masz rację Patti ja też teraz staram się najprościej jak się da.
Będę mieć komodę ,szafę i łóżeczko.
Póki co w naszym pokoju bobuś będzie mieć koncik swój.
-
Co do ciuchów - i tak kupuje tylko kilka na jeden sezon zużywam na maksa i wywalam, oprócz tego mam kilka fajniejszych, które przetrwały w szafie dłużej, bo nosz ej tylko od czasu do czasu. Więc w tym sezonie będzie to kilka ciuchów ciążowych a jak nie będą strasznie scharowane to je komuś sprzedam albo dam.
-
Dziewczyny jestem już po badaniu u lekarza wszystko ok i z dzidzią również niestety nadal nie poznaliśmy kto mieszka w brzuszku bo tak się wierciło ,że masakra ale za to posłuchaliśmy bicia serduszka lekarz zrobił mi cytologię i nawet ostatnie wyniki glukozy były juz ok .Na kolejną wizytę muszę zrobić tylko morfologię i mocz.Niestety mam problem z żylakiem pod kolanem boli coraz bardziej i niestety jest mega duży a najgorsze jest to ,że pojawił się kolejny po wewnętrznej stronie uda blisko krocza mam smarować lioton 1000 póki co mam nadzieję ,że troszkę się wchłonie.
Lalita2710, Stokrotka84, yennefer, pasia27, patti, MamaMadzia, Rika lubią tę wiadomość
-
Co do ubrań, to ja również preferuję H&M i niekoniecznie dział mama, ostatnio kupiłam tuniko-sukienkę na zwyklym dziale rozmiar M, tylko, że ma gumkę pod biustem i super sie nosi! a na dziale mama zaopatrzyłam się w spodnie ciążowe sztuk 2, bo w takich mi najwygodniej, tez nie lubie jak coś mnie uciska pod brzuchem...teraz są super przeceny, ja uwielbiam getry i tuniki oraz sukienki na lato, ale każda powinna wybrać, to w czym czuję się najlepiej i najwygodniej, bo i tak każda mam w ciąży jest Piękna!!!
michaela, yennefer, vivien lubią tę wiadomość
-
Jak tam dziewczyny czytacie jakieś czasopisma dla kobiet w ciąży.
Ja zawsze jakieś mam dziecko brałam.
Ale dziś dorwałam M jak mama. Czyli dla kobiet w ciąży. Potem poczytam.
Artykuły dziś rodzić z mężem czy bez , pierwsza doba po cesarskim cięciu , 15 najlepszych owoców i warzyw w ciąży. biustonosz do karmienia ,czy o wygodnym laktatorze. Prawie wszystko na czasie.
http://www.blog.przedporodem.pl/czasopisma-dla-kobiet-w-ciazy/ 3 najpopularniejsze chyba w ciąży.
Bo mam dziecko itd jest dużo:) -
No ja się w normalne spodnie mieściłam bez problemu tak mniej więcej do 19 tygodnia, teraz je w sumie dalej założę, ale często już muszę odpinać guzik bo zaczyna uciskać.
Cieszę się w sumie, że akurat teraz jest lato, więc można nosić różne tuniki, sukienki i spódnice. W legginsach też nigdy nie lubiłam specjalnie chodzić, ale założyłam je ostatnio... i są super wygodne Wiec chyba się przekonam Z okazji powiększającego się brzucha zakupiłam ostatnio kilka rzeczy, ale nic specjalnie ciążowego, czyli jakieś dłuższe bluzki, sukienkę, tunikę. I tak będę kombinować na razie, ale pewnie w okolicy września trzeba będzie zakupić jakieś spodnie typowo ciążowe. No i jeszcze mam wesele znajomych pod koniec sierpnia, to pewnie też będę musiała jakaś sukienkę nabyć.
Racja Nina z tym pięknem w ciąży Ja zanim zaszłam w ciążę bardzo dość dużo ćwiczyłam i miałam nawet chwilę obsesję na płaski brzuch
A teraz... uwielbiam swój powiększający się brzuszek ciążowy Nawet jakbym miała już nie mieć figury sprzed ciąży, to trudno, bo tu taki mały cud się w środku rozwijamichaela, Nina, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ,wiele kobiet ma lepsza figure po ciazy niz przed no moze niekoniecznie plaski brzuszek, ale te ktore znam wszystkie sa laski sa o wiele szczuplejsze ,twarze jakos im sie pozmienialy, zlagodnialy, wyladnialy i wygladaja mlodziej.
moze to nie u kazdego tak jest ,ale jak kobieta jest szczesliwa w malzenstwie plus ma dziecko ,to naprawde widac roznice wedlug mnie.yennefer, Nina, Stokrotka84, anilorak, vivien, Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
racja patti z tych co ja znam to też większość po ciąży wygląda pięknie i macierzyństwo jakby dodaje im skrzydeł
chociaż figura to pewnie kwestia indywidualna, niektórym łatwiej zrzucić niektórym mniej.
zresztą chyba zmieniają się priorytety. nie mówię, że od razu trzeba przestać dbać o siebie mając dziecko, ale potem są ważniejsze rzeczy niż płaski brzuch czy dodatkowe kilogramy -
dziewczyny jestem już po wizycie u lekarza i naszczeście wszytstko dobrze z malutkim, lekarz sprawdził tętno i biło jak szalone co mnie bardzo ucieszyło bo zaczęłam sie martwic przez to leniuchowanie jego ostatnie ale naszczęscie wszystko ok jednak dodał że gdyby w zaawansowanej ciązy sie przytrafiło ze nieczuje sie ruchow to natychmiast trzeba udac sie do szpitala lepiej trafic 3 razy za dużo niz raz za pózno.
A co do ubioru to faktycznie uważam że lato sprzyja ciązy a raczej temu w czym chodzimy ja puki co mieszcze się w prawie wszystkie ubrania z przed ciąży no oprócz kilku spodni takich ciaśniejszych, po pyzatym mam dużo takich sukienek w które z łatwością wchodze bo rosną razem z brzuszkiem:),pomimo tego jak dotąd przytyłam tylko 6,200 więc nie tak duzo, no chyba że teraz poleci do przodu w tym 6 miesiąću:PSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Justa ja juz 2razy mialam robione to badanie i tez sie nasluchalam ze masakra i bylam przygotowane na oslabienia,omdlenia,wymioty itp ale wcale tak sie nie stalo wrecz przeciwnie bo czekalam na jakis efekt i nic!zupelny luzik. Idziesz na czczo pobieraja ci krew daja do wypicia glukoze w kubku i czekasz 2godz.nie mozna miedzy czasie nic jesc i pic i nie lazic hehe po 2godz znowu krew i koniec.wez sobie gazetki do czytania a na koniec kanapke i mozesz zjesc po badaniu po drodze.najgorsze z tego bylo to ze dupka bolala od siedzenia 2godzinki ale byly inne mamuski z dziecmi i sie pogadalo
No i dzien wczesniej lepiej cos delikatnego zjesc a nie sie obezrec.