II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostalam ciocia szwagierka moja ukochana psiapsiola urodzila Michasia 53 cm 3250 kg..jest cudny
pasia27, Lalita2710, xcarolinex, anilorak, kasiaks, vivien, yennefer, Stokrotka84, Rika, justa24, polska_dziewczyna, patti lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dzięki pasia.. czyli nie tak strasznie? jakos dam rade co tam dla zdrowia naszego dziecka zrobię wszystko:)gazetki wezmę napewno pozatym tam gdzie ide pracuje moja teściowa i ona mi zawsze pobiera krew i glukoze tez ona bedzie mi podawała więc bede miała z kim pogadać
-
No pewnie ze dadz rade a gezetki to podstawa albo jakies towarzystwo
Bylam dzisiaj zaniesc mocz do labolatorium i widzialam jak kobietki wypily to i sobie gawedzily hehe takze tragedi nie ma
A u mnie dzisiaj raz slonce raz deszcz.pogoda dziwna i dobrze ze sie z praniem uwinelam..
Niby chlodno a tak ciezko mi sie oddycha..heh uroki 3trymestru.a w nocy bylam z 10razy sikac hehe bo ciagle suszylo i tak w kolko piciu siusiu he -
pasia27 wrote:No pewnie ze dasz rade a gezetki to podstawa albo jakies towarzystwo
Bylam dzisiaj zaniesc mocz do labolatorium i widzialam jak kobietki wypily to i sobie gawedzily hehe takze tragedi nie ma
A u mnie dzisiaj raz slonce raz deszcz.pogoda dziwna i dobrze ze sie z praniem uwinelam..
Niby chlodno a tak ciezko mi sie oddycha..heh uroki 3trymestru.a w nocy bylam z 10razy sikac hehe bo ciagle suszylo i tak w kolko piciu siusiu he -
Ja dziś zakupy , spożywcze , kupiłam bluzeczke i buciki dla bobusia:P
Nie wiem czy będzie on czy ona ,ale myślę że biało z błękitem nawet dla dziewczynki będzie jak ulał.
Kupiłam se dziś : http://www.omegamed.pl/index.php?id=27 bo moje spożycie ryb ost jest mega marne. Kupiłam w Super-pharm z kartą lifestyle i zapłaciłam 28zł ,z 67zł więc fajna cena. Wziełam Omegamed Optima.
Używała któraś? -
Ja w pierwszym trymestrze łykałam prenatal complex niby mial złagodzic mdłości ale i tak mi nie pomagało;/poza tym brałam folik z 2 opakowania,aktualnie nie biore nic bo jeśli morfologie za kazdym razem mam dobrą i nie mam żadnych niedoborów to stawiam tylko i wyłącznie na dobre odżywianie.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ja też w ciąży od samego początku tylko kwas foliowy. I co któryś dzień jak wiedziałam że nie przyjmę tyle witamin. Brałam kompleks dla mamy z Olimpu.
Wyniki krwi również mam dobre.
I uważam że tak jest ok jeśli wiem że mało jem owoców warzyw to co kilka dni biorę tabletkę aby uzupełnić niedobory....
Na 132 dni ciąży zużyłam 35 tabletek (witamin complexu)
A justa badasz bezpośrednio : magnez ,żelazo ,wapń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 13:26
-
Lalita2710 wrote:Ja też w ciąży od samego początku tylko kwas foliowy. I co któryś dzień jak wiedziałam że nie przyjmę tyle witamin. Brałam kompleks dla mamy z Olimpu.
Wyniki krwi również mam dobre.
I uważam że tak jest ok jeśli wiem że mało jem owoców warzyw to co kilka dni biorę tabletkę aby uzupełnić niedobory....
Na 132 dni ciąży zużyłam 35 tabletek (witamin complexu)
A justa badasz bezpośrednio : magnez ,żelazo ,wapń?
Kokomonka ja miałam takie skurcze z 4 razy i łapaly mnie przeważnie w nocy tak bardzo że nastepnego dnia czułam lekki bol łydki..ale to tymczasowe przynajmniej u mnie...lekarz mi powiedział że czasem tak jest. -
Hej
Wczoraj byliśmy na USG mały waży 857 g i jest okazem zdrowia. Wstydzioszek z niego no ale po kilku próbach pokazał swoją twarzyczkę hehe. Pulchniutki i podobny do tatusia hehe Ja muszę mierzyć cukier przez tydzień bo po obciążeniu glukozą 75g wynik był 135 i trzeba kontrolować i jeśli będzie się utrzymywał powyżej 120 przez tydzień to dostanę skierowanie i będzie dietka niestety mam jednak nadzieję, że to wina zbyt dużej ilości spożywanych czereśni i będzie ok. Pozdrawiamy
A to foteczki na drugim nasz synek znudzony wizytą sobie ziewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 14:41
yennefer, anilorak, michaela, Lalita2710, Nina, kasiaks, Selena, pasia27, Rika, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
maja2024 wrote:Hej
Wczoraj byliśmy na USG mały waży 857 g i jest okazem zdrowia. Wstydzioszek z niego no ale po kilku próbach pokazał swoją twarzyczkę hehe. Pulchniutki i podobny do tatusia hehe Ja muszę mierzyć cukier przez tydzień bo po obciążeniu glukozą 75g wynik był 135 i trzeba kontrolować i jeśli będzie się utrzymywał powyżej 120 przez tydzień to dostanę skierowanie i będzie dietka niestety mam jednak nadzieję, że to wina zbyt dużej ilości spożywanych czereśni i będzie ok. Pozdrawiamy
A to foteczki na drugim nasz synek znudzony wizytą sobie ziewa
-
lilka gratulacje...
maja...śliczny synuś jak ładnie buzie widać...cudo mam nadzieję że i ja niedługo doczekam się takiej fotografii mojej Roksany...
dziewczyny mam pytanie otóż nosiłam kolczyk w pępku wyciągłam go już hoho sporo czasu temu może z 2 lata będzie...ale oczywiście dziura została...i sie tak zastanawiam czy któras też ma i czy idą wam od tego jakies pęknięcia albo rozstępy???...boje się bo paskudnie by to wyglądało ...może słyszałyście?...mam nadzieje że nie...