X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 dni do lekarza to zapytam Panią dr. Teraz przestało. Ale on często mnie kłuje;/

Patrzę na film: Mój przyjaciel Duke , wyję jak bóbr... mąż już chciał mi go przełączyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2013, 20:54

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh z tymi filmami w ciąży trzeba uważać:) Sama zawsze lubiłam thillery, horrory, ostatnio zaczęłam oglądać "Niemożliwe" (o tsunami), z pół obejrzałam ale niestety nie dałam rady więcej patrząc na tamtejsze obrazki, umierających ludzi, aż mnie brzuch bolał:P Zatem tylko komedie nam pozostają jeśli chcemy się trzymać:P

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię oglądać porodówkę na TLC :D

pasia27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ten film ryczalam jak bobr!!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Polska dziewczyno ja Cie doskolane rozumiem, ale mysle, ze nie kozna sie az tak zle nastawiac. Wiem, ze roznie to bywa w ciazy, ale trzeba myslec pozytywnie i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. My wczoraj bylismy w ikei i nakupowalismy troche rzeczy i przy kasie kilka razy pytalam meza czy napewno to bierzemy itd bo co jesli.... A On mi na to, ze nie po to 3 godziny chodzil po ikei, zeby teraz wyjsc z pustymi rekoma a poza tym, jak ja to wytlumacze Antosiowi wieczorem?! Mial dostac komode i przebierak a wrocilismy bez niczego, bo matka schizuje??? Rozsmieszylo mnie to no i takim sposobem wszystko kupilismy. Fakt faktem, ze siedzialam i gadalam do brzuszka, ze komode dostanie i takie tam hihi

W poniedzialam zaczynam 25 tydz, zoslalo mi 15. Do tej pory nie mialam absolutnie zadnych zlych objawow, zadnych planiem, bolow brzucha, mdlosci, wymiotow... Maly rosnie i jest coraz bardziej energiczny.
    stokrotka usmiałam się...masz fajnego męża...:)bardzo się ciesze że dobrze przechodzisz ciąże aby po zazdrościć ...ja ciagle coś mam jak nie wymioty to mdłości po 3 miesiącu przeszło i zaczeło się coś nowego bóle itd...ajj byle do końca...:)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    polska_dziewczyno, mam trocęh podobnie, jakąś blokadę ,nie kupuję jeszcze nic, trochę dla tego że mamy dostać sporo rzeczy w spadku po rodzinie, i nie wiem jeszcze co to takiego będzie a trchę właśnie przez jakieś zblokowanie. Ale obiecałam sobie że po połówkowym USG się przełamię i kupię pierwszą porcję pieluch wielorazowych. Trochę rzeczy już z podostawaliśmy mimo mojego zapierania się rękami i nogami że jeszcze nie pora i te leżą glęgoko na dnie szafy. Na razie inwestujemy w zmiany niezbędne w domu - szafę na nasz ubrania i dogrzanie domu (do tej pory mieliśmy dość chłodno zimą - 16-18 stopni a przydałoby się chociaż 19)
    my remonty mamy zrobione i skończone też się za nie zabraliśmy ale sie juz uporaliśmy...a co do rzeczy to ja też dostanę dużo od mojej siostry tez ma dziewczynke i mowi że 4 kartony na mnie czekają...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, ja pierwsze ciuszki kupilam dla malego w 8 tyg ciazy, bo akurat bylam wtedy w Anglii i bylo dosc tanio.od tego momentu kupowalam cos caly czas -wozek dostalam juz w 18 tyg ciazy, do 30 tyg ciazy mialam prawie wszystko kupione i naszykowane.
    moim zdaniem nie mozna sie nastawiac ,ze cos sie dzidzi stanie itp.poza tym strach o dziecko zawsze bedzie nam towarzyszyl juz po jego urodzeniu.moze to glupie porownanie ,ale czy mam nie kupic dziecku rowerka,bo bede myslec ,ze za kilka dni cos mu sie stanie i nie bedzie na nim jezdzil?przeciez sobie kupujemy samochody ,mieszkania na kredyt ,a w kazdej chwili tez mozemy zginac w wypadku samochodowym i co pozniej z tym kredytem? nie brac go bo cos nam sie stanie?ja do teraz mam obawe o porod, zeby wszystko poszlo ok dla mnie i dla dziecka, ale nie mozna pozwolic ,zeby strach nas paralizowal.
    patti bardzo pieknie to napisałaś...i bardzo mądrze dało mi to do myslenia...rzeczywiście tak jest...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też jestem zdania tego co dziewczyny.
    Wiadomo nie kupowałam póki nie widziałam że rośnie ,badania prenatalne. Ale potem zaczęłam. Ja też słyszałam o przypadku że dziewczyna rodziła i dziecko umarło... Przepraszam że aż tak drastycznie to ujęłam.
    Ale taka prawda że wszystko zapisane jest u góry. Nie mamy na to wpływu.
    Ja kupuję powolutku. Bo są to spore koszta. A jakby człowiek odkładał i miał kupić na sam koniec to myślę że albo by coś wypadło ,albo okazało się że uzbierana kasa nie wystarczy na wszystko.

Oczywiście każdy postępuje według własnego sumienia:)
    dokładnie każdy postębuje wg własnego uznania...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z dziewczynami,aczkolwiek sama do 12tc czekałam i wstrzymywałam się ze zrobieniem jakichkolwiek zakupów..Teraz pomalutku zaczynam kompletować brakujące rzeczy dla synka.Dużo rzeczy będę miała po córeczce ( nie ubierałam jej tylko w różowe ubranka) więc u mnie na spokojnie. Po przyjeździe z nad morza planuję przynieść z piwnicy pudła z ubrankami córci i je przebrać co się przyda a co nie. Kołyskę już wybrałam i kupują mi ją siostry w październiku lub listopadzie. Tak poza tym bujaczki,karuzele,angelcare,mata edukacyjna,laktator wszytko mam (obecnie użytkuje te rzeczy moja przyjaciółka ale najpóźniej w październiku ma mi je przywieźć). W związku z powyższym jestem raczej spokojna i na spokojnie kupuję coś od czasu do czasu,chyba bardziej dla swojej przyjemności :)

pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie kupiłam takie fajne śpioszki z napisem ,,kawaler do wzięcia na rece,, narazie mamy tylko to, w sumie to sporo czasu jeszcze zostało. Zaczniemy kupować wyprawke we wrześniu,poza tym sporo ciuszków dostanę po małym kuzynki.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomału kupuję, gdy sa okazję, np dziś kupiłam bluzeczkę z reniferkiem i czapeczkę z napisem : "My first Christmans" hehe w sam raz na święta, gdy mały będzie już z nami za całe 10 zl w Smyku:-)

pasia27, justa24 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam wyraźniejsze ruchy, takie puknięcia :-) ponoć od dnia pierwszych ruchów dodaje się 5 miesięcy i wychodzi termin porodu...wypadałoby na 13 grudnia:-) termin mam na 20-go, ale mały cały czas jest jakby o tydzień większy, więc kto wie?

yennefer, Suzy Lee lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie było by to 24 listopada:P a mam na 5 grudnia:D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam pierwszego kopniaka 14marca i by wychodzil 14 sierpien a mam na ok 16stego wiec caaalkiem prawdopodobne :-)
    Ja ide jutro do lekarza obejrzec swojego syncia i ciekawe jak tam sie ma i ile sobie wazy bo cos mi sie wydaje ze duuuuzo juz he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, zmęczona niewielkim wysiłkiem... gdzie ta rzekoma energia II trymestru? :) Najgorsze jest schylanie się, schylę się 3 razy i czuję się tak jakbym weszła szybkim krokiem bez zatrzymywania na 4 piętro. Właśnie patrze na swoj suwaczek... przegapiłam swoją studniówkę do TP :P Młody sie już tak pręży i czasem rzuca, że zaczynam dochodzić do wniosku, że chyba powoli kurczy mu się miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 23:56

• welurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja wczoraj wieczorem lezałam i wsłuchiwałam się w swoj brzuch i czuła delikatne pukanie myslicie ze to bobik daje wreszcie o sobie znać ? co do zakupów ja mam całą reklamówe ciuszków i wózek :) powoli rozglądam się za łożeczkiem :)

Nina, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Nina, yennefer, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo... nie dam rady chyba nadrobic wszystkich wpisow, bo to chyba ponad dwa tyg.

U mnie ogolnie OK, na usg połówkowym wszystko w porzadku. Rosnie we mnie Laura :) moje przeczucie sie nie sprawdzilo, mam corke :)
    Najwazneijsze, ze wszystko w porzadku, mam zdjecie buziaczka w 4d, jestem przeszczesliwa :)

Ana27, yennefer, pasia27, Rika, blueberry, xcarolinex, Lalita2710, vivien, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gratulacje córeczki :) Fajnie że w końcu następna kobietka na forum :)

rubi67 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gratulacje!chociaz mialam liczylam na Kacperka hihi ale najwazniejsze ze wszystko ok ;-)

rubi67 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ