X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 dni do lekarza to zapytam Panią dr. Teraz przestało. Ale on często mnie kłuje;/

Patrzę na film: Mój przyjaciel Duke , wyję jak bóbr... mąż już chciał mi go przełączyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2013, 20:54

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh z tymi filmami w ciąży trzeba uważać:) Sama zawsze lubiłam thillery, horrory, ostatnio zaczęłam oglądać "Niemożliwe" (o tsunami), z pół obejrzałam ale niestety nie dałam rady więcej patrząc na tamtejsze obrazki, umierających ludzi, aż mnie brzuch bolał:P Zatem tylko komedie nam pozostają jeśli chcemy się trzymać:P

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię oglądać porodówkę na TLC :D

pasia27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ten film ryczalam jak bobr!!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Polska dziewczyno ja Cie doskolane rozumiem, ale mysle, ze nie kozna sie az tak zle nastawiac. Wiem, ze roznie to bywa w ciazy, ale trzeba myslec pozytywnie i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze. My wczoraj bylismy w ikei i nakupowalismy troche rzeczy i przy kasie kilka razy pytalam meza czy napewno to bierzemy itd bo co jesli.... A On mi na to, ze nie po to 3 godziny chodzil po ikei, zeby teraz wyjsc z pustymi rekoma a poza tym, jak ja to wytlumacze Antosiowi wieczorem?! Mial dostac komode i przebierak a wrocilismy bez niczego, bo matka schizuje??? Rozsmieszylo mnie to no i takim sposobem wszystko kupilismy. Fakt faktem, ze siedzialam i gadalam do brzuszka, ze komode dostanie i takie tam hihi

W poniedzialam zaczynam 25 tydz, zoslalo mi 15. Do tej pory nie mialam absolutnie zadnych zlych objawow, zadnych planiem, bolow brzucha, mdlosci, wymiotow... Maly rosnie i jest coraz bardziej energiczny.
    stokrotka usmiałam się...masz fajnego męża...:)bardzo się ciesze że dobrze przechodzisz ciąże aby po zazdrościć ...ja ciagle coś mam jak nie wymioty to mdłości po 3 miesiącu przeszło i zaczeło się coś nowego bóle itd...ajj byle do końca...:)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    polska_dziewczyno, mam trocęh podobnie, jakąś blokadę ,nie kupuję jeszcze nic, trochę dla tego że mamy dostać sporo rzeczy w spadku po rodzinie, i nie wiem jeszcze co to takiego będzie a trchę właśnie przez jakieś zblokowanie. Ale obiecałam sobie że po połówkowym USG się przełamię i kupię pierwszą porcję pieluch wielorazowych. Trochę rzeczy już z podostawaliśmy mimo mojego zapierania się rękami i nogami że jeszcze nie pora i te leżą glęgoko na dnie szafy. Na razie inwestujemy w zmiany niezbędne w domu - szafę na nasz ubrania i dogrzanie domu (do tej pory mieliśmy dość chłodno zimą - 16-18 stopni a przydałoby się chociaż 19)
    my remonty mamy zrobione i skończone też się za nie zabraliśmy ale sie juz uporaliśmy...a co do rzeczy to ja też dostanę dużo od mojej siostry tez ma dziewczynke i mowi że 4 kartony na mnie czekają...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, ja pierwsze ciuszki kupilam dla malego w 8 tyg ciazy, bo akurat bylam wtedy w Anglii i bylo dosc tanio.od tego momentu kupowalam cos caly czas -wozek dostalam juz w 18 tyg ciazy, do 30 tyg ciazy mialam prawie wszystko kupione i naszykowane.
    moim zdaniem nie mozna sie nastawiac ,ze cos sie dzidzi stanie itp.poza tym strach o dziecko zawsze bedzie nam towarzyszyl juz po jego urodzeniu.moze to glupie porownanie ,ale czy mam nie kupic dziecku rowerka,bo bede myslec ,ze za kilka dni cos mu sie stanie i nie bedzie na nim jezdzil?przeciez sobie kupujemy samochody ,mieszkania na kredyt ,a w kazdej chwili tez mozemy zginac w wypadku samochodowym i co pozniej z tym kredytem? nie brac go bo cos nam sie stanie?ja do teraz mam obawe o porod, zeby wszystko poszlo ok dla mnie i dla dziecka, ale nie mozna pozwolic ,zeby strach nas paralizowal.
    patti bardzo pieknie to napisałaś...i bardzo mądrze dało mi to do myslenia...rzeczywiście tak jest...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 14 lipca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też jestem zdania tego co dziewczyny.
    Wiadomo nie kupowałam póki nie widziałam że rośnie ,badania prenatalne. Ale potem zaczęłam. Ja też słyszałam o przypadku że dziewczyna rodziła i dziecko umarło... Przepraszam że aż tak drastycznie to ujęłam.
    Ale taka prawda że wszystko zapisane jest u góry. Nie mamy na to wpływu.
    Ja kupuję powolutku. Bo są to spore koszta. A jakby człowiek odkładał i miał kupić na sam koniec to myślę że albo by coś wypadło ,albo okazało się że uzbierana kasa nie wystarczy na wszystko.

Oczywiście każdy postępuje według własnego sumienia:)
    dokładnie każdy postębuje wg własnego uznania...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z dziewczynami,aczkolwiek sama do 12tc czekałam i wstrzymywałam się ze zrobieniem jakichkolwiek zakupów..Teraz pomalutku zaczynam kompletować brakujące rzeczy dla synka.Dużo rzeczy będę miała po córeczce ( nie ubierałam jej tylko w różowe ubranka) więc u mnie na spokojnie. Po przyjeździe z nad morza planuję przynieść z piwnicy pudła z ubrankami córci i je przebrać co się przyda a co nie. Kołyskę już wybrałam i kupują mi ją siostry w październiku lub listopadzie. Tak poza tym bujaczki,karuzele,angelcare,mata edukacyjna,laktator wszytko mam (obecnie użytkuje te rzeczy moja przyjaciółka ale najpóźniej w październiku ma mi je przywieźć). W związku z powyższym jestem raczej spokojna i na spokojnie kupuję coś od czasu do czasu,chyba bardziej dla swojej przyjemności :)

pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie kupiłam takie fajne śpioszki z napisem ,,kawaler do wzięcia na rece,, narazie mamy tylko to, w sumie to sporo czasu jeszcze zostało. Zaczniemy kupować wyprawke we wrześniu,poza tym sporo ciuszków dostanę po małym kuzynki.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomału kupuję, gdy sa okazję, np dziś kupiłam bluzeczkę z reniferkiem i czapeczkę z napisem : "My first Christmans" hehe w sam raz na święta, gdy mały będzie już z nami za całe 10 zl w Smyku:-)

pasia27, justa24 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam wyraźniejsze ruchy, takie puknięcia :-) ponoć od dnia pierwszych ruchów dodaje się 5 miesięcy i wychodzi termin porodu...wypadałoby na 13 grudnia:-) termin mam na 20-go, ale mały cały czas jest jakby o tydzień większy, więc kto wie?

yennefer, Suzy Lee lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie było by to 24 listopada:P a mam na 5 grudnia:D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam pierwszego kopniaka 14marca i by wychodzil 14 sierpien a mam na ok 16stego wiec caaalkiem prawdopodobne :-)
    Ja ide jutro do lekarza obejrzec swojego syncia i ciekawe jak tam sie ma i ile sobie wazy bo cos mi sie wydaje ze duuuuzo juz he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, zmęczona niewielkim wysiłkiem... gdzie ta rzekoma energia II trymestru? :) Najgorsze jest schylanie się, schylę się 3 razy i czuję się tak jakbym weszła szybkim krokiem bez zatrzymywania na 4 piętro. Właśnie patrze na swoj suwaczek... przegapiłam swoją studniówkę do TP :P Młody sie już tak pręży i czasem rzuca, że zaczynam dochodzić do wniosku, że chyba powoli kurczy mu się miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2013, 23:56

• welurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja wczoraj wieczorem lezałam i wsłuchiwałam się w swoj brzuch i czuła delikatne pukanie myslicie ze to bobik daje wreszcie o sobie znać ? co do zakupów ja mam całą reklamówe ciuszków i wózek :) powoli rozglądam się za łożeczkiem :)

Nina, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Nina, yennefer, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo... nie dam rady chyba nadrobic wszystkich wpisow, bo to chyba ponad dwa tyg.

U mnie ogolnie OK, na usg połówkowym wszystko w porzadku. Rosnie we mnie Laura :) moje przeczucie sie nie sprawdzilo, mam corke :)
    Najwazneijsze, ze wszystko w porzadku, mam zdjecie buziaczka w 4d, jestem przeszczesliwa :)

Ana27, yennefer, pasia27, Rika, blueberry, xcarolinex, Lalita2710, vivien, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gratulacje córeczki :) Fajnie że w końcu następna kobietka na forum :)

rubi67 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gratulacje!chociaz mialam liczylam na Kacperka hihi ale najwazniejsze ze wszystko ok ;-)

rubi67 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ