II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy ja jestem kilka tygodni wcześniej, ale też mam wrażenie, że jestem coraz bardziej zmęczona... W porównaniu z I trymestrem to mam zdecydowanie mniej energii. W weekend moją główną rozrywką było spanie, ale pogoda też temu sprzyja.
Co prawda nie mam żadnych uciążliwych dolegliwości, ale zauważyłam kilka ciekawostek, jak np. to że z racji powiększającego się brzuszka już coraz ciężej mi jest zawiązać buty. Już zapowiadam mężowi, że niedługo mnie będzie wyręczał No i depilacja, szczególnie bikini, też zaczyna być wyzwaniem -
Ja właśnie wróciłam od lekarza ,jestem umówiona na połówkowe 31 lipca (za 17 dni) Pani dr powiedziała że jestem szczupła i to normalne że czuję ruchy już od 18 tygodnia. Co do brzucha to powiedziała to jakoś profesjonalnie że coś nie gromadzi mi się pod skórą i dlatego nie ma takiego przyrostu jak inne kobiety. W każdym bądź razie o wielkość bebzola jestem spokojna.
Ja tylko wizyta. Więc póki co 1,5 kg na plusie. Spr tylko ginekologicznie.
Mam brać ten kompleks co ost kupiłam , bo po 20 tyg żelazo spada. A moje wyniki były dobre ale na dolnej granicy.
Dziś również ost wizyta u dentysty i mam spokójj.... jejku ja się tak cieszę jak małe dziecko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 13:03
pasia27, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja właśnie wróciłam od lekarza ,jestem umówiona na połówkowe 31 lipca (za 17 dni) Pani dr powiedziała że jestem szczupła i to normalne że czuję ruchy już od 18 tygodnia. Co do brzucha to powiedziała to jakoś profesjonalnie że coś nie gromadzi mi się pod skórą i dlatego nie ma takiego przyrostu jak inne kobiety. W każdym bądź razie o wielkość bebzola jestem spokojna.
Ja tylko wizyta. Więc póki co 1,5 kg na plusie. Spr tylko ginekologicznie.
Mam brać ten kompleks co ost kupiłam , bo po 20 tyg żelazo spada. A moje wyniki były dobre ale na dolnej granicy.
Dziś również ost wizyta u dentysty i mam spokójj.... jejku ja się tak cieszę jak małe dziecko:) -
Lalita Fajnie ze wszystko dobrze
Rubi Dziewczynka Superrrr )))) Gratuluje
My spedzilismy caly weekend nad morzem i w parku botanicznym z kocykiem :)Pogoda byla super !rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Pasiu nie miałam usg robionego. Tylko normalna wizyta i wiesz badanie ginekologiczne i badanie tego tętna płodu tym urządzeniem. I wiadomo brzuch macała czy wszystko z nim ok.
No i dała mi tabl uro coś tam bo jak miałam robione w szpitalu badanie moczu to były śladowe ilości bakteri i leukocyty. Niby niski poziom jakiś dopuszczalny ,ale mówi w razie czego po 1 tab dziennie mam brać.pasia27 lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:AAA i wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam wyraźniejsze ruchy, takie puknięcia ponoć od dnia pierwszych ruchów dodaje się 5 miesięcy i wychodzi termin porodu...wypadałoby na 13 grudnia:-) termin mam na 20-go, ale mały cały czas jest jakby o tydzień większy, więc kto wie?
Pierwsze ruchy poczulam w skonczonym 16tyg.Liczac zostalo by mi jakies 6tyg a ja jeszcze ani lozeczka ani komody nie mam brrrrrr -
rubi67 wrote:czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo... nie dam rady chyba nadrobic wszystkich wpisow, bo to chyba ponad dwa tyg.
U mnie ogolnie OK, na usg połówkowym wszystko w porzadku. Rosnie we mnie Laura moje przeczucie sie nie sprawdzilo, mam corke
Najwazneijsze, ze wszystko w porzadku, mam zdjecie buziaczka w 4d, jestem przeszczesliwa
Rubi GRATULUJE ksiezniczki!!!!
Niech rosnie zrowo w maminim hotelurubi67 lubi tę wiadomość
-
A ja tez po wizycie i fajnie obejrzalam synka i posluchalam tetna z serduszka i tetno z pepowiny i spoko
Synciu juz sobie wazy 2,400 i ma sie dobrze.lekarz powiedzial ze mam sie oszczedzac bo jak mnie zlapie to juz nie zatrzymaja porodu..do 34tyg mogli wstrzymac a po 35tyg juz mozna rodzic wczesniaka..ale po co niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku.
Pobral mi wymaz z pochwy na paciorkowca bo jest bardzo wazny do porodu i coz wizyta kolejna za 3tyg albo wczesniej na porodowce!hahshyennefer, Ana27 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Vivien to sie oszczedzaj bo czytalam ze masz duuuuzo energi he wiec lepiej nic nie wywolywac
powiem ci pasia ze energia mnie rozpiera i tylko mysle gdzie by pojechac,gdzie by sie przejsc itp.A mieszkanko niedlugo bedzie juz na picus blankus posprzatane,a potem hmmmm chyba zaczne z nudow robic na drutachpasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:A ja tez po wizycie i fajnie obejrzalam synka i posluchalam tetna z serduszka i tetno z pepowiny i spoko
Synciu juz sobie wazy 2,400 i ma sie dobrze.lekarz powiedzial ze mam sie oszczedzac bo jak mnie zlapie to juz nie zatrzymaja porodu..do 34tyg mogli wstrzymac a po 35tyg juz mozna rodzic wczesniaka..ale po co niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku.
Pobral mi wymaz z pochwy na paciorkowca bo jest bardzo wazny do porodu i coz wizyta kolejna za 3tyg albo wczesniej na porodowce!hahsh
No to pasia synus az taki ciezki jednak nie bedzie Przynajmniej szybciej "wyskoczy" bo mi sie wydaje ze klocka ciezej "wypchnac"
Super ze z synkiem wszytsko ok i jeszcze niech troszku u mamusi posiedzipasia27 lubi tę wiadomość
-
Vivien zdziwilam sie za jego waga malo wzroslA od ostatniej wizytki 3tyg temu gdzie wazy 2kg..myslalam ze teraz z 2,700 ale jednak 2,400 ale wiesz..do poki sie nie urodzi to nie wiadomo dokladnie jaka waga wiec biore te 300-400gr roznicy bledu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 17:43
-
pasia27 wrote:Vivien zdziwilam sie za jego waga malo wzroslA od ostatniej wizytki 3tyg temu gdzie wazy 2kg..myslalam ze teraz z 2,700 ale jednak 2,400 ale wiesz..do poki sie nie urodzi to nie wiadomo dokladnie jaka waga wiec biore te 300-400gr roznicy bledu..
to prawda pasia poprawke trzeba wziazc na tebadania..
Moja mala wlasnie juz ktorys raz z kolei dzis ma czkawke
U was tez jest ona taka szybka??Na kopniaki jest to za szybko a na czkawkee taka jak ja znamy u siebie za szybka moze glupie pytanie ale jest to normalne??
-
Moja mała ma czkawkę kilka razy dziennie. Jej czkawka jest szybsza niż u dorosłego człowieka:) Justa czkawka to takie rytmiczne podskakiwanie dziecka czasem mocniejsze, czasem słabsze. Ja często czuję ja raczej w dole brzucha:)
vivien lubi tę wiadomość