X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula ja tez,mamy plan 3 razy w tygodniu, przez wyjazdy mielismy 2 tygodnie przerwy, przed 4 miesiacem plamienia ale teraz juz plywam, i jest super, co to za probiotyk?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczęłam chodzić na basen - raz w tygodniu,super sprawa :) Strój kupiłam przypadkowo w Hausie z przeceny za 14zł ( nawet nie wiedziałam,że tam mają takie duże rozmiary )

michaela lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:06

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja tu przoduje w wadze, przytyłam już 11 kilo :)Apetyt mi naprawdę dopisuje i jak na razie ograniczyłam trochę słodycze :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika wrote:
    Ja do teraz przytylam 4kg. przez ostatnie 4tyg tylko 300g :) pewnie przez straszne wymioty..ktore na szzescie w koncu przeszly :)

Ja przez ostatnie 4 tygodnie też tylko 300 g przytyłam, a od pierwszej wizyty (12 tyg temu) 850 g, więc na razie super, bo to już końcówka 21 tygodnia

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płci niestety nie poznałam na ostatniej wizycie 1.08., lekarz powiedział że nie chce mnie wprowadzać w błąd. Może na następnej wizycie? W ogóle liczyłam na więcej informacji. Nie wiem ile waży czy mierzy maleństwo, wiem tylko że jest duże, wg długości kości udowej +3 dni, a według wielkości główki +11 dni

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby bobusie rosły prawidłowo.

Ja mam nie całe 3 kg na plusie od 18 tygodnia ,jestem w prawie 23.
    Mój synuś ma 440gram , potem ważą cycki , cały płyn w brzuszku.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki bylam dzisiaj na wizycie no lekarz powiedzial ze jak dostane skurczy w tym tyg to w poniedzialek wizyta a we wtorek porodowka i cos pomoze hehe a jak bedzie cisza to w sr na wizyte i sie pomysli..
    Kacperek sobie wazy 3kg i to super waga do rodzenia ale to wiadomo ze aparaturze nie ma co tak wierzyc hehe
    Wlazlam jak torpeda do gabinetu i od razu mu powiedzialam ze chce juz urodzic..a on ze mam jeszcze chwile do terminu i zeby byslc spokojna hehe chociaz nie powiem bo tak zbadal ze az bolalo hehe ale myslalam o opcji zeby cos rozruszal hehe.czekam dalej dziewczyny ha

blueberry, Kropka, Rika, Blondi22 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    To chyba ja tu przoduje w wadze, przytyłam już 11 kilo :)Apetyt mi naprawdę dopisuje i jak na razie ograniczyłam trochę słodycze :)
    Kropelko, nic sie nie martw dzielnie Cię gonie. Najpierw włosy z głowy rwałam patrząc na wagę, a teraz ha, myślę że bym się martwiła gdybym nic nie przybierała. Sam poród to duzy wysiłek, i potem też trzeba mieć siłę i energię, organizm wie co robi, już wolę tak niz potem wyschnąć na wiór jak miała moja mama po pierwszej ciązy, organizm został dosłownie wyssany z kilogramów, mikroelementów, siły, przypominała cień samej siebie. W drugiej ciąży przytyła juz więcej i okazało się że wyszło jej to na dobre. Nie ma tego "złego".... ;)

Kropka, yennefer lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja też myślę, że organizm wie co robi, zobaczymy na koniec ktora z nas pobiła rekord ;)

Pasia, trzymam kciuki, zeby się ruszyło jak najszybciej :)

michaela, yennefer lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka licze na to tez :-) chociaz wcale nie usmiecha mi sie rodzic w te upaly co maja byc w tym tyg ale coz..zobaczymy kiedy SYNCIU wyjdzie hihi

michaela, Kropka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia uśmiałam się z tego opisu jak wpadasz do gabinetu i mówisz że już rodzić hehe :) Oby Kacperek posłuchał mamusi i w końcu się pofatygował do wyjścia :) Chociaż jak tak patrzę na III trymestr, to jak wcześniej była tendencja do rozpakowań przed terminem, tak widzę że teraz dzieciaczkom się nie śpieszy. W sumie nie dziwne... w brzuchu pewnie przyjemniej niż tu w takiej temperaturze :)

pasia27 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja też jestem zdania że organizm wie co robi.
    U mnie jest na razie 7kg do przodu, ale apetyt mam jak szalona, nawet w te upały... Do pracy biorę całą masę jedzenia, a i tak w lodówce trzymam na wszelki wypadek jakieś jogurciki czy serki, jakby przypadkiem brakło :) Ja niestety nie umiem się powstrzymać od słodkiego, ale przerzuciłam się na trochę zdrowsze domowe desery i ciasta :)
    Poza tym teraz niestety dużo dzieci ma jakieś uczulenia czy skazy białkowe i wtedy przy karmieniu piersią, wielu rzeczy jeść nie można. Więc teraz trzeba korzystać póki możemy :)

82do20mm8gkktux6.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu, może Ci się poszczęści i poród przypadnie na noc, kiedy temperatury sa bardzej znośne. Trzymam mocnooo kciuki, żeby było to jak najlepsze przezycie dla was obojga:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synio daje coraz mocniejsze kopniaczki:-) wczoraj, gdy kładłam się juz spać, tak się rozszalał, ze nawet mój mąż jak przyłożył rękę do brzucha, to pierwszy raz poczuł kopniaczka od synka:-) i to mocnego!!!pewnie zrobił taki prezent tatusiowi, który dziś ma urodziny:-)

Rika, pasia27, michaela, Selena lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer a jak siedzialam w poczekalni to wszystkie babeczki z takimi malymi brzuszkami patrzyly na mnie jak na kosmitke..hehe bo ja z takim dorodnym nawet lekarz powiedzial ze ladny wychodowalam brzuszek hehe

michaela, yennefer lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troche mnie nie było przez wekend a tu takie zaległości :p

Wczoraj byłam pierwszy raz na basenie takim krytym , jednak sie zdecydowalam zrobiłam to dla swojego bolącego kregosłupa coraz bardziej i tego boku prawego, na kręgosłup pomoglo ale bok dalej boli nie wiem czemu,z drugiej strony fajnie było bo trafiłam z koleżanka na grupe aerobika wodnego i trochę się podłączyłyśmy :)

Pasia ja Ci sie nie dziwie pogoga jest taka że wogóle nie sprzyja ciąży ja juz mam czasem dość i chciałabym już być po. Na Ciebie sie kobitki patrzyły w poczekalni a na mnie jak sie ludzie gapili na tym basenie jejku ciężarna na basenie ja nie wiem czy to coś dziwnego.. chyba raczej normalnego ale ludzie są dziwini niektórzy.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym wróciłam tak padnieta po tym basenie że odrazu poszłam spać ..zero kondycji w tej ciąży heh no ale to fakt organizm pracuje za dwoje :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jestem zła na mojego tatę ,bo byłam ost z mężem w odwiedzinach.
    A on mi mówi co chcę ,a ja że nic że przed wyjściem kanapki jadłam:)
    A on słodycze mi wciskał ,a ja mówię nie dziękuje itd.

A on dzwoni na drugi dzień i krzyczy po mnie że ja to się na pewno odchudzam.
    Bo mam mały brzuch itd...

Kurcze jem cały czas co 2-3 h ,naprawdę wdupcam za przeproszeniem dużo...

Dziś dopadła mnie 1 biegunka;/ i jak rano waga była 63,5 kg , to mam 62,5 kg... Idę bananka zjeść bo czuuę już głód ,a jestem po 2 śniadankach

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa, ja mam podobnie , najpierw przestaja bolec plecy, a bok, biodro trochę później, ale tez przechodzi:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ