II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi witaj w 2 trymestrze!
Ja od początku ciąży przytyłam 4,5 kg, ale jak piszą dziewczyny, każda jest inna i inaczej tyje i zmienia jej się figura:-)
Co do dzisiejszych upałów już się nie wypowiadam, wyszłam załatwić parę spraw i wróciłam mokra...jedyny ratunek wanna z letnia wodą! -
To ja już się martwiłam ,że ze mną chyba coś nie tak bo póki co 2,5 kg przytyłam ale może macie rację że każda z nas jest przecież inna więc i waga może się sporo róznić. U mnie też dziś patelnia okropna tylko letni prysznic pomaga na chwilkę bo w domku pomimo rolet i tak gorąco.
-
No napisałaś 2 razy ten sam post:) Wejdź w edycja i usuń jeden:D
Mnie się dziś kompletnie nic nie chcę ,zrobiłam pranie i obiad... na więcej nie mam już dziś siły. Jest za gorąco... i moja dzisiejsza noc przespana w kratkę mnie wykończyła.
Jeszcze 17 tyg i 3 dni do 40 tygodnia:D boże jaki człowiek głupi i jak odlicza;)) hihi -
Ja w pierwszym trymestrze przez ciągłe wymioty schudłam 5 kg, jak ustąpiły przybyło mi 1 kg, apetyt wrócił Pewnie nadrobię wszystko z nawiązką w późniejszym czasie
Jakie macie sposoby na kaszel w ciąży? Mój jest suchy i właściwie to nie wiem skąd się wziął, ale męczy Od dwóch dni piję Stodal bo jest dozwolony w ciąży ale niewiele mi pomaga. Jutro chyba muszę wybrać się do lekarza, choć średnio uśmiecha mi się w ten upał w południe przemierzać przez miasto. -
Wiele syropów zamiast pomagać szkodzi i w rezultacie wysuszają śluzówke jeszcze bardziej.
Może jakiś domowe sposoby ,,Jeśli dręczy cię suchy kaszel, przygotuj roztwór z siemienia lnianego. Łyżeczkę siemienia zalej szklanką wody i gotuj przez 10 minut. Dodał łyżkę miodu. Pij dwa razy dziennie.
Na suchy kaszel pomaga też mieszanka soku z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml). Taką miksturę pij po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie.
Imbir dobrze nawilża śluzówkę i przynosi ulgę przy suchym kaszlu. Kawałek imbiru (ok. 5 cm) pokrój na kawałki, zalej 0,5 litra wody i gotuj przez 20 minut. Przecedź wywar i wymieszaj z niewielką ilością miodu. Pij po szklance, rano i wieczorem.
Trzy razy dziennie pij napar z prawoślazu i lukrecji. Prawoślaz zawiera substancje śluzowe, które osłaniają podrażnione kaszlem gardło. Lukrecja działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie.
Jeśli ziołowe napary wzbudzają u ciebie odruch wymiotny, po prostu połóż się do ciepłego łóżka. Ciepło wspomaga produkcję i wydalanie śluzu. Suchy kaszel powinien szybko zmienić się w mokry.
Na mokry kaszel dobrze robi syrop z czosnku, który dzięki zawartości działającej przeciwbakteryjnie allicyny, jest uważany za naturalny antybiotyk. Kilka zmiażdżonych ząbków czosnku wymieszaj z sokiem z dwóch cytryn i zalej przegotowaną, chłodną wodą. Miksturę odstaw na kilka dni w ciemnym słoiku. Następnie odcedź i pij 3 razy dziennie.
Z mokrym kaszlem poradzisz sobie też z pomocą syropu cebulowego. Trzy drobno pokrojone cebule wymieszaj z miodem (pół szklanki) i odstaw na 3 godziny. Dodaj 50 ml chłodnej wody i odstaw na kolejne 3 godziny. Przecedź i pij kilka razy dziennie po łyżeczce." -
Ja jestem w końcówce 5 miesiąca i doszło mi 8 kg, teraz waga stanęła (chyba przez basen i to że zastąpiłam pieczywo waflami ryzowymi no i desery poszły w odstawkę - chociaż tu w gorące dni sie łamie i coś jednak wrzucam na ruszt, - niech malutka ma trochę energii więcej) Dziwna sprawa, znajomi jednym chórem twierdzą że tego tak po mnie nie widać, bo ramiona nogi pozostały szczupłe, trochę doszło w udach, pupie dużo w brzuchu i biuście)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 15:37
-
nick nieaktualny
-
Mnie sie zrobilo bardzo milo gdy stalam na koncu kolejki w sklepie podszedl do mnie chlopak i zaproponowal podejscie do nastepnej kasy ktora otworzyl tylko dla mnie i zamknal zaraz po bylo to naprawde uprzejme
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 17:11
Lalita2710, Blondi22, michaela, Amicizia, Rika lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Mnie sie zrobilo bardzo milo gdy stalam na koncu kolejki w sklepie podszedl do mnie chlopak i zaproponowal podejscie do nastepnej kasy ktora otworzyl tylko dla mnie i zamknal zaraz po bylo to naprawde uprzejme
mi jeszcze nie ustepuja
witam nowe mamusie na 2 trymestrzeLula_w lubi tę wiadomość
-
Lula_w wrote:Jeśli można, to ja sie tez wpraszam na II trymestr
Ja jak dotąd przytyłam 4kg i jestem przerażona, jak tak dalej pójdzie to bede sie toczyć pod koniec ciąży. Właśnie szukam ćwiczeń dla ciężarnych, żeby troszke kalorii spalić i kości rozruszać.Lula_w lubi tę wiadomość