X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam ataków rwy kulszowej w ciąży, bo wcześniej czasem mnie dopadała tak, ze iść nie mogłam, ale odpukać póki co cisza:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    To własnie mi teraz tak idzie jak Tobie HOPE w brzuch, cycki i buzie. Chcieliśmy na basen w niedziele pojechać i dupa, cycki mi urosły, wszystkie stroje małe i trzeba było na allegro coś zamawiać. Ostatnio jak biustonosz zamówiłam to sie przeraziłam jak do mnie dotarł, miseczki ogromne, pierwsza myśl ze mamie oddam, ubieram na siebie i co? rozmiar idealny. Takie uroki ciąży :)
    u mnie też jak narazie cyce urosly o prawie 2 rozmiary a brzuszek troche jest widoczny bardziej go czuje jak chodze

a.png
    a.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    justa, ja mam podobnie , najpierw przestaja bolec plecy, a bok, biodro trochę później, ale tez przechodzi:)
    Michaela dzięki za info, troche pocieszające :) ja narazie byłam pierwszy raz to faktycznie na efekty trzeba troche poczekać..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzis mamy popoludniu wizyte u ginki, poznamy nasze wyniki glukozy, mam nadzieje, ze nie mam cukrzycy.

A co do brzuszka, to czuc juz ze to 3 trymestr, bo pruszam sie jak slonica w skladzie porcelany, a bedzie coraz ciekawiej.

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopieo od wczoraj zaczelam odczuwać brzuch jak chodze i kosci tam na dole he

a.png
    a.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Yennefer a jak siedzialam w poczekalni to wszystkie babeczki z takimi malymi brzuszkami patrzyly na mnie jak na kosmitke..hehe bo ja z takim dorodnym nawet lekarz powiedzial ze ladny wychodowalam brzuszek hehe

hehe no ale przecież dziecko musi się gdzieś zmieścić :)
    mi też już się wydaje że ludzie patrzą na mój brzuch. A ten rośnie z każdym dniem i juz widzę jak pewnie jeszcze podwoi swoją objętość za 3 miesiące.

82do20mm8gkktux6.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka ze mnie gapa ehhh... Pojechałam dziś na wizytę do ginekologa. Wchodzę do położnej zadowolona a ona do mnie, że pani wczoraj miała wizytę... Jak to wczoraj, przecież dziś jest wtorek :D Ja zawsze mam we wtorki heh. No i jutro muszę drugi raz jechać bo dziś mnie nie przyjęła. Mam nadzieję, że wypisze mi zwolnienie wstecz :)

MADZIULA13, Kropla lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Wiecie jaka ze mnie gapa ehhh... Pojechałam dziś na wizytę do ginekologa. Wchodzę do położnej zadowolona a ona do mnie, że pani wczoraj miała wizytę... Jak to wczoraj, przecież dziś jest wtorek :D Ja zawsze mam we wtorki heh. No i jutro muszę drugi raz jechać bo dziś mnie nie przyjęła. Mam nadzieję, że wypisze mi zwolnienie wstecz :)
    Blueberry ja od takiego siedzenia w domu tez gupie czasem rachube np dziś zastanawiałam sie co to jest za dzień:) tak to czasem jest ale niewiem jak wam mnie te tygodnie mijają bardzoo szybko, a niedziele mamy chrzciny córki mojego meża brata, moj jest chrzestnym i może doradzicie co dać pieniądze czy kupic prezent i jesli juz to jaki?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mijają bardzo szybko :) Co do prezentu to nie doradzę bo nie mam żadnego doświadczenia, choć osobiście pewnie bym szukała prezentu. Czegoś takiego żeby chrześnica miała pamiątkę :)

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja to osobiscie wole dac pieniazki albo jak sie skladamy to z drugim chrzesnym na pol na cos zeby dziecko mialo.do tego sa.przepiekne albumy pamiatkowe i.uzupelnia sie tam wszystkie wazne pierwsze razy maluszka ;-) mnie sie to podoba hihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a kiedys sie standardowo dostawalo od chrzesnych zlote kolczyki,Bozie albo pierscien hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako chrzestan kupiłam na prezent obraz z aniołem stróże, który wisi nad łózeczkiem chrzęsniaka. jest to taka ładna i mądra pamiatka i do koperty dałam kase :)

pasia27, blueberry lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dziewczyny... tydzień mnie nie było i widzę kilkadziesiąt stron do nadrabiania- niewykonalne na razie dla mnie niestety, więc pozostaje mi ponownie przywitać Was uśmiechem po przerwie ;)

MADZIULA13, blueberry, yennefer lubią tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy urlopowiczkę :-)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki:) musze z mężem przedyskutowac co dajemy bo czasu juz zostało mało...ale chyba jednak damy pieniądze.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym dała kasę i dokupiła fajną pamiątkę,ostatnio tak zrobiliśmy jak mąż był chrzestnym

relg3e5ejwatx9hx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak żeby ponarzekać to powiem że zaczyna mnie boleć prawe biodro.A w nocy nie mogę znaleźć pozycji wygodnej... Na lewym boku całej nocy nie prześpie ehh

relg3e5ejwatx9hx.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na dniach otwartych w szpitalu, boże ale jestem na siebie zla, super zdecydowana położna + grupa nieznanych osób i poczułam sie onieśmielona na tyle że nie zapytałam o rzeczy które mnie interesują, no jedyne pytania z grupy jakie padały to o znieczulenie (a to akurat, sie nie łudzę że ból byc musi i kropka, a zresztą jakoś nie jest tak dla mnie ważny ten ból jak inne rzeczy) i ewentualnie poród w wodzie :/ kurde....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 17:57

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, niezła historia :) Pocieszę Cię, że ja wygłupiłam się na moim połówkowym :) Półtorej godziny siedziałam pod gabinetem razem z mężem i narzekałam, jakie to są opóźnienia do naszego lekarza. Raptem drzwi się otwierają, a ja patrzę, że to nie mój lekarz! Wstyd mi przed mężem było. Gdy już ostatecznie weszłam na badanie (do właściwego gabinetu), to lekarz do mnie, że się spóźniłam - bez wyrzutów, tylko stwierdzenie. A gdy mu powiedziałam: "panie doktorze, ja się nie spóźniłam, ja po prostu przepuściłam dwie pacjentki", to się uśmiał ;)

blueberry lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, ja w sumie nawet nie wiedziałam, że szpitale robią dni otwarte. Na stronie mojego upatrzonego szpitala widnieje tylko zaproszenie, że można odwiedzić oddział przed porodem i porozmawiać.

W każdym razie nie przejmuj się. Na pewno uzupełnisz wiedzę w nurtujących Cię kwestiach niebawem :)

Ja jeszcze żadnego szpitala nie odwiedzałam. Wiem, gdzie nie chcę rodzić i gdzie chciałabym bardzo, gdy nie będzie żadnych przeciwwskazań. Mam też drugi szpital w razie, gdybym wiedziała wcześniej, że poród może być trudny. Ale w sumie nigdy się tego nie przewidzi...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ