X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam ataków rwy kulszowej w ciąży, bo wcześniej czasem mnie dopadała tak, ze iść nie mogłam, ale odpukać póki co cisza:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    To własnie mi teraz tak idzie jak Tobie HOPE w brzuch, cycki i buzie. Chcieliśmy na basen w niedziele pojechać i dupa, cycki mi urosły, wszystkie stroje małe i trzeba było na allegro coś zamawiać. Ostatnio jak biustonosz zamówiłam to sie przeraziłam jak do mnie dotarł, miseczki ogromne, pierwsza myśl ze mamie oddam, ubieram na siebie i co? rozmiar idealny. Takie uroki ciąży :)
    u mnie też jak narazie cyce urosly o prawie 2 rozmiary a brzuszek troche jest widoczny bardziej go czuje jak chodze

a.png
    a.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    justa, ja mam podobnie , najpierw przestaja bolec plecy, a bok, biodro trochę później, ale tez przechodzi:)
    Michaela dzięki za info, troche pocieszające :) ja narazie byłam pierwszy raz to faktycznie na efekty trzeba troche poczekać..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzis mamy popoludniu wizyte u ginki, poznamy nasze wyniki glukozy, mam nadzieje, ze nie mam cukrzycy.

A co do brzuszka, to czuc juz ze to 3 trymestr, bo pruszam sie jak slonica w skladzie porcelany, a bedzie coraz ciekawiej.

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopieo od wczoraj zaczelam odczuwać brzuch jak chodze i kosci tam na dole he

a.png
    a.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Yennefer a jak siedzialam w poczekalni to wszystkie babeczki z takimi malymi brzuszkami patrzyly na mnie jak na kosmitke..hehe bo ja z takim dorodnym nawet lekarz powiedzial ze ladny wychodowalam brzuszek hehe

hehe no ale przecież dziecko musi się gdzieś zmieścić :)
    mi też już się wydaje że ludzie patrzą na mój brzuch. A ten rośnie z każdym dniem i juz widzę jak pewnie jeszcze podwoi swoją objętość za 3 miesiące.

82do20mm8gkktux6.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka ze mnie gapa ehhh... Pojechałam dziś na wizytę do ginekologa. Wchodzę do położnej zadowolona a ona do mnie, że pani wczoraj miała wizytę... Jak to wczoraj, przecież dziś jest wtorek :D Ja zawsze mam we wtorki heh. No i jutro muszę drugi raz jechać bo dziś mnie nie przyjęła. Mam nadzieję, że wypisze mi zwolnienie wstecz :)

MADZIULA13, Kropla lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Wiecie jaka ze mnie gapa ehhh... Pojechałam dziś na wizytę do ginekologa. Wchodzę do położnej zadowolona a ona do mnie, że pani wczoraj miała wizytę... Jak to wczoraj, przecież dziś jest wtorek :D Ja zawsze mam we wtorki heh. No i jutro muszę drugi raz jechać bo dziś mnie nie przyjęła. Mam nadzieję, że wypisze mi zwolnienie wstecz :)
    Blueberry ja od takiego siedzenia w domu tez gupie czasem rachube np dziś zastanawiałam sie co to jest za dzień:) tak to czasem jest ale niewiem jak wam mnie te tygodnie mijają bardzoo szybko, a niedziele mamy chrzciny córki mojego meża brata, moj jest chrzestnym i może doradzicie co dać pieniądze czy kupic prezent i jesli juz to jaki?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mijają bardzo szybko :) Co do prezentu to nie doradzę bo nie mam żadnego doświadczenia, choć osobiście pewnie bym szukała prezentu. Czegoś takiego żeby chrześnica miała pamiątkę :)

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja to osobiscie wole dac pieniazki albo jak sie skladamy to z drugim chrzesnym na pol na cos zeby dziecko mialo.do tego sa.przepiekne albumy pamiatkowe i.uzupelnia sie tam wszystkie wazne pierwsze razy maluszka ;-) mnie sie to podoba hihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a kiedys sie standardowo dostawalo od chrzesnych zlote kolczyki,Bozie albo pierscien hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jako chrzestan kupiłam na prezent obraz z aniołem stróże, który wisi nad łózeczkiem chrzęsniaka. jest to taka ładna i mądra pamiatka i do koperty dałam kase :)

pasia27, blueberry lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dziewczyny... tydzień mnie nie było i widzę kilkadziesiąt stron do nadrabiania- niewykonalne na razie dla mnie niestety, więc pozostaje mi ponownie przywitać Was uśmiechem po przerwie ;)

MADZIULA13, blueberry, yennefer lubią tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy urlopowiczkę :-)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki:) musze z mężem przedyskutowac co dajemy bo czasu juz zostało mało...ale chyba jednak damy pieniądze.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym dała kasę i dokupiła fajną pamiątkę,ostatnio tak zrobiliśmy jak mąż był chrzestnym

relg3e5ejwatx9hx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak żeby ponarzekać to powiem że zaczyna mnie boleć prawe biodro.A w nocy nie mogę znaleźć pozycji wygodnej... Na lewym boku całej nocy nie prześpie ehh

relg3e5ejwatx9hx.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na dniach otwartych w szpitalu, boże ale jestem na siebie zla, super zdecydowana położna + grupa nieznanych osób i poczułam sie onieśmielona na tyle że nie zapytałam o rzeczy które mnie interesują, no jedyne pytania z grupy jakie padały to o znieczulenie (a to akurat, sie nie łudzę że ból byc musi i kropka, a zresztą jakoś nie jest tak dla mnie ważny ten ból jak inne rzeczy) i ewentualnie poród w wodzie :/ kurde....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 17:57

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, niezła historia :) Pocieszę Cię, że ja wygłupiłam się na moim połówkowym :) Półtorej godziny siedziałam pod gabinetem razem z mężem i narzekałam, jakie to są opóźnienia do naszego lekarza. Raptem drzwi się otwierają, a ja patrzę, że to nie mój lekarz! Wstyd mi przed mężem było. Gdy już ostatecznie weszłam na badanie (do właściwego gabinetu), to lekarz do mnie, że się spóźniłam - bez wyrzutów, tylko stwierdzenie. A gdy mu powiedziałam: "panie doktorze, ja się nie spóźniłam, ja po prostu przepuściłam dwie pacjentki", to się uśmiał ;)

blueberry lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, ja w sumie nawet nie wiedziałam, że szpitale robią dni otwarte. Na stronie mojego upatrzonego szpitala widnieje tylko zaproszenie, że można odwiedzić oddział przed porodem i porozmawiać.

W każdym razie nie przejmuj się. Na pewno uzupełnisz wiedzę w nurtujących Cię kwestiach niebawem :)

Ja jeszcze żadnego szpitala nie odwiedzałam. Wiem, gdzie nie chcę rodzić i gdzie chciałabym bardzo, gdy nie będzie żadnych przeciwwskazań. Mam też drugi szpital w razie, gdybym wiedziała wcześniej, że poród może być trudny. Ale w sumie nigdy się tego nie przewidzi...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ