Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zastanawiam się jeszcze tylko czy za pomocą takiego urządzenia słychać serduszko dziecka:
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-wyprzedaz-i3219388318.html
    to nie mierzy tętna, ale niby można słuchać odgłosy z brzuszka i można je nagrywać. Myślicie, że to jest możliwe ??? i że to urządzenie spełnia swoje zadanie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 08:22

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny zastanawiam się jeszcze tylko czy za pomocą takiego urządzenia słychać serduszko dziecka:
    to nie mierzy tętna, ale niby można słuchać odgłosy z brzuszka i można je nagrywać. Myślicie, że to jest możliwe ??? i że to urządzenie spełnia swoje zadanie??

Podsylam link do bloga, akurat dzis rano czytalam jego recenzje ;)

http://etat-mama-i-tata.blogspot.co.uk/2013/05/detektor-tetna-podu.html#more

Ale moje zdanie co do tych gadzetów to raczej bym nie kupila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:36

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3225044353&ars_source=ars&ars_socket_id=5&ars_rule_id=93 tu jest licytacja - bez sluchawek ale to kazdych mozna uzyc ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα mi się tez wydaje że bez sensu. 16 idziesz do ginka, to będzie już 16 tydzień, a ok 20 będziesz czuła ruchy. Szkoda kasy.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

Podsylam link do bloga, akurat dzis rano czytalam jego recenzje ;)

http://etat-mama-i-tata.blogspot.co.uk/2013/05/detektor-tetna-podu.html#more

hmmm :)
    Z racji tego, że można słuchać dżwięki i odgłosy z wnętrz brzuszka :), to może być ciekawe, ach sama już nie wiem :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie fajny gazet ale pomysl czy na pewno jest ci to potrzebne ? :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    w sumie fajny gazet ale pomysl czy na pewno jest ci to potrzebne ? :-)

wiesz biorąc pod uwagę fakt, że jeżeli rzeczywiście słychać serduszko dzidziusia :) , to jest nieoceniony :D. Byłabym spokojniejsza :), problem w tym, że jeżeli też z tym urządzeniem jest podobny problem , że można tych odgłosów od razu nie usłyszeć, no to szkoda zachodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 09:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja wlasnie jestem po badaniu krzywej cukrowej.poszlam przygotowana i w torebce cytryna,kanapki na pozniej ,gazetki i co..i po pobraniu krwi dala do wypicia kubal wodnistego napoju i kazala czekac 2godz.spodziewalam sie ulipku gestego a to tylko slodka woda wiec nawet mnie cytrynka nie byla potrzebna..czekalam na efekty bo oczywiscie sie oczytalam..i nic jedyne co to posladki pod koniec drugiej godziny bolaly od siedzenie wiec zaczelam lazic..pozniej znowu pobrala krew z drugiej zyly i polazlam na korytarz zjadlam kanapke juz w drodze do domu.pielehniarka powiedziala ze jestem dzielna hahahaha bo roznie organizmy kobiet reaguja :-) jutro wyniki :-)

xcarolinex, Rika, anilorak, aila, vivien lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    dziewczyny a ja wlasnie jestem po badaniu krzywej cukrowej.poszlam przygotowana i w torebce cytryna,kanapki na pozniej ,gazetki i co..i po pobraniu krwi dala do wypicia kubal wodnistego napoju i kazala czekac 2godz.spodziewalam sie ulipku gestego a to tylko slodka woda wiec nawet mnie cytrynka nie byla potrzebna..czekalam na efekty bo oczywiscie sie oczytalam..i nic jedyne co to posladki pod koniec drugiej godziny bolaly od siedzenie wiec zaczelam lazic..pozniej znowu pobrala krew z drugiej zyly i polazlam na korytarz zjadlam kanapke juz w drodze do domu.pielehniarka powiedziala ze jestem dzielna hahahaha bo roznie organizmy kobiet reaguja :-) jutro wyniki :-)

ja robiłam kiedyś już krzywą cukrową, więc ten roztwór jest po prostu mega słodkie :). Nie mogłam patrzeć na słodycze przez kilka dni po tym badaniu :). Robiłam profilaktycznie sobie to badanie, bo moja babcia i mama mają cukrzycę. Różnica jest tylko taka, że wtedy miałam obciążenie 75, at eraz w ciąży będzie 50 g :).
    Oby wyniki były w porządku :). Trochę obawiam się tego badania, a w zasadzie wyników ze względu na obciążenie genetyczne :), ale bądźmy dobrej myśli ;). Mam jeszcze sporo czasu do tego badania ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej byloby pogadac z kims kto to ma i uzywal i wtedy opinie masz z pierwszej reki :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:11

• aila Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia,czego to nie zniesiemy dla naszych maluchow;)

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • jatoja25 Znajoma

Wysłany: 9 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie pisałam a więc nadrabiam :P
    U nas wszystko w porządku, od mniej więcej 1,5 tygodnia czuję łaskotki w brzuchu :) Teraz już coraz bardziej intensywnie :) Dziecina się wierci :)
    Wspaniałe uczucie - siedzę i mam banana na twarzy jak tylko ją poczuję.
    Nadal nie wiemy co mam w środku i w związku w tym zastanwiam się nad wcześniejszym pójściem na usg 3d/4d. Planowałam w21tc pójść na połówkowe a po 23tc na 3d/4d. Ale część dziewczyn pisze, że 23-24tc to już cięzko zrobić fajne ujęcie, bo dzidzia duża. I nie wiem czy nie pójść koło 20tc na 3d a 22tc na połówkowe (mój lekarz mówił, żeby na połówkowe przyjść 21-22tc). Sama nie wiem co robić. Kiedy robiłyście usg 3d?
    Poza tym powoli rozglądamy się za wyprawką dla dziecinki. Ciężko wybierać nie znając płci, więc z zakupami się wstrzymujemy, ale oglądamy :)Mam totalny zawrót głowy - jednego dnia wybieram coś a następnego wymyślam coś zupełnie innego :O
    Pozdrawiam :)

x5bt1gt.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja dziewczyny bo przygotowana bylam na wielki szok hmm pozytywne rozczarowanie tym bardziej ze nie przepadam za slodkim.pielegniarka mowila ze wlasnie tak jest ze dopoki sie czegos samemu nie przezyje to nie ma co sie nakrecac wlacznie z porodem hehe :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Kacperkowi sie podobalo bo sie pobudzil pod koniec i kopal mamusie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

A mi w UK w pierwszej ciazy tego nie robili?? Nie wiem, czy trafilam na kogos kto sobie to olal czy jak? Za 3 tyg ide do poloznej, to zapytam czy mi to zrobia tym razem! :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wlasnie kolezanki pytalam ostatnio zbierajac opinie czy to miala bo to wazne badanie i kazda ze znajomych miala no i jednak nie miala tego wrecz przeciwnie zdziwiona byla i pytala sie czy mialam jakies wskazania w wynikach ze mi to zlecil....hmm
    nawet w aplikacji w telefonie asystent ciazowy mialam opisane ze to czas na to badanie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, mnie też to niebawem czeka, bo na kolejną wizytę mam mieć wyniki krzywej cukrowej, morfologię, toxoplazmozę ponownie no i jak zwykle mocz. Ale póki co jesteś jedyna, która napisała, ze wcale nie było tak źle:) dzięki za to, dodałaś mi motywacji:))))

Nienormalna, mi lekarz mówił (i na szkole rodzenia też), że w ciąży robi się obciążenie 75, na pewno będziesz miała 50?:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze moja szwagierka jest w ciazy z trzecim dzieckiem:) i jest dokladnie na tym samym etapie co ja. Powiem wam, ze bardzo sie ucieszylam, a potem zrobilo mi sie smutno. Czy Ona musiala akurat teraz zajsc w ciaze?! Nie potrafie tego opisac, ale jakos smutno mi sie zrobilo... Moj maz twierdzi, ze oszalalam...

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze moja szwagierka jest w ciazy z trzecim dzieckiem:) i jest dokladnie na tym samym etapie co ja. Powiem wam, ze bardzo sie ucieszylam, a potem zrobilo mi sie smutno. Czy Ona musiala akurat teraz zajsc w ciaze?! Nie potrafie tego opisac, ale jakos smutno mi sie zrobilo... Moj maz twierdzi, ze oszalalam...

Po części cię rozumiem. Jak ja zaszłam w pierwszą ciążę, to nie wiedziałam ale w tym samym czasie siostra mojego brata też była w ciąży. dowiedzieliśmy się w najgorszych okolicznościach....jak poroniłam :(. Nie będę opisywać co czułam i jak wtedy wszystko wyglądało, bo można sobie to wyobrazić. Nie utrzymywaliśmy kontaktu. Odnowiliśmy go dopiero jak dowiedziałam się, że jestem po raz kolejny w ciąży. Jak się okazało , ironia jej dziecko przyszło na świat 07.02, a my z mężem mieliśmy termni na 06.02 :(. Nie wyobrażalny ból.... Jej synek cały czas przypomina mi o mojej stracie. Byliśmy źli na los i cały świat.....prawie 5 lat po ślubie w końcu znaleźliśmy moment odpowiedni na rodzicielstwo, dziadkowie mieli by wnuczkę lub wnuka pierworodnego.... a tu nagle w cieniu naszej osobistej tragedii ich wielkie szczęście i radość....Oni dopiero w tym roku będą obchodzić w sierpniu 2 rocznicę ślubu a już mają dzieciątko....A my z mężem jak zwykle musimy czekać....Zawsze w życiu musimy walczyć i drapać pazurami o odrobinę naszego szczęścia! Ze wszystkim tak było!Dlatego tak długo musieliśmy odkładać plany rodzicielskie. A im wszystko przychodziło z łatwościom, wręcz spadało z nieba. Dostali 3 pokojowe mieszkanie od teściów. A my musieliśmy się wynieść na swoje 2 pokojowe , w kredycie. W ostaeczności i tak wzięli kredyt i kupili nowiutkie 3 pokojowe, ale kredyt spłacają z wynajmu tamtego które dostali. A my kredyt spłacamy za zarobione pieniądze -cała jedna pensja. No cóż takie życie :). Wracając do tematu - rozumiem co czujesz :)
    Też wtedy myślałam sobie, że nie miała kiedy zajść w ciążę. To już prawdziwa złośliwość losu była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 12:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ