Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα jeśli chodzi jeszcze o zaparcia to u mnie super działa porządna szklana maślanki lub kefiru

to spróbuję:). Mam akurat maślankę na zgagę , ale jakoś ostatnio zgagi brak :)

Nienormalna i ile ppiesz wody w ciagu dnia???
    nie herbaty,sokow,kawy tylko samej wody?Najlpiej przegotowanej letniej i nie gazowanej ;)
    Ja na poczatku za malo pilam i dlatego tez mialam problemy z wyproznianiem...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję dużo wody, a i tak mam problemy z wypróżnianiem. znacie jakieś dobre sposoby na zaparcia?:(

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam owoce suszone takie jak sliwki,morele
    i jako przekaske jadlam pestki ze slonecznika i z dyni.
    Siemie lniane tez moge z czystym sumieniem polecic,ale najlepiej bardzo drobno zmielone i zalac wrzytakiem i na 20min zostawic i dopiero wtedy pic ;)

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    ogólnie 29.05 ale to połówkowe ok 22 tyg :)
    a na kiedy masz termin?

Na 3 pazdziernika :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzis na wizycie u poloznej - wszystko wydaje sie byc ok, 148 slodkich uderzen serduszka na minute :)

Bylam w pracy dzis na dzienna zmiane, Dziewczyny umieram, nogi mi odpadaja, pogoda sie zepsula i glowa mnie strasznie boli :( I to juz kilka dni pod rzad, nie wiem co mi jest, bez paracetamolu sie nie obejdzie :/

A co do zaparc, to ja polecam wszystko z blonnikiem, duzo zieleniny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 14:25

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    My bylismy dzis na wizycie u poloznej - wszystko wydaje sie byc ok, 148 slodkich uderzen serduszka na minute :)

Bylam w pracy dzis na dzienna zmiane, Dziewczyny umieram, nogi mi odpadaja, pogoda sie zepsula i glowa mnie strasznie boli :( I to juz kilka dni pod rzad, nie wiem co mi jest, bez paracetamolu sie nie obejdzie :/

A co do zaparc, to ja polecam wszystko z blonnikiem, duzo zieleniny ;)

bole glowy... brzmi znajomo...
    Ja sie meczylam chyba z migrenowymi bolami kilka tygodni od 12 tyg :\
    pomagala mi zawsze mala czarna z polowa wcisnietej cytryny.
    Nie jestem wogole kawoszem ale polozna i lekarz zaproponowali zeby najpierw sprobowala to a dopiero potem siegala po tabletki.
    A i zimne oklady na kark ;)

• Adka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w szkole rodzenia położna powiedziała, że na zaparcia owszem śliwki suszone są dobre ale mają dużo cukru więc lepiej zrobić z nich kompot. Może być też taki jak się robi na Boże Narodzenie.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja wlasnie taki kompocik popijam z jabluszkiem podgotowanym i sliweczki.dobre i za swietami ssie kojarzy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze figi sa dobre bo te dziwne pesteczki ladnie te wymiataja z jelitek

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o zaparcia, to u mnie dopiero niedawno sie pojawily:( do tej pory chodzilam bardzo regularnie, rano od razu po wstaniu robie sobie kawke inke i od razu po kilku lykach lece do toalety na dwojke. Przez ostatnie dwa dni nie bylam ani razu, wiec kupilam activie waniliowa i zjadlam przed snem. Dzis rano lewdo zdazylam do toalety, tak mnie popedzilo. Na mnie dziala za kazdym razem. Rzecz jasna pije duzo wody w ciagu dnia. Lekarz powiedzial, ze zaparcia i hemoroidy pojawia sie na 99% i nic na to nie poradze. Bardzo pozytywna wiadomosc na nastepne kilka miesiecy

relgi09k52jutqx1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia pomagają jogurty i jabłka :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:
    chyba dopadła mnie bezsenność :( w nocy nie mogłam zasnąć. Wierciłam się aż ok 1.00 położyłam się spać a przed 6.00 już wstałam :(
    Mam nadzieję, że to nie będzie się powtarzać ;)

ja też ostatnio nie sypiam dobrze :(. Ogólnie ciągle płaczę :(. Opętały mnie złe myśli :(. Wstałam o 5tej - poszłam na TV do 6stej i wróciłam do łóżka, dospać - wstałam po 8.... Miałam znowu jakieś dziwne sny z którego wybudziłam się z łomocącym sercem i mega stresem......Coraz ciężej mi psychicznie i coraz gorzej to wszystko znoszę. Wczoraj w nocy się bałam bo czułam jakieś dziwne kłucia na dole, ale nie w macicy tylko raczej w pochwie lub szyjce macicy o.O...Dziewczyny masakra jakaś. Chyba jednak kupię ten detektor tętna płodu i koniec! Chciałam odciągnąć to w czasie do kolejnego miesiąca, bo to wcale najtańsze nie jest, ale nie wytrzymam...

kochana wiesz ze ja mam tak samo :(
    od dwóch dni pobolewa mnie brzuch i też w nocy mnie budza jakies kłucia niby w pochwie niby jajniki niby cos mnie ciągnie...trudno to określić...dostałam duphaston od gin mam nadzieje że pomoże...i tez sie budzę w nocy i nie moge spać i myślę co tam z dzidzią czy wszystko ok..

kurcze też mam podobne bóle. Dziś mnie kuło jakby w szyjce macicy :(. Teraz boli znowu podbrzusze... człowiek się tylko martwi jak non stop coś boli. Zamiast tych bóli to wolałam już te okropne mdłości. nie dokuczały mi tak jak te bóle. Pójdę dziś chyba do lekarza jednak niech mi sprawdzi tam i powiem znowu o tych bólach, bo według mnie pojawiają się częściej. Duphaston biorę od samego początku. Zapewne ok. 20 tc będą mi kazali odstawić...i co wtedy?

a dlczego tylko do 20 się bierze?...mnie też pobolewa i nie przechodzi...:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα jeśli chodzi jeszcze o zaparcia to u mnie super działa porządna szklana maślanki lub kefiru

to spróbuję:). Mam akurat maślankę na zgagę , ale jakoś ostatnio zgagi brak :)

Nienormalna i ile ppiesz wody w ciagu dnia???
    nie herbaty,sokow,kawy tylko samej wody?Najlpiej przegotowanej letniej i nie gazowanej ;)
    Ja na poczatku za malo pilam i dlatego tez mialam problemy z wyproznianiem...

staram się pić 1,5l dziennie ale różnie to wychodzi. Ale ja właśnie piję te lekko gazowane, bo źródlana mi nie smakuję. Piję ustroniankę z magnezem i Vit B6, Ustroniankę z Jodem i Muszyne lekko gazowaną i ona praktycznie w ogóle nie jest gazowana, ma fajny smak wody mineralnej ale bez gazu. Gdzieś czytałam że w ciąży powinno się pić wody mineralne, a nie źródlane więc się przerzuciłam, ale mi bardzo zasmakowały. Ta z Jodem i magnezem jest specjalnie dla kobiet w ciąży.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:
    chyba dopadła mnie bezsenność :( w nocy nie mogłam zasnąć. Wierciłam się aż ok 1.00 położyłam się spać a przed 6.00 już wstałam :(
    Mam nadzieję, że to nie będzie się powtarzać ;)

ja też ostatnio nie sypiam dobrze :(. Ogólnie ciągle płaczę :(. Opętały mnie złe myśli :(. Wstałam o 5tej - poszłam na TV do 6stej i wróciłam do łóżka, dospać - wstałam po 8.... Miałam znowu jakieś dziwne sny z którego wybudziłam się z łomocącym sercem i mega stresem......Coraz ciężej mi psychicznie i coraz gorzej to wszystko znoszę. Wczoraj w nocy się bałam bo czułam jakieś dziwne kłucia na dole, ale nie w macicy tylko raczej w pochwie lub szyjce macicy o.O...Dziewczyny masakra jakaś. Chyba jednak kupię ten detektor tętna płodu i koniec! Chciałam odciągnąć to w czasie do kolejnego miesiąca, bo to wcale najtańsze nie jest, ale nie wytrzymam...

kochana wiesz ze ja mam tak samo :(
    od dwóch dni pobolewa mnie brzuch i też w nocy mnie budza jakies kłucia niby w pochwie niby jajniki niby cos mnie ciągnie...trudno to określić...dostałam duphaston od gin mam nadzieje że pomoże...i tez sie budzę w nocy i nie moge spać i myślę co tam z dzidzią czy wszystko ok..

kurcze też mam podobne bóle. Dziś mnie kuło jakby w szyjce macicy :(. Teraz boli znowu podbrzusze... człowiek się tylko martwi jak non stop coś boli. Zamiast tych bóli to wolałam już te okropne mdłości. nie dokuczały mi tak jak te bóle. Pójdę dziś chyba do lekarza jednak niech mi sprawdzi tam i powiem znowu o tych bólach, bo według mnie pojawiają się częściej. Duphaston biorę od samego początku. Zapewne ok. 20 tc będą mi kazali odstawić...i co wtedy?

a dlczego tylko do 20 się bierze?...mnie też pobolewa i nie przechodzi...:(

tak mi gin powiedział, bo podobno potem nie spełnia już swojej funkcji, bo łożysko przejmuje funkcje utrzymania ciąży :) i duphaston nie jest już potrzebny

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś u lekarza awaryjnie ze względu na pobolewania podbrzusza. Zalecił nospę - można 3x1 tab. tą zwykłą. Działa rozkurczowo.
    Pod względem ginekologicznym wszystko jest oki, szyjka jest twarda, serduszko dzidziusia bije i maluszek ma się dobrze :).Nie oglądaliśmy go za długo, tylko sprawdził mi macicę i łożysko. Standardowa wizyta u leakrza prowadzącego 16.05. To już za 8 dni :). Sceptycznie podszedł do mojego pomysłu zakupu detektora do pomiaru tętna płodu. Powiedział, że jak nie znajdę tętna zestresuję się dostanę skurczy i dopiero będzie,....Sama już nie wiem.... co o tym wszystkim myśleć o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 18:59

xcarolinex, polska_dziewczyna, pasia27 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα, ja tez mam takie obawy co do tego detektora- z jednej strony swietna sprawa, chcialabym to miec, ale boje sie, ze nie znalazlabym serduszka i bym panikowala etc... Pamietam, ze w szpitalu polozna nie mogla go znalezc, a co dopiero ja ;) Ale jesli dasz sobie z nim rade, to czemu nie ;)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα, ja tez mam takie obawy co do tego detektora- z jednej strony swietna sprawa, chcialabym to miec, ale boje sie, ze nie znalazlabym serduszka i bym panikowala etc... Pamietam, ze w szpitalu polozna nie mogla go znalezc, a co dopiero ja ;) Ale jesli dasz sobie z nim rade, to czemu nie ;)

zdecydowałaś się w końcu na kupno czy nie?
    Ja obawiam się, że jak nie znajdę zniechęcę się i będzie leżał potem w szafie, a to tanie nie jest :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    xcarolinex wrote:

zdecydowałaś się w końcu na kupno czy nie?
    Ja obawiam się, że jak nie znajdę zniechęcę się i będzie leżał potem w szafie, a to tanie nie jest :)

Nie, jednak nie kupilam :) I raczej nie zakupie.
    Znajac mnie, bym wisiala nad brzuchem caly dzien z tym urzadzeniem, haha ;)
    Polozna mialam co tydzien do wczoraj, sprawdzala serduszko, to nie mialam potrzeby.. Za tydzien usg, potem mam nadzieje, ze juz beda kopniaki to bede wiedziala co sie dzieje :) Najgorsze wlasnie jest do momentu ruchów dziecka, bo jak juz kopie to masz kontrole :) A co do ceny, to fakt - tanie nie jest, a mi chyba szkoda na to ponad £40, tymbardziej, ze juz mam 19tydz na liczniku ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odradzam kupno detektora. Już drugi raz położna w szkole rodzenia nie potrafiła znaleźć serduszka małej, musiała mnie pod ktg podpinać, więc samej na pewno nie będzie ci łatwo znaleźć serduszko, a na pewno już nie za każdym razem jak będziesz tego chciała:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga i xcarolinex dzięki za rady :). W takim razie powstrzymam się od zakupy. Te 200zł spożytkuję w inny sposób - przeznaczę na coś dla maluszka :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ