Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki dodalam foteczke w naszych brzuszkach i dzieciaczkach hehe
    wy to chudzinki wszystkie przy mnie!!!!!!!!!!!!hihihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Adrian w 19 tyg. 30 kwietnia zostala nam odkryta tajemnica,ze moj babel w brzuszku ma siusiaczka:)
    cae704e9fba0d131med.jpg
    d4d0ed6ced98a35cmed.jpg

Piekne to zdjecie:) super pamiatka:) u mnie jeszcze 2 tygodnie...

aila lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie soczku marchwiowego to te jednodniowe pije raz na jakis czas.o wiele bardziej smakuje mi buraczkowy i wielowarzywny do tego buraczki baaaaaardzo zdrowe :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia widziałam fotki, super brzuszek :) I jaki duży już, ale Ty dużo dalej od nas :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra super brzuszek:))) moj tez juz dosc wyraznie sie zaokraglil, chcialabym aby byl taki jak Twoj za kilka tyg:)))

Kleopatra lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    darijko ja tez jadlam sliwki ale zalewalam je ciepla woda i na noc rozmiekczone wypijalam z woda no ale czaem pomaga czasem nie...

gin mi mówił, że najlepiej jak się je ze skórą sliwki bo wtedy zachowują swoje właściwości. mama mi kupiła tydzień temu sok naturalny ze śliwek ale jest tak okropny, że nie moge się przełamać żeby go wypić.
    czytam wasze posty i stwierdziłam, że wypróbuje tą inke, jak wam pomaga :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

widziałam :)! Śliczny :)!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - apropo picia soku marchwiowego. Miałam zamiar pić codziennie świeżo wyciśnięty , bo mam sokowirówkę. Ale wiadomo nadmiar witaminy A jest toksyczny przestraszyłam się i może od początku ciąży wypiłam tylko jedną szklankę. Pijecie sok marchwiowy? Jak to z tym sokiem jest? Marchew zawiera beta-karoten czyli prowitaminę A, ale prowitamina przekształca się w witaminę A. Koleżanka powiedziała mi tylko tyle, żeby w ciąży nie pić np. tych soków jednodniowych np. marwit ale tylko soki pasteryzowane. Pijecie sok marchewkowy ?

ja piję około 3 butelek soku z marwitu tygodniowo :) można pić sok z marchwi codziennie tylko nie w jakis wielkich ilościach. jak wypijesz szklaneczkę dziennie to nic wam sie nie stanie :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia bardzo ładne zdjęcia. ja już sie nie mogę doczekac takiego brzusia. póki co spadam na jakis krótki spacerek. miłego wieczoru laseczki :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    pasia bardzo ładne zdjęcia. ja już sie nie mogę doczekac takiego brzusia. póki co spadam na jakis krótki spacerek. miłego wieczoru laseczki :)

miłego spacerku :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kobietki i jak patrze w lusterku to sobie wmawiam ze jest mniejszy ale jak ogladam na zdjeciach to hmmm nie zly..a jeszcze najgorsze przede mna.he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    vivien wrote:
    Kilka dni temu Rika narobila mi ochoty na malowanie brzuszka ;)
    Pierwsze co dzieki za inspiracje ;)

Pasia obieclam ze jak sie zdecydujemy na imie dla naszej ksiezniczki to dam ci znac.Z mezusiem juz sie naradzilismy a zreszta jemu BARDZO spodobaly sie moje propozycje i nawet jak patrzelismy na tlumaczenie znaczenia imienia to by pasowalo do naszej ksiezniczki.Jak by bylo dla niej stworzone <3 <3 <3 <3

Wczoraj skusilam sie zeby coscik pokombinowac z malunkami na brzuszku mialam wene bo pogoda nie byla za ladna i nie chcialo mi sie wychodzic.
    Na suwaczku juz dwojeczka z przodu a wiec postanowilam jakos to uwiecznic ;)
    Tutaj kilka fotek z sesji co mi mezus po powrocie z pracy zrobil :P

http://www.iv.pl/images/27598934975810376791.jpg
    http://www.iv.pl/images/35846575777001839518.jpg
    http://www.iv.pl/images/00904082918994340107.jpg

Vivien ale arcydzielo:))) super to wyglada:))) A imie bardzo mi sie podoba. Takie egzotyczne.... I zgadzam sie z dziewczynami, masz super figure. Tez jestem bardzo szczupla, ale troche sie boje, ze roztyje sie do niebagatelnych rozmiarow... Ps masz piekna opalenizne, masz taka karnacje czy sie czyms smarujesz, czyt. Samoopalacz?

Dziewczyny, ja jestem blada masakrycznie, wczoraj sie wkurzylam i posmarowalam sie cala samoopalaczem na noc (sopot ziaja) i myslalam, ze nie wytrzymam smrodu do rana:) a maz taki zaspany obudzil sie rano i mowi, ze jak sie zachlysnal powietrzem w nocy to myslal, ze z lozka spadnie:))) taki okropny zapach...

Stokrotko dziekuje :* ;) Mojemu mezowi tak sie imie spodobalo ze nie chcial juz slyszec o innych ;) Ciesze sie ze nie bylo sprzeczek i roznicy zdan ;) :P
    Co do figurki tez sie boje ze moge zmienic gabaryty po ciazy ale mam to w nosie... kiligramow napewno sie pozbede a najwazniejsze dla mnie teraz jest zdroweczko mojej ksiezniczki <3 <3
    Opalenizne zdobylam kilka dni temu nad morzem ;) z mezem wybralismy sie na weeken i widac ze spacerki brzegiem plazy sie oplacaly ;)
    Samoopalacza nie stosuje po pierwsze strasznie smierdza ci juz sama napisalac ;) i nasluchalam sie kazan od taty na temat szkodliwosci takich kremow Napewno przesadzal ale widac ze sie troszczy o nas :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

pasia PRZESLICZNY duzy brzusio <3 <3 <3
    ja tez juz taki chce ;) ;) ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dzieki kobietki i jak patrze w lusterku to sobie wmawiam ze jest mniejszy ale jak ogladam na zdjeciach to hmmm nie zly..a jeszcze najgorsze przede mna.he

hahaha Pasia a ja mam odwrotnie :D :D :D :P
    mi sie wydaje ze moj brzusio na zywo wiekszy jest :(
    no coz zdiecia przeklamuja i juz!!! :P

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki vivien :-) ja dzisiaj wylazlam na laweczke zeby troszke buzke przypalic i nie wysiedzialam za dlugo bo straszna duchota a pozniej burza sie zebrala :-) a poza tym stopy strasznie mnie swedzialy...hm to zapowiedz puchniecia nog w upale.hmm superowo :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w lusterku to sie tak jakos ustawie ze nie jest taki duuuzy hehe ale coz nic nie poradzimy :-) wazny jest srodek :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dzieki vivien :-) ja dzisiaj wylazlam na laweczke zeby troszke buzke przypalic i nie wysiedzialam za dlugo bo straszna duchota a pozniej burza sie zebrala :-) a poza tym stopy strasznie mnie swedzialy...hm to zapowiedz puchniecia nog w upale.hmm superowo :-(

pasia wez mnie nie strasz!!!! o.O o.O przedemba CALE lato o.O o.O
    I tego sie najbardziej boje ze napuchne jak balon o.O

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:11

Kleopatra lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien no wlasnie tak dziwnie mialam tak strasznie stopy swedzialy mnie hehe.moze to jakies cisnienie przed burza.hmmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    xcarolinex hehe, idziemy łeb w łeb i obydwie nie wiemy kogo mamy w brzuszkach ;)

Haha, no tylko dzien róznicy! :D
    My juz 17.05 mamy polowkowe usg, mam nadzieje, ze Maluch sie nie zakryje :P
    A Wy kiedy macie usg? :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ