Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie 29.05 ale to połówkowe ok 22 tyg :)
    a na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 21:20

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Adka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dopadła mnie bezsenność :( w nocy nie mogłam zasnąć. Wierciłam się aż ok 1.00 położyłam się spać a przed 6.00 już wstałam :(
    Mam nadzieję, że to nie będzie się powtarzać ;)

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widać bidulko, że wcześnie wstałaś:)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    chyba dopadła mnie bezsenność :( w nocy nie mogłam zasnąć. Wierciłam się aż ok 1.00 położyłam się spać a przed 6.00 już wstałam :(

ja też ostatnio nie sypiam dobrze :(. Ogólnie ciągle płaczę :(. Opętały mnie złe myśli :(. Wstałam o 5tej - poszłam na TV do 6stej i wróciłam do łóżka, dospać - wstałam po 8.... Miałam znowu jakieś dziwne sny z którego wybudziłam się z łomocącym sercem i mega stresem......Coraz ciężej mi psychicznie i coraz gorzej to wszystko znoszę. Wczoraj w nocy się bałam bo czułam jakieś dziwne kłucia na dole, ale nie w macicy tylko raczej w pochwie lub szyjce macicy o.O...Dziewczyny masakra jakaś. Chyba jednak kupię ten detektor tętna płodu i koniec! Chciałam odciągnąć to w czasie do kolejnego miesiąca, bo to wcale najtańsze nie jest, ale nie wytrzymam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 06:44

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś legalnie mogę się zameldować na waszym wątku :)! Razem z dzidzią rozpoczynamy 2GI TRYMESTR :). Tiridiri :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2013, 06:48

vivien, she, anilorak, pasia27, Stokrotka84, Rika, xcarolinex lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego :)
    Taki pomocny wzornik ;)

d32bb79067f9f659.jpg

mauysia, aila, iśka lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:

Adka a ja znowu teraz spie jak zabita nawet nie slysze jak maz w nocy do toalety sie budzi o.O

Kiedys za pierwszym budzikiem wstawalam jako pierwsza przed mezem a teraz gnije i czekam az mezu mnie obudzi :P
    Nigdy tak nie mialam ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile się nie mylę to wzornik jak przesuwa się macica w danych tygodniach. to u mnie jest w połowie, pomiędzy pępkiem a wzgórkiem łonowym;)nie dziwota, bo mój maluszek jest już widoczny;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:

ja też ostatnio nie sypiam dobrze :(. Ogólnie ciągle płaczę :(. Opętały mnie złe myśli :(. Wstałam o 5tej - poszłam na TV do 6stej i wróciłam do łóżka, dospać - wstałam po 8.... Miałam znowu jakieś dziwne sny z którego wybudziłam się z łomocącym sercem i mega stresem......Coraz ciężej mi psychicznie i coraz gorzej to wszystko znoszę. Wczoraj w nocy się bałam bo czułam jakieś dziwne kłucia na dole, ale nie w macicy tylko raczej w pochwie lub szyjce macicy o.O...Dziewczyny masakra jakaś. Chyba jednak kupię ten detektor tętna płodu i koniec! Chciałam odciągnąć to w czasie do kolejnego miesiąca, bo to wcale najtańsze nie jest, ale nie wytrzymam...

A nie mozesz kupic z allegro moze od kogos uzywanego?Byl by napewno tanszy ;)

Witam w II Trymestrze ;) ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:

A nie mozesz kupic z allegro moze od kogos uzywanego?Byl by napewno tanszy ;)

Witam w II Trymestrze ;) ;)

wiesz są licytację a to trwa nie chce mi się czekać i bawić w licytację, nie mam szczęścia. Znalazłam u jednego jest opcja kup teraz 169 + koszt przesyłki firmy Sonoline i chyba kupię ten. Odsprzedaje jedną sztukę niby nowy, nieużywany, ale od osoby prywatnej więc może jednak był trochę używany. Nowiutki kosztuje 430 zł. Więc 169 wydaje mi się troszkę podejrzane :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane :)! Zrobiłam sobie kawę inkę pół kubka kawy i resztę dolałam mleka :P. Pycha! Nie przyswajałam herbaty a teraz wiem co będę piła :)!!Smakuje mi o dziwo :). Zobaczymy jak wpłynie na zaparcia :P

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:

kochana wiesz ze ja mam tak samo :(
    od dwóch dni pobolewa mnie brzuch i też w nocy mnie budza jakies kłucia niby w pochwie niby jajniki niby cos mnie ciągnie...trudno to określić...dostałam duphaston od gin mam nadzieje że pomoże...i tez sie budzę w nocy i nie moge spać i myślę co tam z dzidzią czy wszystko ok..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 8 maja 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Taki pomocny wzornik ;)

d32bb79067f9f659.jpg

o co chodzi z tym??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:

adka witaj w klubie.ja dzisiaj usnelam kolo drugiej a kolo 5tej obudzil mnie moj ja sie zbieral do pracy znowu usnelam po pol godz i 8.45 pobudka chociaz mila bo kurier przyniosl podgrzewacz dla maluszka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png

Wysłany: 8 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem o co chodzi..:)

nienormalna
    pamietasz jak ci pisałam o rumianku i ci link podałam?
    nie pij już rumianku prosze....taka zrype dostałam od gin..że mi w pięty poszło...powiedział tzn spytał czy sie dzieck chciałam pozbyć...:(:(bardzo się zmartwiłam....
    więc dziewczyny nie pijemy rumianku w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

иιєиσямαℓиα, iśka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    już wiem o co chodzi..:)

nienormalna
    pamietasz jak ci pisałam o rumianku i ci link podałam?
    nie pij już rumianku prosze....taka zrype dostałam od gin..że mi w pięty poszło...powiedział tzn spytał czy sie dzieck chciałam pozbyć...:(:(bardzo się zmartwiłam....
    więc dziewczyny nie pijemy rumianku w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spokojnie nie piłam rumianku :)
    Ostrożnie podchodzę do picia ziół w ciąży. W pierwszej piłam bo laryngolog na zatoki i odkażanie gardła mi zaleciła. No i skończyło się jak się skończyło. Nie mówię, że to przez rumianek, ale nie piję ani mięty, ani melisy, ani rumianku. Ostrożnie podchodzę do wszystkiego. Jak kiedyś przeczytałam co można a co nie w ciąży, to wyszło na to że sporo rzeczy nie wolno, wiec dlatego asekuracyjnie podchodzę do wszystkiego. Unikam mimo wszystko wszystkiego co jest z malin, mimo że szkodzi napar z ich liści, ale kij z tym skoro liście szkodzą to kto wie jak wpływają maliny. Tym bardziej, że moja ginka powiedziała wyraźnie, że herbaty malinowej nie wolno. Nie powinno się też stosować tymianku, bo może powodować skurcze macicy, więc nie stosuję żadnych ziół. Wolę chuchać na zimne.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Taki pomocny wzornik ;)

d32bb79067f9f659.jpg

o co chodzi z tym??

dokąd orientacyjnie dosięga macica w danym tc :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:55

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:

kochana wiesz ze ja mam tak samo :(
    od dwóch dni pobolewa mnie brzuch i też w nocy mnie budza jakies kłucia niby w pochwie niby jajniki niby cos mnie ciągnie...trudno to określić...dostałam duphaston od gin mam nadzieje że pomoże...i tez sie budzę w nocy i nie moge spać i myślę co tam z dzidzią czy wszystko ok..

kurcze też mam podobne bóle. Dziś mnie kuło jakby w szyjce macicy :(. Teraz boli znowu podbrzusze... człowiek się tylko martwi jak non stop coś boli. Zamiast tych bóli to wolałam już te okropne mdłości. nie dokuczały mi tak jak te bóle. Pójdę dziś chyba do lekarza jednak niech mi sprawdzi tam i powiem znowu o tych bólach, bo według mnie pojawiają się częściej. Duphaston biorę od samego początku. Zapewne ok. 20 tc będą mi kazali odstawić...i co wtedy?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 maja 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα jeśli chodzi jeszcze o zaparcia to u mnie super działa porządna szklana maślanki lub kefiru

to spróbuję:). Mam akurat maślankę na zgagę , ale jakoś ostatnio zgagi brak :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ