Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny a ja wlasnie sie dowiedzialam, ze moja szwagierka jest w ciazy z trzecim dzieckiem:) i jest dokladnie na tym samym etapie co ja. Powiem wam, ze bardzo sie ucieszylam, a potem zrobilo mi sie smutno. Czy Ona musiala akurat teraz zajsc w ciaze?! Nie potrafie tego opisac, ale jakos smutno mi sie zrobilo... Moj maz twierdzi, ze oszalalam...

Po części cię rozumiem. Jak ja zaszłam w pierwszą ciążę, to nie wiedziałam ale w tym samym czasie siostra mojego brata też była w ciąży. dowiedzieliśmy się w najgorszych okolicznościach....jak poroniłam :(. Nie będę opisywać co czułam i jak wtedy wszystko wyglądało, bo można sobie to wyobrazić. Nie utrzymywaliśmy kontaktu. Odnowiliśmy go dopiero jak dowiedziałam się, że jestem po raz kolejny w ciąży. Jak się okazało , ironia jej dziecko przyszło na świat 07.02, a my z mężem mieliśmy termni na 06.02 :(. Nie wyobrażalny ból.... Jej synek cały czas przypomina mi o mojej stracie. Byliśmy źli na los i cały świat.....prawie 5 lat po ślubie w końcu znaleźliśmy moment odpowiedni na rodzicielstwo, dziadkowie mieli by wnuczkę lub wnuka pierworodnego.... a tu nagle w cieniu naszej osobistej tragedii ich wielkie szczęście i radość....Oni dopiero w tym roku będą obchodzić w sierpniu 2 rocznicę ślubu a już mają dzieciątko....A my z mężem jak zwykle musimy czekać....Zawsze w życiu musimy walczyć i drapać pazurami o odrobinę naszego szczęścia! Ze wszystkim tak było!Dlatego tak długo musieliśmy odkładać plany rodzicielskie. A im wszystko przychodziło z łatwościom, wręcz spadało z nieba. Dostali 3 pokojowe mieszkanie od teściów. A my musieliśmy się wynieść na swoje 2 pokojowe , w kredycie. W ostaeczności i tak wzięli kredyt i kupili nowiutkie 3 pokojowe, ale kredyt spłacają z wynajmu tamtego które dostali. A my kredyt spłacamy za zarobione pieniądze -cała jedna pensja. No cóż takie życie :). Wracając do tematu - rozumiem co czujesz :)
    Też wtedy myślałam sobie, że nie miała kiedy zajść w ciążę. To już prawdziwa złośliwość losu była :)

иιєиσямαℓиα, ja tez nie mam lekko, od 16. roku zycia radze sobie sama, bez pomocy rodziny, tylko ja i moj S, i wcale nie zaluje, ze tak sie stalo - do wszystkiego doszlismy sami :)
    Teraz Dziewczyny czeka nas na koncu za to wszystko najwspanialsza nagroda - nasze Maluszki, juz niedlugo :)
    Po moim porodzie duzo kobiet z pracy, otoczenia zaszlo w ciaze, tez bylam troche zla, rozgoryczona... Z momentem pozytywnego testu wszystko minelo.. Teraz mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Adka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 nie jesteście same, moja bratowa też spodziewa się dziecka. Najgorsze było to jak mi powiedziała, że oni chcieli tak jak my, żeby maleństwo urodziło się przed rocznicą ślubu (u nas tak akurat się złożyło) a było dla mnie to tym bardziej przykre, że ona dobrze wie, że pierwszą ciąże straciliśmy. Tylko ze względu na brata pytam jak ona się czuje, czy byli u lekarza.
    Smutne jest też to, że wszystkim mówili, że poczekają, aż ja urodzę i może wtedy będą się starać. Po co kłamać...

• Adka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 nie ma co się przejmować i trzeba się cieszyć swoim stanem :) Nie pozwól sobie na porównywanie z nią a w razie co powiedź, że każda kobieta inaczej znosi ciąże.
    Mi jakiś czas temu nawet się śniło, że ona urodziła pierwsza a termin ma na grudzień dopiero. Ja przez jakiś tydzień, może dwa czułam rozczarowanie tym bardziej, że to dla moich rodziców pierwsza wnuczka będzie. Teraz już mi jest to obojętne. Staram się o tym nie myśleć i cieszę się swoim stanem i swoimi odczuciami :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka masz racje, tylko dopiero dzis sie dowiedzialam i musze to przetrawic. Moj maz pewnie pomysli, ze jestem nienormalna, jak mu powiem co czuje... Nienormalna z calym szacunkiem dla Ciebie :)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Adka masz racje, tylko dopiero dzis sie dowiedzialam i musze to przetrawic. Moj maz pewnie pomysli, ze jestem nienormalna, jak mu powiem co czuje... Nienormalna z calym szacunkiem dla Ciebie :)

spoko ;) nie czuję się urażona :)

Pewnie musisz się z tym przespać i to przeboleć po prostu :). Przejdzie ci zobaczysz szkoda życia na smutki :)! Ciesz się swoim stanem i swoim szczęściem i już :).
    Nie przejmuj się :) - u mnie w ogóle brzucha nie widać .....no gdzie ten brzuch o.O ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 19:43

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio z 18t5d :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ac14a6a81a9e33a.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5297f3f049b0764.html

Chyba w kazdej ciazy bede miala tak nisko :)
    wyglada dosc normalnie na zdj, ale w rzeczywistosci jest wielki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 20:12

pasia27, aila, Kleopatra, Stokrotka84, иιєиσямαℓиα, Rika, vivien, Nina82, anilorak, darijka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny.malutki :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodki brzusio xcarolinex:)

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super xcarolinex :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek :)xcarolinex

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny brzusio carolinex:) nienormalna u Ciebie tez sie pojawi, badz cierpliwa:) moj to dopiero jest malutki:))) tylko cos mi wystaje, nie przypomina jeszcze pileczki:)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Piekny brzusio carolinex:) nienormalna u Ciebie tez sie pojawi, badz cierpliwa:) moj to dopiero jest malutki:))) tylko cos mi wystaje, nie przypomina jeszcze pileczki:)

mi wystaje tylko jedna wielka fałda tłuszczu o.O
    eh.... na razie mam tylko taką uwypukloną kuleczkę na dole w podbrzuszu, na brzuchu tym właściwym sam tłuszcz :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Brzusio z 18t5d :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ac14a6a81a9e33a.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5297f3f049b0764.html

Chyba w kazdej ciazy bede miala tak nisko :)
    wyglada dosc normalnie na zdj, ale w rzeczywistosci jest wielki ;)

bardzo ładny xcarolinex :)!!!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u dietetyczki mam ułożone dziennie spożycie grup produktów. Powiedziała, że ze względu na to, że moja babcia i mama mają cukrzycę to jestem w grupie ryzyka i powinnam uważać, żeby nie mieć cukrzycy ciążowej....:(
    Mam używać tylko mąki razowej, unikać produktów które powodują wyrzut insuliny do krwi, czyli tylko te o niskim IG. Powinnam przerzucić się na syrop z agawy, który służy do słodzenia. Byłam nawet w sklepie ze zdrową żywnością - litr takiego syropu kosztuje bagatela 45 zł o.O. O matko boska... Muszę na siebie w ciąży uważać i unikać węgli. Bye bye młode ziemniaczki :P, chlebek tylko razowy z mąki razowej typ 2000. Dużo warzyw, mniej owoców :). Arbuz uwaga - sam cukier :), a ja na mdłości zjadałam w ciągu dnia całą 5kg główkę :P.
    Może zakupię mniejsze opakowanie tego syropu z agawy i będę używała w stanach najwyższej konieczności :). Trzeba dbać o poziom cukru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2013, 07:00

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Byłam wczoraj u dietetyczki mam ułożone dziennie spożycie grup produktów. Powiedziała, że ze względu na to, że moja babcia i mama mają cukrzycę to jestem w grupie ryzyka i powinnam uważać, żeby nie mieć cukrzycy ciążowej....:(
    Mam używać tylko mąki razowej, unikać produktów które powodują wyrzut insuliny do krwi, czyli tylko te o niskim IG. Powinnam przerzucić się na syrop z agawy, który służy do słodzenia. Byłam nawet w sklepie ze zdrową żywnością - litr takiego syropu kosztuje bagatela 45 zł o.O. O matko boska... Muszę na siebie w ciąży uważać i unikać węgli. Bye bye młode ziemniaczki :P, chlebek tylko razowy z mąki razowej typ 2000. Dużo warzyw, mniej owoców :). Arbuz uwaga - sam cukier :), a ja na mdłości zjadałam w ciągu dnia całą 5kg główkę :P.
    Może zakupię mniejsze opakowanie tego syropu z agawy i będę używała w stanach najwyższej konieczności :). Trzeba dbać o poziom cukru :)

Dobrze, że poruszyłaś ten temat bo nawet nie wiedziałam o grupie ryzyka jak moja babcia ma cukrzyce i miała też stopę cukrzycowa . Zobaczymy jak badanie glukozy wyjdzie ...

w57v9n73toqtjvh3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

Boze, ja chyba bym nie dala rady utrzymac taka diete :P
    A osoby, ktore maja cukrzyce uzywaja slodzika - Ty nie mozesz?
    Widzialam ten syrop, szukalam wlasnie na google, a cena + 25zl az 500ml... Ja musze wkoncu wyeliminowac ziemniaki! Ale jakos rady nie daje :/ :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:55

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    xcarolinex super brzusio :) u mnie też jest tak nisko:)

Ekh ja dziś na wagę się obrażam chciałam zakomunikować. 20w2d i jest +6 na liczniku.

Wczoraj przesiedzieliśmy dwie godziny w domku na działce bo zastała nas tak okropna burza, że aż strach.

Dzieki Rika ;) jak ja bym chciala taka pileczke wysoko hehe :P
    Moja waga stala w miejscu, az do teraz - idzie w góre az sie boje :P

Ja panicznie boje sie burzy! Wtedy moge siedziec pod kocem, nie wiem, zasunac rolety w pokoju, byle by nic nie widziec! :P Rece mi sie poca, nienawidze grzmotów, blyskawic... wrrr... Na szczescie mieszkajac w UK przez 7 lat tylko jedna doswiadczylam haha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2013, 07:17

gg64wn1511ap0yj7.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnnie dzisiaj sloneczko i mam zamiar wziasc sie za swoje stopki po zimie.jakis pedicure jest dla mnie wyzwaniem juz na ten moment biorac pod uwage moj brzusio :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ