Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien snilas mi sie dzisiaj.tralala.ze pojechalysmy pod namiot z brzuszkami i tak cie wytrzeslo po drodze w aucie ze pojechalas sobie urodzic i mialas dzidziulka ale juz taki dorodny jak polroczny chlopczyk....hehe.ah te sny..a naczytalam sie znowu na noc o dzieciach i sen mnie dopadl ale tym razem bardzo mily :-)

kurcze pasia juz cie w snach nawiedzam ;) jak bys mieszkala blizej to mozemy pobiwakowac :P
    I moja krolewna sie w chlopca przemienila :D ale sny bywaja przewrotne ;) A najlepsze jest to ze urodzilam przed toba ;)

A ja ostatnio miewam sny ale jak sie budze juz nic nie pamietam :( :( kurcze ostatnio spie jak zabita i nawet sie nie budze jak maz w nocy siusiu musi :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... dzidzia mi sie juz nieźle tam w brzuchu wierci, smyra mnie i kopie, czasami zdarzy się juz tak że widzę jak delikatnie brzuch podskoczy, ale mąż wciąż nie może wyczuć, a ewidentnie by juz chciał, czasem próbuje wychwycic moment, ale zawsze wtedy jest cisza. Od kiedy dziecko zaczyna reagować na nacisniecie palcem brzucha, bo nie pamietam? Któraś się aktualnie orientuje?

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dziewczyny... dzidzia mi sie juz nieźle tam w brzuchu wierci, smyra mnie i kopie, czasami zdarzy się juz tak że widzę jak delikatnie brzuch podskoczy, ale mąż wciąż nie może wyczuć, a ewidentnie by juz chciał, czasem próbuje wychwycic moment, ale zawsze wtedy jest cisza. Od kiedy dziecko zaczyna reagować na nacisniecie palcem brzucha, bo nie pamietam? Któraś się aktualnie orientuje?

He he he. U mnie jest to samo.Mąż chce załapać sie na ruchy, przykłada dłoń i cisza!!!
    Smieje się, że synek nie lubi taty :)Wkurza sie niesamowicie.
    W sumie to szkoda,że jeszcze tego nie poczuł :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz najbardziej czuje ruchy naszej corci jak przyklada do brzucha pulik i ucho. I mala wtedy tez staje sie bardzo aktywna, bardziej niz jak przyklada reke. Mam wrazenie, ze Mala teraz zaczyna reagowac na nacisniecie i pukanie w brzuszek:-)

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeech to jak ma czekać do 25 tygodnia to sobie jeszcze biedny poczeka :P a co to jest pulik?

• aila Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee,moje malenstwo juz reaguje jak naciskam brzuszek.Gdy zauwaze,ze zaczyna byc aktywne czasami pobudzam go wlasnie w ten sposob.Moj mazczyzna tez przez reke nie potrafi wyczuc malenstwa.wieksza atrakcja jest patrzenie na brzuch,bo wtedy widzi,ze a to z tej cos skoczy a to z tamtej pokaze sie na sekunde gorka,a to faluje smiesznie itd.itp.Podejrzewam,ze za miesiac bedzie juz mogl spokojnie pod reka wyczuc,bo wiadomo dzidzi rosnie to i ruchy przybieraja na sile:)

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulik to u nas boczna czesc twarzy inaczej policzek:-) w sumie moj maz ruchy malej czuje juz od ok 20 tygodnia i pod reka i wlasnie jak przylozy do brzucha pulik lub inaczej mowiac policzek:-)

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluszek robi się już coraz bardziej odważny i coraz łatwiej wyczuć go pod ręką. Na pukanie też już zaczyna reagować, choć ja ze względu na przedwczesne skurcze nie mogę zbytnio pukać ani głaskać brzuszka :(.

Dzisiaj byliśmy na usg i maluszek waży już 1066g :). Miałam też pierwsze ktg.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mala tez juz buszuje po calym brzuchu i raz jest przy pecherzu, a raz wbija sie pod zebra:-) niestety tez mam skurcze i tez niebardzo moge dotykac brzucha.:-( Asiek a jakie leki bierzesz na te skurcze?

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz juz od dobrych 2 tygodni czuje nasza corcie ma duzo sily bo jak kopie to naprawde czuc pod reka(ale jeszcze nie boli i jest przyjemne :P ) i brzuch tez widac juz jak drga.Albo jak sie ulozy po jednej stronie brzucha to takie fale dunaju widac ;)
    Nawet juz niemusze mezowi podpowiadac gdzie jest mala bo juz sam wyczuje ;)
    A i walasnie od kilku dni zauwazylam ze jak przyciskam brzuch albo w niego pukam to corcia reaguje ;) mozna sie fajnie pobawic.Wiadomo nie za kazdym razem ale nad tym jeszcze popracujemy :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__u wrote:
    Nasza mala tez juz buszuje po calym brzuchu i raz jest przy pecherzu, a raz wbija sie pod zebra:-) niestety tez mam skurcze i tez niebardzo moge dotykac brzucha.:-( Asiek a jakie leki bierzesz na te skurcze?

Ja biorę Fenoterol i Isoptin - na skutki uboczne tego pierwszego. Muszę powiedzieć, że bardzo mi pomogły.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluszek też wariuje po całym brzuchu i mocno kopie, robi też fale dunaju, ale do niedawna jak ktoś chciał poczuć kopniaki i kładł rękę na brzuchu to mały od razu przestawał. Teraz już robi się coraz bardziej odważny i nie tylko ja mogę poczuć jego świrowanie :).

nzjdvfxmugydadu3.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie pomogl magnez i luteina. Dwa tygodnie temu jak bylam u lekarza z szyjka wszystko bylo ok, nie skracala sie ani nic. W poniedzialek mam wizyte i zobaczymy czy nadal jest ok. A jak odczuwasz te skurcze? Bolesne sa? Bo mi brzuch twardnial i w sumie nadal twardnieje ale rzadziej.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są bolesne, ale nieprzyjemne. Ja miałam bardzo częste skurcze, czasami 6 w ciągu godziny i ciągle twardy brzuch. Też zaczęłam od magnezu i luteiny, ale nie bardzo to pomogło. Szyjka macicy była bardzo nisko. Teraz są dni, że nie mam wcale skurczy, a jeżeli już to do 5 dziennie i są naprawdę bardzo delikatne. Szyjka powędrowała do góry, a brzuszek jest miękki. A dzisiaj ktg nie wykazało żadnych skurczy :). Też biorę magnez i dużo leżę.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. Wlasnie, zeby nie te skurcze wszystko byloby idealnie.. Ale musimy przetrwac. I oby naszym dzieciom nie spieszylo sie na swiat za bardzo! Trzymaj sie! Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo wszystko ok!

asiek lubi tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__u wrote:
    Kurcze.. Wlasnie, zeby nie te skurcze wszystko byloby idealnie.. Ale musimy przetrwac. I oby naszym dzieciom nie spieszylo sie na swiat za bardzo! Trzymaj sie! Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo wszystko ok!

Dzisiaj na ktg leżała ze mną dziewczyna, której pierwsze dziecko umarło w brzuchu w 33 tygodniu. Pojechała do szpitala na ktg, a tam totalna cisza, serduszko już nie biło. Dziewczyna uśmiechnięta i pełna optymizmu, podziwiam ją, bo ja w drugiej ciąży to bym chyba osiwiała z zamartwiania się.
    Także dzisiaj doszłam do wniosku, że nie mam się czy martwić. Jest dużo lepiej i mam nadzieję, że tak już zostanie.

Asia_u musi być dobrze i nasze maluszki przyjdą na świat o czasie :). Również trzymam kciuki za ciebie.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek jak czytam cos takiego ze dzidzius umarl w brzuchu to masakra.przykro mi strasznie i nie moge sobie czegos takiego wyobrazic masakra :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synus zaczyna odpowiadac jak pukam mu delikatnie w brzuszek :-)ostatnio nawet udalo mi sie nagrac jego kopniaczki na telefonik takz pamiatka jest :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej strony teraz dziewczyny to strasznie zaczelam chrapac ponoc :-( Budze mojego albo on mnie budzi jak daje czadu mocno..pewnie cos zaczyna mnie naciskac i w ogole mam ciezki oddech ostatnio..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M też mówil mi ostatnio że zaczęłam chrapać, ale tak delikatnie :/

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ