Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nie pamietam dokladnie co jadlam dzien wczesniej ale delikatna kolacje zjadlam bo lekarz kazal..hmm.powtorze i zobaczymy. powiedzial mi ze dobrzeby bylo jakbym ok 1,5kg przytyla na 3tyg do 2kg a ja 3teraz przytylam i ogolnie od poczatku +8kg..no wiadomo wody dzidziu wiecej krwi ale nie chce zebym miala problemy przy porodzie z duzo waga :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia wydaje mi sie, ze +8kg to nie duzo, jak na 26 tydz ciazy. Ja bym sie nie martwila niepotrzebnie. Zdjatko jest super i od razu zauwazylam:) Pieknie wygladasz:)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Wiem, ze kazda ciaza jest inna, bo kazda z nas jest inna, ale prosze zerknijcie na moje zdjecia. Jedno zostalo zrobione od razu po wstaniu z lozka, drugie po powrocie z pracy, ok 18. Jak widac, na tym porannym prawie brzuszka nie mam, za to na tym wykonanym wieczorem brzuszek jest juz calkiem, calkiem. Wiem, ze z reguly rano brzuszki sa mniejsze, bo dziecko sie inaczej uklada, ale czy taka roznica nie jest zbyt duza?! Strasznie dziwne mi sie to wydaje. Dajcie znac jak to wyglada z Waszego doswiadczenia

zdjatko poranne http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ce927c7847e7af3.html
    zdjecie wykonane popoludniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efbe5d60d46db2ac.html

relgi09k52jutqx1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:13

vivien lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:14

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Wiem, ze kazda ciaza jest inna, bo kazda z nas jest inna, ale prosze zerknijcie na moje zdjecia. Jedno zostalo zrobione od razu po wstaniu z lozka, drugie po powrocie z pracy, ok 18. Jak widac, na tym porannym prawie brzuszka nie mam, za to na tym wykonanym wieczorem brzuszek jest juz calkiem, calkiem. Wiem, ze z reguly rano brzuszki sa mniejsze, bo dziecko sie inaczej uklada, ale czy taka roznica nie jest zbyt duza?! Strasznie dziwne mi sie to wydaje. Dajcie znac jak to wyglada z Waszego doswiadczenia

zdjecie wykonane popoludniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efbe5d60d46db2ac.html

Nie przejmuj się, każda z nas tak ma :)
    Rano wstajesz z wyspanym brzuchem, a później zjesz coś, rozedmie cię, brzuch się zmeczy i tak jest :)

Mój maż mówi ,że rano jest "wyleżeony" po nocy, a poźniej za dnia "rozchodzi sie" :). Nie wiem co ma tym na mysli :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka zdjęcie jest inaczej zrobione, pod innym kontem trochę stoisz a jak mówisz wieczorem zawsze brzuszek jest większy :) Moim zdaniem jest ok :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. Wiedzialam,ze brzuszek rano ma prawo byc mniejszy, ale zeby az tak... Co do przybierania na wadze, ja od tygodnia jem za dziesiecioro, dzis mialam banana, zupe warzywna na lunch, muffina, kilka ciastek(biszkoptow w czekoladzie), 2 prince polo, obiad (ziemniaki, surowka + klopsiki w sosie pieczeniowym), winogrona i teraz pije sobie cappucino i zastanawiem sie kiedy pekne! Jak na razie ma -1,5kg, ale szybko przybieram po pierwszym trymestrze. Staram sie nie jesc az tyle, ale tak ciezko mi sobie odmowic...

relgi09k52jutqx1.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

stokrotko ja tez tak mam rano mam mniejszy brzuszek a wieczorem jest wiekszy. zauważyłam od dwóch dni, że męczy mnie zgaga wieczorami :( ja nie chcę zgagi!! kumpela miała od 3 miesiąca do końca ciązy i było jej strasznie z nia ciężko.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijko mialam dopiero 2razy zgage ale jak sobie przypomne to wrrrr masakra..mleko ponoc pomaga banany migdaly a jakby to nie dawalo rady to mozna brac reenie.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Darijko mialam dopiero 2razy zgage ale jak sobie przypomne to wrrrr masakra..mleko ponoc pomaga banany migdaly a jakby to nie dawalo rady to mozna brac reenie.

kochana mleko piję, banana codziennie zjadam i nic nie pomaga :) narazie jeszcze nie jest tak dokuczliwa więc przezyje :) koleżanka przy dwóch ciązach miała zgagę i niestety nic jej nie pomagało, jedynym lekarstwem był poród :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to wspolczuje.ja te 2 razy mojej nocnej zgagi wspominam wrrrr masakra..

darijka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jescze kurcze czeka mnie w następnym miesiącu wizyta u dentysty bo mam 2 ząbki do leczenie, dziś wyczytałam, ze lepiej je zrobić w ciązy bo po mogą byc nie do uratowania gdyż dzieciaczki zabierają dużo wapna i kurde te moje problemy z wypróznianiem - nie wiedziałam, ze od tego mogą wyjść w ciązy żylaki odbytu trochę mnie to zmartwiło. no nic jutro jem śliwki i kupię tą inke z błonnikiem a jak to nie pomoże to niestety ale muszę użyć moją receptę od ginka na której mam jakiś syropek i czopiczki :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja odkad jestem w ciazy zalatwiam sie co 3dni .nie wazne czy zjem duzo czy malo po prostu tak mam..ale chociaz latwo idzie..codziennie wypijam te 3inki wlasnie i ponad 2l plynow..te sie boje hemoroidow ...eh uroki ciazy

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    jestem po wizycie i pol na pol zadowolona i smutna bo niestety ta krzywa cukrowa musze powtorzyc bo wynik jednak za wysoki.moze byc ze mam obciazenie genetyczne po babci albo to normalna cukrzyca ciazowa :-( nie wiem dopoki nie zrobie powtorki.a druga spraw ze musze przejsc na diete hmmmm i mniej jesc...bo pozniej moze byc problem z porodem bo moge podejsc woda itp i w ogole opcja +25 kg dla mojego lekarza jest tak samo przerazajaca jak dla mnie...
    a poza tymi nowosciami to wyniki dobre (mocz,morfologia) dalej nie brac witaminek bo nie trzeba i moj synus sobie wazy od 900-980gr czyli klocek :-) jak na ten moment :-) ale siedzial sobie grzecznie w poprzek brzuszka na badaniu i pierwszy raz posluchalam serducha :-) super

Ja tez dziś miałam wizyte i mała wazy 1005 g...:) lekarz powiedział, że idealnie, ani za duzo ani za mało. Poza tym jest zdrowa, serduszko książkowe.Gorzej za mna... na ktg wyszły znowu skurcze. Dostałam fenoterol... i mam odpoczywac..

darijka, vivien lubią tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja rano mam lekko wypukly brzuszek a teraz jakbym byla w 6 miesiacu ;) tez sie zastanawiam o co kaman :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstwaiam moje najnowsze dzielo:)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c85404e45c05c42.html

Mam dzis wene!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2013, 19:59

darijka, pasia27 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisalam dzis na watku 1 trymestr moj waga mnie dzis doprowadzila do rozpaczy ! Pani pielegniarka w szpitalu tylko sie sympatycznie smiala mowiac ze jest ok..mala jestem wazylam 59 kg a tu bach 5 kg do przodu i to w jakim tempie.jak to zatrzymac?? Oprocz zlotej zasady mniej zrec :) na szczescie urlop sie konczy to i okazji do podjadania bedzie mniej !

• Lilka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka slicznie Ci w tym brzuszku ;)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka Ty sie wage nie martw:) Wszystko zrzucimy po ciazy hihi
    ps dziekuje:)

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ