II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:Hejka dziewczyny. Mam trochę doła. Przez cały weekend miałam 3 dniowy ból głowy trwający non stop. W niedzielę po południu mi dopiero przeszło. W poniedziałek po południu znowu się zaczęło. Boli mnie znowu głowa:(. Nie brałam żadnych tabletek bo musiałabym je brać aż tak długo. Wizytę mam dopiero 16.05 aż się boję. Muszę mojej gince powiedzieć o tych bólach i co z nimi robić bo zwariuję ;(. Chce mi się już płakać, bo nie chcę się faszerować lekami i tak się martwię co z moim dzieckiem i nie mogę się już doczekać tej wizyty w końcu !
Poza tym przez tłuszcz na brzuchu w ogóle nie widać mojego rosnącego brzucha . Martwię się dziewczyny tym wszystkim.
p.s. jedyny plus to chyba się zgadza, że inka z błonnikiem rzeczywiście wpływa na zaparcia - jest o niebo lepiej. To raczej zasługa tej kawy.
Nienormalna, choc ja jestem w Irlandii to tez odczuwam ostatnio ciegle bole glowy. Mysle, ze to przez zmiane pogody...Tez nie biore tabletek, staram sie wytrzymac i zazwyczaj samo przechodzi. Nie martw sie brzuszkiem, napewno sie pajawi. Musisz byc cierpliwa. Moj tez wbrew pozorom jest ciagle maly. Tylko na zdjeciach, gdzie mam goly brzuch widac, ze jestem w biazy. Jak chodze w ciuchach, to nikt nie zauwaza. Pasia ma racje, w 14 tyg mozesz jeszcze wcale nie miec widocznego brzuszka, wszyscy mowia, ze od 5 miesiaca rosnie w zastraszajacym tempie.
Acha, ja polecam zimne oklady na glowe. Naprawde dziala cuda!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
iśka wrote:Mam w telefonie aplikacje I'm pregnet i jest tam kalendarz w którym jest pokazane wg wieku i miesiąća zajścia w ciąże jaka będzie płeć. Sprawdziłam sobie siebie, kuzynki i koleżanki i nie wiem jakim cudem zgadza się wszystkim.
U mnie tym razem też ma być chłopak.
Nienormalna spokojnie jeszcze trochę i też będziesz to wszystko czuła!!!
iśka sprawdzisz mi też ??
jakie dane potrzebujesz?
-
iśka wrote:jasne wiek i miesiąc poczęcia
wiek w momencie poczęcia - Rocznikowo czy dokładnie co do daty urodzenia ? Bo u mnie było tak, że poczęcie miało miejsce w lutym , ale w lutym mam też urodziny i w momencie poczęcia to byłam jeszcze przed 31 urodzinami i miałam prawie 31 lat , wiec nie wiem czy ci podać 30 lat czy 31 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 09:53
-
иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:jasne wiek i miesiąc poczęcia
wiek w momencie poczęcia - Rocznikowo czy dokładnie co do daty urodzenia ? Bo u mnie było tak, że poczęcie miało miejsce w lutym , ale w lutym mam też urodziny i w momencie poczęcia to byłam jeszcze przed 31 urodzinami i miałam prawie 31 lat , wiec nie wiem czy ci podać 30 lat czy 31 ?
Wg aplikacji dziewczynka! HE HE
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
iśka wrote:http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
A tu coś podobnego. Też sprawdzałam kilku dziewczynom i się sprawdziło. Oczywiście z przymrużeniem oka ale ...
według tej aplikacji wychodzi mi w jednym i drugim przypadku chłopiec . Biorąc pod uwagę zarówno 30 i 31 lat .
CiekaweWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 09:57
-
iśka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:jasne wiek i miesiąc poczęcia
wiek w momencie poczęcia - Rocznikowo czy dokładnie co do daty urodzenia ? Bo u mnie było tak, że poczęcie miało miejsce w lutym , ale w lutym mam też urodziny i w momencie poczęcia to byłam jeszcze przed 31 urodzinami i miałam prawie 31 lat , wiec nie wiem czy ci podać 30 lat czy 31 ?
Wg aplikacji dziewczynka! HE HE
hehe
a to dobre, według tej drugiej chłopiec
A to się dowiedziałam
-
iśka wrote:No he! he! Niestety to jest wielka niewiadoma. Zobaczymy!
jesteśmy na podobnym etapie . Kiedy byłaś ostatnio na wizycie? W 14tc? Lekarz coś już sugerował co do płci ?
ja liczę po cichutku , że może teraz 16stego już coś nam powie może jak będą warunkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 10:06
-
Hey, mi według tego kalkulatora wyszedł chłopiec i się sprawdziło
Ja dowiedziałam się płci w 20 tyg.
Nie wiem czy dało się wczesniej bo usg miałam w 8 tyg odstepie
Dziś byłam u lekarza bo źle w nocy się czułam.
Ale z Synkiem ok, serducho pięknie bije
иιєиσямαℓиα, iśka lubią tę wiadomość
-
Antolka wrote:Hey, mi według tego kalkulatora wyszedł chłopiec i się sprawdziło
Ja dowiedziałam się płci w 20 tyg.
Nie wiem czy dało się wczesniej bo usg miałam w 8 tyg odstepie
Dziś byłam u lekarza bo źle w nocy się czułam.
Ale z Synkiem ok, serducho pięknie bije
a co się działo?
Dobrze, że wszystko w porządku. Ja też się boję nie ukrywam... -
Jestem rozlozona na lopatki;Synek chory i bierze antybiotyk,a ja dzisiaj tez czuje sie wrecz fatalnie-''super'',jeszcze tego mi teraz potrzeba.Na dzien dobry zamiast kawy sok z cytryny i pomaranczy z miodem.Cholera...
-
иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:No he! he! Niestety to jest wielka niewiadoma. Zobaczymy!
jesteśmy na podobnym etapie . Kiedy byłaś ostatnio na wizycie? W 14tc? Lekarz coś już sugerował co do płci ?
ja liczę po cichutku , że może teraz 16stego już coś nam powie może jak będą warunki
Byłam w 14 i 4dni i na usg było widać,ze coś dynda nawet mój synek 10letni zuważył. Ale to jeszcze wcześnie i mogły to być napuchnęte wargi także się nie napalam. 16.05 tez zobaczę maluszka bo idę na usg bo na prenatalnym lekarz nie mógł wszystkiego sprawdzić. Dzidzia się ułożyła żle i koniec. Także 16.05 mamy ważne spotkanie hehe z naszymi dzidziusiami!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Miałam bóle brzucha i rano źle się czułam, słabo mi było.
POszłam do lekarza, zbadał brzuch , szyjkę i Malucha.
Brzuch napiety i twardy w dole, ale z szyjką wszystko ok.
No i Maluszek dobrze.
Dostałam zalecenia wiekszej ilosci odpoczynku
Nospe i magnez do konca ciązy. -
aila wrote:Jestem rozlozona na lopatki;Synek chory i bierze antybiotyk,a ja dzisiaj tez czuje sie wrecz fatalnie-''super'',jeszcze tego mi teraz potrzeba.Na dzien dobry zamiast kawy sok z cytryny i pomaranczy z miodem.Cholera...
trzymaj się i kuruj! Dużo zdrowia życzę ! Będzie dobrze
-
Antolka wrote:Miałam bóle brzucha i rano źle się czułam, słabo mi było.
POszłam do lekarza, zbadał brzuch , szyjkę i Malucha.
Brzuch napiety i twardy w dole, ale z szyjką wszystko ok.
No i Maluszek dobrze.
Dostałam zalecenia wiekszej ilosci odpoczynku
Nospe i magnez do konca ciązy.
ojej. A jak często masz brać nospę? Doraźnie tylko?
odpoczywaj i relaksuj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 10:19
-
aila wrote:Jestem rozlozona na lopatki;Synek chory i bierze antybiotyk,a ja dzisiaj tez czuje sie wrecz fatalnie-''super'',jeszcze tego mi teraz potrzeba.Na dzien dobry zamiast kawy sok z cytryny i pomaranczy z miodem.Cholera...
Do łóżka i wygrzewać się Trzymam kciuki aby żadne cholerstwo się nie rozwinęło i za Synkaaila lubi tę wiadomość