Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie znamy, ale maz mi powtarza, ze bedzie syn:) Licze na to, ze malenstwo nam sie odsloni w przyszlym tygodniu:) Bardzo bym chciala wiedziec, ale staram sie byc cierpliwa. Najgorsze, ze jak nam lekarz nie powie w przyszly czwartek, to nastepne usg nam 21-go czerwca... wiec bedzie kolejny miesiac czekania

relgi09k52jutqx1.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sokrotka, trzymam kciuki za to aby maleństwo ułozyło się odpowiednio do zdjęcia :)
    Moj maz rowniez wiedział,że bedzie syn. KOlezance w dniu wizyty przysnilo się ze bedzie syn, kazdy w koło poza mna wiedział ze bedzie syn :)
    Nie mogło byc inaczej.
    Poczatkowo nie mogłam sie przestawic bo marzyłam o córeczce, ale teraz to juz mojego Małego Księcia nie moge się doczekac :)
    Choć powiem Wam,że wczoraj w Maku było duzzo dzieci i same dziewczynki :)Przesladują mnie one.

Vivien-tez planuje taka sesje dla maleństwa.Choc na jakims blogi (fotografa)było napisane aby dziecku robic taka sesje jak najwczesniej bo łatwiej jest wtedy takie dziecko ułożyć i zrobic zdjęcie.
    Jak znajde tego bloga to Wam podeśle link :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo...Prosze :)

http://www.karolinagadowskaphotography.com/

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:

Antolka slepa jestem czy nie widze adresu skad ta kobitka jest???
    FANTASTYCZNE zdiecia!!!!!!!!Widac ze to jej pasja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 12:16

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Antolka wrote:

Z Kielc, woj, Świętokrzyskie.

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    vivien wrote:
    Antolka wrote:

Z Kielc, woj, Świętokrzyskie.

czemu tak DALEKOOOOO :( :( :(
    wiedzialam,ja w okolocach Zach.Pom nie moge znalezc takiego fajnego fotografa ;(

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opchodze stamtąd ale mieszkam w wawie i nie usmiecha mi się z maluszkiem jechac tam specjalnie. A tak mi się spodobała,że ciązowa sesje sobie u niej zrobie :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Odebrałam wyniki dziś. Całkiem ładne;)
    Żelazo które mi przepisała działa - dalej mam hemoglobinę i hematokryt poniżej normy ale lepszy wynik niż ostatnio.
    Pozbyłam się bakterii w moczu, a co za tym idzie dodatkowy posiew był nieudany bo nie było czego siać, także 30zł sobie wyrzuciłam w błoto:p

Jedno co gorzej - wyszły mi ketony w moczu:/ Zobaczymy co ona na to powie jutro.

Rika, a z tymi ketonami - jaki był czas pomiędzy kolacją, a pobraniem próbki moczu? Pytam dlatego, że przez kilka miesięcy ciąży miałam ten sam problem. Rozwiązał się, kiedy zaczęłam jeść naprawdę późne kolacje, a mocz pobierany był wcześnie, ok. 5.30-6 rano - nawet jeśli potem szłam dalej spać.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien sliczna foteczka takiej malej ksiezniczki :-)
    A ja dzisiaj bylam na zakupach w biedronce i byly body 3sz po 20zl Ale zostaly same rozowe!!!!wszystkie niebieskie wykupione!!swiadczy o tym ze wiecej chlopcow w tym roku w moich okolicach.hehe.

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Ja opchodze stamtąd ale mieszkam w wawie i nie usmiecha mi się z maluszkiem jechac tam specjalnie. A tak mi się spodobała,że ciązowa sesje sobie u niej zrobie :)

a w warszawie nie ma fajnych fotografow??
    Kurcze ja ZADNEGO nie moge znalezc w polowie tak fajnego jak z krakowa,warszawy czy Kielc ;( ale lipa ;(

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien sliczna foteczka takiej malej ksiezniczki :-)
    A ja dzisiaj bylam na zakupach w biedronce i byly body 3sz po 20zl Ale zostaly same rozowe!!!!wszystkie niebieskie wykupione!!swiadczy o tym ze wiecej chlopcow w tym roku w moich okolicach.hehe.

A ja chodzilam i patrzalam po sklepach a
    i nic ladnego nie widze :( kurcze czy ja taka wymagajaca jestem czy co?

Pasia to moze faktycznie wojna idzie :D :D skoro sami chlopcy sie rodza???
    Przynajmniej moja ksiezniczka nie bedzie miala problemu znalezc dla siebie partnera za 18 lat bo bedzie miala w czym wybierac :P :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:15

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    vivien wrote:
    anilorak wrote:
    vivien wrote:
    Lilka wrote:
    vivien jesli chodzi o zdjatko to wchodzisz ustawienia- spolecznosc- edytuj albo wklej zdjecie :)

Lilka dzieki,ale wlasnie tak juz robilam i jakos nie chce nigdy mi wziazc zdiecia.. Laduje i po czasie i tak nic nie ma ;( kurcze juz nawet zmniejszam je na minimum.
    Jakie duze-male moze byc to zdiecie?

Vivien, a jakiej przeglądarki używasz? Bo ja też kiedyś miałam problem z wstawieniem zdjęcia, a używam mozilli. Przypomniało mi się, że w pracy często mieliśmy na niej problem i musieliśmy używać expolrera. Więc też postanowiłam tutaj spróbować i od razu się udało. Nie wiem czy w tym był problem, ale u mnie zadziałało ;)

Dzieki anilorak i tutaj lezal problem,wzielem weszlam w inna przegladarke i efekt widac nad moim nikiem ;) :P :D

Cieszę się że pomogłam :) nie byłam pewna, ale jednak potwierdziło się moje przypuszczenie. Super fotka :)

dziekuje jeszcze raz!! ;) ;)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:16

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Ja mam usg 23-go i tez odliczam dni. Nawet maz mi wczoraj powiedzial, ze juz sie nie moze doczekac spotkania z malenstwem :) to takie slodkie :)

Vivien koniecznie wstaw zdjecie. To poprzednie bylo super:) i przyjemnego pobytu w Pl zycze:) Oby pogoda byla

Stokrotka spelniam moja obietnice i wkelilam fotki na watku nasze brzuszki ;)
    Zrobilam sobie zdiecie w tej samej sukience co w 16 tyg tak dla porownania o:O jesz roznica :O

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    U mnie od wczoraj remont, więc staram się chociaż poczytać co nieco, ale nieźle dajecie czadu dziewczyny i dużo tego ;)

Ja dzisiaj robiłam badania krwi, bo jutro idę na wizytę do lekarza. I powiem Wam, że coraz częściej zdarzają się osoby, które przepuszczą ciężarną bez kolejki, ale jeszcze to naprawdę rzadkość. Lekarka, która była w kolejce i miała pierwszeństwo do wejść od razu wskazała, żebym ja weszła, natomiast te wszystkie babcie, które się strasznie spieszą zmierzyły mnie strasznie wzrokiem, ale się tym nie przejęłam :p

Natomiast współczuję Wam dziewczyny tych bóli głowy, ja miałam tylko dwa razy, ale to bardziej ciśnienie było niskie i kawa pomogła, tym bardziej, że ja jej teraz wcale nie piję. Ja natomiast mam straszne bóle pod prawą piersią i promieniuje na plecy :( Mam to od początku ciąży, ale na początku ten ból był od czasu do czasu i nie był taki straszny. Pojawiał się jak długo przebywałam w pozycji siedzącej lub stojącej, a pomagało leżenie. Od kilku dni ból jest coraz mocniejszy i już leżenie tak nie pomaga ;( Muszę podkładać sobie poduszkę pod plecy i tak nienaturalnie wypinać brzuch do przodu. A od niedzieli to kłucie zmieniło się w taki piekący ból. Trochę mnie to wystraszyło, ale poczytałam w necie i kilka dziewczyn też miało coś takiego, był uciskany nerw przez dziecko i dopiero przeszło po porodzie. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie, ale obawiam się, że tak jak ostatnio, że nic się nie da z tym zrobić. I jak tu potem się dużo ruszać z takim bólem i dużo nie przytyć :(
    No nic, napiszę jutro po wizycie co i jak.

Anilorak mtrzymam kciuki za jutro i daj nam koniecznie znac jak tam po wizycje ;)
    Widze ze czas remontow nastal w naszych rodzinach :P
    Z tego co pisza dziewczyny duzo remontuje ;)

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was akurat zaczęłam 2 trymestr :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Stokrotka84 wrote:
    Ja mam usg 23-go i tez odliczam dni. Nawet maz mi wczoraj powiedzial, ze juz sie nie moze doczekac spotkania z malenstwem :) to takie slodkie :)

Vivien koniecznie wstaw zdjecie. To poprzednie bylo super:) i przyjemnego pobytu w Pl zycze:) Oby pogoda byla

ja mam 21 i tez juz odliczam ;) ;)
    to my mamy w nastepnym tygodniu wilekie odwiedziny ;)

Znasz juz plec malenstwa??
    napewno wstawie fotki ;) i tobie zycze rowiez przyjemnego i najwazniesze slonecznego pobytu w pl

ja mam wizytę 22go :) i też dni odliczam ,bo lekarz powiedział że może już poznamy płeć :) niec ten tydzień leci :) pozdrawiam

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    vivien wrote:
    Stokrotka84 wrote:

ja mam 21 i tez juz odliczam ;) ;)
    to my mamy w nastepnym tygodniu wilekie odwiedziny ;)

Znasz juz plec malenstwa??
    napewno wstawie fotki ;) i tobie zycze rowiez przyjemnego i najwazniesze slonecznego pobytu w pl

ja mam wizytę 22go :) i też dni odliczam ,bo lekarz powiedział że może już poznamy płeć :) niec ten tydzień leci :) pozdrawiam

No to jest juz nas trzy oczekujace niecierpliwie na nastepny tydzien ;)
    Ale sie zgralismy dzien po niu ;)

anetta28, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ