II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
iśka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:No he! he! Niestety to jest wielka niewiadoma. Zobaczymy!
jesteśmy na podobnym etapie . Kiedy byłaś ostatnio na wizycie? W 14tc? Lekarz coś już sugerował co do płci ?
ja liczę po cichutku , że może teraz 16stego już coś nam powie może jak będą warunki
Byłam w 14 i 4dni i na usg było widać,ze coś dynda nawet mój synek 10letni zuważył. Ale to jeszcze wcześnie i mogły to być napuchnęte wargi także się nie napalam. 16.05 tez zobaczę maluszka bo idę na usg bo na prenatalnym lekarz nie mógł wszystkiego sprawdzić. Dzidzia się ułożyła żle i koniec. Także 16.05 mamy ważne spotkanie hehe z naszymi dzidziusiami!
o!
to razem mamy wizytę . Super . Pewnie już nie możesz się doczekać . Ja po 3 tygodniach jestem strasznie stęskniona -
иιєиσямαℓиα wrote:Antolka wrote:Miałam bóle brzucha i rano źle się czułam, słabo mi było.
POszłam do lekarza, zbadał brzuch , szyjkę i Malucha.
Brzuch napiety i twardy w dole, ale z szyjką wszystko ok.
No i Maluszek dobrze.
Dostałam zalecenia wiekszej ilosci odpoczynku
Nospe i magnez do konca ciązy.
ojej. A jak często masz brać nospę? Doraźnie tylko?
odpoczywaj i relaksuj się
Nospa 3x1, magnez do 6 tab na dobe.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:Nienormalna- ty 3 tyg nie możesz wytrzymac, a ja miałam przerwe 8 tyg, nie wiem jak ja to wytrzymałam.
Ale radochy było co niemiara
jestem pod wrażeniem! Czemu tak długo?
Ja mam tak ustalane wizyty, najpierw co 2 tyg, teraz co 3 tyg.
-
Bo mój wczesniejszy lekarz był (bez obrazy) Nienormalny
I może i wizyty ustalał mi co 3 tyg, ale najpierw miałam mieć usg koło 8 tyg(miałam wczesniej), nastepne w 12 tyg-miałam i miałam mieć w przyszły piatek dopiero.W miedzy czasie zmieniłam lekarza i złapał się za głowę jak mu powiedziałam jaką miałam przerwe.Powiedział ,że nic dziwnejgo ze byłam zdenerwowana.
Teraz zmieniłam i podgląd Synka bede miała co 3 tyg
iśka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:vivien wrote:Stokrotka84 wrote:dzieki dziewczyny. Wiedzialam,ze brzuszek rano ma prawo byc mniejszy, ale zeby az tak... Co do przybierania na wadze, ja od tygodnia jem za dziesiecioro, dzis mialam banana, zupe warzywna na lunch, muffina, kilka ciastek(biszkoptow w czekoladzie), 2 prince polo, obiad (ziemniaki, surowka + klopsiki w sosie pieczeniowym), winogrona i teraz pije sobie cappucino i zastanawiem sie kiedy pekne! Jak na razie ma -1,5kg, ale szybko przybieram po pierwszym trymestrze. Staram sie nie jesc az tyle, ale tak ciezko mi sobie odmowic...
Stokrotka z tego co cie ze zdiecia pamietam to ty szczypiorek jestes i piszesz ze jeszcze schudkas 1,5kg : O
Najwazniejsze zeby dzidzia rosla zdrowo,a skoro tyle jesz to dzidzia tego potrzebuje :*
Ja owoce jem tonami!!!!Szkoda ze jeszcze nie ma takiego wyboru np. w malinach, truskawkach czy jagodach mmmmmmmm
Vivien ten szczypiorek mnie rozsmieszyl:) Dziekuje za mily komentarz:) Tez jem ostatnio sporo owocow, a juz w przyszlym tygodniu bede w Polsce i nie moge sie doczekac truskawek i jagod:)
PS Vivien ile ja bym dala, zeby juz miec taka pileczke jak Ty:) no coz, musze cierpliwie czekac
ja tez sie juz ciesze na PL ja jade juz teraz w sobote huraaaa
Kurcze ale nie wiem czy juz teraz owoce beda
Stokrotka oj ja juz bym nie powiedziala ze to pileczka
Robilam sobie zdiecia w sukience obcisnietej i kurcze juz brzuch wiekszy od piersi Jak mi maz ladne fotki porobi to wstawieStokrotka84 lubi tę wiadomość
-
iśka wrote:Ja tez mam wizyty co 3 tygodnie.
Anatolka to faktycznie 8 tygodni? Nie wytrzymałbym! SZOK!
To też moja głupota!!!!
Gdybym była bardziej rozsądna to juz wczesniej zmieniłabym lekarza.
No nic, mam nauczkę na przyszlość
A w ogóle po tym usg, jestem ciągle taka wzruszona ciągle.
Tak to, ktos tam sobie był...Ruszał się i tyle. Nic nie wiedziała.
Teraz...Mieszka tam mój Syn-Mieszko!Ma się dobrze.Serduszko pieknie bije, wiec jestem spokojna i czekam jeszcze niecałe dwa tygiśka lubi tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:antolka, mi lekarz na prenatalnym z całym przekonaniem powiedział, że będzie chłopak. było widać ptaszka jak nic. nie mnie jednak pewności nabiorę w piątek;)w końcu to był 13 tydzień i różnie mówią
U mnie powiedział,ze pieknie sie wystawił do zdjecia i nie ma watpliwosci ze to Synek.
A i przepraszam za pomyłke, ale usg bede miała w IMID rowniez w piatek, a pozniej usg polówkowe u lekarza.
Po tej 8 tyg przerwie bede miała tyle usg -
anilorak wrote:vivien wrote:Lilka wrote:vivien jesli chodzi o zdjatko to wchodzisz ustawienia- spolecznosc- edytuj albo wklej zdjecie
Lilka dzieki,ale wlasnie tak juz robilam i jakos nie chce nigdy mi wziazc zdiecia.. Laduje i po czasie i tak nic nie ma ;( kurcze juz nawet zmniejszam je na minimum.
Jakie duze-male moze byc to zdiecie?
Vivien, a jakiej przeglądarki używasz? Bo ja też kiedyś miałam problem z wstawieniem zdjęcia, a używam mozilli. Przypomniało mi się, że w pracy często mieliśmy na niej problem i musieliśmy używać expolrera. Więc też postanowiłam tutaj spróbować i od razu się udało. Nie wiem czy w tym był problem, ale u mnie zadziałało
Dzieki anilorak i tutaj lezal problem,wzielem weszlam w inna przegladarke i efekt widac nad moim nikiemanilorak lubi tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:vivien, słodki dzidziuś
dziekuje
moja ksiezniczka tez bedzie miala taka sesyjka jak sie urodzi
Ja jestem zapolona fotografka ale przed obiektywem tez sie dobrze czuje i nie uciekam
ooooo wlasnie zaczela kopac moja kruszynka,to chyba znaczy ze sie zgadza -
Stokrotka84 wrote:Ja mam usg 23-go i tez odliczam dni. Nawet maz mi wczoraj powiedzial, ze juz sie nie moze doczekac spotkania z malenstwem to takie slodkie
Vivien koniecznie wstaw zdjecie. To poprzednie bylo super:) i przyjemnego pobytu w Pl zycze:) Oby pogoda byla
ja mam 21 i tez juz odliczam
to my mamy w nastepnym tygodniu wilekie odwiedziny
Znasz juz plec malenstwa??
napewno wstawie fotki i tobie zycze rowiez przyjemnego i najwazniesze slonecznego pobytu w plStokrotka84 lubi tę wiadomość