II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia27 wrote:No ja odkad jestem w ciazy zalatwiam sie co 3dni .nie wazne czy zjem duzo czy malo po prostu tak mam..ale chociaz latwo idzie..codziennie wypijam te 3inki wlasnie i ponad 2l plynow..te sie boje hemoroidow ...eh uroki ciazy
no ja tez się załatwiam co 3 dni ale mi to sprawia ogromny problem, no nic zobaczymy jak ta inka zadziała, miejmy nadzieje, że choć troche pomoże -
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:jestem po wizycie i pol na pol zadowolona i smutna bo niestety ta krzywa cukrowa musze powtorzyc bo wynik jednak za wysoki.moze byc ze mam obciazenie genetyczne po babci albo to normalna cukrzyca ciazowa nie wiem dopoki nie zrobie powtorki.a druga spraw ze musze przejsc na diete hmmmm i mniej jesc...bo pozniej moze byc problem z porodem bo moge podejsc woda itp i w ogole opcja +25 kg dla mojego lekarza jest tak samo przerazajaca jak dla mnie...
a poza tymi nowosciami to wyniki dobre (mocz,morfologia) dalej nie brac witaminek bo nie trzeba i moj synus sobie wazy od 900-980gr czyli klocek jak na ten moment ale siedzial sobie grzecznie w poprzek brzuszka na badaniu i pierwszy raz posluchalam serducha super
Pasia glowa do gory,bylas dzielna przy pierwszym badaniu to i teraz dasz rade :*
Bedzie dobrze!!!Najwazniejsze ze synek rosnie jak na drozdzach i jest zdrowy
-
Stokrotka84 wrote:dzieki dziewczyny. Wiedzialam,ze brzuszek rano ma prawo byc mniejszy, ale zeby az tak... Co do przybierania na wadze, ja od tygodnia jem za dziesiecioro, dzis mialam banana, zupe warzywna na lunch, muffina, kilka ciastek(biszkoptow w czekoladzie), 2 prince polo, obiad (ziemniaki, surowka + klopsiki w sosie pieczeniowym), winogrona i teraz pije sobie cappucino i zastanawiem sie kiedy pekne! Jak na razie ma -1,5kg, ale szybko przybieram po pierwszym trymestrze. Staram sie nie jesc az tyle, ale tak ciezko mi sobie odmowic...
Stokrotka z tego co cie ze zdiecia pamietam to ty szczypiorek jestes i piszesz ze jeszcze schudkas 1,5kg : O
Najwazniejsze zeby dzidzia rosla zdrowo,a skoro tyle jesz to dzidzia tego potrzebuje :*
Ja owoce jem tonami!!!!Szkoda ze jeszcze nie ma takiego wyboru np. w malinach, truskawkach czy jagodach mmmmmmmmStokrotka84 lubi tę wiadomość
-
asia__u wrote:pasia27 wrote:jestem po wizycie i pol na pol zadowolona i smutna bo niestety ta krzywa cukrowa musze powtorzyc bo wynik jednak za wysoki.moze byc ze mam obciazenie genetyczne po babci albo to normalna cukrzyca ciazowa nie wiem dopoki nie zrobie powtorki.a druga spraw ze musze przejsc na diete hmmmm i mniej jesc...bo pozniej moze byc problem z porodem bo moge podejsc woda itp i w ogole opcja +25 kg dla mojego lekarza jest tak samo przerazajaca jak dla mnie...
a poza tymi nowosciami to wyniki dobre (mocz,morfologia) dalej nie brac witaminek bo nie trzeba i moj synus sobie wazy od 900-980gr czyli klocek jak na ten moment ale siedzial sobie grzecznie w poprzek brzuszka na badaniu i pierwszy raz posluchalam serducha super
Ja tez dziś miałam wizyte i mała wazy 1005 g... lekarz powiedział, że idealnie, ani za duzo ani za mało. Poza tym jest zdrowa, serduszko książkowe.Gorzej za mna... na ktg wyszły znowu skurcze. Dostałam fenoterol... i mam odpoczywac..
asia to uwazaj na siebie i odpoczywaj bo nie chcemy widziec cie przed terminem zebys sie rozsypala
Nogi do gory i pozwol zeby rodzinka ci uslugiwaka chociaz tyle dobrego w ciazy jest -
Hejka dziewczyny. Mam trochę doła. Przez cały weekend miałam 3 dniowy ból głowy trwający non stop. W niedzielę po południu mi dopiero przeszło. W poniedziałek po południu znowu się zaczęło. Boli mnie znowu głowa:(. Nie brałam żadnych tabletek bo musiałabym je brać aż tak długo. Wizytę mam dopiero 16.05 aż się boję. Muszę mojej gince powiedzieć o tych bólach i co z nimi robić bo zwariuję ;(. Chce mi się już płakać, bo nie chcę się faszerować lekami i tak się martwię co z moim dzieckiem i nie mogę się już doczekać tej wizyty w końcu !
Poza tym przez tłuszcz na brzuchu w ogóle nie widać mojego rosnącego brzucha . Martwię się dziewczyny tym wszystkim.
p.s. jedyny plus to chyba się zgadza, że inka z błonnikiem rzeczywiście wpływa na zaparcia - jest o niebo lepiej. To raczej zasługa tej kawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 08:04
-
z tego co pamietam to w tym tygodniu co ty jestes to tez mialam masakre z bolami glowy..czasem caly dzien z przerwami do tego dochodzilo krwawienie z nosa i w ogole wiadomo ogolne kijowe samopoczucie moze zadzwon po prostu do lekarki i zapytaj sie co zaradzic a z tego ca pamietam do vivien pisala o kawie z cytryna,zimne oklady no i spacer zeby dotlenic co nieco .
иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
a co do brzuszka w 14tyg to tez nie bylo u mnie widac.pozniej nabral tempa,teraz jest ogromny a wiadomo ze reguly nie ma na to.skoro jestes ;wieksza; na brzuszku i nie widac to nic bo jeszcze bedzie widac !! jestem tego pewna!!
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:a co do brzuszka w 14tyg to tez nie bylo u mnie widac.pozniej nabral tempa,teraz jest ogromny a wiadomo ze reguly nie ma na to.skoro jestes ;wieksza; na brzuszku i nie widac to nic bo jeszcze bedzie widac !! jestem tego pewna!!
cał czas czekam na to z niecierpliwościąpasia27 lubi tę wiadomość
-
tez tak mysle ze z ta waga i kilogramami jest roznie bo ostatnio przytylam 1kg a teraz 3 wiec zalezy jaki mam czas od wizytki do wizytki..mysle ze bardziej lekarzowi chodzilo o kondycje organizmu z duuuuuza waga tak +25kg..a no zobaczymy..jem dietetycznie dalej wszystko ale pol porcji i czesciej..hmmm zobaczymy czy to cos da
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:z tego co pamietam to w tym tygodniu co ty jestes to tez mialam masakre z bolami glowy..czasem caly dzien z przerwami do tego dochodzilo krwawienie z nosa i w ogole wiadomo ogolne kijowe samopoczucie moze zadzwon po prostu do lekarki i zapytaj sie co zaradzic a z tego ca pamietam do vivien pisala o kawie z cytryna,zimne oklady no i spacer zeby dotlenic co nieco .
okłady robię, mam do tego nawet specjalną żelową poduszeczkę, którą można zamrozić. Ale te kompresy średnio mi pomagają. -
nick nieaktualny
-
Rika wrote:иιєиσямαℓиα radzę przyzwyczaić się do bólu głowy...wkraczasz w kolejny "przyjemny etap" ... niestety miałam to samo. Normalnie się zwijałam z bólu - nigdy tak mnie głowa nie bolała. Powiem Ci tylko, że z czasem będzie trochę lepiej, ale mi i teraz czasem się zdarzają takie napady bólu. A ja oczywiście jeszcze z tych co żadnej tabletki nie wezmą bo dziecko - i się męczę z tym.
Jedna rada - mierz sobie ciśnienie w czasie tych bóli, tak mi ginka poradziła. U mnie na szczęście okazało się, że nie jest to związane z ciśnieniem ale różnie może być.
a czy wiesz czym te bóle są spowodowane?
Jakieś ciśnienie w głowie w ciąży się robi czy co?
A jak długo to u ciebie trwało? Ten najgorszy okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 08:22
-
nick nieaktualny
-
Hejka! Te bóle głowy to i mnie dopadły. Wtedy kanapa, kocyk, rolety w dół i cisza. Mi pomaga i bez tabletki daje radę!
Co najważniejsze od kilku dni czuję muskanie w brzuszku. Jakby rybka się tarmosiła. HA! HA!
Co do wagi to też nie chciałabym za dużo przytyć ale ze względu na zdrowie nie o wygląd mi chodzi. W pierwszej ciąży przytyłam 30kg i jak młody miał 6miesięcy byliśmy nad morzen a ja w strój swój kąpielowy weszlam. Wszystko zrzuciłam. Karmiłam piersią 8mcy.
Także spokojnie!!! -
iśka wrote:Hejka! Te bóle głowy to i mnie dopadły. Wtedy kanapa, kocyk, rolety w dół i cisza. Mi pomaga i bez tabletki daje radę!
Co najważniejsze od kilku dni czuję muskanie w brzuszku. Jakby rybka się tarmosiła. HA! HA!
Co do wagi to też nie chciałabym za dużo przytyć ale ze względu na zdrowie nie o wygląd mi chodzi. W pierwszej ciąży przytyłam 30kg i jak młody miał 6miesięcy byliśmy nad morzen a ja w strój swój kąpielowy weszlam. Wszystko zrzuciłam. Karmiłam piersią 8mcy.
Także spokojnie!!!
to super wiadomość . Ja się tak nie bawię, póki co czuję tylko że wszystko mnie boli, a nie czuję żadnych przyjemnych doznań ze strony lokatora. Mógłby już też zacząć łaskotać . Ciekawe co u niego słychać ? We czwartek wizyta to się w końcu dowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2013, 09:05
iśka lubi tę wiadomość
-
Mam w telefonie aplikacje I'm pregnet i jest tam kalendarz w którym jest pokazane wg wieku i miesiąća zajścia w ciąże jaka będzie płeć. Sprawdziłam sobie siebie, kuzynki i koleżanki i nie wiem jakim cudem zgadza się wszystkim.
U mnie tym razem też ma być chłopak.
Nienormalna spokojnie jeszcze trochę i też będziesz to wszystko czuła!!!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Stokrotka84 wrote:dzieki dziewczyny. Wiedzialam,ze brzuszek rano ma prawo byc mniejszy, ale zeby az tak... Co do przybierania na wadze, ja od tygodnia jem za dziesiecioro, dzis mialam banana, zupe warzywna na lunch, muffina, kilka ciastek(biszkoptow w czekoladzie), 2 prince polo, obiad (ziemniaki, surowka + klopsiki w sosie pieczeniowym), winogrona i teraz pije sobie cappucino i zastanawiem sie kiedy pekne! Jak na razie ma -1,5kg, ale szybko przybieram po pierwszym trymestrze. Staram sie nie jesc az tyle, ale tak ciezko mi sobie odmowic...
Stokrotka z tego co cie ze zdiecia pamietam to ty szczypiorek jestes i piszesz ze jeszcze schudkas 1,5kg : O
Najwazniejsze zeby dzidzia rosla zdrowo,a skoro tyle jesz to dzidzia tego potrzebuje :*
Ja owoce jem tonami!!!!Szkoda ze jeszcze nie ma takiego wyboru np. w malinach, truskawkach czy jagodach mmmmmmmm
Vivien ten szczypiorek mnie rozsmieszyl:) Dziekuje za mily komentarz:) Tez jem ostatnio sporo owocow, a juz w przyszlym tygodniu bede w Polsce i nie moge sie doczekac truskawek i jagod:)
PS Vivien ile ja bym dala, zeby juz miec taka pileczke jak Ty:) no coz, musze cierpliwie czekacvivien lubi tę wiadomość