II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika strasznie mi przykro z powodu twojego wpisu. Współczuję ci bo wiem co przeżywasz. Rika, pamiętaj ja wierzę , że dzisiejsza wizyta u specjalisty was uspokoi i lekarz powie że wszystko jest w jak najlepszym porządku!! Daj znać koniecznie po wizycie. BĘDZIE DOBRZE !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 07:20
-
anilorak fajnie ze z wami wszytsko jest w porzadku,no ten rocznik jakis wyrosniety bo moj synek tez jest spoooory jak na ten tydzien jestem po glukozie ale musze powtorzyc bo troche za wysoki wynik..jestem tez na diecie ale nie powiem bo jem czesciej,mniej i glodna nie chodze
anilorak lubi tę wiadomość
-
Rika nie nastawiajcie sie od razu negatywnie.Lekarka musi wykluczyc chocby najmniejsze watpliwosci.Przy mojej pierwszej ciazy rowniez cos niepodobalo sie mojej ginekolog w tetnie dziecka i zostalam wyslana do kardiologa.Jednak ten wykluczyl,ze cos jest nie tak.Takze prosze,nie mozescie od razu zakladac najgorszych scenariuszy.To najprawdopodobniej kwestia rozwiania watpliwosci.Pozytywne nastawienie nie jest latwe.Wiem i bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawe,ale probuj i zaczekaj do badan.Trzymam kcuki,ze wszystko okaze sie ok i byl to tylko falszywy alarm.Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 09:19
иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:moja waga coś słabo rośnie . W pierwszym trymestrze miałam cały czas 84kg, teraz raptem 85,1 kg.... jak to jest z przyrostem wagi?
Zamiast się cieszyć to zawiedziona
Ja tez jestem dopiero 3,5 kg+.
Ważne ,że maleństwo dobrze się rozwija, a Tobie zbedne kg nie sa potrzebne
A ja do około 18tc byłam dopiero 1 kg+, a po przywędrowały 2,5 w 3 tyg:)иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:moja waga coś słabo rośnie . W pierwszym trymestrze miałam cały czas 84kg, teraz raptem 85,1 kg.... jak to jest z przyrostem wagi?
Zamiast się cieszyć to zawiedziona
Ja tez jestem dopiero 3,5 kg+.
Ważne ,że maleństwo dobrze się rozwija, a Tobie zbedne kg nie sa potrzebne
A ja do około 18tc byłam dopiero 1 kg+, a po przywędrowały 2,5 w 3 tyg:)
a bo wiesz jak to jest Na wagę składają się wody płodowe, dzidziuś i łożysko i tak sobie myślę, że ten przyrost jest mały . Ale masz rację i tak od wyjściowej wagi przez perypetie ze starankami mam +22kg do przodu
więc i tak będzie nad czym pracować po porodzie
-
Nienormalna Skoro masz ,zaplecze:-) dla dzidziusia to tylko sie cieszyc i nie zwracac uwagi na kg..ze sie nie pojawiaja :-)u mnie na poczatku jakies gramy a teraz sune jak strzala a w swieta to juz nie mowie 4kg w 3tyg..teraz tez innaczej idzie sie odzywiac bo warzywka owoce a w zime co bylo??bida i mrozonki hehe
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Bylam na spacerku troche bo w tym slonku jest troche wiatru wiec tragedii nie ma wiec trza promyki korzystac bo pozniej w upaly moze byc roznie
no ja muszę sobie jakieś fajne krzesło na balkon zafundować i będę przesiadywać na balkonie, a jak wróci mąż wybierzemy się na spacerekpasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:No ja niestety nie mam balkonu jedynie jakas laweczka przed blokiem ale remonty robia wiec nie ma ciszy.hehe ale spacerek jak najbardziej.jestem za
u mnie też ktoś niestety hałasuje od kilku dni, ale na dworze. Straszny hałas . Jeszcze jak do tego przejedzie pogotowie na sygnale to nie da się znieść tego zgiełku przy otwartym oknie, co dopiero siedzieć na dworze -
Rika ja też trzymam kciuki!Czekamy na wieści z dzisiejszego badania!
My mieliśmy dziś USG i wszystko ok. Na 99% chłopak! Oglądało go dwóch lekarzy Mierzy już w całości 14cm(z nóżkami).
Mam pytanko czy któraś z Was robiła test podwójny PAPP-A. Odebrałam wyniki ale nie ma niestety norm a przed wizytą rano jeszcze nie było ich. Więc nie jestem w stanie zinterpretować ich.
иιєиσямαℓиα, pasia27, anilorak, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość