X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:09

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα a jak po Twojej wizycie? :)

no u mnie nie najlepsza forma po wczorajszej wizycie :(
    Siedzę i ryczę :( bo nie wytrzymuję już tego ciśnienia :(!

Niby wszystko w porządku, pani badała i oglądała maluszka - przeciągał się, drapał po głowie , prostował i podginał nóżki :). Na prenatalnym nie mogła dokładnie obejrzeć pęcherza moczowego, bo stwierdziła, że był słabo wypełniony. Powiedziała, że przyjrzymy się mu na następnej wizycie (czyli wczoraj). Oglądała dolne partie jego ciałka dosyć długo i powiedziała, że prawdopodobnie widzi tylko jedną tętnicę pępowinową. Czasami widziała niby też drugą, ale nie wyglądała ona tak jak powinna , być może dlatego, że ma inny przebieg. Jej brak może się wiązać z poważnymi wadami ukł. moczowego :(. Znalazłam trochę w internecie na ten temat i wymiękłam ;(. Nie dam rady nawet o tym czytać. Mam przyjść do niej do szpitala za tydzień i zbada mnie jeszcze raz jej koleżanka , która jest specjalistką w tym temacie. Jestem zawiedziona wczorajszą wizytą, bo nawet z tego wszystkiego nie zapytaliśmy o płeć, ani nie usłyszeliśmy od pani doktor nic na ten temat. Ja widziałam coś między nogami wyraźnie :), ale jakoś w świetle tego co usłyszałam już nawet nie drążyłam tematu i nie miało to żadnego znaczenia :(. Kolejny tydzień stresowanka :(. Staram się nie nastrajać negatywnie, ale to nie jest proste jak lekarz zieje jakieś ziarno niepewności. Tym bardziej, ze jak zwykle musiałam poszperać w internecie i znowu się martwię jak cholera, bo nie wesoło to wygląda :(. Niech już będzie ten czwartek! Bo oszaleję. Modlę się, żeby były 2!!!! :(
    Mam zje***ny nastrój i łzy lecą mi jak u krokodyla :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 07:52

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rika wrote:
    Antolka wrote:
    Rika a z jakiego miasta jestes?

Wrocław :) Rodzimy na Kamińskiego :)

Riko tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! <3 <3
    Rika halo halo witaj tutaj również Wrocław :)

O proszę:) Fajnie - musimy się kiedyś zgadać na jakąś kawkę:) noooo dobra - soczek owocowy:p

koniecznie :) !

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno w takiej niejasnej sytuacji to cala wiecznosc .dobrze ze znalazlas ta lekarke i fajnie ze zwiedzilas szpital.same pozytywne wiadomosci :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    vivien wrote:
    Bedziesz szla jeszcze raz w czerwcu do kardiologa czy juz odpuszczacie?

Jasne, że pójdę w czerwcu do tego kardiologa. Ale już na luzie i bez stresu:)

A przy okazji powiem Wam, że mieliśmy okazję zwiedzić troszkę szpital gdzie będę rodzić, bo kardiolog przyjęła nas właśnie w szpitalu w swoim wolnym czasie. I muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona. Wygląda serio porządnie. Ten oddział kardiologiczny dziecięcy też super - mają rewelacyjną atmosferę dzieciaki biegają, śmieją się, rodzice zadowolenie super - rzadko się to zdarza w szpitalach. Choć mam nadzieję, że nie będziemy musieli zwiedzać innych oddziałów oprócz porodówki więcej... Siedzieliśmy tam dość długo więc trochę poobserwowaliśmy.

A co do tego kopania - własnie chyba dlatego zrezygnujemy z jutrzejszej możliwości darmowego USG na tych targach mother and baby. Po co małego stresować niepotrzebnie kolejnym podglądem.

podsunęłaś mi myśl - może pójdę na te targi i skorzystam z tego usg...sama nie wiem...albo będę się bardziej stresować, albo wątpliwości się rozwieją...

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα nie czytaj tego co jest w internecie bo tylko dodatkowo się stresujesz:( wiadomo jak to jest w internecie:(
    Ja wierzę, że wszystko będzie ok - To jeszcze maluszek jest, mogła nie zauważyć drugiej tętnicy. Będzie dobrze, trzymam kciuki :* I spróbuj choć troszkę się odprężyć, zająć czymś innym - to trudne, ale wykonalne - wiem po sobie:)

nie czytam już - masz rację. Wczoraj byłam spokojniejsza nie będąc w pełni świadoma jakie niesie za sobą konsekwencję , a dziś rano jak zwykle chciałam zaspokoić swoją naiwną ciekawość o.O i nastrój mam do d**py. Staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie.
    23 mam wizytę w szpitalu i drugiego gina w medicoverze. Zastanawiam się jeszcze czy nie skorzystać z tych targów o których pisałaś. Może tam mi coś powiedzą na usg....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna - wdech nosem wydech ustami. Spokojnie!!!stres ci w niczym nie pomoze!!!wiem ze latwo pisac trudniej zrobic. I absolutnie nie czytaj nic w necie. Zaloze sie ze za tydzien okaze sie ze maluszek miewac sie dobrze !!!! Jestes dopiero w 15 tyg wiec nic dziwnego ze czegos moze nie byc widac !!!! Ja wierze w Twojego dzidziusia!!!
    Mysl pozytywnie a ja jak to mam w zwyczaju pomodle sie za Was!!!

mhsvj44jngo177cq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moim zdaniem bez sensu na tych targach. Musi to na spokojnie zobaczyć lekarz specjalista a i tak na pewno będzie dobrze jak u Riki :) Spokojnie, zobacz ile było takich przypadków, praktycznie co druga dziewczyna musiała się upewniać u innego lekarza co do jakiegoś organu. Spokojnie czekaj do 23.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:21

• iśka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα proszę nie stresować się. Nie można martwić się na zapas!!! Nie czytaj juz internetu i spokojnie czekaj na kolejną wizytę. Myśl pozytywnie. Moze ta lekarka poprostu ma gorszy sprzęt i nie wszystko dobrze widać itp. Spokojnie! Te targi to dobry pomysł!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :*
    Staram się myśleć pozytywnie cały czas. Modlę się ,żeby było dobrze.
    A czy w ogóle któraś z was miała badane te tętnice? Jeśli tak to w którym tygodniu?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα jak najbardziej podzielam zdanie dziewczyn - nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze, zobacz jak u Riki sytuacja sie wyjasnila :) A i nie czytaj nic w internecie, to tylko dodatkowy stres! Spróbuj sie zrelaksowac Mamuska, bedzie dobrze ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, super wiadomosc :) Pewnie Wam ogromny kamien z serca spadl :) Uff, jak dobrze, ze sami zalatwiliscie sobie wizyte, pewnie osiwielibyscie do tego czerwca! Wow, strasznie sie ciesze :)

Rika lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis bylo usg... Tak sie balam, a jak widac niepotrzebnie :)

Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok :) Wazy ok 336g :) Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek :) Moze potem wkleje :)

A no i ja dolaczam do klubu z .... DZIEWCZYNKAMI ! :)

Rika, anilorak, pasia27, vivien, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, Izabela lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex super :) chyba tylko ja nie znam płci ;p Gratulacje!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:21

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ