II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα a jak po Twojej wizycie?
no u mnie nie najlepsza forma po wczorajszej wizycie
Siedzę i ryczę bo nie wytrzymuję już tego ciśnienia !
Niby wszystko w porządku, pani badała i oglądała maluszka - przeciągał się, drapał po głowie , prostował i podginał nóżki . Na prenatalnym nie mogła dokładnie obejrzeć pęcherza moczowego, bo stwierdziła, że był słabo wypełniony. Powiedziała, że przyjrzymy się mu na następnej wizycie (czyli wczoraj). Oglądała dolne partie jego ciałka dosyć długo i powiedziała, że prawdopodobnie widzi tylko jedną tętnicę pępowinową. Czasami widziała niby też drugą, ale nie wyglądała ona tak jak powinna , być może dlatego, że ma inny przebieg. Jej brak może się wiązać z poważnymi wadami ukł. moczowego . Znalazłam trochę w internecie na ten temat i wymiękłam ;(. Nie dam rady nawet o tym czytać. Mam przyjść do niej do szpitala za tydzień i zbada mnie jeszcze raz jej koleżanka , która jest specjalistką w tym temacie. Jestem zawiedziona wczorajszą wizytą, bo nawet z tego wszystkiego nie zapytaliśmy o płeć, ani nie usłyszeliśmy od pani doktor nic na ten temat. Ja widziałam coś między nogami wyraźnie , ale jakoś w świetle tego co usłyszałam już nawet nie drążyłam tematu i nie miało to żadnego znaczenia . Kolejny tydzień stresowanka . Staram się nie nastrajać negatywnie, ale to nie jest proste jak lekarz zieje jakieś ziarno niepewności. Tym bardziej, ze jak zwykle musiałam poszperać w internecie i znowu się martwię jak cholera, bo nie wesoło to wygląda . Niech już będzie ten czwartek! Bo oszaleję. Modlę się, żeby były 2!!!!
Mam zje***ny nastrój i łzy lecą mi jak u krokodyla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 07:52
-
Rika wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Rika wrote:Antolka wrote:Rika a z jakiego miasta jestes?
Wrocław Rodzimy na Kamińskiego
Riko tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!
Rika halo halo witaj tutaj również Wrocław
O proszę Fajnie - musimy się kiedyś zgadać na jakąś kawkę noooo dobra - soczek owocowy:p
koniecznie !Rika lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:vivien wrote:Bedziesz szla jeszcze raz w czerwcu do kardiologa czy juz odpuszczacie?
Jasne, że pójdę w czerwcu do tego kardiologa. Ale już na luzie i bez stresu:)
A przy okazji powiem Wam, że mieliśmy okazję zwiedzić troszkę szpital gdzie będę rodzić, bo kardiolog przyjęła nas właśnie w szpitalu w swoim wolnym czasie. I muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona. Wygląda serio porządnie. Ten oddział kardiologiczny dziecięcy też super - mają rewelacyjną atmosferę dzieciaki biegają, śmieją się, rodzice zadowolenie super - rzadko się to zdarza w szpitalach. Choć mam nadzieję, że nie będziemy musieli zwiedzać innych oddziałów oprócz porodówki więcej... Siedzieliśmy tam dość długo więc trochę poobserwowaliśmy.
A co do tego kopania - własnie chyba dlatego zrezygnujemy z jutrzejszej możliwości darmowego USG na tych targach mother and baby. Po co małego stresować niepotrzebnie kolejnym podglądem.
podsunęłaś mi myśl - może pójdę na te targi i skorzystam z tego usg...sama nie wiem...albo będę się bardziej stresować, albo wątpliwości się rozwieją...Rika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:иιєиσямαℓиα nie czytaj tego co jest w internecie bo tylko dodatkowo się stresujesz:( wiadomo jak to jest w internecie:(
Ja wierzę, że wszystko będzie ok - To jeszcze maluszek jest, mogła nie zauważyć drugiej tętnicy. Będzie dobrze, trzymam kciuki :* I spróbuj choć troszkę się odprężyć, zająć czymś innym - to trudne, ale wykonalne - wiem po sobie:)
nie czytam już - masz rację. Wczoraj byłam spokojniejsza nie będąc w pełni świadoma jakie niesie za sobą konsekwencję , a dziś rano jak zwykle chciałam zaspokoić swoją naiwną ciekawość i nastrój mam do d**py. Staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie.
23 mam wizytę w szpitalu i drugiego gina w medicoverze. Zastanawiam się jeszcze czy nie skorzystać z tych targów o których pisałaś. Może tam mi coś powiedzą na usg.... -
nick nieaktualny
-
Nienormalna - wdech nosem wydech ustami. Spokojnie!!!stres ci w niczym nie pomoze!!!wiem ze latwo pisac trudniej zrobic. I absolutnie nie czytaj nic w necie. Zaloze sie ze za tydzien okaze sie ze maluszek miewac sie dobrze !!!! Jestes dopiero w 15 tyg wiec nic dziwnego ze czegos moze nie byc widac !!!! Ja wierze w Twojego dzidziusia!!!
Mysl pozytywnie a ja jak to mam w zwyczaju pomodle sie za Was!!!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna moim zdaniem bez sensu na tych targach. Musi to na spokojnie zobaczyć lekarz specjalista a i tak na pewno będzie dobrze jak u Riki Spokojnie, zobacz ile było takich przypadków, praktycznie co druga dziewczyna musiała się upewniać u innego lekarza co do jakiegoś organu. Spokojnie czekaj do 23.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα proszę nie stresować się. Nie można martwić się na zapas!!! Nie czytaj juz internetu i spokojnie czekaj na kolejną wizytę. Myśl pozytywnie. Moze ta lekarka poprostu ma gorszy sprzęt i nie wszystko dobrze widać itp. Spokojnie! Te targi to dobry pomysł!
-
иιєиσямαℓиα jak najbardziej podzielam zdanie dziewczyn - nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze, zobacz jak u Riki sytuacja sie wyjasnila A i nie czytaj nic w internecie, to tylko dodatkowy stres! Spróbuj sie zrelaksowac Mamuska, bedzie dobrze
-
No i dzis bylo usg... Tak sie balam, a jak widac niepotrzebnie
Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok Wazy ok 336g Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek Moze potem wkleje
A no i ja dolaczam do klubu z .... DZIEWCZYNKAMI !Rika, anilorak, pasia27, vivien, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, Izabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny