Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:09

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα a jak po Twojej wizycie? :)

no u mnie nie najlepsza forma po wczorajszej wizycie :(
    Siedzę i ryczę :( bo nie wytrzymuję już tego ciśnienia :(!

Niby wszystko w porządku, pani badała i oglądała maluszka - przeciągał się, drapał po głowie , prostował i podginał nóżki :). Na prenatalnym nie mogła dokładnie obejrzeć pęcherza moczowego, bo stwierdziła, że był słabo wypełniony. Powiedziała, że przyjrzymy się mu na następnej wizycie (czyli wczoraj). Oglądała dolne partie jego ciałka dosyć długo i powiedziała, że prawdopodobnie widzi tylko jedną tętnicę pępowinową. Czasami widziała niby też drugą, ale nie wyglądała ona tak jak powinna , być może dlatego, że ma inny przebieg. Jej brak może się wiązać z poważnymi wadami ukł. moczowego :(. Znalazłam trochę w internecie na ten temat i wymiękłam ;(. Nie dam rady nawet o tym czytać. Mam przyjść do niej do szpitala za tydzień i zbada mnie jeszcze raz jej koleżanka , która jest specjalistką w tym temacie. Jestem zawiedziona wczorajszą wizytą, bo nawet z tego wszystkiego nie zapytaliśmy o płeć, ani nie usłyszeliśmy od pani doktor nic na ten temat. Ja widziałam coś między nogami wyraźnie :), ale jakoś w świetle tego co usłyszałam już nawet nie drążyłam tematu i nie miało to żadnego znaczenia :(. Kolejny tydzień stresowanka :(. Staram się nie nastrajać negatywnie, ale to nie jest proste jak lekarz zieje jakieś ziarno niepewności. Tym bardziej, ze jak zwykle musiałam poszperać w internecie i znowu się martwię jak cholera, bo nie wesoło to wygląda :(. Niech już będzie ten czwartek! Bo oszaleję. Modlę się, żeby były 2!!!! :(
    Mam zje***ny nastrój i łzy lecą mi jak u krokodyla :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 07:52

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rika wrote:
    Antolka wrote:
    Rika a z jakiego miasta jestes?

Wrocław :) Rodzimy na Kamińskiego :)

Riko tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! <3 <3
    Rika halo halo witaj tutaj również Wrocław :)

O proszę:) Fajnie - musimy się kiedyś zgadać na jakąś kawkę:) noooo dobra - soczek owocowy:p

koniecznie :) !

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno w takiej niejasnej sytuacji to cala wiecznosc .dobrze ze znalazlas ta lekarke i fajnie ze zwiedzilas szpital.same pozytywne wiadomosci :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    vivien wrote:
    Bedziesz szla jeszcze raz w czerwcu do kardiologa czy juz odpuszczacie?

Jasne, że pójdę w czerwcu do tego kardiologa. Ale już na luzie i bez stresu:)

A przy okazji powiem Wam, że mieliśmy okazję zwiedzić troszkę szpital gdzie będę rodzić, bo kardiolog przyjęła nas właśnie w szpitalu w swoim wolnym czasie. I muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona. Wygląda serio porządnie. Ten oddział kardiologiczny dziecięcy też super - mają rewelacyjną atmosferę dzieciaki biegają, śmieją się, rodzice zadowolenie super - rzadko się to zdarza w szpitalach. Choć mam nadzieję, że nie będziemy musieli zwiedzać innych oddziałów oprócz porodówki więcej... Siedzieliśmy tam dość długo więc trochę poobserwowaliśmy.

A co do tego kopania - własnie chyba dlatego zrezygnujemy z jutrzejszej możliwości darmowego USG na tych targach mother and baby. Po co małego stresować niepotrzebnie kolejnym podglądem.

podsunęłaś mi myśl - może pójdę na te targi i skorzystam z tego usg...sama nie wiem...albo będę się bardziej stresować, albo wątpliwości się rozwieją...

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα nie czytaj tego co jest w internecie bo tylko dodatkowo się stresujesz:( wiadomo jak to jest w internecie:(
    Ja wierzę, że wszystko będzie ok - To jeszcze maluszek jest, mogła nie zauważyć drugiej tętnicy. Będzie dobrze, trzymam kciuki :* I spróbuj choć troszkę się odprężyć, zająć czymś innym - to trudne, ale wykonalne - wiem po sobie:)

nie czytam już - masz rację. Wczoraj byłam spokojniejsza nie będąc w pełni świadoma jakie niesie za sobą konsekwencję , a dziś rano jak zwykle chciałam zaspokoić swoją naiwną ciekawość o.O i nastrój mam do d**py. Staram się mimo wszystko myśleć pozytywnie.
    23 mam wizytę w szpitalu i drugiego gina w medicoverze. Zastanawiam się jeszcze czy nie skorzystać z tych targów o których pisałaś. Może tam mi coś powiedzą na usg....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna - wdech nosem wydech ustami. Spokojnie!!!stres ci w niczym nie pomoze!!!wiem ze latwo pisac trudniej zrobic. I absolutnie nie czytaj nic w necie. Zaloze sie ze za tydzien okaze sie ze maluszek miewac sie dobrze !!!! Jestes dopiero w 15 tyg wiec nic dziwnego ze czegos moze nie byc widac !!!! Ja wierze w Twojego dzidziusia!!!
    Mysl pozytywnie a ja jak to mam w zwyczaju pomodle sie za Was!!!

mhsvj44jngo177cq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moim zdaniem bez sensu na tych targach. Musi to na spokojnie zobaczyć lekarz specjalista a i tak na pewno będzie dobrze jak u Riki :) Spokojnie, zobacz ile było takich przypadków, praktycznie co druga dziewczyna musiała się upewniać u innego lekarza co do jakiegoś organu. Spokojnie czekaj do 23.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:21

• iśka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα proszę nie stresować się. Nie można martwić się na zapas!!! Nie czytaj juz internetu i spokojnie czekaj na kolejną wizytę. Myśl pozytywnie. Moze ta lekarka poprostu ma gorszy sprzęt i nie wszystko dobrze widać itp. Spokojnie! Te targi to dobry pomysł!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :*
    Staram się myśleć pozytywnie cały czas. Modlę się ,żeby było dobrze.
    A czy w ogóle któraś z was miała badane te tętnice? Jeśli tak to w którym tygodniu?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα jak najbardziej podzielam zdanie dziewczyn - nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze, zobacz jak u Riki sytuacja sie wyjasnila :) A i nie czytaj nic w internecie, to tylko dodatkowy stres! Spróbuj sie zrelaksowac Mamuska, bedzie dobrze ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, super wiadomosc :) Pewnie Wam ogromny kamien z serca spadl :) Uff, jak dobrze, ze sami zalatwiliscie sobie wizyte, pewnie osiwielibyscie do tego czerwca! Wow, strasznie sie ciesze :)

Rika lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis bylo usg... Tak sie balam, a jak widac niepotrzebnie :)

Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok :) Wazy ok 336g :) Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek :) Moze potem wkleje :)

A no i ja dolaczam do klubu z .... DZIEWCZYNKAMI ! :)

Rika, anilorak, pasia27, vivien, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, Izabela lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex super :) chyba tylko ja nie znam płci ;p Gratulacje!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:21

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ