II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny. czytam was na bieżąco i nie mam siły i weny, żeby z wami pisać. cos od kilku dni mam strasznego doła, hormony buzują jak nigdy wczoraj przeszłam samą siebie, najpierw złość a potem 3 godzinny płacz masakra jakas. dziś natomiast wyrzuty czy coś nie zrobiłam moim maleństwom. za oknem taka ładna pogoda a ja nie mam siły na nic. jeszcze do tego od dwóch dni tak mnie bolą więzadla macicy, że musiałam się ratować nospą. do wizyty zostało 8 długich dni i teraz ja poraz pierwszy sie stresuje czy wszystko jest ok.
gratulacje córci, ja mam nadzieje ze za te 8 dni się dowiem jakich dwóch lokatorów mam w brzuszku,
nienormalna jestem pewna, że u Ciebie wszystko ok.
pozdrawiam was wszystkie cieplutko,Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 17:54
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:my już dzisiaj po usg połówkowym. płeć potwierdzona, pitolek nie zaniknął. waży 400g. wszystkie parametry jak określił pan doktor książkowe, czyli w najlepszym porządku. maluszuek podczas badania harcował ostro, wymachiwał rączkami i nóżkami.jedyny problem występuje po stronie mamusi, bo moja szyjka macicy styka się łożyskiem. może to ulec zmianie, a w najgorszym wypadku skończy się cesarskim cięciem;)ogólnie jest super
madziula cieszę się że wszystko ok, a łożysko ma jeszcze trochę czasu żeby powędrowało wyżej -
A u nas pojawil sie dzis na usg cos jakby siusiak nie napewno bo jeszcze troche za wczesnie ale widzialam wyraznie rozlozona leze maz z Pl pieknego wirusa przywiozl..u lekarza bylam zwolnienie dostalam a dopiero po urlopie wrocilamhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Moje przyjaciolki mialy i cesarke i porod naturalny za soba i zwyciezcy nie ma tak czy inaczej boli..ja nawet o tym nie mysle brrrr bede rodzic w Dublinie mam nadzieje ze bedzie okhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Byłam dziś dziewczyny na badaniu z wypiciem glukozy 75 g strasznie słodkie żałuję, że nie zabrałam cytryny ale obeszło się bez mdłości i omdlenia wytrzymałam te 2 godzinki.Nie ma co się nakręcać że bedzie coś źle i polecam zabrać wodę ze sobą żeby się napić po wypiciu glukozy A co do tematu porodu to na początku bardzo chciałam cesarkę, a teraz chciałabym żeby udało się naturalnie i mieć to za sobą a to jeszcze 15 tygodni
anilorak lubi tę wiadomość
-
a ja bardzo chciałabym rodzić naturalnie jakoś nie przeraża mnie ten ból, zresztą mam wysoki próg bólu i bardzo chciałabym to przeżyć. lecz pewnie nie będzie mi to dane przy dwójce. jak się naczytałam o porodach naturalnych bliźniaków to wiem, ze w moim przypadku będzie to bardziej bezpieczne. podobno czesto się tak zdarza, że gdy pierwsze dzieciątko sie urodzi to później jest pół godzinna przerwa podaja ci oksydocyne na wywołanie skurczy.macica po urodzeniu pierwszego dzieciątka zaczyna się już obkurczać i podduszać tamtego, czytałam, ze bardzo często te drugie dzieci są niedotlenione, a w 75 % jezeli nie dojdzie do porodu do pół godziny to biorą cie szybko na cesarke, więc pewnie u mnie bedzie cesarka .
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Darijka ja tez bym chciala rodzic naturalnie, po prostu zawsze chcialam to przezyc. Generalnie tez mam wysoki prog bolu, aczkolwiek mysle, ze porod to bedzie niezla proba. Mysle, ze jest za wczesnie, by martwic sie porodem, jeszcze wieeeele tygodni przed nami:)
Suzy Lee, darijka lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Madziula fajnie, ze bedzie chlopak:) ja bardzo bym chciala chlopaka i od samego poczatku ciazy mam przeczucie, ze rosnie chlopek, ale jeszcze na usg niczego nienzobaczylismy. Kolejne usg w czw. i licze na to, ze lekarz nam zdradzi plec
my też bardzo chcieliśmy chłopaka:) i jest. w czerwcu na pewno już zobaczysz płeć maluszka i trzymam kciuki, żeby miał siusiaka;)nasz model to się ładnie z każdej strony pokazywał,że nie było problemu ze sprawdzeniem czy jest zdrowy.no i ślimaczka wypiął jak się patrzy;)Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
A ja juz w drodze do PL jeszcze dwie godzinki i bedziemy na miejscu U nas w DE deszcze w im blizej PL tym wiecej sloneczka.Ach jak fajnie
Trzymajcie dziewczyny kciuki za wtorek ide podgladac moja VivienLilka, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Dziewczyny :*
Troche w szoku jestem, bylam pewna, ze bedzie chlopiec haha
Ale najwazniejsze, ze zdrowe plec nie jest wazna
U nas wyjatkowo sloneczko dzisiaj i cieplutko, wczoraj caaaly dziec lalo
MI sobota minie na snie, odsypiam nocke i dzis na kolejna, a tak bym chciala gdzies nad ocean pojechac, moze za tydzien lub dwa
Milej Soboty! Xx