II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyvivien wrote:Madzia co nas nie zabije to nas wzmocni
tak trzeba do tego podchodzic Jak dostaniesz dzieciatko na rece zapomnisz o bolu
Otóż to... A wzmacnia niesamowicie! Fakt przejścia przez to wszystko samej, zbliża z dzieckiem i partnerem jesli razem rodzicie, i daje neisamowicie budująca siłę psychicznie kobiecie- że jest silna, silniejsza może niż myślała no i zwykła duma... a przygoda choć ku****sko bolesna (zaraz po porodzie powiedziałam, że trzeba byc stukniętym chcąc miec więcej niż jedno dziecko ) to tak NIEZWYKŁA i niezapomniania, że w mojej pamięci zostało przede wszystkim to co emocjonalne, a ból moge sobie przejść jeszcze raz, a co tam. Przynajmniej wiem, że to nie ból niewiadomego pochodzenia i za kilka godzin minie bezpowrotnie. -
MADZIULA13 wrote:nie mniej jednak to musi choooolernie boleć
mnie porod tez przerazal na poczatku ciazy ,ale teraz im blizej to mysle o nim pozytywnie.przeciez istnieje mozliwosc znieczulen, nie w kazdym szpitalu ale czesto mozna je dostac i choc troche wyeliminowac bol.
dodam, ze moja babci urodzila az 13 dzieci(jedno- to pierwsze- zmarlo kilka dni po porodzie, pozostali zyja do dzis) Nie wiem jak tego dokonala w tamtych czasach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kleopatra wrote:xcarolinex fajnie że masz taką możliwość. W Polsce praktycznie nigdzie nie dostaniesz znieczulenia
Hej, wlasnie slyszalam, ze w Polsce trzeba za to placic Gdzies slyszalam albo czytalam, ze po kilkaset zl za to chca -
No właśnie u nas to samo, jedyne wyjście dogadac się z anastezjologiem, ale jest 1 na szpital i jak będzie miał akurat operacje czy coś to po sprawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 08:19
-
hej dziewczyny:)
co do znieczuleń to jak ktos nie wie to mmy to w ramach NFZ jak ktos bieże za to pieniadze to łamie prawo...bo to sie nam należy !!!
co do porodu to ja osobiscie boje sie panicznie!!!
jescze 2 tygodnie temu w moim szpitalu gdzie chce rodzic zmarła dziewczyna 25 lat przy porodzie... to juz w ogóle mam strach...tak mi przykro że takie rzeczy sie dzieją....ogarnia mnie panika jak sobie pomysle...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny:)
co do znieczuleń to jak ktos nie wie to mmy to w ramach NFZ jak ktos bieże za to pieniadze to łamie prawo...bo to sie nam należy !!!
co do porodu to ja osobiscie boje sie panicznie!!!
jescze 2 tygodnie temu w moim szpitalu gdzie chce rodzic zmarła dziewczyna 25 lat przy porodzie... to juz w ogóle mam strach...tak mi przykro że takie rzeczy sie dzieją....ogarnia mnie panika jak sobie pomysle...
ja też się boję panicznie zwłaszcza jak słyszę o takich skrajnych przypadkach .
Tym bardziej większy jest mój strach, bo ja biorę clexane i acard na rozrzedzenie krwi i boję się krwotoku
p.s. byłam na tych targach M&B. Rzenada usg było wystawione na publiczne ogladanie , myślałam że to w bardziej kameralnych warunkach będzie zorganizowane a tu pupa. Wystać się trzeba było...staliśmy jak głupki w kolejce o 13:30 poszliśmy na konkurs ...i suma sumarum ani nie wzięliśmy udziału w konkursie ani nie skorzystaliśmy z usg . Więcej na te targi nie pójdziemy nawet jak będą, bo nie ma to sensu. O takie sobie....Jedyny plus to taki, że dostaliśmy ulotkę szkoły rodzenia od 21 tc na NFZ i zastanawiamy się poważnie nad nią, bo zawsze to 400-500 zł w kieszeni do przodu. Poza tym szkoła rodzenia jest rzut beretem od mojego domu, także 2 wielkie plusy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2013, 11:26
-
Kleopatra wrote:Suzy na prawdę? W Trójmieście tylko w jednym i za opłata
z tego zo wiem szpital na klinicznej ma darmowe znieczulenie, oczywiscie jest fundacja i mozna tam dobrowolnie wplacic jakas sume. Rowniez szpital wojewodzki ma znieczulenia z tym ze tam podobni wczesniej trzeba sie umawiac z anastezjologiem itp.nie wiem ,moze mam jakies bledne informacje, ale na klinicznej na pewno darmowe.
Kiedys mieszkalam w Warszawie i faktycznie tam jest chyba najwieksza cywilizacja