Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    xcarolinex wrote:
    Kleopatra wrote:
    xcarolinex fajnie że masz taką możliwość. W Polsce praktycznie nigdzie nie dostaniesz znieczulenia :(

Hej, wlasnie slyszalam, ze w Polsce trzeba za to placic :/ Gdzies slyszalam albo czytalam, ze po kilkaset zl za to chca :O

To nie jet tak, że przekraczamy granicę Polski i każdy szpital do jakiego wejdziemy, będzie krzyczał nam kilkaset złotych od znieczulenia. Takie przypadki są częste, ale to nie jest żadna reguła. W wielu miastach jak Warszawa i tu ktoś pisał i Kraków znieczulenia są darmowe, choć ja rodzę z wyboru tam gdzie kosztuje właśnie 600 zł, bo nie patrzę na to kryterium, tylko na wszystkie pozostałe, a przede wszystkim o możliwość rodzenia w dowolnej pozycji do końca i kameralność porodu. Pierwszy poród przeszłam jednak bez znieczuleń na własne życzenie i drugi spróbuję przejść również bez znieczuleń z założenia. Wolę się znacznie krócej pomęczyć.

Przyjaciolka mojej szwagierki rodzila chyba w Toruniu to uslyszala 700zl.

Piszac w Polsce napisalam ogolnie, nie mialam na mysli calego kraju, dokladnie nie orientuje sie jak jest w poszczegolnych rejonach :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    od soboty mam dziwne dolegliwości. Pobolewa mnie brzuch na wysokości jelit. Nie wiem jakby niestrawność jakaś lub wzdęcia. Nie mam pojęcia co to może być. Miałyście tak? Jakieś sugestie?
    Wizytę mam dopiero we czwartek.

Ja czasami mam takie bole wlasnie przez jelita, ze kilka godzin mnie brzuch boli nawt jak sie delikatnie rusze, potem na szczescie przechodzi, ale to okropne :/

Moze to problemy wlasnie gastro? :) Tymbardziej, ze wszystko sie rozciaga, dzidzia tez rosnie :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Coś Wam pokażę :P

http://pytamy.pl/title,czy-uwazacie-ze-facet-powinien-panowie-poddalibyscie-sie-takiemu-czemus,pytanie.html?smclgnzlticaid=6109ea

...dobre... :D:D:D

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna lecimy do Polski do rodzicow. Ostatnio bylismy we wrzesniu, takze troszke sie stesknilismy:) z tego co pamietam Ty tez masz usg w czw? Jesli sie nie myle, to koniecznie daj znac jak bylo:)
    Ps jak brzuszek? Urosl troszke? Moj jest raz maly, raz duzy, juz sama nie wiem o co chodzi...
    A co do pobolewania podbrzusza, to tez tak mam ostatnio. Mysle, ze to jelita, bo przez ostatni tydzien walcze ze zgaga i wzdeciami:( mam nadzieje, ze to minie...

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

vivien lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika, vivien gości w Polsce i pewnie nie ma czasu na posty. zapewniam Cię, że u niej jest wszystko w najlepszym porządku. super dziewczyna, miałam okazję ją wczoraj poznać osobiście:)niedługo się odezwie

Rika, vivien lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a co to za plan porodu :)? Bo nie wiem właściwie co to takiego :). Dzięki za info. Myślisz, że można indywidulanie zwiedzać porodówkę na Kamieńskiego :)?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w nocy spałam raptem 2 godziny :(. Bóle miałam , lecę skonsultować to z lekarzem, bo moje bóle zmieniły charakter i strasznie się martwię :(
    Masakra jakaś....
    Dziewczyny w którym tygodni urobi się usg 3D? Dokładnie w 20 tygodniu? Czy troszeczkę później?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że najlepiej 20-25tyg. maluszek jest już w pełni rozwinięty i ma jeszczez dużo miejsca i można go ładnie obejrzeć z każdej strony:) potem klopsik urośnie i już za dużo nie będzie widać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 07:08

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre z tym porodem mężczyzn...:)...ale do smiechu mi nie było patrząc jak sie wykręcaja z bólu i wiedząc że czeka mnie to samo...:(
    boje sie strasznie.....
    *иιєиσямαℓиα* ie martw sie na pewno bedzie dobrze...leć do tego lekarza bedziesz spokojniejsza....:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα trzymam kciuki, zeby bylo ok! :)
    Ja tez mysle, ze to usg powinno sie robic tak max do 28 np,a w moim szpitalu w UK 'zalecaja' robienie go po 30tc :/ przeciez wtedy juz jest duzo mniej miejsca, wogole tego nie rozumiem :/

gg64wn1511ap0yj7.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu gdzie mieszkam można poprosić o znieczulenie i chyba nawet o cesarke.
    rozmawiałam ostatnio z moja nauczeycielką jogi. ona rok temu urodziłam synka i pomaga mi w dostosować ćwiczenia do ciąży.powiedziała mi że skoro regularnie ćwiczę od kilku lat to z porodem nie powinnam mieć problemu. powiedziała mi też że warto chodzić na jogę dla ciężarnych, bo to też dużo pomaga przy porodzie.

Q82doi09kub0318v3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Nienormalna lecimy do Polski do rodzicow. Ostatnio bylismy we wrzesniu, takze troszke sie stesknilismy:) z tego co pamietam Ty tez masz usg w czw? Jesli sie nie myle, to koniecznie daj znac jak bylo:)
    Ps jak brzuszek? Urosl troszke? Moj jest raz maly, raz duzy, juz sama nie wiem o co chodzi...
    A co do pobolewania podbrzusza, to tez tak mam ostatnio. Mysle, ze to jelita, bo przez ostatni tydzien walcze ze zgaga i wzdeciami:( mam nadzieje, ze to minie...

Kochana wstawię fotkę, bo w zasadzie nic mi nie rośnie o.O. Według mnie jest jak było.
    Oto mój brzuszek (o ile go w ogóle można nazwać ciążowym) :D

58ea1fb6f3011f05med.jpg

Lekarza mam w czwartek - aż 2 wizyty, jedna w szpitalu - ocena tętnic pępowinowych, a druga wizyta kontrolna u mojego drugiego gina, który może w końcu rozwieje moje obawy co do tego jak to z tymi tętnicami jest.

xcarolinex, MADZIULA13, pasia27, polska_dziewczyna, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    myślę, że najlepiej 20-25tyg. maluszek jest już w pełni rozwinięty i ma jeszczez dużo miejsca i można go ładnie obejrzeć z każdej strony:) potem klopsik urośnie i już za dużo nie będzie widać:)

dziękuję za odpowiedź :).
    To umówię się w 22tc jak się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 09:49

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, wizyta trwała szybko , z ciążą ok. Dzidziusia nie oglądałam za bardzo, bo sprawdził tylko łożysko, pokazał bijące serduszko, ale miał nie za bardzo fajny sprzęt bo bobasa było fatalnie widać, był jakiś niewyraźny :D. Widziałam tylko serduszko. Poza tym lekarz miał 0,5 h opóźnienia przez awarię systemu i strasznie się spieszył. Stwierdził, że to raczej problemy gastryczne. Lekko strawna dieta, dużo pić i tyle :).
    Kupiłam sobie activie może coś pomoże.
    Kapusta od gołąbków jest chyba raczej ciężko strawna no nie :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 09:52

xcarolinex, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα ładny brzuszek, jak dla mnie to juz widać. ja jestem bardziej zaawansowana i u mnie prawie nic nie widać. ostatnio powiedziałam koleżance a ta zapytała, gdzie mój brzuszek?

Q82doi09kub0318v3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    иιєиσямαℓиα ładny brzuszek, jak dla mnie to juz widać. ja jestem bardziej zaawansowana i u mnie prawie nic nie widać. ostatnio powiedziałam koleżance a ta zapytała, gdzie mój brzuszek?

Ella wydaje mi się, że gdybym była szczuplejsza to by nie było w ogóle nic widać, może tyle jak brzuch lekko wzdęty :P
    A ty szczupła jesteś z natury :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wydaje mi sie, jestem w normie teraz przy wzroscie 166 ważę 62-63kg. Przed ciążą wazyłam 58-59kg.

Q82doi09kub0318v3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    nie wydaje mi sie, jestem w normie teraz przy wzroscie 166 ważę 62-63kg. Przed ciążą wazyłam 58-59kg.

o to szczuplutka jesteś :). Pewnie ci się dzidziuś chowa tak jak mi :) i nie chce jeszcze za bardzo w brzuchu robić rewolucji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 10:17

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Byłam u lekarza, wizyta trwała szybko , z ciążą ok. Dzidziusia nie oglądałam za bardzo, bo sprawdził tylko łożysko, pokazał bijące serduszko, ale miał nie za bardzo fajny sprzęt bo bobasa było fatalnie widać, był jakiś niewyraźny :D. Widziałam tylko serduszko. Poza tym lekarz miał 0,5 h opóźnienia przez awarię systemu i strasznie się spieszył. Stwierdził, że to raczej problemy gastryczne. Lekko strawna dieta, dużo pić i tyle :).
    Kupiłam sobie activie może coś pomoże.
    Kapusta od gołąbków jest chyba raczej ciężko strawna no nie :)?

Dobrze, ze sie wyjasnilo i ze caly i zdrowy to najwazniejsze :)

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ