Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że u małej Vivien wszystko w porządku. Spotkamy się w lipcu to sobie poopowiadamy wrażenia.
    p.s.Nie mówiłam Ci, ale ciacho było pyszne. Rzeczywiście słodkie, ale warte grzechu;)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    cieszę się, że u małej Vivien wszystko w porządku. Spotkamy się w lipcu to sobie poopowiadamy wrażenia.
    p.s.Nie mówiłam Ci, ale ciacho było pyszne. Rzeczywiście słodkie, ale warte grzechu;)

:D :D :P Ciesze sie ze smakowalo ;) Raz na jakis czas mozna sobie przeciez pozwolic na takie grzeszki ;)
    ja juz wyjechalam to mam nadzieje ze i sloneczna pogoda do was wroci :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 13:23

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to super ze wizyta udana:-) a zakupy jakies byly w pl ? :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien to super ze wizyta udana:-) a zakupy jakies byly w pl ? :-)

Pasia my tez sie bardzo sieszymy ze z nasza coreczka wszytsko ok,balam sie troszku.
    Zakupy tez byly ale male bo tylko komode dla niuni kupilismy a raczej zamowilismy na wymiar i jeszcze rolety do pokoiku.Ciuszkow niestety zadnych nie widzialam ciekawych dlatego stwierdzilam ze nic kupowac nie bede poczekam do sierpnia bo wtedy powinny zimowe ciuszki zaczac wychodzic.

pasia27 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:
    No tak. Jak rozmawiałam z położną to mówiła, że spokojnie już mogę się zapisać bo na następny kurs mogłoby już być trochę za późno. Mogłabym nie skończyć bo nie wiemy kiedy się dzidziuś urodzi. A Ty zapisujesz się?

no zastanawiam się właśnie nad jej wyborem. Mam poleconą od koleżanek i znajomych jedną ale płatną i daleko by jeździć. A druga blisko domku i na nfz, ale nie wiem którą wybrać, bo chciałabym trafić do takiej gdzie dobrze przygotują do porodu pod względem tych ćwiczeń oddechowych itp. Bo jestem zielona , nie rodziłam jeszcze :P i nie wiem czy będę potrafiła :P
    więc mam troszkę dylemat...z tą szkołą

Powiem Ci, że ja na Twoim miejscu wybrałabym tę która jest blisko i jest przy szpitalu. Prywatne mogą ładniej wyglądać itp. Ale ja akurat wybierając szkołę kierowałam się tym aby była przy szpitalu w którym będę rodzić. A znam bardzo dobrze położną która ma również szkołę prywatną ale nie zdecydowałam się na nią. I nie chodzi mi tu o kasę!

to niestety nie mam takiej szkoły. Ta na nfz jest przy przychodni i jest prowadzona przez położną , która pracuje w innym szpitalu niż ten w którym zamierzam rodzić.

iśka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się duża Viien, że u małej Vivien wszystko dobrze :).

Dziewczyny czy badanie połówkowe to jest to USG 3D inaczej?

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna to chyba zależy od ciebie.
    Mi P.z rejestracji poinformowała,że za 200 zł mam zwykłe, a za 300 w 3d.
    Przynajmniej tak jest u mnie.
    Wiec zalezy ode mnie co bede chcec.
    Oczywiście 100 zł to różnica, ale przynajmniej zoabacze twarz Syneczka.

mhsvj44jngo177cq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak jak u Antolki :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:07

vivien lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho :)?

Rika to szykuje ci się żwawy synek :)!
    Byłam dziś na Kamieńskiego i rozmawiałam z oddziałową na temat szkoły rodzenia i porodówek w tym szpitalu. Okazuje się, że mają 4ry boksy i jedną salę do porodów w wodzie. Nie wiem na czym te boksy polegają i jak to wygląda, bo mi się od razu wyobrażają oddzielone ściankami wyodrębnione mniejsze pomieszczenia z jednego większego. Te boksy mają stworzone warunki do porodów rodzinnych, także mąż może być podczas porodu. Myślałam, że tam mają osobne pokoje do porodów rodzinnych.
    Na badaniu wyszło że są jednak 2 tętnice :)! I strasznie się z tego cieszę :)! Jupi :)!
    Na drugiej wizycie u drugiego lekarza dowiedziałam się, że UWAGA, UWAGA :) będziemy mieć chłopczyka :D! Podobno widać jak nic, lekarz powiedział, że nie da się ukryć, że chłopak. Dostałam nawet zdjęcie z jego męskimi narządami, ale ja tam przyznam szczerze, że nic nie widzę :D. Czyżby na tym forum chłopacy górą ;)?

anilorak, xcarolinex, pasia27, yennefer, vivien, iśka, Rika lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:22

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, nie bylo co sie martwic :)
    Wow, gratuluje Synka ;) ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna super ze bedziecie mieli synka :-) no skoro juz tam widac jego interes to pewnke nic sie nie zmieni :-) dobrze ze wyjasnila sie tez spraw tych tetnic :-) same dobre wiadomosci.a chcialas chlopczyka czy dziewczynke??

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synciu nie tyle ze kopie ostatnio ale zaczyna sie rozpychac w brzuszku :-) moge go nawet posmyrac po glowce hehe i chyba to lubi bo moj tez go smyra i nie ucieka i caly czas jest u gory jeszcze po prawej stronie pepka:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami chlopcy :) u nas tez siusiak sie pokazal choc jeszcze za wczesnie by byc pewnym ..mysle ze tak zostanie :)

pasia27, yennefer, иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka to swietna wiadomosc ;-) a kiedy macie jakies kolejne usg zeby.potwierdzic? Ja wlasnie w17tyg drugi raz mialam potwierdzona plec a pozniej w20tyg ale czulam od poczatku ze chlopak ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα, gratulacje chłopaka :) chyba na tym forum faktycznie królują chłopcy :) ja póki co na razie mam przeczucie, że też chłopak, ale dowiem się dopiero 18 czerwca :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ciesze sie ze sprawa sie wyjasnila i ze z malym wszystko ok.
    I oczywiscie gratuluje chlopczyka ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja nastepne usg mam w szpitalu 5 lipca wiec mysle ze poczekam jak nic sie nie bedzie dzialo ewentualnie wybiore sie wczesniej prywatnie ale chyba niema sensu.jak czesto Wy chodzicie do gina i na usg?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nienormalna super ze bedziecie mieli synka :-) no skoro juz tam widac jego interes to pewnke nic sie nie zmieni :-) dobrze ze wyjasnila sie tez spraw tych tetnic :-) same dobre wiadomosci.a chcialas chlopczyka czy dziewczynke??

jeszcze zanim zaszłam w ciążę , marzyłam o pierwszym chłopcu, bo zawsze wydawało mi się, że będzie później bronił swojej młodszej siostrzyczki:). Ale teraz ostatnio jak niektóre koleżanki z pracy nakręciły mnie, że fajnie jest mieć dziewczynkę, pomyślałam o tych słodkich sukieneczkach o czesaniu włosków i tak jakoś mi się zachciało córeczki :). A mój mąż teraz mówi ochyda :), że jego pierwszy synek będzie miał brata , bo drugi też będzie synek :P. Już on się postara :). Nie dam się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 04:23

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ