Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα juz widac, to na dole to przeciez nie Twoj 'nie-ciazowy' brzuszek :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Coś Wam pokażę :P

http://pytamy.pl/title,czy-uwazacie-ze-facet-powinien-panowie-poddalibyscie-sie-takiemu-czemus,pytanie.html?smclgnzlticaid=6109ea

widziałam jakiś czas temu wzmiankę w wiadomościach o tym eksperymencie. dzisiaj miałam szansę obejrzeć całość. super:) szkoda, że oni nie rodzą

• patti Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze niektorzy faceci chcieliby rodzic:-) moj maz bardzo zaluje ,ze nie moze czuc tego co ja i zazdrosci ,ze maly kopie mnie w brzuchu itp. Z drugiej jednak strony bardzo przezywa fakt, ze bede musiala troche pocierpiec w czasie porodu i gdyby mogl to by mnie chyba wyreczyl. Mam nadzieje, ze bedzie na tyle silny ,zeby mnie wspierac w czasie porodu ,zamiast zalic sie nad moim stanem.
    Mama stwierdzila, ze moj tata potrzebowalby reanimacji w trakcie porodu, dlatego nigdy nie byl obecny, aczkolwiek w tamtych czasach nie bylo porodow rodzinnych .

maz juz mysli, jak mi wynagrodzi caly wysilek i trud wlozony w porod - wiadomo ,ze robimy to dla dzidzi, ale milo jest jak ktos to docenia.

MADZIULA13, vivien lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ciesze sie ze dzidzia zdrowa ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Byłam u lekarza, wizyta trwała szybko , z ciążą ok. Dzidziusia nie oglądałam za bardzo, bo sprawdził tylko łożysko, pokazał bijące serduszko, ale miał nie za bardzo fajny sprzęt bo bobasa było fatalnie widać, był jakiś niewyraźny :D. Widziałam tylko serduszko. Poza tym lekarz miał 0,5 h opóźnienia przez awarię systemu i strasznie się spieszył. Stwierdził, że to raczej problemy gastryczne. Lekko strawna dieta, dużo pić i tyle :).
    Kupiłam sobie activie może coś pomoże.
    Kapusta od gołąbków jest chyba raczej ciężko strawna no nie :)?

Dobrze, ze sie wyjasnilo i ze caly i zdrowy to najwazniejsze :)

Kamień z serca :).Wczoraj nie jadłam gołąbków na obiad i nie miałam już tych bóli, czasami regularnie coś mnie zakuje i mocno ciągnie na samym dole po bokach, nie wiem co to , ale już przespałam dzisiaj noc i wstałam o 9:20 :P.
    Jutro jadę na to badanie do szpitala , trochę mam mimo wszystko stresa...bo nie wiem co mi powiedzą, na szczęście jak mnie nastraszą o 18stej mam jeszcze wizytę w medicoverze to drugi lekarz jeszcze to zweryfikuje.
    Wczoraj w ogóle naszły mnie złe myśli. Zaczęłam się bać, i zastanawiać się jak to będzie- jeszcze tyle tygodni ciąży, zaczęłam myśleć o porodzie i stwierdziłam, że się boję porodu, jak to wszystko będzie...A wszystko przez to, że w wiadomościach gdzieś usłyszałam o kobiecie której dziecko umarło w 36 tc bo lekarze zabronili jej rodzić! Pokazywali w domu wszystko czekało na maluszka, a chłopiec zmarł w łonie matki bo się łożysko dokleiło, a lekarze nawet USG jej nie zrobili!!!! To chyba było w sosnowcu o ile pamiętam. Ale ciary przeszły mi po plecach :(

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nienormalna ciesze sie ze dzidzia zdrowa ;)

ja też ;)
    <3 dziękuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co tam u was? Widzę, że wizyty udane. Dzieci nam rosną zdrowo! Gratulacje! Ja mam wizytę we wtorek.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia przyszpitalnej na FNZ. Sąsiadka mi ją poradziła a jest położną i ma też wykłady w niej. W sierpniu zaczynają się zajęcia. A ok 20tc mam się spotkać z położną na indywidualną rozmowę.
    10 lat temu chodziłam też do szkoły rodzenia i bardzo sobie to chwalę. Obyłam się ze szpitalem, personelem itp.
    Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę!!!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα tu masz info nt planu porodu:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu

Jeśli chodzi o zwiedzanie porodówki, myślę że w żadnym szpitalu Ci nie odmówią - tylko trzeba odpowiednio wcześnie się umówić i dogadać:)

Ja teraz myślę nad jakimiś małymi prezencikami na dzień matki i własnie sobie uświadomiłam, że w niedzielę my też świętujemy :D

dzięki Rika :) <3. Nie wiedziałam , że coś takiego w ogóle istnieje :)!
    A Rika, a mam do ciebie pytanie, czy masz jakąś alternatywę jakby na Kamieńskiego nie było miejsc? Zastanawiam się nad tym - o innym szpitalu w razie "W" , ale generalnie bądźmy dobrej myśli :). Zgłoszę się do ciebie po relację z porodu na Kamieńskiego :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα trzymam kciuki za Wasze wizyty dwie. Będzie dobrze!
    Myśl pozytywnie!!! I nie słuchaj, nie czytaj i nie oglądaj tych złych wiadomości!!!!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Hej dziewczyny! Co tam u was? Widzę, że wizyty udane. Dzieci nam rosną zdrowo! Gratulacje! Ja mam wizytę we wtorek.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia przyszpitalnej na FNZ. Sąsiadka mi ją poradziła a jest położną i ma też wykłady w niej. W sierpniu zaczynają się zajęcia. A ok 20tc mam się spotkać z położną na indywidualną rozmowę.
    10 lat temu chodziłam też do szkoły rodzenia i bardzo sobie to chwalę. Obyłam się ze szpitalem, personelem itp.
    Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę!!!

a w którym tygodniu ciąży zaczynasz tą szkołę?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα trzymam kciuki za Wasze wizyty dwie. Będzie dobrze!
    Myśl pozytywnie!!! I nie słuchaj, nie czytaj i nie oglądaj tych złych wiadomości!!!!

dziękuję :*. Ja trzymam już kciuki za twoją wizytę wtorkową :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok 30 tygodnia będę.

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    ok 30 tygodnia będę.

aha. Czyli 30 tydzień to taki odpowiedni czas :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Jak rozmawiałam z położną to mówiła, że spokojnie już mogę się zapisać bo na następny kurs mogłoby już być trochę za późno. Mogłabym nie skończyć bo nie wiemy kiedy się dzidziuś urodzi. A Ty zapisujesz się?

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    No tak. Jak rozmawiałam z położną to mówiła, że spokojnie już mogę się zapisać bo na następny kurs mogłoby już być trochę za późno. Mogłabym nie skończyć bo nie wiemy kiedy się dzidziuś urodzi. A Ty zapisujesz się?

no zastanawiam się właśnie nad jej wyborem. Mam poleconą od koleżanek i znajomych jedną ale płatną i daleko by jeździć. A druga blisko domku i na nfz, ale nie wiem którą wybrać, bo chciałabym trafić do takiej gdzie dobrze przygotują do porodu pod względem tych ćwiczeń oddechowych itp. Bo jestem zielona , nie rodziłam jeszcze :P i nie wiem czy będę potrafiła :P
    więc mam troszkę dylemat...z tą szkołą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 08:13

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:

no zastanawiam się właśnie nad jej wyborem. Mam poleconą od koleżanek i znajomych jedną ale płatną i daleko by jeździć. A druga blisko domku i na nfz, ale nie wiem którą wybrać, bo chciałabym trafić do takiej gdzie dobrze przygotują do porodu pod względem tych ćwiczeń oddechowych itp. Bo jestem zielona , nie rodziłam jeszcze :P i nie wiem czy będę potrafiła :P
    więc mam troszkę dylemat...z tą szkołą

Powiem Ci, że ja na Twoim miejscu wybrałabym tę która jest blisko i jest przy szpitalu. Prywatne mogą ładniej wyglądać itp. Ale ja akurat wybierając szkołę kierowałam się tym aby była przy szpitalu w którym będę rodzić. A znam bardzo dobrze położną która ma również szkołę prywatną ale nie zdecydowałam się na nią. I nie chodzi mi tu o kasę!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:07

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty, aby przebiegly pomyslnie! :)
    иιєиσямαℓиα, nie czytaj wogole o takich rzeczach, bedac w ciazy to Ty powinnas takiego myslenia unikac, to sa przypadki, ktore rzadko sie zdarzaja, wszystko bedzie dobrze! :)

Ja w sobote spanikowalam, w pracy uzylam dopplera, by posluchac serduszka, bo cos sie Malutka mniej rzuszala (mowilam juz, ze od jakis 2tyg czuje Ja?:) ) no i przystawilam go na dole po prawej stronie, tam gdzie polozna i strasznie sie zdziwilam, bo go dluzszym szukaniu znalazlam tylko moj puls... To bylo ok polnocy, czekalam do 7rano, aby pojsc na oddzial polozniczy, i sie okazalo, ze polozna znalazla serduszko od razu, gdy tylko przystawila doppler... prawie, ze pod zebrami po lewej stronie! :O
    Ale bylam glupia próbujac znalezc sama serduszko, ciesze sie, ze nie kupilam dopplera do domu! I powiedzialam, ze juz nigdy tego sprzetu nie dotkne, bo przez swoja glupote 7godzin siedzialam jak na szpilkach, a Maluszek sie delikatnie ruszal, ale i tak wkrecalam sobie, ze nie :/
    Oj ta nasza wyobraznia .... ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    rika, vivien gości w Polsce i pewnie nie ma czasu na posty. zapewniam Cię, że u niej jest wszystko w najlepszym porządku. super dziewczyna, miałam okazję ją wczoraj poznać osobiście:)niedługo się odezwie

Hej dziewczyny troche mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia ;)

Rika dzieki za pamiec i juz sie melduje ;9 Tak jak juz Madzia pisala bylam w PL i nie mialam mozliwosci wchodzic do neta bo trzeba bylo kazdego z rodzinki odwiedzic i przychodzilo sie pozno do domku ;)

Madziula dziekuje ci za spotkanko nawet nie wiem kiedy nam czas zlecial ;)
    Super kobitka z ciebie i ciesze sie juz na lipiec ;)

Wczoraj przed powrotem do domku mielismy jeszcze wizyte u lekarza w PL na polowkowe ;)
    Super przezycie jak widzi sie swoja kruszynke w 4 D schrupalabym ja na miejscu <3 <3 <3 zaslaniala buzke raczkami ale udalo nam sie zrobic kilka fajnych ujec ;) Wkleje je wieczorkiem albo jutro bo jeszcze troszku musze w domku ogarnac ;)
    Nasza ksiezniczka rozwija sie ksiazkowo Pan doktor nie mial zadnych zastrzezen.Z serduszkiem,zoladkiem,nerkami itp wszytsko ok. Byla bardzo zywa podczas badania i kopala mamusie ;)
    Nasz skarb wazy juz 520gram :O :O :O nasz cudowny klopski <3 <3
    Nawet teraz pod suwaczkiem pisze ze dzidzia ma okolo 400 gram a nasza chyba lubi jesc ;)

Kurcze dobrze ze mam plytke z badania to moge przynajmniej sobie troche poogladac bo juz tesknie za moja kruszynka.
    Nasmialam sie na badaniu troche ;) moj mezus doszukiwal sie juz podobienstwa do siebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 13:13

Lilka, MADZIULA13, pasia27, anilorak, иιєиσямαℓиα, xcarolinex, darijka, Rika lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ