Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka to gratuluję synka :) na pewno się potwierdzi na kolejnym usg :). U mnie chyba nie ma szans żeby się odmieniło, aczkolwiek 11.06 zapyta swoją ginkę co ona tam widzi i zobaczymy :), ale by było gdyby powiedziała, że dziewczynka ;). Wczoraj lekarz powiedział, że chłopcy są prostsi w obsłudze cokolwiek to ma oznaczać :).

Lilka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i za pozytywne myślenie o tych tętnicach :)
    <3 <3 <3

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα Tak się cieszę! Mówiłam Ci ,że na zapas nie ma co się denerwować!!! Chłopiec kolejny no super! Same chłopaki!!! HE! HE! Mało dziewczynek w lutym się poczęło! ;-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:07

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Co tu tak cicho :)?

Rika to szykuje ci się żwawy synek :)!
    Byłam dziś na Kamieńskiego i rozmawiałam z oddziałową na temat szkoły rodzenia i porodówek w tym szpitalu. Okazuje się, że mają 4ry boksy i jedną salę do porodów w wodzie. Nie wiem na czym te boksy polegają i jak to wygląda, bo mi się od razu wyobrażają oddzielone ściankami wyodrębnione mniejsze pomieszczenia z jednego większego. Te boksy mają stworzone warunki do porodów rodzinnych, także mąż może być podczas porodu. Myślałam, że tam mają osobne pokoje do porodów rodzinnych.
    Na badaniu wyszło że są jednak 2 tętnice :)! I strasznie się z tego cieszę :)! Jupi :)!
    Na drugiej wizycie u drugiego lekarza dowiedziałam się, że UWAGA, UWAGA :) będziemy mieć chłopczyka :D! Podobno widać jak nic, lekarz powiedział, że nie da się ukryć, że chłopak. Dostałam nawet zdjęcie z jego męskimi narządami, ale ja tam przyznam szczerze, że nic nie widzę :D. Czyżby na tym forum chłopacy górą ;)?

ale sie cieszę bardzo ze wszystko w porządku :):)kochana bedziesz miec chłopca i juz ci zazdroszcze bo ja z męzem też chcemy chłopca...:)choć jak wrózyłam z obrączki sobie to wychodzi dziewczynka ale zobaczymy...:)dałas mi nadzieję że może jak pójdę na wizytę a idę teraz we wtorek(trzymajcie kciuki)to moze się dowiem co bedzie:)to bezie równiez pierwsza wizyta wspólna z moim mężem...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Lilka, иιєиσямαℓиα gratuluję i witam w gronie mamusiek syneczkowych! :)
    Nie jestem natomiast do końca przekonana co do tej "prostoty w obsłudze" bo powiem Wam, że akurat w tej kwestii jestem przerażona - mam wrażenie, że z babą byłoby milion razy łatwiej ;) Ale co tam - lubimy wyzwania - i chłopaczkowi podołam ;)

иιєиσямαℓиα bardzo się cieszę, że badanie poszło ok - mówiłam, na tak wczesnym etapie mogli po prostu nie zobaczyć tej tętnicy wcześniej. Dobrze, że wszystko się wyjaśniło :)
    Co do szpitala - powiem tak - boks nie boks, dla mnie najważniejsze, że mąż może być obok - ale na zwiedzaniu jeszcze ostatecznie zdecyduję :)

Noooo Krzychu się wdał w mamusię hehe :) Ostatnio codziennie takie harce odstawia, że brzuch mi lata z prawej na lewą, z góry na dół, wypiętrza się, znika, kopie, odkopuje na zawołanie, wypina tyłeczek(to akurat średnio przyjemne uczucie bo czuję jakby mi brzuch rozsadzało) i szaleje ile się da. Heh normalnie wczoraj ten brzuch wyglądał jak w scenie z obcego :)
    Moja mama opowiadała, że ze mną było dokładnie to samo - nawet lekarka myślała, że będą bliźniaki bo co chwile serce w innym, skrajnym miejscu brzucha znajdowała :)

Lilka ja jestem u gina co 4 tygodnie:)

też mi się wydaję, że dziewczynka jest chyba prostsza ;), bo przecież kobieta rozumie kobietę ;). Ja nawet nie wiem jak się pielęgnuje siusiaka :P
    A co do szpitala to ja i tak pewnie tam wyląduję :). Zastanawiam się tylko jak te boksy wyglądają :).
    Zazdroszczę ci rozbrykanego Krzysia :). U mnie ruchów jeszcze nie czuć. Moja ginka powiedziała, że za szybko ich nie poczuję, bo mam sporą warstwę tłuszczyku na brzuchu ;). Ale obawiam się, że malutki leniuszek wdał się w tatę, i nie za bardzo będzie ruchliwy ;), bo nawet na usg muszą go zawsze podczas badania pobudzać sondą, żeby pobadać , pomierzyć i posprawdzać :D, bo jedyne czym rusza to tylko łapkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 07:27

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Co tu tak cicho :)?

Rika to szykuje ci się żwawy synek :)!
    Byłam dziś na Kamieńskiego i rozmawiałam z oddziałową na temat szkoły rodzenia i porodówek w tym szpitalu. Okazuje się, że mają 4ry boksy i jedną salę do porodów w wodzie. Nie wiem na czym te boksy polegają i jak to wygląda, bo mi się od razu wyobrażają oddzielone ściankami wyodrębnione mniejsze pomieszczenia z jednego większego. Te boksy mają stworzone warunki do porodów rodzinnych, także mąż może być podczas porodu. Myślałam, że tam mają osobne pokoje do porodów rodzinnych.
    Na badaniu wyszło że są jednak 2 tętnice :)! I strasznie się z tego cieszę :)! Jupi :)!
    Na drugiej wizycie u drugiego lekarza dowiedziałam się, że UWAGA, UWAGA :) będziemy mieć chłopczyka :D! Podobno widać jak nic, lekarz powiedział, że nie da się ukryć, że chłopak. Dostałam nawet zdjęcie z jego męskimi narządami, ale ja tam przyznam szczerze, że nic nie widzę :D. Czyżby na tym forum chłopacy górą ;)?

ale sie cieszę bardzo ze wszystko w porządku :):)kochana bedziesz miec chłopca i juz ci zazdroszcze bo ja z męzem też chcemy chłopca...:)choć jak wrózyłam z obrączki sobie to wychodzi dziewczynka ale zobaczymy...:)dałas mi nadzieję że może jak pójdę na wizytę a idę teraz we wtorek(trzymajcie kciuki)to moze się dowiem co bedzie:)to bezie równiez pierwsza wizyta wspólna z moim mężem...:)

to wysylam ci chlopiece fluidki :-) hehe

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka tez mysle ze skoro nic sie nie dzieje to nie ma sensu latac specjalnie na usg.ja akurat chodze do lekarza co 3tyg i zawszy mam usg bo mierzy malego wazy oglada pokazuje mi i wpisuje wszystko do takiej mojej kartoteki :-)pllace 120zl za wizyte.oprocz usg sa rutynowe badania na fotelu :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα Tak się cieszę! Mówiłam Ci ,że na zapas nie ma co się denerwować!!! Chłopiec kolejny no super! Same chłopaki!!! HE! HE! Mało dziewczynek w lutym się poczęło! ;-)

Iska malo dziewczynek ogolnie sie zasialo na ten rok o.O
    Widocznie prawie wszystkie wcelowaly dokladnie w owulacje skoro same chlopczyki na liscie widnieja ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika moj mezus jak narazie mnie wstrzymuje przed zakupami :\
    On jest za tym zeby ciuszki i takie pierdoly kupowac najlepiej miesiac przed...
    Tylko ze musze mu na weekend usiasc i wytlumaczyc ze nie wiem czy bede miala sile i ochote w LATO zajmowac sie takimi rzeczami :P do tego dojdzie jeszcze prasowanie,pranie ...
    No ale jezeli chodzi o wozek czy nosidelko to moge pomalu juz cos zamawiac... bo termin oczekiwania jest 8-10 tygodni a jeszcze fochodzi do tego fakt ze firma z jakiej chcemy wozek ma caly sierpien urlop i nie przyjmuja wtedy zamowien o.O

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Faktycznie póki co chłopaki górą:) Dziewczynek bardzo mało na forum.

Jej my coraz więcej rzeczy już gromadzimy Krzysiowych - co chwilę jakieś zakupy - a to ubraniowe, a to kosmetyczne, pokojowe... Zaczyna mi brakować miejsca na składowanie tego... A do remontu jeszcze półtora miesiąca...dopiero wtedy zwolni się trochę wolnej przestrzeni na te wszystkie rzeczy. Ja nie wiem już gdzie to teraz upychać ;)

fajnie że juz powoli gromadzisz sobie ciuszki dla dzieciaczka:)myslę że to bardzo przyjemne:)...ja jescze sie wstrzymuje...powiedziałam sobie że nie kupie nic zanim nie skoncze 35 tyg.ciązy....więc jeszcze długo długo...ale już nie moge sie doczekać do zakupów...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• iśka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Rika moj mezus jak narazie mnie wstrzymuje przed zakupami :\
    On jest za tym zeby ciuszki i takie pierdoly kupowac najlepiej miesiac przed...
    Tylko ze musze mu na weekend usiasc i wytlumaczyc ze nie wiem czy bede miala sile i ochote w LATO zajmowac sie takimi rzeczami :P do tego dojdzie jeszcze prasowanie,pranie ...
    No ale jezeli chodzi o wozek czy nosidelko to moge pomalu juz cos zamawiac... bo termin oczekiwania jest 8-10 tygodni a jeszcze fochodzi do tego fakt ze firma z jakiej chcemy wozek ma caly sierpien urlop i nie przyjmuja wtedy zamowien o.O

Ja na razie nie szaleję ale jeśli jestem w sklepie i widzę coś naprawdę fajnego to kupuję. Mąż pracuje w DE i też jak jest w sklepie i wpadnie cos w oko to kupuje. Nie wierzę w przesądy itp. Powolutku uzbiera się! ;-)

iv093e5eynq4wz4z.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wiem o czym mowisz z tym skladowaniem klamotkow :-) chociaz nie bede robila remontu to poki nie kupie szafek to z niczym nie rusze zeby porzadkowac te wory z ubraniami :-) wszystko co podostawalam poupychalam po szafach i 3worki i wozek stoja juz w duzym pokoju,lozeczko na szafie(zostalo materac dokupic posciele juz mam i kolderke) i 2 wanienki i hustawka w piwnicy bo to nie zasmierdnie wilgocia..jest sajgon haha
    ale nie bede czekala do samego konca za miesiac ogarne to i do konca lipca bedzie wszystko gotowe.zostawiam torbe do szpitala na koniec :-)chociaz liste do szpitala juz mam i moge po malu kompletowac..
    nigdy nie wiadomo jak to bedzie na koncu takze wole spokojnie na koncowce czekac na Kacperka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 10:04

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rika wrote:
    Lilka, иιєиσямαℓиα gratuluję i witam w gronie mamusiek syneczkowych! :)
    Nie jestem natomiast do końca przekonana co do tej "prostoty w obsłudze" bo powiem Wam, że akurat w tej kwestii jestem przerażona - mam wrażenie, że z babą byłoby milion razy łatwiej ;) Ale co tam - lubimy wyzwania - i chłopaczkowi podołam ;)

иιєиσямαℓиα bardzo się cieszę, że badanie poszło ok - mówiłam, na tak wczesnym etapie mogli po prostu nie zobaczyć tej tętnicy wcześniej. Dobrze, że wszystko się wyjaśniło :)
    Co do szpitala - powiem tak - boks nie boks, dla mnie najważniejsze, że mąż może być obok - ale na zwiedzaniu jeszcze ostatecznie zdecyduję :)

Noooo Krzychu się wdał w mamusię hehe :) Ostatnio codziennie takie harce odstawia, że brzuch mi lata z prawej na lewą, z góry na dół, wypiętrza się, znika, kopie, odkopuje na zawołanie, wypina tyłeczek(to akurat średnio przyjemne uczucie bo czuję jakby mi brzuch rozsadzało) i szaleje ile się da. Heh normalnie wczoraj ten brzuch wyglądał jak w scenie z obcego :)
    Moja mama opowiadała, że ze mną było dokładnie to samo - nawet lekarka myślała, że będą bliźniaki bo co chwile serce w innym, skrajnym miejscu brzucha znajdowała :)

Lilka ja jestem u gina co 4 tygodnie:)

też mi się wydaję, że dziewczynka jest chyba prostsza ;), bo przecież kobieta rozumie kobietę ;). Ja nawet nie wiem jak się pielęgnuje siusiaka :P
    A co do szpitala to ja i tak pewnie tam wyląduję :). Zastanawiam się tylko jak te boksy wyglądają :).
    Zazdroszczę ci rozbrykanego Krzysia :). U mnie ruchów jeszcze nie czuć. Moja ginka powiedziała, że za szybko ich nie poczuję, bo mam sporą warstwę tłuszczyku na brzuchu ;). Ale obawiam się, że malutki leniuszek wdał się w tatę, i nie za bardzo będzie ruchliwy ;), bo nawet na usg muszą go zawsze podczas badania pobudzać sondą, żeby pobadać , pomierzyć i posprawdzać :D, bo jedyne czym rusza to tylko łapkami :)

Warstwa tluszczyku wcale nie oznacza, ze bedziesz pozniej czuc :P Mozesz pozniej czuc, bo to Twoja pierwsza ciaza (chodzi mi do tego tyg) :)
    Ja tez mialam 'oponke' i juz w polowie 18tc cos czulam (fakt, druga ciaza), a teraz Nasza Mycha juz tak kopie, ze nawet Tata dzis rano poczul kilka kopniaczkow na zewnatrz :) i jak zapukam do jej 'apartamentu' to nawet juz odpukuje :D Tez myslalam, ze bede pozniej czuc, tymbardziej, ze mam lozysko z przodu wiec powinnam jeszcze pozniej :P

A zreszta, ze masz jak to powiedziala 'spora warstwe tluszczu' przeciez bedziesz wczesniej czuc kopniaki w srodku niz na zewnatrz :P :)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    iśka wrote:

Iska malo dziewczynek ogolnie sie zasialo na ten rok o.O
    Widocznie prawie wszystkie wcelowaly dokladnie w owulacje skoro same chlopczyki na liscie widnieja ;)

Dziewczyny, ktore znam tu na miejscu - wszystkie maja miec dziewczynki! 2 juz sie urodzily, i jeszcze kilka ich bedzie :P
    A 2 lata temu to u nas w miescie byl wysyp chlopców, wiec czas na zmiany :D :D

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika sukienka sliczna zwiewna, odcinana pod biustem i na pewno bedzie dobra :-) sama mam kilka takich sukienek ktorych dol rosnie z brzuszkiem :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna super :)
    U mnie same chłopaki się rodzą i wszyscy na forach spodziewają się chłopaków.
    A co do ,,obsługi'' to dziewczynka może na początku łatwiejsza, ale później? Chłopaki, randki, malowanie, itp ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ