Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    No i dzis bylo usg... Tak sie balam, a jak widac niepotrzebnie :)

Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok :) Wazy ok 336g :) Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek :) Moze potem wkleje :)

A no i ja dolaczam do klubu z .... DZIEWCZYNKAMI ! :)

swietnie ze wszystko jest ok i do tego poznaliscie plec :-) dziewczynka :-) super :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok :) Wazy ok 336g :) Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek :) Moze potem wkleje :)

Xcarolinex super ze wszystko na badaniu wyszlo pozytywnie ;)
    I witam serdecznie w klubie coreczkowych mamusiek ;)
    Wkoncu zaczynaja sie i dziewczynki ujawniac ;)
    GRATULACJE!!!

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    xcarolinex super :) chyba tylko ja nie znam płci ;p Gratulacje!

a ty Kleopatra masz termin na USG teraz??Napewno na nadchodzacym badaniu sie dowiesz ;)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 29.05 :) A ciekawa jestem ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dopiero 29.05 :) A ciekawa jestem ;p

tym razem napewno sie dowiesz ;)
    Najwazniejsze ze z dzidziusiem wszystko ok;)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja miałam ja badana dzis!
    Dzis miałam usg w Instytucie Matki i Dziecka w Wawie, okazało się ze wszystko jest w jak najlepszym porządku!Prawidłowo :)
    No i dopiero dziś miałam badane wszystko, nerki,watrobe itp, w tym ta tęnice.Wczesniej nie badano jej.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

cieszę się :)! Fajnie:)!
    Gratuluję córeczki :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    xcarolinex super :) chyba tylko ja nie znam płci ;p Gratulacje!

ja też nie znam :)
    nie jesteś sama ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę :). Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie :)! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę :). Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie :)! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.

Kochana rozumiem Cie...Ale ja wiem,że będzie dobrze :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

czasami szkoda ze lekarze za szybko stawiaja takie diagnozy...
    Oni se glosno mysla a my zjadamy paznokcie u rak i nog i juz nie wspomne o siwych wlosach powstajacych ze stresu....
    Ale najwazniejsze!!!!!Nie czytac neta!!!!!Bo tam tylko czarne scenariusze zaraz sa pisane :P o.O o.O

Glowa do gory kochana twoja dzidza miewa sie na pewno super!!!!

Antolka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien tak źle i tak niedobrze!Jak powie za wczesnie-źle, powie poźniej -jeszcze gorzej!
    Eh... miałam to samo w początkach ciąży, na szczęscie przetrwałam to ale tyle co stresu się najadłam!

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    o niebo lepiej się czuję. Czasami właśnie lekarze wyskakują z czymś przed szereg.
    Lekarz napisał, że może tej tętnicy jeszcze nie być, bo nie jest jeszcze w pełni wykształcona. A w 20tc już będzie :)
    Także na prawdę ulga nie do opisania :).
    W sumie dobrze, że mam alternatywę jeżeli chodzi o lekarza prowadzącego ciążę. Wiem, że to trochę może dziwne, ale moja ciąża miała być prowadzona na sterydzie encortonie - i w zasadzie ten lekarz nr 2 bez problemu go przepisuje ciężarnym z problemami immunologicznymi. Na szczęście podjęłam ryzyko jednak prowadzenia się bez sterydu, ale lekarz już został :). No i dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 15:10

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

Kochana rozumiem Cie...Ale ja wiem,że będzie dobrze :)

dziękuję :). Też wierzę że będzie dobrze :). Zobaczę co mi powiedzą w tym szpitalu 23ego. Ale będę wiedziała już żeby z rezerwą do tego podchodzić :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA się cieszę ,że zmieniłam lekarza prowadzącego!Może i zapłace ta kase, ale nie przeżywam niepotrzebnego strsu i jestem "dopieszczona"- dzwonic moge o kazdej porze dnia i nocy!A u wczesniejszej tak nie miałam.

A ja jestem DUPA... wybtrałam się w południe na spacer i co...czuje juz jak mnie dekolt, ramiona i kark pieką :( Szkoda,że nogi jak były baiałe tak sa :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    JA się cieszę ,że zmieniłam lekarza prowadzącego!Może i zapłace ta kase, ale nie przeżywam niepotrzebnego strsu i jestem "dopieszczona"- dzwonic moge o kazdej porze dnia i nocy!A u wczesniejszej tak nie miałam.

A ja jestem DUPA... wybtrałam się w południe na spacer i co...czuje juz jak mnie dekolt, ramiona i kark pieką :( Szkoda,że nogi jak były baiałe tak sa :)

opaliłaś się :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika a to usg na targach ma być w sobotę czy w niedzielę?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex i ja gratuluje:) kolejna dziewczynka, super:))) a mialas jakies przeczucia jesli chodzi o plec?

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna zgadzam sie z dziewczynami, nie ma co sie stresowac (wiem,ze to bardzo trudne). Poczekaj na kolejne usg, jestem pewna, ze wszystko bedzie ok. Ja dzis latam co 5 minut na siku, masakra...

relgi09k52jutqx1.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już dzisiaj po usg połówkowym. płeć potwierdzona, pitolek nie zaniknął;). waży 400g. wszystkie parametry jak określił pan doktor książkowe, czyli w najlepszym porządku. maluszuek podczas badania harcował ostro, wymachiwał rączkami i nóżkami.jedyny problem występuje po stronie mamusi, bo moja szyjka macicy styka się łożyskiem. może to ulec zmianie, a w najgorszym wypadku skończy się cesarskim cięciem;)ogólnie jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 17:46

vivien, Lilka, Stokrotka84, anilorak lubią tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ