II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
xcarolinex wrote:No i dzis bylo usg... Tak sie balam, a jak widac niepotrzebnie
Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok Wazy ok 336g Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek Moze potem wkleje
A no i ja dolaczam do klubu z .... DZIEWCZYNKAMI !
swietnie ze wszystko jest ok i do tego poznaliscie plec dziewczynka super -
Maluszek zdrowo rosnie, serduszko w jak najlepszym porzedku, nerki, glówka, wszystko ok Wazy ok 336g Mamy zdjecie z usg malutkich - slodziutkich stópek Moze potem wkleje
Xcarolinex super ze wszystko na badaniu wyszlo pozytywnie
I witam serdecznie w klubie coreczkowych mamusiek
Wkoncu zaczynaja sie i dziewczynki ujawniac
GRATULACJE!!!
-
Nienormalna ja miałam ja badana dzis!
Dzis miałam usg w Instytucie Matki i Dziecka w Wawie, okazało się ze wszystko jest w jak najlepszym porządku!Prawidłowo
No i dopiero dziś miałam badane wszystko, nerki,watrobe itp, w tym ta tęnice.Wczesniej nie badano jej.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
cieszę się ! Fajnie:)!
Gratuluję córeczki -
Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę . Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie ! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę . Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie ! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.
Kochana rozumiem Cie...Ale ja wiem,że będzie dobrzeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę . Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie ! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.
czasami szkoda ze lekarze za szybko stawiaja takie diagnozy...
Oni se glosno mysla a my zjadamy paznokcie u rak i nog i juz nie wspomne o siwych wlosach powstajacych ze stresu....
Ale najwazniejsze!!!!!Nie czytac neta!!!!!Bo tam tylko czarne scenariusze zaraz sa pisane
Glowa do gory kochana twoja dzidza miewa sie na pewno super!!!!Antolka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
o niebo lepiej się czuję. Czasami właśnie lekarze wyskakują z czymś przed szereg.
Lekarz napisał, że może tej tętnicy jeszcze nie być, bo nie jest jeszcze w pełni wykształcona. A w 20tc już będzie
Także na prawdę ulga nie do opisania .
W sumie dobrze, że mam alternatywę jeżeli chodzi o lekarza prowadzącego ciążę. Wiem, że to trochę może dziwne, ale moja ciąża miała być prowadzona na sterydzie encortonie - i w zasadzie ten lekarz nr 2 bez problemu go przepisuje ciężarnym z problemami immunologicznymi. Na szczęście podjęłam ryzyko jednak prowadzenia się bez sterydu, ale lekarz już został . No i dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 15:10
-
Antolka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny chyba kawałek kamienia rąbnął mi z serca na podłogę . Napisałam wiadomość do mojego lekarza z medicovera w sprawie tej pępowiny. Odpisał mi , że miarodajna ocena pępowiny tylko między 20-22 tygodniem ciąż!! Także tak jak piszesz Antolka - ty już jesteś na tym etapie ! Matko było by super:)! Odetchnęłam troszkę z ulgą. Ale nie powiem z czystym sumieniem dopóki nie usłyszę i nie zobaczę, że jest ok to nie będę mogła zamknąć tego tematu. Tak to już jest jak ktoś zasieje jakąś wątpliwość.
Kochana rozumiem Cie...Ale ja wiem,że będzie dobrze
dziękuję . Też wierzę że będzie dobrze . Zobaczę co mi powiedzą w tym szpitalu 23ego. Ale będę wiedziała już żeby z rezerwą do tego podchodzić -
JA się cieszę ,że zmieniłam lekarza prowadzącego!Może i zapłace ta kase, ale nie przeżywam niepotrzebnego strsu i jestem "dopieszczona"- dzwonic moge o kazdej porze dnia i nocy!A u wczesniejszej tak nie miałam.
A ja jestem DUPA... wybtrałam się w południe na spacer i co...czuje juz jak mnie dekolt, ramiona i kark pieką Szkoda,że nogi jak były baiałe tak saиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:JA się cieszę ,że zmieniłam lekarza prowadzącego!Może i zapłace ta kase, ale nie przeżywam niepotrzebnego strsu i jestem "dopieszczona"- dzwonic moge o kazdej porze dnia i nocy!A u wczesniejszej tak nie miałam.
A ja jestem DUPA... wybtrałam się w południe na spacer i co...czuje juz jak mnie dekolt, ramiona i kark pieką Szkoda,że nogi jak były baiałe tak sa
opaliłaś się
-
my już dzisiaj po usg połówkowym. płeć potwierdzona, pitolek nie zaniknął. waży 400g. wszystkie parametry jak określił pan doktor książkowe, czyli w najlepszym porządku. maluszuek podczas badania harcował ostro, wymachiwał rączkami i nóżkami.jedyny problem występuje po stronie mamusi, bo moja szyjka macicy styka się łożyskiem. może to ulec zmianie, a w najgorszym wypadku skończy się cesarskim cięciem;)ogólnie jest super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 17:46
vivien, Lilka, Stokrotka84, anilorak lubią tę wiadomość