X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Mi również :) A dodatkowo nie jest aż tak popularne :D

No właśnie... W 2010 roku śliczne imię Lena było na 4 miejscu najpopularniejszych imion dla dziewczynek, w 2011 na 3, a w 2012 już na drugim - nadano je ponad 11 tysiącom dziewczynek. Na pierwszym miejscu od 10 lat niezmiennie Julia.

Pamiętajcie, że inne imiona były popularne w naszym pokoleniu, a inne są teraz. Ja miałam zawsze w klasie 3 Magdy (ja jedną z nich) i 3 Agnieszki. Magdalena nadal jest dość popularnym imieniem, ale Agnieszek już jak na lekarstwo. W pokoleniu naszych mam były same Krystyny i Danuty, dlatego wśród nas prawie tych imion nie ma. Mody się zmieniają. A akurat teraz Lenka bardzo modne.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowym :-) Wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia rozwija się książkowo, a ja jestem przeszczęśliwa :-D

;oniqa, pillow, Perełka, juicca, Ancia77, Miriam, Marysia0312, Lula_w, Natalia, paula22, Blondi22 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super wiadomości :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    ja to nie ciągle mam tylko momentami, nie odczuwam tego jako kopnięcia od środka raczej. chyba, że sie myle.
    Perełka a odczuwasz może czasami taki skurcz jakby w jednym miejscu brzucha?
    czasami się zastanawiam czy to np. malutka się nie przekręca i mam takie dziwne uczucie w jakimś miejscu.
    odczuwam takie skurcze i to dość często- wtedy jak gdzieś szybko idę, albo jak po schodach wchodzę...nieraz mam wrażenie że to kolka. Jak odpocznę to mija.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas decyzję podjął mąż .I cieszę się baedzo z jego wyboru
    to imię akurat jest dla nas ważne,ale musiał do tego dojrzeć;):):)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również podoba się imię Lena... tylko słyszałam, że to małe rozrabiary:) ale imię prześliczne i bardzo popularne w ostatnich latach:)
    Matylda gratuluję:)

pillow, Matylda36 lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super cieszę sie bardzo :)

U nas będzie Feliks "Felek" hihi no chyba ze nasz Feluś zrobi nam numer i okaże sie we wtorek mała Lily :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilkę zakupię ten wynalazek:) http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-z-dwoma-koncowkami-canpol-wawa-i3564296446.html
    Polecam,znajoma miała i bardzo zadowolona.

MamaMadzia lubi tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po tej nadprogramowej wizycie...
    Nie wiem co mnie tknęło żebym szła teraz i akurat do tej lekarki - w planach miałam iść z mężem gdzieś za dwa tyg. i do całkiem innego lekarza.

Powiedziałam o co chodzi a lekarka od razu sypnęła pytaniami jak z rękawa - o bóle brzucha, o twardnienia, o jakieś krwawienia, przeanalizowała całą kartę ciąży - badanie po badaniu, zerknęła na ostatnie zdjęcie łożyska i od razu powiedziała, że w pn widzi mnie na izbie przyjęć w szpitalu przed 7 rano a sama spotyka się ze mną o 8 bo wtedy zaczyna dyżur.
    Wygląda na to, że do porodu, który z pewnością będzie znacznie wcześniejszy będę leżała na patologii ciąży...

Przyszłam do domu i ryczałam przez godzinę jak bóbr ;( Mąż poza domem - jest na wyjeździe za granicą i wróci w pn wieczorem.
    Badania wszystkie w normie, wyniki bardzo dobre, ale powiedziała że takie łożysko to za duże ryzyko zarówno dla mnie jak i dla dziecka. Lepiej żebym była pod stałym nadzorem w szpitalu, nawet jeżeli mam tam spędzić następne miesiące.
    Z góry uprzedziła o podaniu zastrzyków, żeby dzieciaczkowi szybciej się płuca rozwinęły - na wypadek gdyby doszło do porodu o wiele za wcześnie.
    Miałam wrażenie, że się bardzo tym przejęła - kilka razy powtarzała, że mam zakaz podnoszenia czegokolwiek, dźwigania, długiego chodzenia, że jakby cokolwiek się działo - nawet najmniejsze plamienie to za telefon i wzywać karetkę od razu informując o położeniu łożyska.
    Nie zdawałam sobie sprawy, że to może być takie niebezpieczne :(

I teraz prozaiczne pytanie:
    CO JA MAM WZIĄĆ ZE SOBĄ DO SZPITALA?? :/ Mam mętlik w głowie, myślę o tylu rzeczach na raz i nie umie pozbierać myśli :(

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie w domu wkurzyli, zwłaszcza moja mama i babcia z którymi niestety razem mieszkam pod jednym dachem. Pojechałam dziś do przyjaciółki w odwiedziny i wróciłam po 20 dla mnie to normalna godzina, a mnie wyzwali od idiotek, od osoby nieodpowiedzialnej że zachowuje się jak 10-latka, że o takiej godzinie wracam. A mówię przecież normalna godzina a mąż wyraził zgodę więc co im do tego...i powiedział przecież cały czas mi mówicie że ciąża to nie choroba...czasami żałuje że z nimi mieszkam...tylko psują mi nerwy...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 do szpitala wiadomo piżamkę lub koszule, ręcznik, kosmetyki, talerzyk, kubek, sztućce, kartę ciąży i wszystkie badania, dowód osobisty. To z rzeczy najpotrzebniejszych, jakaś książka czy gazeta pewnie tez sie przyda.
    No i choć nie jest to przyjemne to szpital czasem lepszy niż dom, będziesz pod stałą kontrolą, Trzymam kciuki za Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 20:42

• milola86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi, trzymaj się kochana.mam nadzieję,że maluszek nie będzie się śpieszył, a pod stała kontrolą będziecie bezpieczni.trzymam za was mocno kciuki.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może chodziło im o to, że wróciłaś za wcześnie skoro jak 10-latka? ;) Nie dajmy się zwariować, jak dla mnie to godzina normalna a nawet dość wczesna. Nie denerwuj się kochana i używaj takich spotkań ile możesz, jak przyjdzie maluszek na świat to już nie będzie tak na to czasu, no i wtedy to dopiero wcześnie będzie trzeba wracać :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Aniu może chodziło im o to, że wróciłaś za wcześnie skoro jak 10-latka? ;) Nie dajmy się zwariować, jak dla mnie to godzina normalna a nawet dość wczesna. Nie denerwuj się kochana i używaj takich spotkań ile możesz, jak przyjdzie maluszek na świat to już nie będzie tak na to czasu, no i wtedy to dopiero wcześnie będzie trzeba wracać :)

jako 10 latka to miałam być o 18 w domu, mówią że mógł mnie ktoś popchać, napaść, mogłam się przewrócić...mają za bujna wyobraźnie...za dużo telewizji...:P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ale mnie w domu wkurzyli, zwłaszcza moja mama i babcia z którymi niestety razem mieszkam pod jednym dachem. Pojechałam dziś do przyjaciółki w odwiedziny i wróciłam po 20 dla mnie to normalna godzina, a mnie wyzwali od idiotek, od osoby nieodpowiedzialnej że zachowuje się jak 10-latka, że o takiej godzinie wracam. A mówię przecież normalna godzina a mąż wyraził zgodę więc co im do tego...i powiedział przecież cały czas mi mówicie że ciąża to nie choroba...czasami żałuje że z nimi mieszkam...tylko psują mi nerwy...

Oj kochana współczuję Ci z takimi żandarmami :) Prawda jest taka ,że wychodząc spod prysznica też możesz się poślizgnąć a napaść Cię mogą i o 16:00 ...najgorsze jest to ,że czasami z troski najbliżsi potrafią grać na nerwach i zawsze maja mnóstwo "cennych" rad nie zdając sobie sprawy,że jesteśmy dorośli i o pewnych rzeczach sami chcielibyśmy decydować.....

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi jak trzeba to trzeba nawet jak lekarz dmucha na zimne.Najważniejsze żeby dzieciątko dostało sterydy na rozwój płucek.A teraz to już jest z górki najważniejsze że będziecie obydwoje pod opieką

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi dziewczyny dobrze mówią. Lepiej być pod stałą i dobrą opieką niż zamartwiać się w domu. Zdrowia i donoszenia Maluszka <3

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi ode mnie także zdrowia dla Ciebie i maluszka:*
    jesteśmy z Toba;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ