Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Mi również :) A dodatkowo nie jest aż tak popularne :D

No właśnie... W 2010 roku śliczne imię Lena było na 4 miejscu najpopularniejszych imion dla dziewczynek, w 2011 na 3, a w 2012 już na drugim - nadano je ponad 11 tysiącom dziewczynek. Na pierwszym miejscu od 10 lat niezmiennie Julia.

Pamiętajcie, że inne imiona były popularne w naszym pokoleniu, a inne są teraz. Ja miałam zawsze w klasie 3 Magdy (ja jedną z nich) i 3 Agnieszki. Magdalena nadal jest dość popularnym imieniem, ale Agnieszek już jak na lekarstwo. W pokoleniu naszych mam były same Krystyny i Danuty, dlatego wśród nas prawie tych imion nie ma. Mody się zmieniają. A akurat teraz Lenka bardzo modne.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowym :-) Wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia rozwija się książkowo, a ja jestem przeszczęśliwa :-D

;oniqa, pillow, Perełka, juicca, Ancia77, Miriam, Marysia0312, Lula_w, Natalia, paula22, Blondi22 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super wiadomości :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    ja to nie ciągle mam tylko momentami, nie odczuwam tego jako kopnięcia od środka raczej. chyba, że sie myle.
    Perełka a odczuwasz może czasami taki skurcz jakby w jednym miejscu brzucha?
    czasami się zastanawiam czy to np. malutka się nie przekręca i mam takie dziwne uczucie w jakimś miejscu.
    odczuwam takie skurcze i to dość często- wtedy jak gdzieś szybko idę, albo jak po schodach wchodzę...nieraz mam wrażenie że to kolka. Jak odpocznę to mija.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas decyzję podjął mąż .I cieszę się baedzo z jego wyboru
    to imię akurat jest dla nas ważne,ale musiał do tego dojrzeć;):):)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również podoba się imię Lena... tylko słyszałam, że to małe rozrabiary:) ale imię prześliczne i bardzo popularne w ostatnich latach:)
    Matylda gratuluję:)

pillow, Matylda36 lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super cieszę sie bardzo :)

U nas będzie Feliks "Felek" hihi no chyba ze nasz Feluś zrobi nam numer i okaże sie we wtorek mała Lily :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilkę zakupię ten wynalazek:) http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-z-dwoma-koncowkami-canpol-wawa-i3564296446.html
    Polecam,znajoma miała i bardzo zadowolona.

MamaMadzia lubi tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po tej nadprogramowej wizycie...
    Nie wiem co mnie tknęło żebym szła teraz i akurat do tej lekarki - w planach miałam iść z mężem gdzieś za dwa tyg. i do całkiem innego lekarza.

Powiedziałam o co chodzi a lekarka od razu sypnęła pytaniami jak z rękawa - o bóle brzucha, o twardnienia, o jakieś krwawienia, przeanalizowała całą kartę ciąży - badanie po badaniu, zerknęła na ostatnie zdjęcie łożyska i od razu powiedziała, że w pn widzi mnie na izbie przyjęć w szpitalu przed 7 rano a sama spotyka się ze mną o 8 bo wtedy zaczyna dyżur.
    Wygląda na to, że do porodu, który z pewnością będzie znacznie wcześniejszy będę leżała na patologii ciąży...

Przyszłam do domu i ryczałam przez godzinę jak bóbr ;( Mąż poza domem - jest na wyjeździe za granicą i wróci w pn wieczorem.
    Badania wszystkie w normie, wyniki bardzo dobre, ale powiedziała że takie łożysko to za duże ryzyko zarówno dla mnie jak i dla dziecka. Lepiej żebym była pod stałym nadzorem w szpitalu, nawet jeżeli mam tam spędzić następne miesiące.
    Z góry uprzedziła o podaniu zastrzyków, żeby dzieciaczkowi szybciej się płuca rozwinęły - na wypadek gdyby doszło do porodu o wiele za wcześnie.
    Miałam wrażenie, że się bardzo tym przejęła - kilka razy powtarzała, że mam zakaz podnoszenia czegokolwiek, dźwigania, długiego chodzenia, że jakby cokolwiek się działo - nawet najmniejsze plamienie to za telefon i wzywać karetkę od razu informując o położeniu łożyska.
    Nie zdawałam sobie sprawy, że to może być takie niebezpieczne :(

I teraz prozaiczne pytanie:
    CO JA MAM WZIĄĆ ZE SOBĄ DO SZPITALA?? :/ Mam mętlik w głowie, myślę o tylu rzeczach na raz i nie umie pozbierać myśli :(

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie w domu wkurzyli, zwłaszcza moja mama i babcia z którymi niestety razem mieszkam pod jednym dachem. Pojechałam dziś do przyjaciółki w odwiedziny i wróciłam po 20 dla mnie to normalna godzina, a mnie wyzwali od idiotek, od osoby nieodpowiedzialnej że zachowuje się jak 10-latka, że o takiej godzinie wracam. A mówię przecież normalna godzina a mąż wyraził zgodę więc co im do tego...i powiedział przecież cały czas mi mówicie że ciąża to nie choroba...czasami żałuje że z nimi mieszkam...tylko psują mi nerwy...

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 do szpitala wiadomo piżamkę lub koszule, ręcznik, kosmetyki, talerzyk, kubek, sztućce, kartę ciąży i wszystkie badania, dowód osobisty. To z rzeczy najpotrzebniejszych, jakaś książka czy gazeta pewnie tez sie przyda.
    No i choć nie jest to przyjemne to szpital czasem lepszy niż dom, będziesz pod stałą kontrolą, Trzymam kciuki za Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 20:42

• milola86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi, trzymaj się kochana.mam nadzieję,że maluszek nie będzie się śpieszył, a pod stała kontrolą będziecie bezpieczni.trzymam za was mocno kciuki.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może chodziło im o to, że wróciłaś za wcześnie skoro jak 10-latka? ;) Nie dajmy się zwariować, jak dla mnie to godzina normalna a nawet dość wczesna. Nie denerwuj się kochana i używaj takich spotkań ile możesz, jak przyjdzie maluszek na świat to już nie będzie tak na to czasu, no i wtedy to dopiero wcześnie będzie trzeba wracać :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Aniu może chodziło im o to, że wróciłaś za wcześnie skoro jak 10-latka? ;) Nie dajmy się zwariować, jak dla mnie to godzina normalna a nawet dość wczesna. Nie denerwuj się kochana i używaj takich spotkań ile możesz, jak przyjdzie maluszek na świat to już nie będzie tak na to czasu, no i wtedy to dopiero wcześnie będzie trzeba wracać :)

jako 10 latka to miałam być o 18 w domu, mówią że mógł mnie ktoś popchać, napaść, mogłam się przewrócić...mają za bujna wyobraźnie...za dużo telewizji...:P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ale mnie w domu wkurzyli, zwłaszcza moja mama i babcia z którymi niestety razem mieszkam pod jednym dachem. Pojechałam dziś do przyjaciółki w odwiedziny i wróciłam po 20 dla mnie to normalna godzina, a mnie wyzwali od idiotek, od osoby nieodpowiedzialnej że zachowuje się jak 10-latka, że o takiej godzinie wracam. A mówię przecież normalna godzina a mąż wyraził zgodę więc co im do tego...i powiedział przecież cały czas mi mówicie że ciąża to nie choroba...czasami żałuje że z nimi mieszkam...tylko psują mi nerwy...

Oj kochana współczuję Ci z takimi żandarmami :) Prawda jest taka ,że wychodząc spod prysznica też możesz się poślizgnąć a napaść Cię mogą i o 16:00 ...najgorsze jest to ,że czasami z troski najbliżsi potrafią grać na nerwach i zawsze maja mnóstwo "cennych" rad nie zdając sobie sprawy,że jesteśmy dorośli i o pewnych rzeczach sami chcielibyśmy decydować.....

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi jak trzeba to trzeba nawet jak lekarz dmucha na zimne.Najważniejsze żeby dzieciątko dostało sterydy na rozwój płucek.A teraz to już jest z górki najważniejsze że będziecie obydwoje pod opieką

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi dziewczyny dobrze mówią. Lepiej być pod stałą i dobrą opieką niż zamartwiać się w domu. Zdrowia i donoszenia Maluszka <3

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi ode mnie także zdrowia dla Ciebie i maluszka:*
    jesteśmy z Toba;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ