II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale i tak czuję się jak słoń Wszystko się podnosi szybko się męczę a tu najgorsze 3 miesiące tzn najcięższe przed nami;p Nie mogę znaleźć pozycji w nocy i to jest strasznie męczące.A co do uczucia skurczów, to mogą się zacząć bo macica zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeśli są one delikatne trwają kilka sekund i nie są takie jak na okres to wszystko jest w pożadku
-
Ja niestety przed ciążą ważyłam 80 kg w ciąży najpierw schudłam 5 a teraz juz mamy 83kg ale na szczęście wszystko mam na brzuszku. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety po ciąży spadają o 20kg minimum np moja mama przed 1 dzieckiem ważyła 85kg a teraz od 20 lat wazy 54-56 więc jest dla mnie nadzieja, chyba ze choroba tarczycy na to nie pozwoli:(
-
Ja myślę że nie bardzo mamy wpływ na przyrost wagi. Tzn jak będziemy jeść tonami słodycze to wiadomo 2 razy tyle się przytyję. A tak to już organizm sam wie co robi i przybieramy tyle ile potrzeba.Ja np jem tyle co przed ciążą tylko więcej owoców i warzyw a i tak przybywa mnie wszędzie nie tylko w brzuszku.Liczę na to że przy karmieniu piersią zrzucę.A jak nie trudno mogę mieć kg na + byle synek urodził się zdrowy
-
Mam pytanie czy może być tak że dziecko ułożone jest bardziej po prawej stronie, bo dzisiaj jak leże na plecach na to widzę że po prawej stronie mam bardziej wypukły brzuszek a jak tam położę rękę to wyraźnie czuję jak się tam coś rusza. Myślicie że mogą to być już ruchy dzieciątka czy raczej za wcześnie?
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale czułam to tylko przez jakieś 15 minut i teraz już nic. A ja jestem bardzo chuda i brzucha jeszcze nie mam więc myślałam że może wcześnie czułam. A jestem w 15 tyg według moich wszystkich usg i daty porodu, ale dzięki za odp.
-
madzia123 wrote:Ale i tak czuję się jak słoń Wszystko się podnosi szybko się męczę a tu najgorsze 3 miesiące tzn najcięższe przed nami;p Nie mogę znaleźć pozycji w nocy i to jest strasznie męczące.A co do uczucia skurczów, to mogą się zacząć bo macica zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeśli są one delikatne trwają kilka sekund i nie są takie jak na okres to wszystko jest w pożadku
mi też wraz z rosnącym brzuchem coraz trudniej jest ułozyc się w nocy itp.
Dziewczyny jak te miesiące się zaczynają? bo lekarz mi mówił, że 4 jest od 16 tyg ciąży ale to wychodzi wtedy 10 miesiecy ciąży. a co strona w internecie i książka to inaczej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no racja racja;) Dziękuję
bardzo ładne imiona dla synka;)
ja myślę pomiędzy Amelia i Maja a mojemu mężowi podoba się Maja, Natalia i Malwina i nie wiem które jak na razie;)
przed chwilą malutka ruszyła sie delikatnie 2 razy i po tym taki jakby skurcz w tym miejscu jakby mi ktoś tam obracał coś przy ścianie i miał ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 15:12
-
nick nieaktualny