Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania mr to tak w sam raz mysle;)

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brzuch mam za to baardzo duży jak na 21 tydz;)

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak czuję się jak słoń:P Wszystko się podnosi szybko się męczę a tu najgorsze 3 miesiące tzn najcięższe przed nami;p Nie mogę znaleźć pozycji w nocy i to jest strasznie męczące.A co do uczucia skurczów, to mogą się zacząć bo macica zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeśli są one delikatne trwają kilka sekund i nie są takie jak na okres to wszystko jest w pożadku

relg3e5ejwatx9hx.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam łącznie 18 kilo może się to wam wydać przerażające ale naprawde nie widac tego po mnie bo startowałam z niedowagi i nawet chciałabym by mi troche zostało :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było tak że tyłam powoli bardzo tylko teraz taki skok wagi miałam.Ale to pewnie dlatego że przerzuciłam się z ogórków kiszonych na czekoladę

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety przed ciążą ważyłam 80 kg w ciąży najpierw schudłam 5 a teraz juz mamy 83kg ale na szczęście wszystko mam na brzuszku. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety po ciąży spadają o 20kg minimum np moja mama przed 1 dzieckiem ważyła 85kg a teraz od 20 lat wazy 54-56 więc jest dla mnie nadzieja, chyba ze choroba tarczycy na to nie pozwoli:(

jd7r1di.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że nie bardzo mamy wpływ na przyrost wagi. Tzn jak będziemy jeść tonami słodycze to wiadomo 2 razy tyle się przytyję. A tak to już organizm sam wie co robi i przybieramy tyle ile potrzeba.Ja np jem tyle co przed ciążą tylko więcej owoców i warzyw a i tak przybywa mnie wszędzie nie tylko w brzuszku.Liczę na to że przy karmieniu piersią zrzucę.A jak nie trudno mogę mieć kg na + byle synek urodził się zdrowy

relg3e5ejwatx9hx.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy może być tak że dziecko ułożone jest bardziej po prawej stronie, bo dzisiaj jak leże na plecach na to widzę że po prawej stronie mam bardziej wypukły brzuszek a jak tam położę rękę to wyraźnie czuję jak się tam coś rusza. Myślicie że mogą to być już ruchy dzieciątka czy raczej za wcześnie?

Dorjana lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia Maluch może latać po całym brzuchu. Mój Szkrab też upodobal sobie miejsce po prawej stronie choć na lewej też czasem go wyczuwam. W 14tyg myślę, że to jszcze za wczesnie na ruchy dziecka.

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czułam to tylko przez jakieś 15 minut i teraz już nic. A ja jestem bardzo chuda i brzucha jeszcze nie mam więc myślałam że może wcześnie czułam. A jestem w 15 tyg według moich wszystkich usg i daty porodu, ale dzięki za odp.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ale i tak czuję się jak słoń:P Wszystko się podnosi szybko się męczę a tu najgorsze 3 miesiące tzn najcięższe przed nami;p Nie mogę znaleźć pozycji w nocy i to jest strasznie męczące.A co do uczucia skurczów, to mogą się zacząć bo macica zaczyna się przygotowywać do porodu. Jeśli są one delikatne trwają kilka sekund i nie są takie jak na okres to wszystko jest w pożadku

mi też wraz z rosnącym brzuchem coraz trudniej jest ułozyc się w nocy itp.
    Dziewczyny jak te miesiące się zaczynają? bo lekarz mi mówił, że 4 jest od 16 tyg ciąży ale to wychodzi wtedy 10 miesiecy ciąży. a co strona w internecie i książka to inaczej

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc, że miesiąc to 4,5 tygodnia to po 13,5tyg zaczyna się 4 miesiąc do 18tyg.

Co do wagi ja przytyłam 7 kiko ale byłam niesamowitą chudzinką i brzuch wyskoczył mi całkiem niedawno i bardzo szybko teraz rośnie i swędzi :(

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wg liczenia wypada, że jestem w 5 miesiącu już

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wypada już 6. I na ovu też mam 6 napisany. Zresztą Paula masz na suwaczku, że niedługo masz pełną, skończyną piątkę :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no racja racja;) Dziękuję;)
    bardzo ładne imiona dla synka;)
    ja myślę pomiędzy Amelia i Maja a mojemu mężowi podoba się Maja, Natalia i Malwina i nie wiem które jak na razie;)

przed chwilą malutka ruszyła sie delikatnie 2 razy i po tym taki jakby skurcz w tym miejscu jakby mi ktoś tam obracał coś przy ścianie i miał ciężko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 15:12

lprktv73nye615w2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja się ważyła w środe u gina i przytyłam od początku ciąży 3,5 kg. Paula łade imionka u Nas tez przeważyła Natalka i tak zostanie :) widze że też masz to imie w opcjach :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam w opcjach ale ja natalek znam dużo i skłaniam się na te inne a mojemu mężowi widzę ostatnio to imię chodzi po głowie;)

;oniqa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuje :) Też mam taki twardy brzuch jak się Mały przekręca przy ścianie brzucha :)
    Co do imion to jakby była u mnie dziewczynka to miała być Amelka. Bardzo podoba mi się to imię i na pewno by była u nas Amelcia :D

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się też bardzo podoba Amelka i w sumie na to imię mąz szybciej sie zgodzi niż na Maje;)
    czyli to napięcie w brzuchu kilka sekund przy ścianie to przekręcanie się dziecka?;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ